Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

σε λίγο ένα μεγάλο θέμα σχετικό με τα κυκλώματα στην Σκόπελο και σε όλα τα νησιά μας γύρο από τον τουρισμό μείνετε συντονισμένη μαζί μας


θα πονέσουν κάποιον η κώλοι όμως πρέπει να ανοιχτή αυτή η συζήτηση επιτέλους

Ηovercraft για το πρώτο κύμα απόβασης πήρε ο τουρκικός Στρατός (βίντεο)


Απροκάλυπτα ετοιμάζεται η Τουρκία για μείζονος έκτασης αποβατικές επιχειρήσεις στο αιγαίο: Μετά την παραγγελία ναυπήγησης των δύο υψηλών δυνατοτήτων 7.500 περίπου τόνων εκτοπίσματος LST, δόθηκε εντολή για την κατασκευή ενός πλωτού μέσου που είναι ειδικά προορισμένο για το πρώτο κύμα καταδρομέων που θα αφιχθούν στους στόχους ταυτόχρονα με τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις: Ενός μικρού hovercraft το οποίο κατασκευάστηκε από την τουρκική πολεμική βιομηχανία κατόπιν απαίτησης του τουρκικού Στρατού.
Απροκάλυπτα ετοιμάζεται η Τουρκία για μείζονος έκτασης αποβατικές επιχειρήσεις στο αιγαίο: Μετά την παραγγελία ναυπήγησης των δύο υψηλών δυνατοτήτων 7.500 περίπου τόνων εκτοπίσματος LST, δόθηκε εντολή για την κατασκευή ενός πλωτού μέσου που είναι ειδικά προορισμένο για το πρώτο κύμα καταδρομέων που θα αφιχθούν στους στόχους ταυτόχρονα με τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις: Ενός μικρού hovercraft το οποίο κατασκευάστηκε από την τουρκική πολεμική βιομηχανία κατόπιν απαίτησης του τουρκικού Στρατού.
Το νέο hovercraft  μπορεί να μεταφέρει 6 άτομα, διαθέτει μεγάλη ευελιξία, μικρή εμβέλεια και κινείται με 55 χλμ/ώρα στην επιφάνεια του νερού. Το τουρκικό hovercraft μπορεί να μεταφέρει ομάδα ή ομάδες ανάλογα με τον αριθμό των σκαφών που χρησιμοποιούνται από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά μέσα σε λίγα λεπτά επιτρέποντας την αποβίβαση τους σε αρκετή απόσταση από την ακτή αφού το σκάφος μπορεί να κινηθεί επί του εδάφους με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα.
Με τα σκάφη αυτά των οποίων το κόστος κατασκευής είναι σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές πολύ χαμηλό οι Τούρκοι αποκτούν ένα ακόμα ταχύ μέσο για την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών αποβατικών επιχειρήσεων στα ελληνικά νησιά κάτι για το οποίο προετοιμάζονται κάθε χρόνο και πιο ειδικά με την άσκηση EFES.
Αξιοποιώντας δεκάδες από αυτά τα χαμηλού κόστους σκάφη οι Τούρκοι μπορούν να στείλουν το πρώτο κύμα στα ελληνικά νησιά μέσα σε λίγα λεπτά αν υπολογίσει κανείς ότι η απόσταση που τα χωρίζει από τα μικρασιατικά παράλια είναι μόλις μερικά μίλια.
 Image
Πάντως σύμφωνα με τους κατασκευαστές του σκάφους το οποίο στο βίντεο που ακολουθεί αποδεικνύεται ότι έχει ήδη δοκιμαστεί από το τουρκικό Στρατό, μπορούν να κατασκευάσουν μεγαλύτερων διαστάσεων hovercraft εάν ζητηθεί.
Μετά από αυτή την αποκάλυψη θα ήταν καλό η ελληνική πολιτική ηγεσία να ζητήσει εξηγήσεις από την τουρκική για το γεωγραφικό χώρο στο οποίο προορίζονται να χρησιμοποιηθούν τα σκάφη αυτά διότι από όσο είναι γνωστό τα συστήματα αυτά δεν διαθέτουν μεγάλη εμβέλεια και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ανοικτή θάλασσα καθότι το πλήρωμα δεν διαθέτει προστασία όπως φαίνεται από την φωτογραφία.
Με κάθε τρόπο οι Τούρκοι προσπαθούν να μας δείξουν τις αληθινές τους προθέσεις και εμείς επιλέγουμε να αδιαφορούμε. Όσο και αν οι επιλογές του στρατιωτικού υλικού που αποκτούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «φωνάζουν» ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για επιθετικούς σκοπούς και πιο ειδικά κατά της Ελλάδας εμείς επιθυμούμε να βλέπουμε μόνο τα χαμόγελα της τουρκικής διπλωματίας και τις πιθανές κοινές επιχειρηματικές προοπτικές.
Δείτε το σχετικό video εδώ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποτελέσματα αγώνων Ερασιτεχνικής

ΠΗΛΕΑΣ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ 3-2

Bίαια επεισόδια, στα σύνορα, με Συρία και Λίβανο, καθώς και στη λωρίδα της Γάζας

Bίαια επεισόδια, στα σύνορα, με Συρία και Λίβανο, καθώς και στη λωρίδα της Γάζας

"θα το κάψω το ΚΟΛΟΜΑΓΑΖΟ !!!!!!!!!!!! "

Αν μέχρι την Τετάρτη δεν έχω πάρει τα λεφτά μου.... το δηλώνω με όλες τις συνέπειες.... θα το κάψω το ΚΟΛΟΜΑΓΑΖΟ !!!!!!!!!!!! Έτσι και αλλιώς χαμένος είμαι !!!!"

Και όμως σήμερα ήρθε το τελεσίγραφο από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού μου !!! Αν μέχρι την Tετάρτη δεν της δώσω τα 2 ενοίκια και τα κοινόχρηστα θα με πετάξει μαζί με τα παιδιά μου από το σπίτι !!! Φώναζε ΕΛΕΟΣ !!! Έλεος λέω και εγώ ...!!! Πως μας κατάντησε ο ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ του,......να μην έχουμε να δώσουμε ούτε τα βασικά μας !!!!! Σκεφτείτε να βρεθώ στο δρόμο μαζί με τα πράγματά μου και τα παιδιά μου !!!! Αυτό που φοβόμουν ήρθε !!! Εμείς υποφέρουμε και οι μεγαλοδημοσιογράφοι με τους παχυλούς μισθούς που μαζί ΤΑ φάγανε κλείνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι !!! Που είναι τώρα ο κύριος Κουρης ο μεγαλόψυχος ;;; Ο Κώστας ο χοντρομπαλάς που καταβροχθίζει σήμερα ;;;;;;; Αν μέχρι την Τετάρτη δεν έχω πάρει τα λεφτά μου.... το δηλώνω με όλες τις συνέπειες.... θα το κάψω το ΚΟΛΟΜΑΓΑΖΟ !!!!!!!!!!!! Έτσι και αλλιώς χαμένος είμαι !!!!

Αναγνώστης - Εργαζόμενος - Απλήρωτος του Alter...
http://karxarias.blogspot.com/2011/05/alter_5902.html

Φασισμός: Το ανώτατο στάδιο της επιχειρηματικότητας!

Με αφορμή τις πρόσφατες ναζιστικές επιδρομές κάποιων φτωχών  ηλίθιων και δυστυχισμένων νεαρών, μελών της Χρυσής Αυγής (Ανέκαθεν η φτώχεια, σε συνδυασμό με την ηλιθιότητα και την ατομική δυστυχία, αποτελούσαν μια απ'τις βασικότερες αιτίες προσχώρησης σε φασιστικά ρεύματα), ακολουθούν δύο κείμενα (απόρρητη έκθεση της ΚΥΠ και άρθρο του Ριζοσπάστη), τα οποία πετούν (βάσει της δικής του λογικής το καθένα ) μια ισχυρή δέσμη φωτός στη σκοτεινή πλευρά της υπόθεσης "ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ" και αποκαλύπτουν πτυχές του ευρύτερου κυκλώματος, που δραστηριοποιείται και εκμεταλλεύεται την ανάγκη των μεταναστών, με κυριότερο στόχο, αφενός τη δημιουργία «στρατιών» πάμφθηνου εργατικού δυναμικού κι αφετέρου την -πειρατικού τύπου -αρπαγή της Αθηναικής γης από τα μεγαλοεπιχειρηματικά παράσιτα κάθε εθνικότητας. Ιδού:

 AΠΟ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠ

1.ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
«Τα δίκτυα διακίνησης μεταναστών, με μέλη τους στην Τουρκία, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλοιάρια, προσεγγίζουν παράλια της χώρας. Από εκεί οι μετανάστες μεταβαίνουν είτε απευθείας στα δυτικά παράλια, μέσω της Εγνατίας, είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου παραμένουν λίγες ημέρες σε διάφορα διαμερίσματα και κατόπιν εξαφανίζονται, ενώ στις κατοικίες αυτές καταφθάνουν νέοι μετανάστες.
Πολλοί μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας μετακινούνται μαζικά από τα σύνορα με λεωφορεία και φορτηγά και συγκεντρώνονται κυρίως στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο. Με παρόμοιο τρόπο μετακινούνται προς τα δυτικά παράλια, κατά τις νυχτερινές ώρες, από όπου παραλαμβάνονται από πλοιάρια προκειμένου να μετακινηθούν στην Ιταλία.

Εκτιμάται ότι Σωματεία και Ενώσεις Αλλοδαπών με έδρα τη χώρα μας διαδραματίζουν ρόλο στο σύστημα διακίνησης παρουσιάζοντας στη δράση τους νομιμοφάνεια, υπό το προσωπείο των προεδρείων, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο των διωκτικών αρχών.

Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στοχοποίηση και καταπολέμηση αυτών των κυκλωμάτων, προκειμένου η δράση τους να καταστεί υψηλού ρίσκου. Οσο ο δρόμος για την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας είναι εύκολος, τόσο τα κυκλώματα διακίνησης θα βρίσκουν πελάτες και η χώρα μας θα παραμείνει ελκυστική στις μεταναστευτικές ροές.

2.Ο «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ
«Μια σημαντική διάσταση του φαινομένου αποτελεί η μεθόδευση κοινοτήτων μεταναστών να διεισδύσουν με διάφορους τρόπους σε κεντρικές οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με την εθνική μας οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια προεδρεία και ενώσεις μεταναστών ισχυροποιούν τη θέση τους στο κομματικό-πολιτικό σκηνικό της χώρας, υποστηρίζοντας παράγοντες που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό. Είναι πλέον διαπιστωμένη η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από Ελληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς, νόμιμους ή μη μετανάστες.

Η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις αυτές δεν προκαλεί κανένα ουσιαστικό όφελος για την εθνική μας οικονομία, καθόσον τα κέρδη εξάγονται στο εξωτερικό. Η ισχύς που αποκτούν σταδιακά τα πρόσωπα που ελέγχουν τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι πολυδιάστατη.

Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν και ευνοούν την γκετοποίηση περιοχών, δημιουργούν δεσμούς και υποστηρίζονται από κοινότητες μεταναστών με συγκεκριμένο εθνολογικό και θρησκευτικό χαρακτήρα σε βαθμό που μπορούν να τις κινητοποιούν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, προκαλώντας έμμεσα το κοινό αίσθημα γηγενών με φοβικά και κατʼ επέκταση ξενοφοβικά-ρατσιστικά σύνδρομα.

Δημιουργείται έτσι μια κίνηση που επιδιώκει να ασκήσει πολιτική πίεση για τη νομιμοποίηση του πληθυσμού των παράνομων μεταναστών που εκπροσωπούν, αποκλείοντας ωστόσο οποιαδήποτε προοπτική ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία.

3.Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ REAL ESTATE
Ελληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, καθώς και μεσιτικές εταιρείες διαβλέπουν στο κέντρο της Αθήνας μια επενδυτική προοπτική, εξετάζοντας την τωρινή κατάσταση με την υποβάθμιση συγκεκριμένων γεωγραφικών ζωνών, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Προχωρούν, έτσι, στη λεγόμενη μεθοδευμένη απαξίωση με την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και την αυξημένη παραβατικότητα, που προκαλεί φόβο και οδηγεί τους ημεδαπούς κατοίκους στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Αποτέλεσμα είναι να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ή να ενοικιάζονται ως ξενώνες νεόφερτων αλλοδαπών, όπου διαμένουν υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Σε ομάδες 10-15 ατόμων έναντι ημερήσιου ποσού από 3 έως 10 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίο ενοίκιο πολλαπλάσιο απʼ ό,τι θα πλήρωνε μια μέση οικογένεια.

Η κερδοσκοπία αυτή είναι ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα τόσο αλλοδαπούς όσο και γηγενείς που εξαναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις περιοχές αυτές πουλώντας τις κατοικίες τους σε χαμηλές τιμές.

Παράλληλα, από ανοικτές πηγές πληροφόρησης, κυρίως δημοσιογραφικές, αναφέρεται ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν αποκλείσει τη δανειοδότηση για αγορά κατοικίας στις περιοχές αυτές -μέθοδος red lining-, με αποτέλεσμα η αγορά των κατοικιών αυτών να καθίσταται ανέφικτη από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς με μόνιμα εισοδήματα, και με αυτόν τον τρόπο οι μοναδικοί αγοραστές να είναι πλέον είτε μεσιτικές εταιρείες είτε μεγαλοεπιχειρηματίες που διαθέτουν μετρητά.

Σε κυβερνητικό επίπεδο θα πρέπει να προωθηθεί, σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, η παροχή κινήτρων για τη μετοίκηση ή παραμονή στις περιοχές που πλήττονται από την υποβάθμιση, ιδίως ημεδαπών και αλλοδαπών που διαθέτουν εισοδήματα για αξιοπρεπή διαβίωση, η παρουσία των οποίων θα συντελέσει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της εμπορικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί και η υφιστάμενη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το καθεστώς ενοικίασης και χρήσης κατοικίας, προκειμένου να επισημανθούν τρωτότητες και αναφυόμενα προβλήματα και να προβλεφθούν αυστηρές κυρώσεις, έως και δήμευση.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

«Αναπλάσεις» σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων
 
Η μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο κέντρο της Αθήνας, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, το λεγόμενο «παρεμπόριο», όπως και άλλα σοβαρά προβλήματα, τα οποία αποσιωπούνται, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, είναι αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της χώρας, της συμμετοχής στην ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις επεμβάσεις τους. Γι' αυτό και η αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων του κέντρου σε φιλολαϊκή κατεύθυνση δεν μπορεί να υπάρξει από την κυβέρνηση, τους δημάρχους και τα κόμματα του κεφαλαίου. Και ακριβώς επειδή υπάρχουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια, χρησιμοποιείται μια πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της πόλης, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Λόγω, λοιπόν, της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΕΕ, κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, μεγάλα τμήματα της Αθήνας υποβαθμίστηκαν, με έλλειψη υποδομών, μεθοδευμένη προώθηση εκεί προσφύγων, αστέγων κ.λπ. Μεγάλα συμφέροντα βρήκαν ευκαιρία να «τοποθετηθούν». αγοράζοντας γη από απογοητευμένους κατοίκους σε τιμές εξευτελιστικές. Τώρα, πλέον, με αρωγό την ίδια πολιτική, ξεκινά η δεύτερη φάση του σχεδίου τους, η αναβάθμιση αυτών των (δικών τους πλέον) περιοχών, και μάλιστα με δημόσιο χρήμα. Στόχος, αργότερα, να βγάλουν στο πολλαπλάσιο την αρχική «επένδυσή» τους μεταπωλώντας ή μισθώνοντάς την. Ετσι έγινε, άλλωστε, και παλαιότερα στην Πλάκα, στου Ψυρρή, στο Γκαζοχώρι.

Ηδη, στο κέντρο της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επιχειρηματικό αλισβερίσι που αφορά κυρίως τη γη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανάπλαση της Πλατείας Θεάτρου και της οδού Μενάνδρου και συγκεκριμένα στις 27/6/2009, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθήνας Μίνα Χαρμπαλή δήλωνε στην εφημερίδα «ΝΕΑ»: «Μεγαλοκατασκευαστές και εφοπλιστές έχουν ήδη προβεί σε αγορές στην πλατεία Θεάτρου και στις γύρω περιοχές, εκμεταλλευόμενοι την πτώση στις τιμές των ακινήτων». «Εάν λυθεί το πρόβλημα με τους μετανάστες οι τιμές θα εκτιναχθούν στα ύψη, αφού αυτό το κομμάτι της Αθήνας έχει από τα μεγαλύτερα πλεονάσματα σε κτιριακό δυναμικό». Κάπως έτσι έρχονται και δένουν οι θέσεις κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, που ουσιαστικά συνιστούν πογκρόμ εναντίον των μεταναστών.

Τι σημαίνουν, λοιπόν, τέτοια έργα ανάπλασης φαίνεται ήδη από ό,τι συμβαίνει στην κτηματαγορά. Μεσίτες, εργολάβοι, κατασκευαστές ομολογούν στον οικονομικό Τύπο ότι πραγματικά αρκεί μια ανάπλαση ή μια επένδυση για να ανεβάσει τις τιμές σε μια γειτονιά. Δίνουν ως παράδειγμα τη λειτουργία του νέου Μουσείου Ακρόπολης, όπου εντός λίγων μηνών η περιοχή έγινε ανάρπαστη, ιδιαίτερα για επαγγελματικά ακίνητα. Παράλληλα, μιλούν για μεγάλη τόνωση στη ζήτηση για διαμερίσματα σε Κουκάκι, Μακρυγιάννη (πλέον ακούγονται τιμές πάνω από 4.000 ευρώ/τ.μ.).
Στο Μεταξουργείο κατασκευάζονται νέες κατοικίες για να προσελκύσουν μεσαία κι υψηλότερα εισοδήματα. Ενδεικτικά, ο όμιλος ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ ολοκλήρωσε συγκρότημα 6.500 τ.μ., 40 πολυτελών κατοικιών στην οδό Μυλλέρου σε ιδιόκτητο οικόπεδό της (πιθανολογούμε ότι αγόρασε τη γη πολύ - πολύ φθηνότερα από την τιμή που πουλά). Οι επιχειρηματίες ήδη από το 2008 είχαν προχωρήσει σε σύναψη προσυμφώνων μεταβίβασης, για το 50% του συγκροτήματος.

Στο Βοτανικό, επίσης, δραστηριοποιούνται μεγάλα συμφέροντα. Δίπλα στον πολυχώρο «Αθηναΐς» ο όμιλος ΜΑΜΙΔΑΚΗ κατασκευάζει συγκρότημα πολυτελών κατοικιών (τα λεγόμενα λοφτ), το «Αthinais Τower Lofts». Το κόστος αγοράς υπολογίζεται να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ/τ.μ.
Στα Κάτω Πετράλωνα η ΓΝΩΜΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ «αναδιαμορφώνει» σε πολυτελείς κατοικίες (συγκρότημα «Thission Lofts») διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο στην Πειραιώς.
Και άλλες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες επενδύσεις, όπως η «Alpha Land Development» με τέσσερα συγκροτήματα πέριξ της «Τεχνόπολης» στο Γκάζι.

Χρήσεις γης που βολεύουν το κεφάλαιο

Πρόκειται για παρεμβάσεις που - όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση - θα αναβαθμίσουν την περιοχή για το σύνολο του πληθυσμού, αλλά στην πραγματικότητα θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, αφού θα αλλάξουν οι χρήσεις γης με βάση τα συμφέροντά τους και τις δραστηριότητες που θέλουν να εγκαταστήσουν.

Ρόλο - κλειδί σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα παίξει το Πρόγραμμα «Αθήνα - Αττική 2014» που εξήγγειλε η κυβέρνηση τον Ιούνη του 2010 και προβλέπει αναπλάσεις π.χ. σε πλατεία Θεάτρου, οδό Μενάνδρου, Αγ. Παντελεήμονα, πλατεία Αττικής, Αγ. Νικόλαο Αχαρνών (για τις τρεις πλατείες οι μελέτες ολοκληρώνονται και δημοπρατούνται εντός του έτους), Κολωνό, Ελαιώνα.

Η υπουργός ΠΕΚΑ, Τ. Μπιρμπίλη, αναφερόμενη στο πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011, δήλωσε ότι στόχος των έργων αναβάθμισης είναι μεταξύ άλλων και η προσέλκυση κατοίκων και ενοικιαστών μεσαίων εισοδηματικών τάξεων και αλλαγή μέρους της υπάρχουσας χρήσης (σ.σ. από μικρομάγαζα, εργαστήρια, βιοτεχνίες) σε χρήση κατοικίας.

Εξάλλου, η ανάπλαση προβλέπεται να «κινητοποιήσει νέες μορφές χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα είτε με τη μορφή χορηγιών, είτε με την ενεργοποίηση θεσμών σύμπραξης δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα», όπως αναφέρεται στο πρόγραμα, δηλαδή ΣΔΙΤ όπου ο ιδιώτης μένει επί δεκαετίες σε μια περιοχή, ένα έργο, μια υποδομή για να βγάλει στο πολλαπλάσιο όσα αρχικά επένδυσε. Επίσης, το Πρόγραμμα παραδέχεται την ύπαρξη «υπεραξιών που δημιουργούνται από μεγάλες επενδύσεις και πολεοδομικές παρεμβάσεις για τα ιδιωτικά ακίνητα». Βλέπουν το κέρδος, αλλά αποσιωπούν σε ποιου την τσέπη πάει.

Το «Αθήνα - Αττική 2014», για παράδειγμα, προβλέπει την ανάπλαση της πολύπαθης πλατείας Θεάτρου και της οδού Μενάνδρου, με «κίνητρα» όπως «ευνοϊκά δάνεια», τα οποία προφανώς δεν απευθύνονται στους σημερινούς μικρομεσαίους καταστηματάρχες.

Προβλέπονται ακόμα αναπλάσεις σε Αγ. Παντελεήμονα, πλατεία Αττικής, Αγ. Νικόλαο Αχαρνών, περιοχές όπου ως και καινούρια διαμερίσματα πωλούνται σήμερα γύρω στα 1.200 ευρώ/τ.μ., ενώ οι κατώτερες τιμές πέφτουν και στα 700. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι θα βγάλουν όσοι έγκαιρα αγόρασαν εκεί ακίνητα.

Αναπλάσεις προβλέπονται και σε Κολωνό και Ελαιώνα. Πολύ χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα ορίζεται ότι η «παρέμβαση» για την αναβάθμιση του Ελαιώνα απαιτεί «και τη συνέργεια όλων των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων» (βλ. μια ΠΑΕ άρα Ανώνυμη Εταιρεία, τον μεγαλοεργαλάβο Βωβό κ.ά.). Συγκαταλέγεται ως κεντρική κατεύθυνση «η υποστήριξη της επιχειρηματικής και παραγωγικής δυναμικής με την εξασφάλιση κατάλληλων επιχειρηματικών ζωνών που θα ανταποκρίνονται σε όλους τους τύπους ζήτησης», άρα αλλαγή χρήσης γης προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Μπίζνες με το δημόσιο χρήμα

Αλλο ένα εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή είναι το «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς» 2007 - 2013 και το επιμέρους πρόγραμμα, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ). Χρηματοδοτεί με 24,3 δισ. ευρώ (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) μεγαλοκαρχαρίες, ώστε να «αναπλάσουν» σκόπιμα υποβαθμισμένες περιοχές, να αλλάξουν χρήσεις γης με βάση τα συμφέροντά τους, να οριοθετήσουν ζώνες «επιχειρηματικότητας», προκειμένου να θησαυρίσει πάλι το μεγάλο κεφάλαιο. Χρηματοδοτεί, δηλαδή όλους όσοι έσπευσαν με τη δύναμη του χρήματός τους και πήραν κοψοχρονιά ρημαγμένη σήμερα γη και κτίρια.

Το ΠΕΠ στις σχεδιαζόμενες «παρεμβάσεις» περιλαμβάνει την «αξιοποίηση μητροπολιτικών πάρκων», τις «αναπλάσεις όψεων κτιρίων για αισθητική αναβάθμιση περιοχών» κ.λπ. Μιλά ανοιχτά για αλλαγή χρήσεων γης, «αξιοποίηση των παλαιών βιομηχανοστασίων, ενδεχομένως σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και την αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων». Ειδικότερα, ορίζει ότι οι όποιες παρεμβάσεις «μπορούν πλέον να γίνουν σε συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (σ.σ.: ΣΔΙΤ όπου ο ιδιώτης μπαίνει και εκμεταλλεύεται επί δεκαετίες έργα, υποδομές, ακίνητα), περιλαμβάνοντας τη δημιουργία πολιτιστικών εγκαταστάσεων, κτιρίων γραφείων, κατοικίας υψηλών προδιαγραφών, χώρων πρασίνου και αναψυχής». Αλλού μιλά για «κινητοποίηση των ιδιωτικών πρωτοβουλιών», «εταιρικά σχήματα» από δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ) και ιδιώτες, όπου θα κληθούν να παράσχουν υπηρεσίες τους και πανεπιστήμια, ΜΚΟ, «Συλλογικά Οργανα Εργαζομένων».

Σύμφωνα με τα επίσημα κείμενα, μέχρι στιγμής στο ΠΕΠ Αττικής, ειδικά για το Δήμο Αθηναίων (και παράλληλα με τα σχεδιαζόμενα έργα από το «Αθήνα 2014») έχουν ενταχθεί «αναπλάσεις» της πλατείας Αθ. Διάκου στα Θυμαράκια, της πλατείας Μεσολογγίου στο Παγκράτι (συν πεζοδρομήσεις δύο παράπλευρων δρόμων), της πλατείας Αγ. Θωμά στου Γουδή, με συνολική δημόσια δαπάνη περίπου 3,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, στο ΠΕΠ Αττικής εντάχθηκε και η «ανάπλαση» του Πεδίου του Αρεως (εντός ορίων του Δήμου Αθηναίων) με συνολική δημόσια δαπάνη περίπου 5,4 εκατ. ευρώ.


askordoulakos

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ Ημερίδα για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό


 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Μαυροβουνίου, σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς, θα υλοποιήσει ημερίδα, με θέμα «Περιβάλλον και Εθελοντισμός», σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγιάς «Χρυσαλλίδα».
Στόχοι της ημερίδας είναι να γίνει θεωρητική προσέγγιση της έννοιας του εθελοντισμού, των αρχών που στηρίζεται και της αξίας του στη σύγχρονη πραγματικότητα, να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων, καθώς και τα θεματικά πεδία για τα οποία υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.
Η συγκεκριμένη ημερίδα είναι ενταγμένη σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται στην Αγιά με θέμα τον εθελοντισμό και συνδιοργανώνονται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Δήμο Αγιάς και απευθύνεται στην τοπική κοινωνία και κάθε ενδιαφερόμενο.
Ομιλητές θα είναι η κ. Ντιβέρη Παναγιώτα, υπεύθυνη του Κ.Π.Ε., με θέμα «Περιβάλλον – Αειφορία και Ενεργοί Πολίτες», ο κ. Τζιγκουνάκης Ευάγγελος, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αγιάς, με θέμα «Οι αξίες του εθελοντισμού», ο κ. Τσιάρας Βασίλειος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και αντιπρόεδρος του Δικτύου Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας, με θέμα «Εθελοντισμός», και ο κ. Γκουντάρας Αντώνιος, δήμαρχος Αγιάς, με θέμα «Εθελοντισμός – Καλές πρακτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τέλος, θα γίνει παρουσίαση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των δραστηριοτήτων της από τον πρόεδρό της κ. Δημητρίου Δημήτριο και το μέλος κ. Καραμπίνη Μιχάλη. Επίσης, θα πάρουν το λόγο και θα τοποθετηθούν οι πρόεδροι (ή εκπρόσωποί τους) των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αγιάς.
Η ημερίδα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για ενήλικες».
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ !

 ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΜΑΙΛ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΎΛΑΞΉ
Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Άννα Νταλάρα επισκεπτόμενοι  σήμερα το Βόλο. θα μιλούσε σε ανοιχτή συγκέντρωση που είχε διοργανώσει σήμερα η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου στις 11.00 το πρωί.εκεί βρέθηκαν αρκετή συγκεντρωμένη που την γιούχαραν για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τους μετανάστες την κυρία Νταλάρα την φυγάδευσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας καθώς και άνδρες της προσωπικής της φρουράς 
ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ


 Latitude
39.29°N
 Longitude
23.2°E
 Depth
10 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
24 km ESE of Volos
28 km WNW of Skiathos
152 km NNW of Athina
 # of Arrivals 35
 Location Type Automatic

Αγνοείται 27χρονος Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος


Ώρες αγωνίας για τον 27χρονο Έλληνα δόκιμο πλοίαρχο, μέλος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Βελοπούλα», που αγνοείται από τα ξημερώματα, 125 ναυτικά μίλια βορειανατολικά των ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Τις έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συντονίζει η αμερικανική Ακτοφυλακή, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 27χρονος πιθανότατα έπεσε στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρελαιοειδή είχε αναχωρήσει από την Αρούμπα, στις Ολλανδικές Αντίλλες, με προορισμό το Λονγκ Άιλαντ.

Στο πλοίο επιβαίνουν 23 άτομα πλήρωμα, 10 Έλληνες και 12 Φιλιππινέζοι.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία


Το κείμενο της Δικτύωσης που μοιράστηκε
από στη συγκέντρωση
Καταστροφή – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – Επιστροφή
15 Μάη 1948 – 2011


15 Μάη είναι η μέρα της Νάκμπα, της μεγάλης Καταστροφής, η μέρα που εκατομμύρια Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν σε βίαιο ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες, από τάγματα ένοπλων σιωνιστών τρομοκρατών, που δεν δίστασαν να εξοντώσουν χιλιάδες αμάχους, να σβήσουν Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις από τον χάρτη, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πληθυσμιακά κράτος με συμπαγή εβραϊκό πληθυσμό, το κράτος του Ισραήλ. Φέροντας σε πέρας με σύστημα, προσχεδιασμένα και προμελετημένα το σιωνιστικό σχέδιο εθνικής εκκαθάρισης των Παλαιστινίων, οι πρώτοι ηγέτες του Ισραήλ έθεταν τα θεμέλια για την σταθεροποίηση του ιμπεριαλιστικού ζυγού στη Μέση Ανατολή.

63 χρόνια μετά, ο παναραβικός ξεσηκωμός των λαϊκών μαζών ενάντια στα αραβικά καθεστώτα και την ιμπεριαλιστική σκλαβιά. δίνει νέα πνοή και ελπίδα στην Παλαιστινιακή υπόθεση. Μετά τις πρώτες μαζικές πορείες αλληλεγγύης στην Αίγυπτο στην μετα-Μουμπάρακ εποχή, αλληλέγγυοι στην Παλαιστινιακή υπόθεση, άραβες σε Αίγυπτο και Λίβανο, σε συνεννόηση με Παλαιστίνιους των προσφυγικών στρατοπέδων, διοργανώνουν Πορεία Επιστροφής στην ιστορική Παλαιστίνη για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της Νάκμπα. Την Κυριακή 15 Μαίου θα διοργανωθούν πορείες με κατεύθυνση τα σύνορα της κατεχόμενης ιστορικής Παλαιστίνης από Λίβανο καθώς και πορεία προς τα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας στη Ράφα.

63 χρόνια μετά την Νάκμπα, 6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι -εκ των οποίων τα 4,5 εκατομμύρια είναι δικαιούχοι αρωγής της UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ)- είναι πρόσφυγες από το 1948. Οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, φτωχοί αγρότες στην πλειοψηφία τους, εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων σε όμορες χώρες: στην Ιορδανία, το Λίβανο, τη Συρία, και αλλού, εκτοπίστηκαν και εσωτερικά στη Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη. Σε συνθήκες απερίγραπτης εξαθλίωσης, κατατρεγμού και καταπίεσης τόσο από το Ισραήλ όσο και από τα αραβικά καθεστώτα, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες διαφύλαξαν δυο πράγματα ως κόρη οφθαλμού: το κλειδί της οικείας τους και την ιδέα της Επιστροφής. Η ιδέα της Επιστροφής, θεμέλιο ενός αναγεννημένου Παλαιστινιακού έθνους, κωδικοποιήθηκε σε παλλαϊκό σύνθημα και μετουσιώθηκε σε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εθνικών διεκδικήσεων των Παλαιστίνιων. Αντίθετα, η εκάστοτε Παλαιστινιακή πολιτική ηγεσία έχυσε πολλές φορές νερό στο κρασί της στα πλαίσια μιας πραγματιστικής πολιτικής συνεργασίας και συμμαχίας με τα αραβικά καθεστώτα και το πρόδωσε αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

Η καμπάνια «Πορεία Επιστροφής στην ιστορική Παλαιστίνη» αποσκοπεί στην έμπρακτη επιβεβαίωση του Δικαιώματος της Επιστροφής ως αδιαπραγμάτευτης και ακλόνητης αρχής του Παλαιστινιακού κινήματος και των αλληλέγγυων συνιστωσών του. Στο φόντο των δηλώσεων της νέας αιγυπτιακής ηγεσίας περί επικείμενης οριστικής άρσης της πολιορκίας της Γάζα, από πλευρά των αιγυπτιακών συνόρων στη Ράφα, η καμπάνια αυτή αποκτά σημαντικό χαρακτήρα γιατί θα «τεστάρει» στην πράξη τις προθέσεις του αιγυπτιακού καθεστώτος. Σε αντίστοιχη απόπειρα πραγματοποίησης πορείας («Πορεία Ελευθερίας στη Γάζα»), 1 χρόνο πριν, από αλληλέγγυους ευρωπαίους και αμερικανούς προς τη Γάζα από την Αίγυπτο, το αιγυπτιακό καθεστώς του Μουμπάρακ είχε σαμποτάρει ευθέως την προσπάθεια, αποκαλώντας τους συμμετέχοντες στην καμπάνια προβοκάτορες και εχθρούς της Αιγύπτου.

Οι δυσκολίες και τα βάσανα της προσφυγιάς δεκαετίες τώρα δεν δάμασαν τους Παλαιστίνιους. Δεν θα τους δαμάσουν και τώρα. Οι πρώτες εστίες αντίστασης ξεκίνησαν από τους ‘αθλίους’ των προσφυγικών στρατοπέδων Μετά την συντριπτική ήττα που υπέστησαν τα χρεοκοπημένα αραβικά καθεστώτα στον πόλεμο του 67, το νέο ξεριζωμό 800.000 περίπου Παλαιστινίων, οι πρώτες αντάρτικες επιχειρήσεις άρχισαν να λαμβάνουν χώρα σε Λίβανο και Ιορδανία. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη ιστορική Παλαιστίνη και η σύγκρουση με τον ισραηλινό στρατό άρχισαν να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, μέχρι να έρθει η πρώτη νίκη της λαϊκής αντίστασης στην Ιορδανία, στο χωριό των Παλαιστίνιων προσφύγων Καραμάχ (Αξιοπρέπεια), όταν οι αντάρτικες Παλαιστινιακές ομάδες απέκρουσαν γενναία την εισβολή του ισραηλινού στρατού. Και εκεί κάπου γεννιέται ο θρύλος της Παλαιστινιακής επανάστασης που γνωρίσαμε από τα φοιτητικά μας χρόνια, από τις εξιστορήσεις των μεγαλύτερων αγωνιστών, από την τελευταία Ιντιφάντα και την ένοπλη αντίσταση σε Γάζα, Δ. Οχθη και Λίβανο.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία την Κυριακή 15 Μάη, 13:00, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτή την καμπάνια και να διατρανώσουμε την οργή μας για το κράτος του Ισραήλ που συνεχίζει μέχρι σήμερα να ξεριζώνει Παλαιστίνιους και να δημιουργεί εβραϊκές αποικίες στην ιστορική γη της Παλαιστίνης.

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

http://www.palestineresist.gr 

''Τώρα ποιος είναι βαθιά χωμένος στα σκατά παλιό ανώμαλε !!!

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τη σύλληψη του Ντιμινίκ Στρος Κάν, facebook και twittter πήραν φωτιά απο τα σχόλια εκατομμυρίων χρηστών.

Από τα ξημερώματα σ΄αυτές τις σελίδες γίνεται...πάρτι! Οι Ελληνες δεν έχασαν την ευκαιρία να "ανεβάσουν" καυστικά σχόλια για τον επικεφαλής του ΔΝΤ.

Οι Ελλήνες χρήστες κατά κάποιο τρόπο ...παίρνουν την εκδίκηση τους, σχολιάζοντας την σύλληψη του Στρος Καν και μάλιστα σε κάποια δεν κρύβουν και την χαρά τους, ενώ δεν λείπουν και τα σχόλια από πολίτες άλλων χωρών.

Χαρακτηριστικά μια χρήστης του δημοφιλούς twiter αναφέρει ''Τώρα ποιος είναι βαθιά χωμένος στα σκ...'' αναφερόμενη στη συνέντευξη που είχε δώσει ο Στρός Καν για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων.

Ενδεικτικά, κάποια απο τα σχόλια...Μέχρι και group στο facebook δημιουργήθηκε...
Λάρισα: Πουλούσαν χασίς μέσα από νηπιαγωγείο!

Υπό παρακολούθηση βρίσκονταν δύο άτομα στη Λάρισα καθώς η Αστυνομία είχε πληροφορίες πως διακινούσαν ναρκωτικά. Ωστόσο κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πως τα δυο βαποράκια έκρυβαν το χασίς μέσα σε νηπιαγωγείο!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το larissanet.gr οι δυο διακινητές συνελήφθησαν μόλις έβγαιναν από νηπιαγωγείο της συνοικίας Αγ. Κων/νου, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 639,6 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που προφανώς έκρυβαν στο χώρο του σχολείου.

Η ποσότητα των ναρκωτικών προορίζονταν για εμπορία ενώ από έρευνα που ακολούθησε στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκαν ένα κινητό και χρηματικό ποσό 100 € και στον δεύτερο ένα κινητό και 20 ευρώ.

Η ποσότητα των ναρκωτικών κατασχέθηκε και για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Σρος Καν και σία: Βιαστές λαών, χωρών και ανθρώπων

«Σοκαρίστηκαν» τα διεθνή ΜΜΕ από τη σημερινή είδηση ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος – Καν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για σεξουαλικό εξαναγκασμό, απόπειρα βιασμού, κακοποίηση και ομηρία (!) καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, σε σουίτα των 3000 δολαρίων τη βραδιά (!!). Το θύμα μάλιστα νοσηλεύεται (!!!) εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστη …

Προς τι, πραγματικά, η έκπληξη και το σοκ ; Οι ιθύνοντες του ΔΝΤ και της ΕΕ και τα κατά τόπους τσιράκια τους βιάζουν αδίστακτα ολόκληρους λαούς για να ικανοποιήσουν τις αισχρότερες ορέξεις του διεθνούς κεφαλαίου. Με τα μέτρα «σοκ» που επιβάλλουν κάνουν κόλαση τη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων από τη μια μέρα στην άλλη για να αυξηθούν τα υπερκέρδη μιας ολιγομελούς ομάδας μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοτραπεζιτών με τους οποίους συναγελάζονται.

Μια τέτοια χυδαία περιφρόνηση απέναντι στη ζωή και την αξιοπρέπεια ολόκληρων λαών – με τη χώρα μας, δυστυχώς, να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της τρέχουσας περιόδου- είναι απόλυτα λογικό να συνοδεύεται από παρόμοια εξοργιστική περιφρόνηση απέναντι στη ζωή και την αξιοπρέπεια μεμονωμένων εργαζόμενων. Πού να φανταστεί ο υπεροπτικός «επιστάτης» του παγκόσμιου καπιταλισμού ότι μια ταπεινή καμαριέρα ξενοδοχείου θα τολμούσε να τον καταγγείλει (κύριος είδε πόσες άλλες θα έχει «κουτουπώσει» …).

Ορίστε κύριε Γ.Α.Παπανδρέου, να σε τι είδους ΤΟΜΑΡΙΑ έχεις παραδώσει το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού… Τα διάφορα «παιχνίδια» που σίγουρα παίζονται λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων στις παγκόσμιες καθεστωτικές δυνάμεις δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία του θέματος : Την νοοτροπία, τον πολιτισμό απαξίωσης στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των δισεκατομμυρίων εργαζομένων του πλανήτη που χαρακτηρίζει τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, άσχετα αν οι τελευταίοι έχουν … επίχρισμα «σοσιαλδημοκρατίας», «ευρωπαϊσμού» κλπ, άσχετα αν σήμερα λέγονται Στρος – Καν, Τρισέ και Όλι Ρεν ενώ αύριο αλλιώς, άσχετα με το αν βιάζουν και οι ίδιοι σωματικά ή αν βιάζουν έμμεσα, π.χ. εξωθώντας στην πορνεία και στο εμπόριο σάρκας χιλιάδες δυστυχισμένες γυναίκες με τα οικονομικά τους μέτρα …

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
Ο 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, ΤΩΝ ΤΣΙΡΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ – ΚΑΝ

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Έκλεψαν την προτομή του Κολοκοτρώνη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?


Nέο ανοσιούργημα διέπραξαν οι άγνωστοι στο Ζεφύρι.

Μετά την περσινή κλοπή της προτομής του Βενιζέλου, ήλθε η σειρά αυτής του Κολοκοτρώνη, την οποία αφαίρεσαν από την ομώνυμη πλατεία τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δεν πρόκειται, φυσικά, για… συλλέκτες έργων τέχνης, αλλά για αχρείους που σκοπεύουν να οδηγήσουν την προτομή στις μάντρες περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Πελοποννησίων εκτιμούν ότι πρόκειται για τα άτομα που λεηλάτησαν πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα, τα γραφεία του Συλλόγου, τα οποία, όπως και η προτομή, βρίσκονται στην ομώνυμη πλατεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος, ύστερα από πολύχρονο αγώνα και με τη βοήθεια της Νομαρχίας και του Δήμου Ζεφυρίου, κατόρθωσε να αναπλάσει την πλατεία και να διαμορφώσει σε κτήριο γραφείων ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο.

Το αποκορύφωμα της προσπάθειάς του αποτέλεσε η τοποθέτηση της προτομής του Γέρου του Μοριά.

ΠΗΓΗ: http://menidiatis.blogspot.com

Πέταξε τα ράσα, για να παντρευτεί την ερωμένη τουΈνας ιερωμένος παράτησε τα ράσα και τη μοναχική ζωή και παντρεύτηκε την αγαπημένη του. Όπως μαθαίνουμε από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ο ιερωμένος είχε συνάψει σχέση, την οποία διατηρούσε κρυφή για καιρό. Όταν έμαθε ότι η αγαπημένη του κυοφορούσε τον καρπό του έρωτά τους, ξυρίστηκε, έβγαλε τα ράσα και την παντρεύτηκε.

Ακόμα και συντηρητικοί συνάνθρωποι του ιερωμένου μπορεί να καυτηριάζουν το γεγονός ότι είχε συνάψει δεσμό με γυναίκα, ενώ δεν έπρεπε, ωστόσο επικροτούν την πράξη του να μην την εγκαταλείψει, όταν αυτή τον χρειάστηκε!

Πηγή:greekradar

Στην Ελλάδα… θα είχε συλληφθεί η καμαριέρα

Μάλλον ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα θεωρηθεί και τόσο… αξιόπιστος μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος της εφημερίδας που δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφία του να μπαίνει σε μια πόρσε, και προκάλεσε την οργίλη μηνυτήρια αναφορά, από την πλευρά του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο άνθρωπος που θα έσωζε την παγκόσμια οικονομία, στη συνέχεια την Ελλάδα, και, αν....
προλάβαινε, και τη Γαλλία, θέτοντας υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012, ανακρίνεται στη Νέα Υόρκη, κατηγορούμενος για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία του υποψηφίου θύματος.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν καταγγέλθηκε από μια καμαριέρα του ξενοδοχείου «Sofitel» στη Νέα Υόρκη, ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, και επιχείρησε να την κλειδώσει στο δωμάτιό του. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έσπευσε στο ξενοδοχείο, ο Στρος-Καν είχε μόλις… δραπετεύσει, τον πρόλαβαν όμως στο αεροδρόμιο, καθώς έδωσαν εντολή να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης της «Air France», στην οποία επέβαινε. Και τον κατέβασαν… με το ζόρι.

Το περιστατικό προσφέρεται για θλιβερές συγκρίσεις. Στην Ελλάδα, η καμαριέρα δύσκολα θα είχε καταφύγει στην Αστυνομία. Το πιθανότερο είναι να είχε βγει σε κάποια μεσημεριανή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού. Αν έκανε… το λάθος να προσφύγει στις αρχές, μάλλον θα είχε συλληφθεί η ίδια, για… προσβολή θεσμού, καθώς ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι θεσμός. Και βέβαια, ούτε λόγος για βίαιη… αποβίβαση από το αεροπλάνο. Εμείς, μάλλον θα τον είχαμε διευκολύνει να διαφύγει, για να αποφύγει τη ντροπή.

Στις επιπτώσεις τώρα… Στην εσωτερική πολιτική ζωή της Γαλλίας, δεν θα χρειαστεί να τεκνοποιήσει η Κάρλα Μπρούνι, για να μη χάσει ο Νικολά Σαρκοζί τα κλειδιά των Ιλισίων Πεδίων. Γιατί, όσο σκληρό καρύδι κι αν αποδειχτεί η κόρη του Ζακ Ντελόρ, Μαρτίν Ομπρί, δύσκολα θα πείσει σε έναν δυνητικό δεύτερο γύρο δυνάμεις πέραν του Κέντρου και της Αριστεράς να την εμπιστευτούν για να ανατρέψει τον «Σαρκό».

Στα του ΔΝΤ, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι… είχαμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Πριν από τρία χρόνια, ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση μιας υφισταμένου του στο Ταμείο. Μόνο που τότε, ζήτησε γονυπετής συγνώμη από την Αν Σινκλέρ, τη σύζυγό του και κορυφαία δημοσιογράφο της Γαλλίας, για να κλείσει το θέμα.

Όσο για την Ελλάδα, στη θετική εκδοχή του μέλλοντος, οι δανειστές θα κάνουν αρκετό καιρό να συνέλθουν από το σοκ, και θα χαλαρώσουν την ασφυκτική πίεσή τους προς τη χώρα μας. Στην αρνητική εκδοχή όμως, ο διάδοχος του αντικειμενικά φιλέλληνα Στρος-Καν, είναι ικανός, όχι μόνο να μην εγκρίνει την εκταμίευση άλλων δόσεων, αλλά να απαιτήσει να επιστρέψουμε άμεσα τα χρήματα που μας έδωσαν μέχρι τώρα.

ΥΓ: Ευτυχώς για την Άνγκελα Μέρκελ, το ραντεβού με τον Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα γίνει. Γιατί, με τη…. φόρα που είχε πάρει ο Γάλλος Σοσιαλιστής, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα ερχόταν σε δύσκολη θέση.

http://www.statesmen.gr/

Οι 10 πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο ...

Γιαπωνέζικες φάρσες δειτε και ....

Αυτοκίνητο Φάντασμα..

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ.

Αλλοδαπός βιαστής που αποφυλακίστηκε με τον νόμο Καστανίδη, αποπειράθηκε να βιάσει 15χρονη μεσα στο σπίτι της

Με την κατηγορία του βιασμού ενός 15χρονού κοριτσιού οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, αλλοδαπός ηλικίας 37 ετών ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Ρεθύμνου, μετά από καταγγελία των γονιών της. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, είχε προφυλακιστεί για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος αλλοδαπής, προ ενός έτους περίπου και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους με την υποχρέωση της παρουσίας του κάθε μήνα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Όμως αυτό δε στάθηκε ικανό να τον αποτρέψει από την εκ νέου τέλεση του ίδιου αδικήματος. Έτσι, κατηγορείται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου εκμεταλλευόμενος την απουσία της οικογένειας του 15χρονου κοριτσιού, μπήκε στο σπίτι όπου κατοικούσε και ασέλγησε σε βάρος της.

ΚΚΕ: Να προωθηθούν και σ’ άλλες χώρες της Ε.Ε. οι μετανάστες που το επιθυμούν

Σε «κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που έχουν και την πρώτη ευθύνη» καλεί το ΚΚΕ, Έλληνες και μετανάστες.

Αυτή η πάλη, σύμφωνα με...
ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, θα πρέπει να στηριχθεί στη «δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων» που "έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες" για :

• Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Η παρουσία επαρκούς και ανάλογα εκπαιδευμένης αστυνομικής δύναμης να έχει μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών, και όχι την καταστολή και την τρομοκράτησή τους.

• Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.

• Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.

• Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

• Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν το ναρκωτικό υποκατάστατο της μεθαδόνης, να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.

• Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών».
ΟΙ ευθύνες των κυβερνήσεων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας «έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» και άλλων ακροδεξιών ομάδων και «μπράβων», που παριστάνουν τους προστάτες της «τάξης», μαχαιρώνοντας και ξυλοκοπώντας μαζικά αθώους μετανάστες στο δρόμο, εισβάλλοντας στα σπίτια και στα μαγαζιά τους με την ανοχή της αστυνομίας».

Επισημαίνει ότι «η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Έλληνα, του 20χρονου από το Μπαγκλαντές που ακολούθησε και το άγριο πογκρόμ ακροδεξιών συμμοριών με θύματα εκατοντάδες μετανάστες και Έλληνες, είναι αποτέλεσμα του ίδιου προβλήματος».

Αποδίδει «τεράστιες ευθύνες» στη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή «όχι μόνο δεν έλαβαν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων του κέντρου, για την αντιμετώπιση της κάθε είδους εγκληματικής δράσης, αλλά με την πολιτική τους ανέχθηκαν ή και συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτών των κυκλωμάτων. Επέτρεψαν και ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές, επέμειναν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στον εγκλωβισμό στην Ελλάδα του μεγαλύτερου όγκου των μεταναστών που είχαν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, δεν πήραν κανένα μέτρο δημιουργίας ανθρώπινων χώρων προσωρινής διαμονής μεταναστών, αρνήθηκαν τη νομιμοποίηση και την παροχή ασύλου σε μετανάστες και πρόσφυγες με μακρόχρονη διαμονή στη χώρα μας, που έχουν κάθε λόγο να νομιμοποιηθούν. Παρέδωσαν επί της ουσίας αρκετούς μετανάστες σε κυκλώματα μαύρης εργασίας, αλλά και σε εγκληματικά κυκλώματα Ελλήνων και ξένων».

«Επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα»

Υποστηρίζει ότι από «τη γκετοποίηση, την υποβάθμιση και την εγκληματική δραστηριότητα, επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή. Να μετατραπούν από περιοχές κατοικίας και μικρο-επαγγελματικής δραστηριότητας, σε ζώνες υψηλής εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση αξιοποιούν διάφοροι μηχανισμοί, ρατσιστικές οργανώσεις και συμμορίες, που θέλουν να αναπτυχθούν φαινόμενα μίσους, αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών με βάση το χρώμα, την εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα, αλλά και για την προώθηση ευρύτερων αντιλαϊκών, αντιδραστικών σχεδιασμών. Επιδιώκουν, μέσω του κλίματος φόβου, αβεβαιότητας και τρομοκρατίας, να δικαιολογήσουν τη λήψη βάρβαρων μέτρων καταστολής. Στόχο δεν έχουν μόνο τους μετανάστες αλλά όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θέλουν να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση σε αντιδραστική κατεύθυνση, να βγάλουν λάδι την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν».

Τέλος, το ΚΚΕ βάλλει κατά του ΛΑΟΣ που «χρησιμοποιώντας αντιδραστική δημαγωγία, κατηγορεί τους μετανάστες για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και καλλιεργεί το ρατσιστικό μίσος», ενώ επικρίνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, γιατί «συμμετέχουν και συναποφασίζουν με την ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτημα, συμφωνούν με τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που ευθύνονται για την έξαρση της μετανάστευσης και προσφυγιάς, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη επέμβαση στη Λιβύη και γιατί ψήφισαν και εφαρμόζουν τις συνθήκες του Σένγκεν και του Δουβλίνου ΙΙ, που μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών».


Η Λάρισα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο


Κορυφώνονται σήμερα Κυριακή οι λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του πολιούχου Λάρισας Αγίου Αχιλλίου, παρουσία έντεκα ιεραρχών και με προβλεπόμενη τη γνωστή λαρισινή ζέστη, που ενσκήπτει παραδοσιακά, την ημέρα της γιορτής. Χθες το βράδυ στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, όπου κήρυξε το θείο λόγο ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Το βράδυ τελέστηκε κατανυκτική αγρυπνία προς τιμήν του πολιούχου.
Σήμερα Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 7 π.μ. πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και εν συνεχεία στις 10.40 π. μ. λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου στην κεντρική πλατεία κι ακολουθεί δέηση και αρτοκλασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και δεξίωση των δύο φορέων στο Επιμελητήριο Λάρισας. Το απόγευμα στις 8 μεθέορτο αρχιερατικό εσπερινό, τα κτητορικά, το ύψωμα του αγίου και εν συνεχεία την ιερά παράκληση του θαυματουργού Αγίου Αχιλλίου, του Μυροβλύτη.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν-πλην του επιχώριου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου- οι μητροπολίτες: Άρτης κ. Ιγνάτιος, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι επίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος.
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας απαγορεύεται η διέλευση και στάθμευση κάθε είδους οχήματος, από τις 6 το πρωί της Κυριακής και μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων, στις οδούς: Πολυκάρπου, Μανωλάκη (από γέφυρα Αλκαζάρ μέχρι Κεντρική πλατεία), Βενιζέλου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Φιλελλήνων μέχρι γέφυρα Αλκαζάρ), Αλ. Παπαναστασίου (από τη διασταύρωσή της με την οδό I, Δραγούμη μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Κύπρου), Κύπρου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Σκαρλάτου Σούτσου μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου), Μεγ. Αλεξάνδρου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Κούμα). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
ELEYTHERIA

ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΡΑ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Κων. Σκούρας καλεί τους δαμασκηνοπαραγωγούς της Σκοπέλου και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο σε ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει στο Δημαρχείο Σκοπέλου την Τρίτη 17 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα

Ποιος θα σταματήσει την ελεύθερη πτώση της χώρας;


H κατρακύλα της κυβέρνησης συνεχίζεται καθώς οι απαιτήσεις της τρόικας ολοένα και αυξάνονται αλλά κανείς δεν έχει το σθένος να αντισταθεί ή τουλάχιστον να διαπραγματευτεί. Δύο ειδήσεις που βγαίνουν από το οικονομικό ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών είναι εξαιρετικά ανησυχητικές και επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τέλος στο χάλι της χώρας.
Η πρώτη είδηση από το Βήμα της Κυριακής κάνει λόγο για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις, θα διοικείται από ξένους και δε θα δίνει ουσιαστικά λόγο στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ξένων δηλαδή που θα συνδιοικεί τη χώρα αφού το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και πώλησης κρατικής περιουσίας είναι κολοσσιαίο και δίνει τεράστια δύναμη σε όποιον αναλαμβάνει να το φέρει σε πέρας.
Αν είναι αληθινή η είδηση αυτή είναι μια ακόμη δραματική εξέλιξη για τη χώρα. Δείχνει ότι δεν μας εμπιστεύεται κανείς πλέον και ότι και επισήμως η κυβέρνηση της χώρας πέρασε στα χέρια ξένων και αυτή που βγαίνει από τη βούληση του ελληνικού λαού είναι σκιώδης. Το ζήτημα είναι αν θα τολμήσει ο πρωθυπουργός να υπογράψει ένα τέτοιο θέμα και να δεσμεύσει και τις επόμενες κυβερνήσεις.
Η δεύτερη φοβερή είδηση έχει να κάνει με την 5η δόση του δανείου. Παρά το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μας είναι εξασφαλισμένη και τα σενάρια κινδυνολογίας έχουν συγκεκριμένο στόχο, εντούτοις κάποιοι θέλουν να φέρουν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού προκειμένου να μας δανείσουν κι άλλα χρήματα και να μας έχουν στο χέρι.
Όπως επισημαίνουμε και προηγουμένως, στο ΔΝΤ συνδέουν άμεσα τη χορήγηση της 5ης δόσης με το νέο δάνειο 50-60 δις που θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα για να αποπληρώσει τα τοκοχρεολύσια 2012 και 2013. Μας λένε δηλαδή με τον πιο κυνικό τρόπο ότι θα πρέπει να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο το χρέος μας και να αποδεχθούμε ακόμη πιο σκληρό Μνημόνιο προκειμένου να πάρουμε τη δόση του Μαίου και να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών.
Στο ΔΝΤ θεωρούν δεδομένο ότι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα να βγει στις αγορές του χρόνου, οπότε θα χρειαστεί νέα βοήθεια για να τα βγάλει πέρα.
Το ζήτημα είναι μέχρι που θα φτάσει ο δανεισμός και πότε θα ξεπληρώσουμε τόσα χρήματα. Κανείς δεν το σκέφτεται αυτό πρόκειται για σχέδιο που από την αρχή είχε αυτό το σκοπό;
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές πιέσεις για άμεσες αποκρατικοποιήσεις (το δήλωσε και ο Γιούνκερ το Σάββατο και ο Ρεν στο CNN) αλλά και το «πρεσάρισμα» που γίνεται στον Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στο έγκλημα καθοσιώσεως που έχει στηθεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δείχνει ότι έχουμε φτάσει στον πάτο, αλλά ο πάτος είναι όλο και πιο χαμηλά.
Κάποιος να μας σταματήσει από την ελεύθερη πτώση.
ANTINEWS

Έβριζε «θεούς και δαίμονες» στο Τμήμα

Έβριζε «θεούς και δαίμονες» στο Τμήμα

Απίστευτο επεισόδιο με παπά σε γάμο στα Γιάννινα

Ζήτησε επίμονα χρήματα για το ρεύμα που έκαψε ο προβολέας του εικονολήπτη!!! Μας τρέλανε τελείως η κρίση...


Απίστευτος ένας παπάς σε ενορία της πόλης των Ιωαννίνων. Ζήτησε επίμονα, προκαλώντας επεισόδιο, χρήματα για το ρεύμα που έκαψε, για 40 περίπου λεπτά, ο προβολέας του εικονολήπτη!!! Βέβαια ο εποαγγελματίας, που μαγνητοσκοπούσε το γάμο, έμεινε άναυδος, αφού δεν του είχε ξανατύχει τέτοια περίπτωση. Ο ιερέας, ο οποίος γενικά σε όλη τη διάρκεια τηε τελετής ήταν νευρικός, επέμεινε, παραπέμποντας τον εικονολήποτη στον ταμία της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Σεβόμαστε τον κλήρο, ωστόσο κάποιοι λειτουργοί του Υψίστου καλά θα κάνουν να μαζευτούν, αφού εκθέτουν τον θεσμό της Εκκλησίας. Τελικά, μας τρέλανε τελείως η κρίση...

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:

Kαι στην ΣΚΟΠΕΛΟ τώρα αγοράζετε μόνο ελληνικά προϊόντα μάς συμφέρει για πολλούς λόγους..

Υποτιμούν τα τοπικά προϊόντα
Με τα… κιάλια ψάχνουν οι Βολιώτες τα θεσσαλικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ καθώς ανάμεσα από χιλιάδες είδη ξεχωρίζουν ελάχιστα. Με μικρές εξαιρέσεις μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ τα περισσότερα απαξιώνουν τα προϊόντα  της περιοχής μας!
 
Η συζήτηση για την κατηφορική πορεία που έχει πάρει η αγροτική παραγωγή χρονίζει, ενώ ειδικά τον τελευταίο χρόνο η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει σε οικονομική καχεξία την πλειοψηφία των βιοτεχνών, των παραγωγών,  των κτηνοτρόφων,  και των αγροτών.
 
Την ίδια στιγμή μπροστά στην υφιστάμενη κατάσταση η συζήτηση για τη στήριξη των θεσσαλικών προϊόντων με κάθε δυνατό τρόπο όλο και φουντώνει, με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς να αναζητούν τρόπους να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους… που μένουν ανεκμετάλλευτα στις αποθήκες τους.
 
Η δημιουργία ενός πλήρους και επαρκούς δικτύου διάθεσης των θεσσαλικών προϊόντων φαντάζει – και μάλλον είναι – μονόδρομος στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος και αυτό γιατί μόνο αν αυξηθεί η παραγωγή των τοπικών προϊόντων θα αυξηθεί παράλληλα και η πώληση της πρωτογενούς παραγωγής.
 
Όλα άλλωστε είναι φαύλος κύκλος. Οι κτηνοτρόφοι θα πουλάνε περισσότερο γάλα όταν θα πωλούνται περισσότερα γάλατα, γιαούρτια και τυριά τοπικής παραγωγής, που σημαίνει ότι συγχρόνως θα αυξηθεί και η κατανάλωση των ζωοτροφών. Οι αγρότες θα πουλάνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά όταν η τοπική παραγωγή οπωροκηπευτικών θα διατίθεται στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Και η αλυσίδα συνεχίζεται…
 
Παράλληλα με τη δημιουργία ενός δικτύου διάθεσης των θεσσαλικών προϊόντων ουσιαστικά «μπαίνουν στην άκρη» οι δεκάδες μεσάζοντες που σαν αποτέλεσμα έχουν ένα προϊόν να πωλείται από τον παραγωγό σε τιμή για παράδειγμα προς 1 ευρώ και να καταλήγει στον αγοραστή σχεδόν στη διπλάσια!
 
Στο πλαίσιο αυτό και σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί η κατάσταση τουλάχιστον στην Θεσσαλία ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος ανέλαβε πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στις 28 Μαΐου για να συζητηθούν όλες οι πιθανές πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να αναληφθούν ώστε τα θεσσαλικά προϊόντα να προβάλλουν σε όλα τα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ αλλά και όλων των καταστημάτων γενικότερα.
 
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου θα καταθέσει και πρόταση τα καταστήματα που δεν έχουν θεσσαλικά προϊόντα να δημοσιοποιούνται και να επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε καταναλωτή το αν θα αγοράζει από το συγκεκριμένο κατάστημα ή όχι.
 
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σε μια προσπάθεια να αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στο Βόλο κατέγραψε τα θεσσαλικά προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια έξι μεγάλων αλυσίδων και συγκεκριμένα στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Carrefour Μαρινόπουλος, Μασούτης, Γαλαξίας και LIDL.
 
Από τον έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε πως εκτός από τα προϊόντα της ΕΒΟΛ, του Όλυμπου, της ΕΨΑ και τοπικών φιρμών παραγωγής τσίπουρου – και αυτά όχι σε όλα τα είδη – τα υπόλοιπα θεσσαλικά προϊόντα στην πλειοψηφία τους απουσιάζουν…
 
*Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου
 
 
Βασιλόπουλος
Στα ΑΒ Βασιλόπουλος υπάρχουν αρκετά θεσσαλικά προϊόντα, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι πολλά από τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα (όσα είναι δηλαδή του Βασιλόπουλου) παράγονται σε συνεργασία με παραγωγούς της Θεσσαλίας.
·        ΕΒΟΛ (και φωτό)
Γιαούρτι
Γάλα
Τυρί
·        Όλυμπος (και φωτό)
Γιαούρτι
Γάλα
Χυμός
·        ΕΨΑ
Χυμοί
Αναψυκτικά
·        Τσίπουρο
Θεσσαλικό
Τυρνάβου – Βρυσσά
Τσιλιλή
Ούζο 12
Αποστολάκη
·        Κρασιά
Ρετσίνα Δήμητρα
Τσάνταλη Θεσσαλικός
Αποστολάκη
Κρασιά Τυρνάβου
·        Γιαούρτι Τζιμίκας (παράγεται στην Αγία Παρασκευή)
·        Μήλα στάρκιν Ζαγοράς και Πουρίου
·        Ψωμί Ιωαννίδης
·        Γλυκά-Βουτήματα Βούτσινος
·        ΑΒ Χυλοπίτες Πηλίου
·        ΑΒ Φακές ψιλές Φαρσάλων
·        ΑΒ Ρεβίθια χοντρά Λάρισας
·        ΑΒ Ρίγανη Καρδίτσας
·        Φέτα Ελασσόνας
·        Φέτα Καρακάνας
·        Φέτα Αλμυρού
·        ΑΒ Μανούρι Θεσσαλίας
·        Κεφαλοτύρι Ελασσόνας
 
Βερόπουλος
Στον Βερόπουλο η διαφοροποίηση που υπάρχει είναι ότι σε αντίθεση με τα άλλα σούπερ μάρκετ έχει μεγαλύτερη ποσότητα οπωροκηπευτικών που προέρχονται από περιοχές της Θεσσαλίας.
·        ΕΒΟΛ
Γιαούρτι
Γάλα
Φέτα
·        Όλυμπος
Γιαούρτι
Γάλα
Φέτα
Σκληρό τυρί
·        ΕΨΑ
Χυμοί
Αναψυκτικά
·        Τσίπουρο
Θεσσαλικό
Τυρνάβου – Βρυσσά
Τσιλιλή
Ούζο 12
Αποστολάκη
·        Κρασιά
Ρετσίνα Δήμητρα
Τσάνταλη Θεσσαλικός
Αποστολάκη
Κρασιά Τυρνάβου
·        Γιαούρτι Τζιμίκας (παράγεται στην Αγία Παρασκευή)
·        Γιαούρτι αγρόκτημα Βελεστίνου
·        Γιαούρτι Παλαμά
·        Αγγούρια Βόλου
·        Κόκκινο λάχανο Νέας Αγχιάλου
·        Άνηθος Βόλου
·        Μαϊντανός Βόλου
·        Παντζάρια Βόλου
·        Σαλάτα κατσαρή Αλμυρού
·        Λάχανο άσπρο Βόλου
·        Μαρούλι και ρόκες Βόλου
·        Σέλινο Κάτω Λεχωνίων
·        Σαλάτα γαλλική Κρόκιο Αλμυρού
·        Σέσκουλα Βόλου
·        Σπανάκι Ν. Αγχιάλου
·        Μανιτάρια άσπρα χύμα Λάρισας
·        Μανιτάρια πλευρώτους παραγωγής Θεσσαλίας
 
Carrefour Μαρινόπουλος
Στα Carrefour Μαρινόπουλος είναι πολύ λίγα τα θεσσαλικά προϊόντα που φιγουράρουν στα ράφια του σούπερ μάρκετ με την ΕΒΟΛ, τον Όλυμπο και την ΕΨΑ να έχουν τα σκήπτρα.
·        ΕΒΟΛ
Γιαούρτι
Γάλα
Φέτα
·        Όλυμπος
Γιαούρτι
Γάλα
Ανθότυρο
Κεφαλοτύρι τριμμένο συσκευασία
Χυμός
·        ΕΨΑ
Χυμοί
Αναψυκτικά
·        Τσίπουρο
Θεσσαλικό
Τυρνάβου – Βρυσσά
Τσιλιλή
Ούζο 12
Αποστολάκη
·        Κρασιά
Ρετσίνα Δήμητρα
Τσάνταλη Θεσσαλικός
Αποστολάκη
Κρασιά Τυρνάβου
·        Γιαούρτι Τζιμίκας (παράγεται στην Αγία Παρασκευή)
·        Γιαούρτι Νότας Λάρισας
·        Φέτα Καρακάνας
·        Μήλα στάρκιν Ζαγοράς
 
ΜασούτηςΠερίπου στα ίδια επίπεδα με τα Carrefour Μαρινόπουλος κυμαίνεται η παρουσία των θεσσαλικών προϊόντων στα ράφια του σούπερ μάρκετ Μασούτης όπου πολλά από τα οπωροκηπευτικά μάλιστα είναι προέλευσης Ισπανίας, Εκουαδόρ, Κίνας αλλά και άλλων ελληνικών περιοχών όχι όμως θεσσαλικών.
·        ΕΒΟΛ
Γιαούρτι
Γάλα
·        Όλυμπος
Γάλα
Φέτα
·        ΕΨΑ
Χυμοί
Αναψυκτικά
·        Τσίπουρο
Θεσσαλικό
Τυρνάβου – Βρυσσά
Τσιλιλή
Ούζο 12
Αποστολάκη
·        Κρασιά
Ρετσίνα Δήμητρα
Τσάνταλη Θεσσαλικός
Αποστολάκη
Κρασιά Τυρνάβου
·        Ακτινίδια Λάρισας
·        Μήλα πράσινα Λάρισας
·        Μήλα στάρκιν Ζαγοράς
·        Λουλούδια από θερμοκήπιο του Βόλου
 
Γαλαξίας
Ελάχιστα είναι τα θεσσαλικά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ Γαλαξίας ωστόσο αναφέρεται ότι είναι το μόνο που έχει προϊόντα Όθρυς. Βέβαια την ίδια στιγμή ο Γαλαξίας δεν έχει ούτε καν μήλα από την Ζαγορά αλλά από το Μέτσοβο και τη Νάουσα.
·        ΕΒΟΛ
Γάλα
·        Όλυμπος
Γάλα
·        ΕΨΑ
Χυμοί
Αναψυκτικά
·        Τσίπουρο
Θεσσαλικό
Τυρνάβου – Βρυσσά
Τσιλιλή
Ούζο 12
Αποστολάκη
·        Κρασιά
Ρετσίνα Δήμητρα
Τσάνταλη Θεσσαλικός
Αποστολάκη
Κρασιά Τυρνάβου
·        Γιαούρτι Όθρυς
 
LIDL
Το Lidl κρατά τα σκήπτρα στην «αποχή» από τα θεσσαλικά προϊόντα στα ράφια του. Εκτός από την ΕΒΟΛ και τον Όλυμπο δεν υπάρχει σχεδόν κανένα άλλο προϊόν!
·        ΕΒΟΛ
Φέτα
Γιαούρτι
·        Όλυμπος (και φωτό)
Φέτα
·        Φέτα ΓΑΛΠΝΟ Τρίκαλα
·        Πλευρώτους μανιτάρια Τρικάλων
·        Νούφαρο τυροκομικά Τρικάλων

Ξυλοκόπησαν μετανάστες στη Μενάνδρου


Ένα ακόμη κρούσμα βίας σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε σε δύο διερχόμενους αλλοδαπούς, οι οποίοι περπατούσαν επί της οδού Μενάνδρου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ωστόσο, οι δράστες είχαν διαφύγει.

«Η Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκε νεκρή» Εξώδικο

Σάλος με φήμη που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες ότι η Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Εξώδικο έστειλε η ξανθιά καλλονή.

Η «είδηση» για το θάνατο της Τζούλιας Αλεξανδράτου δημοσιεύτηκε σε blog, αλλά δεν άργησε να διαδοθεί στο Facebook και στο Twitter.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση μάλιστα ανέφερε πως δίπλα στη νεκρή Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκαν σεξουαλικά βοηθήματα και ένας υπολογιστής με πορνογραφικό υλικό.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου μιλώντας πριν λίγο επιβεβαίωσε ότι είναι ζωντανή, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί για τις κακόβουλες αναρτήσεις που είχαν προηγηθεί.

«Νιώθω αηδία, αηδία, αηδία…» δήλωσε η Τζούλια Αλεξανδράτου στέλνοντας εξώδικο στο blog που έκανε την εν λόγω δημοσίευση.

«Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Αυτή τη φορά ξεφύγανε από τα πλαίσια μιας απλής εξύβρισης, ηθικής εξόντωσης και διασυρμού. Θα κινηθώ νομικά εξαντλώντας κάθε όριο για να δικαιωθώ. Δεν με ενόχλησε που με θέλουν νεκρή αλλά το ότι το κάνουν για να διαφημιστούν και να δημιουργήσουν καλές σχέσεις στα blogs που τα δημοσιεύουν. Σε μια εποχή που ο κόσμος αρχίζει να εμπιστεύεται το ίντερνετ κι εγώ πρώτη από όλους αφού σε μια εβδομάδα είναι στον αέρα το μεγάλο μου reality το οποίο θα μεταδίδεται 24ώρες το 24ώρο από το διαδίκτυο είναι λυπηρό, άδικο, απαράδεκτο πρώτα για τους «επαγγελματίες» και μετά για τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται οι ειδήσεις, να χάνεται κάθε αξιοπιστία με τη διάδοση τέτοιων σοβαρά ανυπόστατων θεμάτων. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι η αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιβάλει τη διασταύρωση μιας είδησης. Πολύ περισσότερο όταν αφορά τη ζωή ενός ανθρώπου. Όσοι δημοσίευσαν αυτό το κείμενο το έκαναν είτε επειδή δεν μπορούν να με προσεγγίσουν επαγγελματικά και θέλουν την καταστροφή μου είτε επειδή ανήκουν στο συρφετό αυτών που με περιτριγυρίζουν και το μόνο που θέλουν είναι να με ρουφήξουν. Δεν θα τους περάσει όμως θα τους πατήσω κάτω. Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται μία τέτοια είδηση, απλώς πρώτη φορά πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα. Και για να τελειώνουμε, αν αποφασίσω να πεθάνω, θα σας το πω!»

Δείτε βίντεο της Τζούλιας Αλεξανδράτου να επιβεβαιώνει οτι είναι ζωντανή και να στέλνει «στα τσακίδια» τους επικτριτές της:

Φυσικά, δεν λείπουν και οι κακόβουλοι που λένε οτι οι συγκεκριμένες φήμες διαδίδονται από την ίδια πηγή από την οποία διαψεύδονται για να κρατήσουν την Τζούλια στην επικαιρότητα… Τελικά υπάρχει άπειρη κακία σ’ αυτόν τον κόσμο… Ντροπή!
Συστήστε το άρθρο: Μοιραστείτε

Fimes.gr

Κάτι μεγάλο έρχεται στην Αθήνα…(και ασχημο να προσθεσουμε εμεις)Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, η δεδομένη «αδυναμία», ανεπάρκεια ή άρνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, να εφαρμόσει το νόμο, οι δολοφονικές ενέργειες και απόπειρες, οι συνεχείς επιθέσεις κατά Ελλήνων ιθαγενών πολιτών και η ταυτόχρονη διαλυτική κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας, προδικάζουν πως η Αθήνα ζει τα «προεόρτια» ενός πολύ μεγάλου, συγκλονιστικού γεγονότος, που όλα δείχνουν πως θα είναι μία «εξέγερση» ισλαμιστών λαθρομεταναστών…

Η πολιτική ανεπάρκεια του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και της παρεούλας του, βάζουν την χώρα μας σε επικίνδυνες ατραπούς και δυστυχώς, εσκεμμένα ή όχι, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μία σύγκρουση ενός πολύ μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών με Έλληνες κατοίκους. Εδώ και μερικές ημέρες πληροφορίες μας αναφέρουν συγκέντρωση δυνάμεων των ΜΑΤ από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα… Μήπως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περιμένει κάποια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας; Όχι! Κάτι άλλο περιμένει ο κύριος Παπουτσής… μόνο που, μετά την ανακοίνωσή του για διάλυση των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙΑΣ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ουσιαστικά αφήνει χωρίς αστυνόμευση μία κρισιμότατη (αρκετά μεγάλη) περιοχή των Αθηνών στο έλεος του κάθε εγκληματία, κλέφτη, βιαστή ή δολοφόνου…!

Οι πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις λαθρομεταναστών, που κυκλοφορούν οπλισμένοι με μαχαίρια (αλλά και πυροβόλα όπλα) μέσα στους δρόμους της Αθήνας, καθώς και οι προκλητικές επιθέσεις τους σε ανυποψίαστους Έλληνες πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους (με πολύ μεγάλο φόβο, είναι γεγονός), δυστυχώς προδικάζουν μία σύγκρουση στην οποία η Αστυνομία δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε, είτε λόγω ανεπάρκειας της Αστυνομικής ηγεσίας είτε λόγω πολιτικής ανεπάρκειας. Πολλοί συζητούν για βέβαιη σύγκρουση μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν στην Ελλάδα αναφέρουν μεγάλες ομάδες «λαθρομεταναστών» που είναι φανατικοί ισλαμιστές, ανήκουν πιθανότατα σε ισλαμιστικές οργανώσεις και ήρθαν με σκοπό να μεταφέρουν την «φλόγα της επανάστασης» στα πόδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή, μία τέτοια «επανάσταση» θα αποτελέσει το τέλειο άλλοθι της κυβερνητικής ανικανότητας -σε οικονομικό επίπεδο-, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει την θρυαλλίδα μεγάλων αλλαγών που θα επιφέρουν ισχυρότατη μεταβολή της αστυνόμευσης της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, γεγονός που θα ωφελήσει την κυβέρνηση Παπανδρέου η οποία νιώθει πως χάνει την εξουσία την οποία θέλει να διατηρήσει με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, με κάθε… θυσία!

Την ίδια στιγμή, η πολιτική ανικανότητα και απάθεια, οδηγεί τους αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους! Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει, αλλά δυστυχώς συμβαίνει, ελέω πλήρους ανυπαρξίας των θεσμικών οργάνων που οφείλουν να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες και να εφαρμόζουν τους υπάρχοντες νόμους. Δυστυχώς, η αυτοδικία μοιάζει σήμερα η μοναδική διέξοδος των πολιτών να υπερασπισθούν τις περιουσίες τους και τις ζωές τους. Και αυτό πρέπει να σταματήσει...

Εάν οι πολιτικοί «ινστρούχτορες» του Γιώργου Παπανδρέου σκοπεύουν να βάψουν τους δρόμους της Αθήνας με αίμα, για να επιβάλουν ακόμη σκληρότερα μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν πως όρια δεν έχει μόνο η υπομονή, αλλά και η… λογική. Και εάν οι Έλληνες πολίτες χάσουν την λογική τους, τότε σύσσωμη η κυβέρνηση Παπανδρέου θα τρέχει προς το Ελευθέριος Βενιζέλος για να διασωθεί… και μερικοί από αυτούς (διαμένοντες -φυσικά- στην... Εκάλη) ίσως μάθουν πως αφού δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες αλλά υπάρχουν μόνο λαθραία τσιγάρα, κινδυνεύουν σοβαρά από τις επιπτώσεις του... καπνίσματος.

Κωνσταντίνος

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου