Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

sibilla - σίβυλλα: Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης…

sibilla - σίβυλλα: Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης…

Δημοτικοί υπάλληλοι στραγγάλιζουν σκύλο επειδή γαύγιζε!

ΣΟΚ! Αθήνα: Υπάλληλοι του Δήμου σακάτεψαν αδέσποτο επειδή γαύγιζε!Σοκαριστικές φωτογραφίες από κινητό, πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας! Υπάλληλοι του Δήμου ακινητοποίησαν αδέσποτο σκυλί. Ευτυχώς το ζώο ζει αλλά αιμορραγούσε από το στόμα του λόγω της βαναυσότητας με την οποία το ακινητοποίησαν οι ''υπεύθυνοι''. Οι φιλόζωοι γράφουν χαρακτηριστικά: Αυτός είναι ο τρόπος που φροντίζουν τα αδέσποτα στο Μοναστηράκι. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το ζώο ήταν ''επιθετικό'' και ''γαύγιζε'' και χτυπήθηκε από κάποιους! Κάποιοι λένε ότι πράγματι το ζώο ήταν επιθετικό και είχε δαγκώσει αρκετούς ανθρώπους.  Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα 6/5/2011 στις 11:30, στο Μοναστηράκι.

Όμως έμπειροι φιλόζωοι λένε ότι το ειδικό ραβδί που χρησιμποιείται για την περισυλλογή αδέσποτων είναι για να μπορέσει κάποιος να μαζέψει ένα ζώο με ασφάλεια για να μην επιτεθεί σε αυτόν που επιχειρεί να το περιορίσει ή σε άλλους. Οι φιλόζωοι καταγγέλουν ότι παρών ήταν και υπαλληλος του Δήμου ενώ μέλος φιλοζωϊκής που αντέδρασε, δέχτηκε φραστική επίθεση!!!

Φιλόζωοι λένε ότι το ζώο έμεινε έτσι για 20 λεπτά περίπου καθότι δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο και έψαχναν να φέρουν κλουβί...

Είναι "κόμπος" ασφαλείας. Αυτός ο κόμπος όμως, μπορεί να δουλέψει και ως στραγγαλιστής. Με δυνατά γυρίσματα μπορεί να πνίξει-στραγγαλίσει το ζωντανό και μάλιστα μαρτυρικά. Αυτό έκανε ο άνθρωπος αυτός, γράφουν οι φιλόζωοι.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
ΣΟΚ! Αθήνα: Υπάλληλοι του Δήμου σακάτεψαν αδέσποτο επειδή γαύγιζε!


ΣΟΚ! Αθήνα: Υπάλληλοι του Δήμου σακάτεψαν αδέσποτο επειδή γαύγιζε!

Εκδήλωση μνήμης στο Τρίκερι

 Εκδήλωση μνήμης στο Τρίκερι
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας και οι σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Θεσσαλονίκης και Λιτόχωρου , περίπου 600 άτομα, θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 8 Μαΐου εκδήλωση τιμής και μνήμης στο νησάκι Τρίκερι του Παγασητικού.
 
Εκεί όπου στην περίοδο του Εμφύλιου και μετά (1948-1953), εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και μαρτύρησαν χιλιάδες γυναίκες αγωνίστριες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αλλά και ολόκληρες οικογένειες αγωνιστών. Έζησαν εκεί σε άθλιες συνθήκες πρώτα άντρες εξόριστοι και στη συνέχεια γυναίκες και παιδιά, πολλές μωρομάνες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά και έγκυες που γέννησαν εκεί, στον τόπο της εξορίας, τα παιδιά τους.
 
Τον Απρίλη του 1949 από τη Χίο μεταφέρθηκαν στο Τρίκερι πάνω από 1.200 εξόριστες και 2.000 «προληπτικές» κρατούμενες από περιοχές που εκκένωνε ο κυβερνητικός στρατός. Μετά τα μαρτύριά τους στο Τρίκερι, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών οδηγήθηκε στο «καθαρτήριο» της Μακρονήσου. Όσες δεν λύγισαν (οι μισές περίπου) στο κολαστήριο της Μακρονήσου, ξαναστάλθηκαν τον Αύγουστο του 1950 στο Τρίκερι. Από εκεί, λόγω της διεθνούς κατακραυγής ενάντια στα στρατόπεδα, άρχισε η σταδιακή απόλυση εξόριστων γυναικών, μέχρι τον Απρίλη του 1953, οπότε οι τελευταίες 19 εξόριστες μεταφέρθηκαν στον Αϊ-Στράτη.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μέρας της αντιφασιστικής νίκης των λαών (9 Μάη) και της παγκόσμιας μέρας της μητέρας και θα περιλαμβάνει:
12.00. Ξενάγηση στο χώρο εξορίας, αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας και κατάθεση στεφανιού ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στις περίπου 5.000 γυναίκες που κρατήθηκαν σ' εκείνο το κολαστήριο της μεταβαρκιζιανής βαρβαρότητας και αυτό γιατί αρνήθηκαν να προδώσουν τα ιδανικά τους και να αποκηρύξουν τις ιδέες τους, όπως ζητούσαν επίμονα οι δεσμοφύλακές τους, υποβάλλοντάς τες σε φρικτά βασανιστήρια
13.00. Εκδήλωση στην παραλία με ομιλίες, μαρτυρίες, αναφορές, απονομή πλακετών
Μουσική εκδήλωση.
taxydromos

Αν...


Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

ΤΟ «ΖΑΠΠΕΙΟ 2» ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΟΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ… ΑΝ, ΕΝΤΕΛΕΙ, Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ…
[Οποιαδήποτε εξουσία ασκείται σε εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων είναι εκτός Συντάγματος, εκτός Ευρωπαϊκής νομιμότητας και εκτός διεθνούς δικαίου. Η εξουσία που.....
ασκείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ως προς τις υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων και του «μνημονίου», είναι: ...
«Εξουσία εκτός Συντάγματος». Είναι δηλαδή «Πραξικοπηματική Εξουσία».Αυτό σημαίνει ότι και η τρόικα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι νόμιμη, είναι παράνομη και η παρουσία της ακόμη!»]

Γ. Κασιμάτης
Συνταγματολόγος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1981 μέχρι το 1988 Διευθυντής του Νομικού Γραφείου και Νομικός Σύμβουλος του Α. Παπανδρέου.

Αντώνη Σαμαρά, το «Ζάππειο 2» οφείλει να μην αναγνωρίσει την de facto εξουσία που ασκείται εν ονόματι του λεγόμενου μνημονίου. Η έμμεση ή άμεση αναγνώριση του μνημονίου υποδηλώνειι ότι η ΝΔ αποδέχεται την καταστρατήγηση του Συντάγματος και ταυτίζεται με την άσκηση της πραξικοπηματικής εξουσίας από την κυβέρνηση των μειοδοτών του πραξικοπηματία Γ. Α. Παπανδρέου.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ…

Προς Αντώνη Σαμαρά....

Αντώνη Σαμαρά, αν το «Νέο Συμβόλαιο» που θα προτείνετε στους Έλληνες δεν περιλαμβάνει τον όρο εκείνο που θεωρεί το μνημόνιο «αντισυνταγματικό» και την παρουσία της Τρόικας στη χώρα μας «μη νόμιμη», προτιμότερο θα είναι να μην κάνετε τον κόπο ούτε καν να το εμφανίσετε, εκτός και αν έχετε προαποφασίσει να χορέψετε ομού μετά του νεραϊδοχτυπημένου το χορό του Ζαλόγγου…

http://citypress-gr.blogspot.com

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την Υγεία

 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ)
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι ,γυναίκες, μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι.
Με τα μέτρα που εξάγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση για την υγεία, προωθούνται νέες άγριες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων και συρρίκνωση των ήδη ανεπαρκών δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ. Πρέπει να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό!
Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη δεχτούμε περικοπές και καμιά συμμετοχή στη πληρωμή για φάρμακα και εξετάσεις. Καμία δημόσια υπηρεσία να μη κλείσει, να μη μειωθούν τα νοσοκομειακά κρεβάτια. Με τα μέτρα περιορίζονται δραστικά οι κρατικές δαπάνες για την δημόσια υγεία κατά 1δις 300εκατ€ το 2011, ενώ θα μειώνονται κατά 350εκατ € κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Την ίδια στιγμή που τεράστια κέρδη εξασφαλίζει η εργοδοσία από την εκμετάλλευση της δουλειάς μας, που δεν παίρνει μέτρα για να μη σακατευόμαστε από τα εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες θέλουν να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε στις επιχειρήσεις των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Η «ενδιάμεση έκθεση», της επιτροπής του Υπουργείου υγείας, προτείνει να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, των νέων αγροτών, ενώ θα επιβληθούν εισφορές και στους συνταξιούχους αγρότες. Σχεδιάζεται μείωση των εργοδωτικών εισφορών. Ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας στους ασφαλισμένους και ο Εθνικός οργανισμός Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποτελούν τον μηχανισμό επιβολής του «βασικού πακέτου παροχών» με περικοπή εκατοντάδων φαρμάκων, εργαστηριακών εξετάσεων και υγειονομικού υλικού που θα πληρώνεται εξ’ ολοκλήρου από τους ασθενείς. Ήδη πληρώσαμε από την τσέπη μας και πολύ ακριβά για βασικά φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, που έχουν τεθεί εκτός συνταγογράφησης. Οι περικοπές με τις λίστες, η συνταγογράφηση αντιγράφων αντί για πρωτότυπα φάρμακα βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και επιβαρύνουν την τσέπη μας. Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης «πληρώνεται» από το πενιχρό εισόδημα εργαζόμενων και λαού. Την ίδια στιγμή οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις θησαυρίζουν.
Ο «εξορθολογισμός» και το «νοικοκύρεμα» , που επικαλείται η κυβέρνηση είναι το πρόσχημα για να εφαρμόσει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Η κυβέρνηση με το νέο «υγειονομικό χάρτη» και την «αξιολόγηση» των δημόσιων μονάδων υγείας προωθεί το κλείσιμο, τη συγχώνευση, των δημόσιων νοσοκομείων, μονάδων του ΙΚΑ και τη κατάργηση δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών. Γίνεται με κριτήριο αν είναι κερδοφόρες για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους. Γι’ αυτό όσα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και μονάδες υγείας του ΙΚΑ απομείνουν θα κοστολογούν και θα πωλούν ακριβότερα τις υπηρεσίες τους ως επιχειρήσεις επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς. Λιγότερες «δημόσιες» υπηρεσίες υγείας σημαίνει και αύξηση του χρόνου αναμονής στις λίστες και εξαναγκασμό των ασθενών να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας ή στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Γι’ αυτό θα εντατικοποιηθεί παραπέρα η δουλειά των υγειονομικών, επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, συνδέεται ο μισθός με την αποδοτικότητα προκείμενου οι δημόσιες υπηρεσίες να εξασφαλίζουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό , επιστημονικό προσωπικό.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!
Η υγεία, μπορεί να παρέχεται ως κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα, ισότιμα και δωρεάν σε όλους, χωρίς εισφορές και πληρωμές, χωρίς διακρίσεις. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει και μπορεί να παρέχεται σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.. Μπορεί να υπάρχει πρόληψη ,έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών, δραστική μείωση των επαγγελματικών ασθενειών και εργατικών ατυχημάτων. Υπάρχει πλούτος και τα επιστημονικά και τεχνολογικά μέσα, που το επιτρέπουν. Το εμπόδιο είναι τα μεγάλα συμφέροντα! Γι’ αυτό χρειάζεται ένα καλά οργανωμένο κίνημα της συμμαχίας της Εργατικής Τάξης, των μικροεπαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, που θα παλεύει για τη προστασία της υγείας του λαού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Γι’ αυτό χρειάζεται να δυναμώσουμε τη πάλη μας, για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί δύναμης. Να χάσουν έδαφος οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας (τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ). Να χάσουν έδαφος οι δυνάμεις αυτές που προσχηματικά επικαλούνται τους συσχετισμούς για να δικαιολογήσουν το συμβιβασμό τους με κάποια μερεμέτια του σημερινού, βαθύτατα ταξικού συστήματος υγείας. Τώρα να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, στην τρόικα να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Καλούμε τα σωματεία να συζητήσουν και να πάρουν στα χέρια τους το μεγάλο αυτό πρόβλημα για τη ζωή του λαού.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  1. Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθούν οι εισφορές στο κλάδο υγείας για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες.
  2. Κατάργηση των 5 € και κάθε πληρωμής, συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.
  3. Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όσες ιδιωτικές μονάδες υγείας πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις για σύγχρονη, ποιοτική λειτουργία τους.
  4. Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος ή μετανάστης, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τον ίδιο και την οικογένειά του.
  5. Κανένα δημόσιο νοσοκομείο να μη κλείσει, να μην συγχωνευτεί. Καμία κατάργηση των δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
  6. Ανάπτυξη σε όλες τις πόλεις δημόσια Κέντρα Υγείας, που να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό(Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους κά), τις ανάγκες πρόληψης , υγείας και ασφάλειας κλπ
  7. Κρατικό φορέα έρευνας παραγωγής και διάθεσης φαρμάκων και προϊόντων βιοϊατρικής τεχνολογίας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο φάρμακο.
  8. Πλήρη εξοπλισμό των δημόσιων υπηρεσιών υγείας με εξοπλισμό βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Τα εργατικά κέντρα
ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΡΤΑΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΝΑΟΥΣΑΣ – ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ - ΣΑΜΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ.

Ομοσπονδίες
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ) – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ.

Προδότης!Ασέ της διαψεύσεις και πες την αλήθεια στο λαό,εδω και τώρα!!!

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διέψευσε σε ξένα δίκτυα το δημοσίευμα του Spiegel που έκανε λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Επίσης όλες οι πληροφορίες βεβαιώνουν ότι οι έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σε σύσκεψη στο Λουξεμβούργο, το θέμα της οποίας όμως σε.....
καμία περίπτωση δεν έχει σχέση...
με το δημοσίευμα του Spiegel. Αυτό που είναι σε άμεση προτεραιότητα για την ΕΕ, είναι οι όροι δανεισμού της Πορτογαλίας.

Το θέμα αυτό αφορά όμως και την Ελλάδα και την Πορτογαλία καθώς θα είναι η αφορμή για επαναδιαπραγμάτευση και των δικών τους όρων δανεισμού, με ορίζοντα την επιμήκυνση της αποπληρωμής των χρεών τους.

http://epanastasi-gr.blogspot.com

Χοντραίνει το παιχνίδι: Για άμεση έξοδο από το ευρώ μιλάνε...


Χονδροειδές ψεύδος από το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL όπου έκανε λόγο για «μυστική σύνοδο» απόψε στο Λουξεμβούργο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αποφασίσουν περί της απόφασης που έχει λάβει η ... Ελλάδα για έξοδο από το ευρώ! Για να γράφει τέτοια "τέρατα" το Spiegel φαντασθείτε τις συμβαίνει στο παρασκήνιο των αγορών και τι παιχνίδια παίζονται. 
Το δημοσίευμα προκάλεσε μπαράζ διαψεύσεων (έγραφε ότι επιστρέφουμε στη δραχμή άμεσα). Λίγο μετά την ανάρτησή του στο Ίντερνετ, το δημοσίευμα διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από γερμανική κυβερνητική πηγή, αξιωματού ο της ελληνικής κυβέρνησης και εκπρόσωπο του προέδρου του Ecofin, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αρκετοί ακόμη αξιωματούχοι άλλων χωρών μελών της ευρωζώνης επίσης δήλωσαν άγνοια.
Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού στο Ίντερνετ «Έξοδος (από την ευρωζώνη) δεν σχεδιάζεται και δεν σχεδιάστηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός αξιωματούχος. «Εντελώς λάθος» χαρακτήρισε το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Γκι Σουλέρ, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο Reuters: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια συζήτηση». 

«Πηγές του SPIEGEL ONLINE είπαν ότι ο (γερμανός υπουργός Οικονομικών) Σόιμπλε, θα επιδιώξει να εμποδίσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αν αυτό είναι δυνατό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, που συνεχίζει: «Θα πάρει μαζί του στη συνάντηση στο Λουξεμβούργο ένα εσωτερικό έγγραφο, το οποίο έχουν προετοιμάσει ειδικοί στο υπουργείο του, και το οποίο προειδοποιεί για πιθανές άκρως αρνητικές συνέπειες, αν η Αθήνα εγκαταλείψει το ευρώ».

Γράφουν οι Γερμανοί: “Τώρα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αισθάνεται προφανώς δεν έχει καμία άλλη επιλογή: Το SPIEGEL ONLINE έχει πληροφορίες από γερμανικές πηγές που είναι γνώστες της κατάστασης στην Αθήνα, και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή”.
Οι πληροφορίες του Der Spiegel διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Στο μεταξύ όμως το ευρώ κατρακύλησε έναντι του δολαρίου.
Aν συνέβαινε κάτι τέτοιο, φυσικά θα έπρεπε να αναζητήσουμε την άκρη στην ... άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται από μόνο από μια Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα και από μια τέτοια κυβέρνηση "μειωμένης κυριαρχίας"!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επεισόδιο στον Αγ. Ονούφριο

Επεισόδιο δημιουργήθηκε στον Άγιο Ονούφριο μεταξύ δύο συνομηλίκων, 61 ετών, για άγνωστη αιτία. Η αστυνομία μετά από μήνυση που υπέβαλε ο ένας εκ των δυο, ο οποίος απειλήθηκε και χτυπήθηκε από τον συγχωριανό του, μετέβη στον Αγ. Ονούφριο για να συλλάβει τον δράση.

Στο καφενείο όπου ευρέθη, αντιστάθηκε της σύλληψης του και φεύγοντας, κλείνοντας σιδερένια πόρτα τραυμάτισε στο δάχτυλο αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική.

"Θα είμαστε εδώ θα είμαστε παντού, θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού" φώναζαν ανάμεσα σε άλλα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήρθε εντιμέτωπός με τα μέλη του σωματείου Βιβλίου-Χάρτου και φοιτητές, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κατά την παρουσίαση βιβλίου του εκδότη Πέτρου Παπασαραντόπουλου με τίτλο "Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση".

Τα μέλη του σωματείου και φοιτητές, που είχαν πάρει θέση στο ακροατήριο, άρχισαν να διαμαρτύρονται όταν τον λόγο είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση για να πουν τις δικές τους απόψεις και φώναξαν συνθήματα όπως "θα είμαστε εδώ θα είμαστε παντού, θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού" και "εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη".

Διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για την παρουσία αστυνομικών στον χώρο, ακολούθησε ένταση και τελικά η παρουσίαση του βιβλίου διακόπηκε. Στο πάνελ, εκτός από τον υπουργό, βρίσκονταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής Γιώργος Τσιάκαλος και ο συγγραφέας Π. Παπασαραντόπουλος.

Αναφερόμενος στο βιβλίο ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: "Είναι εξαιρετική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε γύρω από την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας. Να εξετάσουμε με ένα καθαρό και απροκατάληπτο βλέμμα πως περάσαμε τα τελευταία 37 χρόνια, με ξέφρενο ρυθμό, με μια ρηχή αυτοσυνειδησία, με πολύ μεγάλα επιτεύγματα, αλλά και με πολύ μεγάλες συλλογικές επιπολαιότητες."

"Φυσικά η κύρια ευθύνη, η κεντρική ευθύνη, ανήκει θεσμικά στο πολιτικό σύστημα. Σε μας που είχαμε, διαχρονικά, ως πολιτικά κόμματα και ως πρόσωπα, την ευθύνη για την πορεία αυτού του τόπου Αλλά, βεβαίως, ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στο δικό του επίπεδο και ο καθένας καλό είναι να σκεφθεί πως μπορεί να συμβάλει ώστε το κοινό μας σπίτι, η πατρίδα μας, να βγει από την περιδίνηση και να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο", συνέχισε ο υπουργός.

Μια περίεργη απογραφή στην Σκόπελο δηλώστε τα αγόρια σας ?

 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κάνει γνωστό σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 19-22 του Ν.Δ. 2119/1993 «Κύρωση Κώδικα διατάξεων περί μητρώα αρρένων» ΦΕΚ 23 Α΄/4-3-1993 καθώς και των υπ' αριθ. Φ. 127080/56763/14-12-2010 και Φ. 131360/οικ. 4389/28-2-2011 εγγράφων Υπουργείου Εσωτερικών ότι από 5 Μαΐου μέχρι και 31 Μαΐου 2011 θα βρίσκεται σε δημοσιότητα στο Δημοτικό Κατάστημα ο ονομαστικός κατάλογος των αγοριών που γεννήθηκαν το έτος 2010 που καταρτίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς να λάβουν γνώση του παραπάνω ονομαστικού καταλόγου και να υποβάλουν τις τυχόν ενστάσεις τους για το περιεχόμενο του μέχρι 1 Ιουνίου 2011.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ

απο-ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ! H ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ A@@@@@A ΣΑΣ

Δουλειά δεν είχε διάολος και είπε να μας μετρήσει… Όπως κάθε δεκαετία λοιπόν, έτσι και φέτος, από τις 10 μέχρι τις 24 Μαΐου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα αρχίσει να μετράει τα κουκιά. Ως εδώ καλά, όταν όμως κανείς ξύσει λίγο την επιφάνεια της είδησης, θα διαπιστώσει ότι αυτή η ιστορία βρωμάει από παντού.
Και επειδή δεν είναι εύκολο να ιεραρχηθούν τα ζητήματα που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, καλύτερα να πάρουμε τα πράματα από την αρχή.
Πριν λίγους μήνες η ΕΛ.ΣΤΑΤ. εξέδωσε προκήρυξη που απευθυνόταν σε όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία ως απογραφείς πληθυσμού. Η προκήρυξη αυτή δήλωνε ξεκάθαρα ότι η αμοιβή των απογραφέων θα ανήρχετο σε 1.7€/κατοικία και 1.3€/κάτοικο. Η υπηρεσία ωστόσο, απέκρυψε με πολύ έντεχνο τρόπο ότι η πολυδιαφημισμένη αυτή αμοιβή αναφερόταν τελικά στα "μεικτά" εισοδήματα των απογραφέων. Συγκεκριμένα, το 30% αυτών των ποσών θα πηγαίνει εξ’ ολοκλήρου στο Κράτος, δεδομένου ότι ούτε ένσημα λαμβάνονται, ούτε καν παρέχεται κάποια ιατροφαρμακευτική ασφάλεια για την περίοδο που οι απογραφείς θα εργάζονται για την ΕΛΣΤΑΤ. Σημειωτέον δε, ότι οι υπεύθυνοι της ΕΛΣΤΑΤ δήλωναν προφορικά ότι οι απογραφείς οφείλουν να είναι διαθέσιμοι για την υπηρεσία κατά το διάστημα της εργασίας τους σε 12ωρη(!!!) βάση. Όλα αυτά, έγιναν γνωστά την τελευταία εβδομάδα κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργάνωσε σε πανελλαδικό επίπεδο η ΕΛΣΤΑΤ για τους απογραφείς και στα οποία οι εκπρόσωποι της εταιρείας βομβαρδίστηκαν με ερωτήσεις τέτοιας φύσης. Τότε λοιπόν ήταν και που μαθεύτηκε και κάτι ακόμα. Ότι, δηλαδή, για γραφειοκρατικούς λόγους, η όποια αποζημίωση αποκλείεται να ληφθεί πριν τα τέλη φθινοπώρου αποδεικνύοντας περίτρανα και για μία ακόμη φορά ότι ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής, είναι το ίδιο το κράτος!
Τα πιο ζουμερά όμως της υπόθεσης έρχονται στη συνέχεια. Το φετινό ερωτηματολόγιο σηκώνει πολύ συζήτηση. Αρχικά να πούμε ότι οι πληροφορίες που υποχρεώνεται ο πολίτης να παρέχει στο κράτος είναι πολλές και μάλιστα αρκετές βρίσκονται στο μεταίχμιο της αδιακρισίας. Σε ερωτήσεις των υποψήφιων απογραφέων, οι εκπρόσωποι της ΕΛΣΤΑΤ διαβεβαίωναν (ορθώς) ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει στην υπηρεσία να παρέχει επώνυμα στοιχεία σε οποιοδήποτε υπουργείο, ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκε μέχρι πρόσφατα. Ποιός όμως μας διαβεβαιώνει ότι την επομένη της απογραφής δεν θα κατατεθεί ένας νέος νόμος που να αναιρεί τον προηγούμενο; Εξετάζοντας τις ερωτήσεις, θα καταλάβαινε κανείς πόσο ριψοκίνδυνο μπορεί να αποβεί κάτι τέτοιο για πολλούς.
Στην ερώτηση 5 ερωτάται ο πολίτης για το σύνολο των τετραγωνικών της κατοικίας του (άσχετα με το αν είναι «δηλωμένα» ή «αδήλωτα»). Δια της επαγωγής λοιπόν, μπορεί όποιος έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά να καταλάβει αν υπάρχουν παράνομοι χώροι στην κατοικία ή όχι και να πράξει αναλόγως.
Στην ίδια λογική, αν κανείς έχει «παραλείψει» να δηλώσει ότι το σπίτι του είναι ταυτόχρονα και επαγγελματική στέγη, και στην ερώτηση 18 δηλώσει ότι ο τόπος εργασίας του βρίσκεται εντός της κατοικίας, δυνητικά (αν υπάρξει νόμος που να το επιτρέπει) θα μπορούσε να βρει το μπελά του από το κράτος.
Στο τμήμα Β, οι πολίτες εξαναγκάζονται να δηλώσουν τις οικογενειακές τους σχέσεις πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φέρει τα μέλη σε δύσκολη θέση. Οικογένειες στις οποίες τα παιδιά είναι βιολογικά τέκνα μόνο του ενός γονιού, ομοφυλόφιλα ζευγάρια κλπ. θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν κάθε πτυχή της ζωής τους.
Το ίδιο και στην ερώτηση Γ5 για την οικογενειακή κατάσταση και ο πολίτης καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές επιλογές όπως «διαζευγμένος», «χήρος», «με σύμφωνο συμβίωσης», «διαζευγμένος από σύμφωνο συμβίωσης», κ.α., ξεγυμνώνοντας και πάλι τα περιστατικά της ζωής του.
Στην ερώτηση 13 επιχειρείται να εξαχθεί ένα πολύ συγκεκριμένο συμπέρασμα: ότι η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια. Συγκεκριμένα, ο πολίτης ερωτάται ποια ήταν η κύρια ασχολία του την εβδομάδα 3-9 Μαΐου. Σε υποσημείωση όμως που απευθύνεται προς τον απογραφέα σημειώνεται: «Αν εργάστηκε έστω και μία ώρα, να δοθεί η απάντηση 1 (σ.σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ)»

Στην ερώτηση 15 ο απογραφέας πρέπει να κάνει «πλήρη περιγραφή» των καθηκόντων που ο κάθε πολίτης είχε αναλάβει την τελευταία φορά που εργάστηκε.
Στα κωμικοτραγικά της υπόθεσης, να αναφέρουμε ότι στις ερωτήσεις 7, 9 και 10 σχετικά με υπάρχει και η επιλογή της μη ύπαρξης τουαλέτας, κουζίνας και ντους, ερώτηση όμως που ζητήθηκε από τους απογραφείς να την συμπληρώνουν μόνοι τους όταν είναι φανερό ότι το σπίτι τα έχει, ώστε «να μην ξεφτιλιστούμε κιόλας».

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο: ερώτηση Α2: «Πού διανυκτερεύσατε τη Δευτέρα 9/5/2011;;;»
Κατόπιν όλων αυτών το συμπέρασμα είναι ένα: ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έψαχνε για εργαζόμενους. Έψαχνε για θύματα που θα μπορούσε να τα εκμεταλλεύεται δίνοντας ψίχουλα, και μάλιστα κάνοντάς τα δυνάμει χαφιέδες των υπολοίπων που μπορεί κάποτε να βρεθούν σε δεινή θέση λόγω των απαντήσεων που έδωσαν.
Η απογραφή σαφώς και είναι υποχρεωτική για όλους. Οι απαντήσεις όμως που θα δώσουμε όλοι εμείς εκείνο το δεκαπενθήμερο δεν είναι. Μπορούμε να αρνηθούμε να απαντήσουμε σε προσωπικές ερωτήσεις. Μπορούμε να σαμποτάρουμε τα αποτελέσματα των ερευνών τους δίνοντας τις πιο ανορθόδοξες απαντήσεις. Η συμπεριφορά της ΕΛΣΤΑΤ είναι απαράδεκτη πριν ακόμα ξεκινήσει η απογραφή. Ποιος μας διαβεβαιώνει για τις καλές τις προθέσεις καθώς και για το ότι δεν θα παραδώσει επώνυμα στοιχεία σε υπουργεία ή σε διαφημιστικές εταιρείες;;
Αναγνώστης

Εκλασε μέντες η κυβέρνηση και υπόγραψαν την νέα ΣΣ η εφοπ-ληστές

Αναστολή απεργίας από την ΠΝΟ

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για τις 18 Μαΐου... αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη.

Σύμφωνα με τα περισσότερα ναυτεργατικά σωματεία, το βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν η υπογραφή των ΣΣΕ για το 2010 και το 2011, κάτι που επετεύχθη. Οι νέες συλλογικές συμβάσεις προβλέπουν αυξήσεις για τους ναυτεργάτες 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011.
Πάντως, με την απόφαση για αναστολή της απεργίας διαφώνησαν τα τρία ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ τα οποία και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΠΝΟ. Πάντως, η ΠΝΟ διευκρινίζει ότι συμμετέχει κανονικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μαΐου.

Πικολο βάλε καμία φωνή για τα φώτα στην αμπελική τα έχουν γράψει στα αρχίδια τους όλοι?


αμάν πια με αυτήν την κατάσταση ξεπούλησαν τα μάρκετ τους φακούς δεν βλέπουν η τουρίστες να επιστρέψουν στα ξενοδοχεία .γαμώ τον τουρισμό που θέλουμε έτσι δεν γίνετε τίποτα τι να κάνουμε της έκθεσης να έρθουν και μετά να τους έχουμε γραμμένους ...επειγόντως να επισκευάσετε τα φώτα

Ελληναράδες τόσο καιρό που σας σκίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα γιατί δεν κάνατε πορείες;(ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΔΕΙΣ )

Μόνο για της ομάδες ξέρετε να κάνετε πορείες εσείς;Ελεος ξυπνήστε επιτελους!!!

ΕΛΛΗΝΑΡΑ άξιε της μοίρας σου...
υποβιβάστηκε η ομάδα σου και βγαίνεις στους δρόμους, απειλής θεούς & δαίμονες, καταστρέφεις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες!!αλλά στ΄..δια σου!η ομάδα σου και τίποτα άλλο!ναι ρε σε σένα το λέω!
Όταν όμως σου κόβουν το μισθό, σε .....
απολύουν δίχως αποζημίωση, αυξάνουν τις τιμές...
στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης και δεν μπορείς να ταΐσεις το παιδί σου, σου βιάζουν τη γυναίκα, μάνα, αδερφή και δεν υπάρχει δικαιοσύνη, κάνεις κοκοκό!!!
δεν σε νοιάζει όμως είπαμε γιατί έχεις την ομάδα σου!
ο Σκοπιανός λιγουρεύεται το σπίτι σου, ο μισθός σου έγινε μισός, η σύνταξη των γονιών σου εξαφανίστηκε αλλά είπαμε...εσύ έχεις να ασχοληθείς και σε νοιάζει ΜΟΝΟ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ!!
τότε λυπάμαι αλλά μάλλον τα αξίζουμε όλα αυτά που παθαίνουμε από τα ίδια τα βολεμένα κοράκια- βουλευτές.
καληνύχτα "φίλαθλε"

http://epanastasi-gr.blogspot.com

Τσιμουδιά για την εκβάθυνση του λιμανιού Σκοπέλου


Τι έγινε ρε παιδιά περιμένουμε την αυτοκράτειρα Θεσσαλίας και νησιών κυρία Καλλιόπη (Πόπη) Γερακούδη να υπογράψει κάποιο πουλάκι μας είπε ότι για φέτος γιοκ λιμάνι είναι αλήθεια?

Έβρεξε πολύ χθες στις Βορ. Σποράδες

Η βροχή που πέφτει σε ένα μήνα, έπεσε χθες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με τα στοιχεία των τοπικών μετεωρολογικών σταθμών της Hellas Weather. Αρκετή βροχή έπεσε και στην πόλη του Βόλου.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία των σταθμών Σκοπέλου και Αλοννήσου, στη Σκόπελο μετρήθηκε βροχή ύψους 28,2 χιλιοστών μέχρι χθες νωρίς το απόγευμα και στην Αλόννησο 44,8 χιλιοστών. Συνολικά η βροχή που έχει πέσει μέχρι σήμερα τον τρέχοντα μήνα στη Σκόπελο έφθασε τα 30 χιλιοστά και στην Αλόννησο τα 46 χιλιοστά. Εξάλλου 12,4 χιλιοστά βροχή έπεσε χθες στο Βόλο, ενώ συνολικά από την 1η Μαΐου έχει μετρηθεί βροχή 15 χιλιοστά.

Απογραφόμαστε από την Τρίτη στον τόπο διαμονής μας


Στην τελική ευθεία η προετοιμασία στη Μαγνησία με κάποια προβλήματα στις Β. Σποράδες

Απογραφόμαστε εκεί όπου μένουμε, ακόμη και οι μετανάστες που στερούνται εγγράφων νόμιμης παραμονής στη χώρα.
Οι προετοιμασίες για την απογραφή του πληθυσμού της χώρας, που θα διενεργηθεί από την Τρίτη 10 Μαΐου έως και τις 24 Μαΐου, βρίσκονται και στη Μαγνησία στην τελική ευθεία με την ταχύρυθμη κατάρτιση των 950 απογραφέων που επιλέχθηκαν μεταξύ 1.900 αιτήσεων.
Ωστόσο προβλήματα επάρκειας τακτικών απογραφέων με κίνδυνο καθυστέρησης ή ακύρωσης της απογραφής, φαίνεται να υπάρχουν στα νησιά όπως για παράδειγμα στη Σκιάθο που απαιτούνται 34 απογραφείς και το προχθεσινό σεμινάριο παρακολούθησαν τελικά 24 άτομα από τα 36 που είχαν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής.


Δεκαπενθήμερη διάρκεια και σημαντικές διευκολύνσεις όπως η δυνατότητα να γίνει η απογραφή και με… ραντεβού με ένα από τα μέλη των οικογενειών που θα συμπληρώσουν το ειδικό ερωτηματολόγιο, παρέχονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), για την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 που θα διεξαχθεί το δεκαπενθήμερο από 10 έως και 24 Μαΐου 2011.
Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της απογραφής, προβλέπεται να γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών. Έχει προβλεφθεί να γίνει απογραφή ακόμη και σε περιπτώσεις που οι απογραφείς συναντήσουν νοικοκυριά όπου δεν ομιλείται η ελληνική γλώσσα καθώς, εκτός από διερμηνείς, υπάρχουν ειδικά ερωτηματολόγια σε διάφορες γλώσσες, ενώ όλοι οι απογραφείς μιλούν τουλάχιστον Αγγλικά.
Εκτός του ερωτηματολογίου για το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης, θα απογραφούν αυθαίρετα κτίσματα χωρίς κανέναν έλεγχο νομιμότητας, άστεγοι από τα κέντρα σίτισης, αυτοκίνητα, καυστήρες και θέσεις πάρκιν.
Οι πληροφορίες των ατόμων και των νοικοκυριών είναι απολύτως εμπιστευτικές, προστατεύονται από απόρρητο, θα ενταχθούν στο σύστημα ανώνυμα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλον σκοπό. Τα στοιχεία του κάθε ατόμου και νοικοκυριού είναι απολύτως εμπιστευτικά σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία και κατά συνέπεια δεν υπάρχει ζήτημα απόκρυψης πραγματικών στοιχείων.
Έμπειρο στέλεχος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στο Βόλο αναφέρει για παράδειγμα ότι ο απογραφόμενος δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναφέρει την πραγματική επιφάνεια της κατοικίας του ακόμη κι αν στο έντυπο Ε9 της Εφορίας ή στο Δήμο δηλώνει διαφορετική (πιθανότατα μικρότερη) επιφάνεια.
Εκτός από την εμπιστευτικότητα των στοιχείων, επισημαίνεται πως ο απογραφόμενος δεν υπογράφει στο ερωτηματολόγιο για να επιβεβαιώσει την ακρίβεια ή τη γνησιότητα των στοιχείων.
Ωστόσο σε περίπτωση αμφιβολίας, ακόμη και για την ταυτότητα του απογραφέα που θα φέρει ειδική κονκάρδα με στοιχεία κ.λπ., οι απογραφόμενοι θα μπορούν να τηλεφωνούν στον επόπτη ή στον αριθμό της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΛΣΤΑΤ (213 135 2138-2140) και να εξακριβώνουν την ταυτότητα του απογραφέα τους.
Στη Μαγνησία υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 1.900 αιτήσεις, ενώ απαιτούνται 843 τακτικοί απογραφείς, 84 εφεδρικοί και 10 ειδικοί, δηλαδή απογραφείς που θα κάνουν την απογραφή σε συλλογικά καταλύματα όπως Νοσοκομεία, ξενοδοχεία, ορφανοτροφεία κ.λπ.
Ωστόσο στα νησιά των Β. Σποράδων. Λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου και των εποχιακών εργασιών, το ενδιαφέρον υποψήφιων απογραφέων δεν είναι ζωηρό. Κάθε απογραφέας θα αποζημιωθεί με 1,70 ευρώ για κάθε κατοικία και 1,30 ευρώ για κάθε άτομο και εκτιμάται ότι καταγράφοντας 150 – 170 κατοικίες με 3,5 άτομα κατά μέσο όρο ανά νοικοκυριό στις δύο εβδομάδες της απογραφής, να πετύχει αποζημίωση 500-700 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία απογραφή του 2001, ο πληθυσμός της χώρας ήταν 10.964.200, ενώ στα μέσα του 2009 υπολογιζόταν σε 11.282.751 κατοίκους. Τα αποτελέσματα της απογραφής πρέπει να δημοσιοποιηθούν ώς τις 31 Μαρτίου του 2014, ωστόσο τα βασικά στοιχεία του πληθυσμού ανά κοινότητα και ανά φύλο θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2011.

Πώς θα γίνει η απογραφή
- Η συνέντευξη θα είναι διάρκειας 24 λεπτών.
- Σε περίπτωση απουσίας ο απογραφέας θα αφήνει στην πόρτα σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του.
- Αρκεί ένα μέλος της οικογένειας για να δώσει τις πληροφορίες για κάθε σπίτι.
- Ο πληθυσμός θα απογραφεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας του.
- Δεν απαιτείται μετακίνηση στον τόπο διατήρησης οικογενειακής μερίδας ή εκλογικών δικαιωμάτων.
- Κατά την απογραφή δεν χρειάζεται η επίδειξη κανενός εγγράφου, ταυτότητας, διαβατηρίου, ΑΦΜ κ.λπ.
- Δεν θα ζητηθούν από κανέναν χαρτιά μόνιμης παραμονής.
- Οι μετανάστες θα απογραφούν χωρίς να επιδεικνύουν χαρτιά νόμιμης παραμονής. Θα υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς, καθώς επίσης και ερωτηματολόγια μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.

Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=7956

τον Απόστολο Νάνο , βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ τον έχουμε δει στην Σκόπελο μετά της εκλογές?

Ελα ρε κάντε υπομονή όπως ακούσαμε σήμερα θα έχουμε μάλλον εκλογές τον Ιούνιο και έτσι θα τον ξαναδούμε αμάν πια πώς κάνετε έτσι αφού ασχολείται με τα προβλήματα της Σκοπέλου ο άνθρωπος .πόσο κακή είσαστε ορισμένη αμάν ...
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?

Η τσάμπα μάγκες της Σκοπέλουκαι τι εννοούμε ότι με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνα με αλον πλάτες είναι μάγκες .ο κόσμος σας έχει
καταλάβει παλιο κλάνες και σας έχει γράψει στης @@@ του σιγά σιγά θα σας βγάλουν ρήμα ρε. και τη συμφέροντα εκπροσωπείτε που όλοι λίγο πολύς καταλαβαίνουμε ότι είναι προσωπικά και μόνο

Ο Τζιτζιφιόγκος της Βουλής

Δ. Κ.
Την τιμητική του είχε σήμερα ο Τζιτζιφιόγκος στην ώρα του Πρωθυπουργού. Και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου να χαμογελούσε αμήχανα, όμως το προσωνύμιο τού ανήκει από χθες, ύστερα μάλιστα από τη δήλωση που έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος τα ’ριξε στο συνάδελφό του, αφού τον θεώρησε υπεύθυνο για διαρροές από το Υπουργείο Οικονομικών που ήθελαν την Τρόικα να βρήκε και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πολλές «ατασθαλίες».

«Κάποιος Τζιτζιφιόγκος από το Οικονομικών θα τα λέει αυτά» είπε ο Δημήτρης Ρέππας, δήλωση που έπιασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αποτέλεσμα να αναφερθεί το πρωί στις φάλτσες νότες της κυβερνητικής μπάντας.

«Κορυφαίοι σας υπουργοί διαφωνούν μαζί σας και ανοιχτά με την παραχώρηση επιπλέον ποσοστού της ΔΕΗ. Η κυρία Μπιρμπίλη το ίδιο. Ο βουλευτής σας Αθανασιάδης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει και άλλα στελέχη που παραδοσιακά ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Ο παρακείμενος υπουργός σας είναι προϊστάμενος του υπουργείου Οικονομικών. Είναι Τζιτζιφιόγκος; Έτσι τον είπε ο κύριος Ρέππας. Ωραίος Τζιτζιφιόγκος! Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είστε σε πλήρη αποσύνθεση» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρωθυπουργός παίρνοντας το λόγο διευκρίνισε πως στο υπουργικό συμβούλιο υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και μέσα απ’ αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό βγαίνουν και κρίσιμα συμπεράσματα.

«Τουλάχιστον εμείς συνεδριάζουμε, σε αντίθεση με τους προηγούμενους» σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είπε ακόμη ότι ουσιαστικές διαφωνίες από τους υπουργούς στο θέμα της ΔΕΗ δεν υπάρχουν.

Όσο για τον Τζιτζιφιόγκο; Ο Πρωθυπουργός απέφυγε ευγενικά να απαντήσει…

Ας το διαβάσουν οι κόκκινοι καπιταλιστές της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ τα τσιράκια τους στον κλάδο και οι προδότες της εργατικής τάξης

Σε μία εποχή που η λαθρομεταναστευση αποτελεί και θέμα αλλά και πρόβλημα στην ταλαιπωρούμενη από πολλά προβλήματα Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να μάθουμε τη θέση του Μαρξ περί του συγκεκριμένου θέματος :
Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.
Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία
Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.
Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.
Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.

Ερώτημα λοιπόν αποτελεί το για ποιό λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) υποστηρίζει τη συλλήβδην νομιμοποίηση των μεταναστών, αντίθετα στις “διδαχές” του Μαρξ.
Εστάλη από τον κ Αντώνιο Αντωνάκο
Καθηγητή, Φιλολόγο
Ἱστορικό, Συγγραφέα

Ισόβια στον Αφγανο για το φονικό στη ΣκιάθοΤο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας καταδίκασε τον Αφγανό ο οποίος τον Απρίλιο του 2010 σκότωσε την 58χρονη ξενοδόχο, Σταυρούλα Τσουρού, και τραυμάτισε τον 63χρονο σύζυγό της και την 20χρονη κόρητους. 

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον δράστη και τον καταδίκασε κατά το κατηγορητήριο σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το φόνο, σε κάθειρξη 10 ετών γιατην απόπειρά ανθρωποκτονίας του συζύγου και σε φυλάκιση 12 μηνών για την πρόκληση σωματικών βλαβών στην κόρη και τις φθορές στο ξενοδοχείο.  Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2010 στη Σκιάθο, όταν ο νεαρός Αφγανός που εργαζόταν ως υπάλληλος στο ξενοδοχείο είχε απαιτήσει από το θύμα να του δώσει κάποια χρήματα που του όφειλε και όταν δεν τα πήρε προέβη στην τέλεση του φρικιαστικού εγκλήματος. Κρατώντας μία τσάπα στα χέρια ο δράστης εισέβαλε τη νύχτα στο δωμάτιο που κοιμόταν η 58χρονη και είχε κατάφερε σε βάρος της θανάσιμα πλήγματα ενώ τραυμάτισε τον 63χρονο σύζυγό της και την 20χρονη κόρη. Μάλιστα, για να ξεθυμάνει τον τυφλό θυμό του προξένησε φθορές στο ξενοδοχείο και σε δύο οχήματα.  

http://newsvolos.blogspot.com/2011/05/blog-post_3794.html

Eτσι μας κατάντησε o GAP. Αλλα μη στενοχωριέστε, έρχεται ο έτερος της Λέσχης, ο Αντώνης...

Γράφει ο Vaggeli MastakounasΕιχαμε πολλά επεισόδια αυτή τη βδομάδα που δείχνουν πλέον εκλογές. Είναι αυτά τα επεισόδια που θα δημιουργήσουν τη μαθηματική διαφορά για να υπάρξει μια κάπως σταθερή συγκυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ πέφτει αλλά το Θέατρο Σκιών δεν θα αλλάξει.

Οι αχυράνθρωποι θα επικρατήσουν και πάλι. Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι οι.....
αγορές να χάσουν τα λεφτά τους, κατι που δεν θέλει ούτε ο Αντώνης ούτε ο ΓΑΠ, γιατί κανεις δεν θέλει αναδιάρθρωση με τη χαζή δικαιολογία ότι θα την πληρώσουν οι ελληνικές τράπεζες. Μόνο που δεν είναι τόσο ελληνικές όσο διαδίδουν... ούτε η αναδιάρθρωση ειναι απαραίτητο να γίνει βασει τών ολίγιστων μαθηματικών και μοντέλων που αντιλαμβάνονται. Κατά σύμπτωση, κανείς τους δεν αναφέρεται στην απαιτουμενη ανάπτυξη πλήν του τουρισμού γιατι μόνο οι οικοδομές, οι ξάπλες και τα μπάζα είναι οι μόνοι οικονομικοί όροι που αντιλαμβάνονται ... μαζί με τις μίζες φυσικά και τις καλύπτρες-συμβούλους. Αρα οι εκλογές θα φερουν μια απλή αλλαγή προσώπων και όχι πολιτικής.

Καλό θα ήταν κάποιοι πολιτικοί να σημειώνετε σε βιβλιαράκι τις φάπες της εβδομάδας. Ειναι διασκεδαστικό και μπορει να μάθετε και κατι. Σε κανένα κράτος δεν γίνεται τέτοιο καλαμπαλίκι. Ενα καλαμπαλίκι που δεν μπορει να καλυφθεί με ωραία λόγια και υποσχέσεις που να δημιουργούν ψευδαισθήσεις.

Ας δούμε μερικές φάπες που έπεσαν ή δεν έπεσαν...

1. Ο Καμίνης βλέπει Σελήνη, σκελετούς στις ντουλάπες και άλλες φαντασιώσεις...2. Ο Στρος –Κάν επιβεβαιώνει τη συμφωνία με το ΔΝΤ μήνες πριν ανακοινωθεί απο τον αγαπητό μας ψεύτη ΓΑΠ.3. Στο υπουργείο οικονομικών εμφανίζεται Τζιτζιφιόγκος, που αναγνωρίζεται από άλλο υπουργό! Αυτό δεν ήταν έκπληξη αλλά επιβεβαίωση.4. Ο «καθηγητής πανεπιστημίου» Δρούτσας ταυτίζει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα γνωρίζοντας ότι χωρις υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ δεν υπάρχει. Οπως ξερετε οι Τουρκοι δεν αναγνωρίζουν υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο.5. Το Κατάρ δεν θα κανει την επένδυση στο Ελληνικό, αφου η Ελλάδα προτίμησε να δώσει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη αντι του Κατάρ. Η Ρωσία έχει θυμωσει με το παιγνίδι που της έπαιξε ο ΓΑΠ για τον ίδιο λογο.6. Γιουχα και βρισίδια έπεσαν κατά Κακλαμάνη και ΓΑΠ στην κηδεία του Σάντα.7. Ο γίγαντας Μειμαράκης παραλίγο να πλακώσει τον Πρέσβη Κοραντή στη Βουλή, εναν ευγενέστατο πρώην διευθυντή της υπηρεσίας εθνικών πληροφοριών, τόχουν οι πρέσβεις αυτό το χάρισμα... χαχαχα, για τα σαπάκια υποβρύχια που εχουν πληρωθεί αλλά δεν τα έχει δει κανεις. Συγκεκριμένα μονο το Παπανικολης έχει έρθει από τη Γερμανία και μαλιστα με χαμένο το sonar στη θάλασσα και διαλυμενη την ηλεκτρομαγνητική του άμυνα, αυτοί το λένε μπογιά... Μιλάμε για κατόχους τεχνολογίας...


Ερχονται και άλλες φάπες. Δεν αμφιβάλλω καθόλου.

Ο ΓΑΠ θα τρώει πλέον τις φάπες σιωπηλά και δεν θα αντιδράει. Πως να αντιδράει άμα κάθε μια σκάει με άλλο κρότο και για άλλο λόγο; Τι θα λέει, όταν οι ροχάλες γίνουν χαλάζι;

Αυτο δεν ειναι πολιτικό σύστημα και ετσι όπως ειναι δεν εξασφαλιζεται η εφησύχαση των αγορών. Θα πεσει αναδιαρθρωση που θα γίνει χαμος. Το θέμα ειναι τι μαθηματικός τύπος θα χρησιμοποιηθει. Ο κλεφτης δεν χρειάζεται μαθηματικά. Να το θυμουνται οι αγορές...

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΝ

Υπάρχουν πάνω απο 70 επικοινωνιακά κόλπα στη δημοσιογραφία. Μην ανησυχείτε οι πιο επιφανείς Ελληνες δημοσιογράφοι δεν φαίνεται να γνωρίζουν κανένα, καρατσεκαρισμένο και άσχετα του τι δηλώνουν. Περιορίζονται σε κόλπα δημοτικού, που φαίνονται και κάνουν τον κόσμο να γελάει. Τα επικοινωνιακά κόλπα ειναι τεχνικές διαπαιδαγώγισης μαζών... 1-2 κόλπα έχω δει απο αυτά στην πιάτσα. Υψηλο το επίπεδο της ελληνικής δημοσιοκαφρίλας.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/e-o-gap.html

Μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο σήμερα το βράδυ για να συζητηθεί η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Σάλος για το δημοσίευμα του Der Spiegel

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο μεταφέροντας ανώνυμες πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιήσουν μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο σήμερα το βράδυ για να συζητηθεί η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.Την ίδια στιγμή ωστόσο, εκπρόσωπος του Juncker, σύμφωνα με το Bloomberg, διαψεύδει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα είναι ιδιαιτέρως αρνητικό τονίζει ότι, σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει πλέον καταλάβει ότι δεν έχει άλλη επιλογή: σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει τη δραχμή.

O εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εντελώς λάθος». «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια συνάντηση», δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο o Γκι Σουλέρ.

Φωτογραφίες από την πορεία της πρωτομαγιάς που δεν ειδαμε(κουράδες χορτάσαμε στην Σκόπελο από κηρύγματα του κώλου)


.
 

 
 
 Image scaled down

 
 Image scaled down

 
κουράδες χορτάσαμε στην Σκόπελο από κηρύγματα του κώλου όταν δούμε κάποιον από εσάς να είναι πραγματικός αγωνιστής τότε θα ξαναμιλήσουμε από θεωρίες δεν καταλαβαίνουμε του καναπέ αγωνιστές

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΩΪΤΕΣ!

s
minwitikopc64111Τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν ανακαλύψει οι Μινωίτες, όπως υποστηρίζει ο κρητικός ερευνητής αιγαιακών γραφών, Μηνάς Τσικριτσής.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, το μινωικό αντικείμενο, που είχε βρεθεί το 1898 στο Παλαίκαστρο Σητείας, προηγήθηκε του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» κατά 1.400 χρόνια και είναι ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην Ιστορία και μάλιστα φορητός.

«Αναζητώντας μινωικά ευρήματα με αστρονομικές απεικονίσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, εντοπίσαμε μια λίθινη μήτρα από την περιοχή του Παλαίκαστρου Σητείας. Στην μήτρα αυτή είχαν αναφερθεί ο Στέφανος Ξανθουδίδης και ο Άρθουρ Έβανς, σημειώνοντας ότι τα ανάγλυφα σύμβολα που εμφανίζονται στην επιφάνεια της μήτρας συσχετίζονται με τον Ήλιο και τη Σελήνη», τονίζει ο κ. Τσικριτσής.

Όπως εξηγεί, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Κρητικός ερευνητής, αφού πρώτα αναλύθηκε η ανάγλυφη απεικόνιση του ακτινωτού δίσκου στο δεξιό μέρος της μήτρας αυτής, στη συνέχεια τεκμηριώθηκε η χρήση αυτού, ως μήτρα για την κατασκευή ενός μηχανισμού, που χρησίμευε ως αναλογικός υπολογιστής προσδιορισμού εκλείψεων. Ταυτόχρονα εξετάσθηκαν οι χρήσεις του μηχανισμού ως ηλιακό ρολόι και ως όργανο υπολογισμού γεωγραφικού πλάτους.

«Η κατασκευή αυτή έχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει την ώρα και το γεωγραφικό πλάτος ενός τόπου αν χρησιμοποιήσουμε τα τρία εργαλεία, δύο βελόνες κι έναν διαβήτη, που υπάρχουν στην μήτρα πάνω από το δίσκο», τονίζει ο κ. Τσικριτσής και εξηγεί: «Ο ακτινωτός δίσκος έχει στην περιφέρεια 25 τριγωνικά σχήματα αν τα αριθμήσουμε ανά μισή ώρα και τοποθετήσουμε μία βελόνα κάθετα στο κεντρικό βαθούλωμα και προσανατολίσουμε τον κεντρικό σταυρό σε βορρά - νότο, τότε η σκιά της βελόνας δείχνει το σημείο του ακτινωτού δίσκου που αντιστοιχεί στην ώρα της παρατήρησης. Φαίνεται λοιπόν ότι ο μηχανισμός αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ημερήσιο ηλιακό ρολόι χειρός (12,5ωρών). Από αυτή τη χρήση προκύπτει ότι η ώρα αντιστοιχεί σε περίπου 58 λεπτά, πολύ κοντά στην ώρα που χρησιμοποιείται σήμερα. Θεωρώντας ότι ένας τριγωνικός δείκτης (ακτινωτό τμήμα) αντιστοιχεί σε περίπου μισή ώρα, οι πέντε κουκίδες που υπάρχουν πάνω σε κάθε τριγωνικό δείκτη χωρίζουν αυτόν σε 5 μικρότερες μονάδες χρόνου, διάρκειας περίπου 6 σημερινών λεπτών».

Έδιωξαν το ΣΔΟΕ

Το πρωί, πήγαν δύο άτομα του ΣΔΟΕ, για έλεγχο σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ Αργοστολίου.

Ο έλεγχος προχωρούσε κανονικά, όταν εμφανίστηκαν 4-5 άτομα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, τα οποία ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να αποχωρήσει και να σταματήσει τον έλεγχο.
Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και .....
ζήτησαν προστασία. Ήρθε ένα περιπολικό με τον διοικητή Ασφαλείας, αλλά στο μεταξύ είχαν μαζευτεί πάνω από 50 άτομα.

Οι πρώτοι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις και κατεύθασε η ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό με τον διοικητή της Τροχαίας.

Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν στο υπουργείο τον κ. Λέκκα, Γ.Γ. του υπουργείου και όλοι τον άκουσαν να λέει στο τηλέφωνο:

"Δεν με ενδιαφέρει, αν θα φάτε ξύλο. Nα κάμετε έλεγχο".

Περίπου αυτά επανέλαβε στον επικεφαλής αστυνομικό και στον επιχειρηματία, από τον οποίο ζήτησε να απομακρύνει τους συγκεντρωθέντες. Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε, τηλεφωνικά, προς τον επιχειρηματία και ο διοικητής της Αστυνομίας.

Φυσικά, οι εκκλήσεις του επιχειρηματία δεν εισακούστηκαν και ο κόσμος, επαγγελματίες από τις γύρω επιχειρήσεις άρχισαν να αγριεύουν.

Μπήκαν στα γραφεία της επιχείρησης, όπου ήταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ υπό την προστασία της αστυνομίας και άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπάνε πόρτες , παράθυρα, κάνοντας φασαρία και απαιτώντας από το ΣΔΟΕ να φύγει.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ΣΔΟΕ αποχώρησε, με τη συνοδεία της αστυνομίας.

Επειδή το ithacanet.gr έχει βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση, τον Ιανουάριο, ενημερώνουμε τον πληθυσμό και τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει το "Δόγμα του Σοκ" και τις επόμενες μέρες θα εξαπολύσει άπειρα κλιμάκια ελέγχου κατά των επιχειρήσεων της Κεφαλλονιάς.

Το Γενάρη, όταν μια ομάδα 50 ατόμων επέδωσε ψήφισμα συνέλευσης κεφαλλήνων πολιτών , με το οποίο δήλωναν πως οι εισπραχτικές υπηρεσίες "είναι ανεπιθύμητες, γιατί τα χρήματα του λαού δεν πάνε σε δημόσια αγαθά, αλλά για την εξόφληση των τοκογλύφων", η κυβέρνηση των τραπεζιτών εξαπέλυσε 20ημερη απόβαση ελεγκτικών συνεργείων, σε μια στιγμή που στην αγορά δεν κυκλοφορούσε τίποτα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει τα διδάγματα των πολιτικών του "ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ", υλοποιεί πραχτικές αντιποίνων, με μοναδικό στόχο να υποτάξει το φρόνημα και να εξουδετερώσει την αγανάκτηση.

Θυμίζει τις πραχτικές της κατοχής, όταν οι Γερμανοί έκαιγαν χωριά και εκτελούσαν ομήρους, επειδή κάποιοι "γρατσούνισαν" κάποιο γερμανό του στρατού κατοχής.

Είναι καιρός να πάρουμε τα μέτρα μας, ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση και τις νεοταξικές μεθόδους της.

ΥΓ. Η "νέα τάξη πραγμάτων" δεν είναι και τόσο "νέα". Ο πρώτος που την οραματίστηκε ήταν ο Χίτλερ και τα διδάγματα του εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο. (Δείτε το πολύ διδακτικό βιβλίο της Ναόμι Κλάιν "Το Δόγμα του Σοκ").

Το ΠΑΣΟΚ και οι υποστηρικτές του είναι άξιοι συνεχιστές.

http://www.ithacanet.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου