Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΕΠΙΝΕ ΚΑΦΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΙΧΕΛΗΣ.

Προς κάθε αρμόδιο υπεύθυνο και κάθε ενδιαφερόμενο

Εμείς οι  κάτοικοι των νησιών των βορείων Σποράδων καθώς και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της βόρειας  Ελλάδας.
Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε υπογραφές για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες. Ζητάμε σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με Βόρειες Σποράδες και απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση και από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΎΘΥΝΣΉ να κάνει τις ανάλογες ενέργειες που χρειάζονται για να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα μας να σταματήσει ο αποκλεισμός μας από την βόρεια Ελλάδα που με δική σας ευθύνη συντελείται .Ζητάμε από τις περιφέρειες που ανήκουμε να μας βοηθήσουν στο δίκαιο αίτημα μας με οιοδήποτε νόμιμο τρόπο μπορούν
Ακολουθούν υπογραφές

http://www.petitions24.com/signatures/___httpskopelos-newsblogspotcom/

http://www.skopelos-news.blogspot.com/
 
ΑΠΟ: Voliotaki
 
AΓΑΠΗΤΕ BLOGER ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ. ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ!..ΠΛΟΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!... ΟΠΩΣ π.χ. Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΣ SEAWAYS ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΝΕ ΚΑΦΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΙΧΕΛΗΣ. ΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΛΟΙΟ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ!..ΑΣ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΟΣΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ-ΣΠΟΡΑΔΩΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...

Και νομίζουμε έχει δίκιο ο φίλος blogger voliotaki έτσι είναι δυστυχώς

Εκκίνηση για τα κρουαζιερόπλοια

Εκκίνηση για τα κρουαζιερόπλοια
Εφθασε χθες στο λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή περίοδο. Πρόκειται για το Black Watch που έφθασε στο Βόλο στις 8 το πρωί από τη Μύκονο και το οποίο αναχώρησε στις 5 το απόγευμα με επόμενο προορισμό του ταξιδιού του τη Σμύρνη. Το πλοίο μεταφέρει 770 επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Εγγλέζους. Το πλοίο έχει μήκος 205 μέτρα μήκος και 330 άτομα προσωπικό. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου μετέβησαν στα Μετέωρα, αρκετοί ωστόσο ήταν αυτοί που προτίμησαν να μείνουν στο Βόλο και βοηθούντος και του καλού καιρού να κάνουν βόλτες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στην εμπορική αγορά.
Επόμενη προγραμματισμένη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βόλου είναι στις 17 Απριλίου με το πλοίο Costa Allegra που θα έλθει προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη και που μετά το Βόλο θα κατευθυνθεί στον επόμενο προορισμό του που είναι το λιμάνι του Πειραιά.
Σημειώνεται ότι κατά τη φετινή περίοδο έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στο Γραφείο Κίνησης του επιβατικού λιμένος Βόλου 21 αφίξεις από τον Άγγελο Πετεινάρη και το ναυτιλιακό γραφείο «ΙΩΛΚΟΣ», τριάντα αφίξεις από το ναυτιλιακό γραφείο Παπαγεωργίου και μία άφιξη από το πρακτορείο του Π. Φλώκα. Ο παραπάνω αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στον ευρύτερο αραβικό χώρο.
Σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τους τοπικούς πράκτορες των εταιριών στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου οι αφίξεις μέσα στο 2011 θα είναι αυξημένες κατά 50% σε σύγκριση με το 2010 και 20% σε σχέση με το 2009.
Η αύξηση της κρουαζιέρας τη φετινή χρονιά στο λιμάνι του Βόλου -που μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν στον αραβικό χώρο- αναμένεται να καταγράψει θετικό πρόσημο και για τα επόμενα χρόνια. Από την επόμενη χρονιά οι αυξημένες προσδοκίες για αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας στα μεγάλα ελληνικά λιμάνια της χώρας αποδίδεται στην άρση του καμποτάζ και στην κινητικότητα που επιδεικνύουν τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού - Τουρισμού και Θαλασσίων Υποθέσεων που έχουν αποδυθεί σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό επίπεδο σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να προβάλλουν και να διαφημίσουν την ελληνική αγορά στις μεγάλες εκθέσεις τουρισμού και κρουαζιέρας, όπως αυτή που έγινε πρόσφατα στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η τελευταία άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο Βόλο για τη φετινή περίοδο είναι προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου.
http://www.taxydromos.gr

Προς κάθε αρμόδιο υπεύθυνο και κάθε ενδιαφερόμενο

Εμείς η κάτοικοι των νησιών των βορείων Σποράδων καθώς και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της βόρεια Ελλάδος
Αναλάβαμε την  πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε υπόγραφες για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης  με της Βόρειες Σποράδες ζητάμε  σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με Βόρειες Σποράδες  και απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση και από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΎΘΥΝΣΉ να κάνει της ανάλογες ενέργειες που χρειάζονται για να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα μας να σταματήσει ο αποκλεισμός μας από την βόρεια Ελλάδα που με δική σας ευθύνη συντελείτε .ζητάμε από της περιφέρειες που ανήκουμε να μας βοηθήσουν στο δίκαιο αίτημα μας με οιοδήποτε νόμιμο τρόπο μπορούν
Ακλουθούν υπόγραφες 

Σκοπελίτικη Άνοιξη

Είπαμε να καλωσορίσουμε το νέο ανοιξιάτικο και πασχαλινό μήνα, τον Απρίλη της καρδιάς, με τούτες τις παρακάτω λαμπροφορεμένες Σκοπελίτικες... εικόνες, που μας προσέφερε η ευαίσθητη και καλλιτεχνική ματιά του αγαπητού και πολυ-σέβαστου συνεργάτη μας π. Κων. Ν. Καλλιανού, του Σκοπελίτη, τον οποίο και ευχαριστούμε από μέσης καρδίας. Τους τίτλους των φωτογραφιών μας τους έδωσε ο ίδιος ο π. Κ.Ν.Κ.

1. Aνοιξιάτικη θάλασσα


2. Τα μωβ της Σαρακοστής


3. Τα χωριά Λουτράκι και Γλώσσα


4. Η μονή του Ευαγγελισμού5. Άτιτλη6. Άγιος Μιχαήλ Συνάδων7. Ανοιξιάτικη ΣκόπελοςΑς ευχηθούμε να έχουμε ένα καλό μήνα, γεμάτο υγεία και γλυκειά προσμονή των μεγάλων και ιερών γεγονότων του Εκουσίου Πάθους και της πάμφωτης Ανάστασης του Κυρίου μας.

Ελληνικό θεματικό πάρκο στο Λονδίνο


Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας το Λονδίνο, «ντύθηκε» με ελληνικά χρώματα προσκαλώντας χιλιάδες επισκέπτες να επισκεφθούν το ελληνικό θεματικό πάρκο και να πραγματοποιήσουν ένα εικονικό ταξίδι στους ελληνικούς προορισμούς. Από τις 19 έως τις 27 Μαρτίου, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε μια έκταση περίπου 1.500 τ.μ., στο κεντρικότερο σημείο του πολυκαταστήματος Westfield του Λονδίνου, είχε κατασκευάσει ένα θεματικό πάρκο όπου οι χιλιάδες επισκέπτες του, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ειδικά διαμορφωμένη τεχνητή παραλία που είχε στηθεί στο χώρο αυτό. Beach soccer στην άμμο, ιστιοπλοΐα και γκολφ σε προσομοιωτές, αναρρίχηση στην κορυφή ενός ειδικού τοίχου αναρρίχησης, εκπαιδευτικοί και αθλητικοί διαγωνισμοί, βιντεοπροβολές, αρχαιολογικές ανασκαφές για τους μικρούς επισκέπτες, οινογνωσία και γευσιγνωσία, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, τυπικές ελληνικές συνταγές που επιμελήθηκαν οι αρχιμάγηροι Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος, παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο των Ελληνίδων, ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρονταν στο ελληνικό θεματικό πάρκο, ενώ τη δική του νότα στη διοργάνωση έδωσε η ζωντανή παρουσίαση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision από τον Λούκας Γιώρκα. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελούσαν οι παραστάσεις του μιούζικαλ «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ» που έδινε καθημερινά ο βρετανικός θίασος στην εντυπωσιακή σκηνή θεάτρου διακοσμημένη με αφίσα της Θεσσαλίας που είχε στηθεί στο ελληνικό θεματικό πάρκο όπου και επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η ομώνυμη ταινία που ως γνωστό γυρίστηκε στην περιοχή μας έκανε ιδιαίτερα γνωστά και αγαπητά το Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων ενώ το μιούζικαλ παίζεται για 12η συνεχή χρονιά στη βρετανική πρωτεύουσα αλλά και στα περισσότερα θέατρα ανά τον κόσμο. Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο, ενώ υπολογίζεται ότι καθημερινά την βλέπουν περισσότεροι από 17.000 θεατές.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη διοργάνωση του ελληνικού δεκαήμερου εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο Λονδίνο με δικό της περίπτερο διακοσμημένο με εντυπωσιακές αφίσες από όλη τη Θεσσαλία προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και όπως ήταν φυσικό τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού. Εκτός από το Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα Μετέωρα, τον Όλυμπο και τη λίμνη Νικολάου Πλαστήρα. Οι επισκέπτες του Περιπτέρου της Περιφέρειας είχαν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» στη Θεσσαλία και να γνωρίσουν μέσα από έντυπο υλικό και ψηφιακές προβολές και παρουσιάσεις τις φυσικές ομορφιές, τον πλούτο του πολιτισμού και τις δυνατότητες για διαμονή, ψυχαγωγία, άθληση και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή μας και να ενημερωθούν σχετικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις αρχές του 2011, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δυναμική παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά με συμμετοχή σε έντεκα διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ενώ για το αμέσως προσεχές διάστημα έχουν δρομολογηθεί στοχευμένες δράσεις προβολής και προώθησης του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος με τη φιλοξενία αυστριακών δημοσιογράφων, τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση «Ταξίδι» που θα πραγματοποιηθεί 29/4 με 1/5 στην Κύπρο και την προβολή της Θεσσαλίας στον εκθεσιακό πολυχώρο του μετρό Συντάγματος στην Αθήνα το διάστημα 7-9/6.
Τον εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γεώργιος Νικητιάδης, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ., κ. Γεώργιος Κολέτσος.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου