Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

1ευρω το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στην Σκόπελο !


1ευρω το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στην σκόπελο   αφού μας άφησαν χωρίς πετρέλαιο επί 5 μέρες περιμένοντας το πλοίο μεταφοράς σήμερα άρχισαν την διανομή με αύξηση 10 λεπτά στο λίτρο
Υπάρχει ρε έλεγχος ?
Σε πια περιοχή της Ελλάδος πληρώνουν 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης?

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ !


Αρχισε να χιονίζει στό κέντρο τού Βόλου

ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΕΛΑΦΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!


Στα «σκαριά» πραξικόπημα τρόμου και αίματοςΤα σπέρματα μιας θανατηφόρας ασθένειας αιωρούνται στη βαριά και νοσηρή πολιτική ατμόσφαιρα. Τα πουλιά πετάνε χαμηλά, όπως πριν από τη θύελλα…

Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί και τα παρακρατικά τους όργανα κτυπούν τα πλήκτρα μιας καρναβαλικής πολυφωνίας προβοκατόρικων παιχνιδιών τρόμου και αίματος.

Τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της νεοταξικής εξουσίας σχεδιάζουν πυρετωδώς τη φρίκη μιας αλλοδαπής «πορτοκαλί εξέγερσης», για να προλάβουν και να αναχαιτίσουν την αυθεντική κοινωνική έκρηξη της λαϊκής οργής.

Οι τρομοκρατικές και αιματηρές προβοκάτσιες αποτελούσαν πάντα μια ασπίδα του καθεστώτος απέναντι στις επερχόμενες κοινωνικές θύελλες.

Σήμερα η τρομοκρατία και οι προβοκατόρικες «εξεγέρσεις», τύπου «δεκεμβριανών», αποτελούν το προνομιούχο και «επιστημονικό» πολιτικό όπλο των καθεστωτικών μηχανισμών εναντίον των λαϊκών κινημάτων.

Το καθεστώς έχει έρθει σε δραματικό αδιέξοδο: Το κυβερνητικό οικοδόμημα των ανδρεικέλων καταρρέει με πάταγο και ταυτόχρονα η λαϊκή οργή κοχλάζει και είναι έτοιμη να εκραγεί και να σαρώσει, σαν θύελλα, τα κόμματα και τα αποκόμματα του καταρρέοντος καθεστώτος.

Είναι τόσο βαθιά και δομική η κρίση και η σήψη του καθεστώτος που δεν μπορεί να βγει από αυτήν με ομαλές λύσεις. Στη φάση αυτή δεν υπάρχει κοινοβουλευτική διέξοδος. Ο δρόμος της εκλογικής απάτης έχει φράξει…

Η μόνη διέξοδος για το καθεστώς είναι το ανοικτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Μόνο με «ανωμαλίες» και ΕΚΤΡΟΠΕΣ «έκτακτης ανάγκης» μπορεί να επιβληθεί.

Η αναγκαιότητα τέτοιων λύσεων γίνεται ΑΜΕΣΑ επιτακτική για τις νεοταξικές δυνάμεις και τα όργανα του καθεστώτος:

α) Για να αναχαιτίσει την επερχόμενη κοινωνική θύελλα, να φιμώσει το λαό για ένα διάστημα μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και της σωτηρίας της δικής του.

β) Για να αναπαλαιώσει τους μηχανισμούς της πολιτικής χειραγώγησης και εκλογικής απάτης: Ανακύκλωση της παλιάς σαπίλας με «ανανεωτικές» ετικέτες, ανάδειξη νέων σχημάτων, «άφθαρτων» και «ανεξάρτητων» δήθεν πολιτικών…

Να, γιατί λέμε ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού των νέων συμφορών μας. Σχεδιάζεται ανοικτή εκτροπή, πραξικόπημα «έκτακτης ανάγκης» και «εθνικής σωτηρίας»!!!

Φυσικά τα πραξικοπήματα σήμερα δεν έχουν τις παλιές μορφές μιας ανοικτής στρατιωτικής δικτατορίας, δίχως αυτό να σημαίνει ότι τα στρατιωτικά πραξικοπήματα έχουν παντελώς εκλείψει.

Η νέα μορφή των «ανωμαλιών» και των πραξικοπημάτων της «έκτακτης ανάγκης» είναι οι προβοκατόρικες «εξεγέρσεις: Οι «πορτοκαλί»!!!

Στην Ελλάδα υπάρχει σε αφθονία το υλικό τέτοιων προβοκατόρικων εξεγέρσεων: Τα στίφη των αλλοδαπών δούλων, οι ένοπλες συμμορίες τους και τα οργανωμένα και εκπαιδευμένα (στην αμερικάνικη βάση του Κοσσόβου) ένοπλα αποσπάσματα.

Οι στρατιές των λαθρομεταναστών που έχουν εισάγει, όλο αυτό το τεράστιο πλήθος των αλλοδαπών εξαθλιωμένων δούλων, δεν διακατέχεται μόνο από αγριότητα και φανατισμό, αλλά έχει συσσωρεύσει μέσα του, εδώ και πολύ καιρό, τεράστιο μίσος εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και το λαού της που πυροδοτείται καθημερινά από τα «αριστερά» δεκανίκια του συστήματος.

Αυτόν τον ψυχωτικό φανατισμό, την αγριότητα και το μίσος των αλλοδαπών θέλουν να αξιοποιήσουν οι μηχανισμοί της καθεστωτικής αιματοχυσίας και προβοκάτσιας για να προωθήσουν τους πραξικοπηματικούς στόχους τους και τα φρικώδη σχέδιά τους.

Τα προμηνύματα αυτής της προβοκατόρικης, πραξικοπηματικής ανωμαλίας είναι πολλά.

Η πολιτική αιχμή: Η οργανωμένη και καθοδηγούμενη απεργία πείνας των αλλοδαπών καταληψιών της Νομικής.

Το σχέδιο εδώ θέλει το θάνατο κάποιων απεργών πείνας, την κατασκευή «μαρτύρων», έτσι ώστε να κινητοποιηθούν τα ένστικτα του φανατισμού, της αγριότητας και του μίσους του «πλήθους» των αλλοδαπών στρατιών.

Οι «ομάδες κρούσης»: Αυτοί οι ένοπλοι θύλακες είναι σε ετοιμότητα και αναμένουν το «σύνθημα» για να αποτελέσουν τις πυροδοτικές εμπροσθοφυλακές της καταστροφής και του αίματος.

Διασταυρωμένες πληροφορίες μιλούν ακόμα και για στρατιωτικά εκπαιδευμένα αποσπάσματα Αλβανών Κοσοβάρων που έχουν έρθει αυτό το διάστημα στην Ελλάδα έτοιμα να αναλάβουν δράση…

Η ιδεολογική και πολιτική πυροδότηση: Τα «αριστερά» κόμματα και τα επιδοτούμενα Μαντεία του αντιρατσισμού που έχουν αναλάβει, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ, το έργο της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών, της «καθοδήγησης» των απεργών πείνας και του πολιτικού ερεθισμού των αλλοδαπών «ενστίκτων»…

Η ηγεσία του ΚΚΕ πρωτοστατεί σε αυτό το άθλιο και θλιβερό έργο της ιδεολογικής και πολιτικής προλείανσης του εδάφους, σε αυτό το μακάβριο σχέδιο της Νέας Τάξης.

Όλα τα κόμματα και τα αποκόμματα, από κοινού με τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα με το τηλεθέαμα παίζουν πάνω σε αυτό το μακάβριο έργο ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ και ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ: Ο καθένας στο ρόλο του…

Μέσα από μια τέτοια προβοκάτσια που άμεσα προωθούν οι καθεστωτικές δυνάμεις ετοιμάζουν το νέο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της τρομοκρατίας και του αίματος το οποίο θα μας βάλει στο γύψο της «έκτακτης ανάγκης», στο γύψο μιας κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» η οποία θα αναδείξει τους «νέους εθνάρχες», τους «νέους αρίστους» και CIA…

Μέσα εδώ είναι ενταγμένα, σαν αναπόσπαστα γρανάζια, τα «κινήματα» των λεγόμενων «ανεξάρτητων» («ανεξάρτητοι»: το νέο καθεστωτικό σόφισμα γιατί «ανεξάρτητος» σημαίνει ανεξάρτητος από το λαό και εξαρτημένος από τους «νονούς» του καθεστώτος).

Γι αυτό όλοι, κόμματα και «Ανεξάρτητοι», αφορίζουν τις κινήσεις του λαού και ιδιαίτερα αφορίζουν το να κατεβεί ο λαός στο δρόμο και να πάρει τις τύχες στα χέρια του: Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ και το ΜΟΝΟ μέσον ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ των προβοκατόρικων παιχνιδιών…

Γι αυτό θορυβήθηκαν ΟΛΟΙ και άφρισαν εναντίον της λαϊκής κατάληψης του Συντάγματος, αυτής της νέας αγωνιστικής μορφής κινητοποίησης…

Μια μέρα να κατέβει ο λαός στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, γκρεμίζει όχι μόνο την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, αλλά και τα μακάβρια σχέδια των κομμάτων και των μηχανισμών προβοκάτσιας!!!!

Υποθάλπουν και πυροδοτούν ΟΛΟΙ την αλλοδαπή πορτοκαλί «εξέγερση», αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Πλατείας Συντάγματος από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, έστω για μια μέρα…
http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_5614.html

Για την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τις νέες γυναίκες, τις μετανάστριες.
Η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, γυναίκες και άνδρες, να δέχονται βαριές τις συνέπειες από την όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, μέτρα προσυμφωνημένα με την ΕΕ και τις δυνάμεις του κεφαλαίου και καθόλου προσωρινά. Μέτρα που περιέχονται στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέτρα που καταγράφονται στις συνθήκες της ΕΕ και στη στρατηγική «ΕΕ 2020».
Οι γυναίκες και η νεολαία είναι τα μεγαλύτερα θύματα της μεθοδευμένης επίθεσης της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Η ανεργία στις γυναίκες πολλαπλασιάζεται καθημερινά, φθάνοντας το 16,1%. Στις νέες γυναίκες αγγίζει το ποσοστό του 30,6%!
Η ανασφάλεια, η αύξηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, η παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των παροχών Υγείας - Πρόνοιας αυξάνουν τα βάρη που επωμίζονται οι γυναίκες, μειώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και γενικά επιδεινώνουν σοβαρά τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας.
Οι στοιχειώδεις παροχές για τη μητρότητα αντιμετωπίζονται ως κόστος από το κεφάλαιο.
Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία κάνουν πιο ταξικά διαφοροποιημένο και ακριβοπληρωμένο το σχολείο, ενισχύουν την παραπαιδεία, εμπλέκουν τους επιχειρηματίες στη λειτουργία και το πρόγραμμα των σχολείων, συγχωνεύουν - κλείνουν σχολεία και τάξεις, με σοβαρές συνέπειες στους γονείς, στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.
Ολα αυτά δυσκολεύουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια.
Η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, συμβαδίζει με τη χειροτέρευση της δικιάς μας ζωής. Τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα δε θα σταματήσουν όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.
Η αγανάκτηση που υπάρχει και μέσα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν έχει μετατραπεί ακόμη σε οργανωμένη δράση.
Η πάνω από 100 χρόνια ιστορία της πάλης για τη χειραφέτηση και την ισοτιμία της γυναίκας αποδεικνύει ότι οι κατακτήσεις στον καπιταλισμό είναι περιορισμένες και προσωρινές. Μόνο στον οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων κατακτώνται δικαιώματα.
Καμιά όμως κατάκτηση δεν κατοχυρώνεται, αν σ' αυτόν τον αγώνα δε μετέχουν οι ίδιες οι γυναίκες και το κίνημά τους, ως αναπόσπαστο μέρος του γενικότερου εργατικού και λαϊκού αγώνα, και αν αυτός ο αγώνας δε φτάσει ως τη νίκη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι για το κεφάλαιο, συνεπώς σε βάρος των εργαζομένων για άλλη μια φορά.
Οι μόνες θυσίες που αξίζει να γίνουν, είναι για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κι άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα μπορούν να κατακτηθούν μόνο σε μια Ελλάδα όπου την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της και θα λειτουργεί την οικονομία μέσω του κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, όπου τα μονοπώλια, τα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία.
Η δράση για τη συγκρότηση της συμμαχίας του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης στο κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία - οικονομία δεν είναι αγώνας του αύριο, είναι πρόταση που μπορεί και πρέπει να κινητοποιήσει σήμερα και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Είναι πρόταση του σήμερα και του αύριο.
Το ΚΚΕ, με σταθερό προσανατολισμό στο δρόμο αυτό, αναπτύσσει αγώνες και προβάλλει στόχους πάλης, καλώντας τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και αγροτισσών, των σπουδαστών, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και να διεκδικήσουν:
 • Πλήρη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς.
 • Προστασία ανέργων.
 • Σύνταξη στα 55 χρόνια στις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
 • Αδειες μητρότητας για όλες τις γυναίκες, μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό. Επιπλέον ένα χρόνο γονική άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 • Καμία πληρωμή και εισφορά για Υγεία, φάρμακα, εξετάσεις, θεραπεία.
 • Δημόσια δωρεάν Κέντρα Υγείας, με προσανατολισμό στην πρόληψη με προστασία της γυναίκας και του παιδιού.
 • Δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδικές κατασκηνώσεις.
 • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
 • Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή.
Μάρτης 2011
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Άρχισαν οι χιονοπτώσεις Στα ορεινά της σκοπέλου ενώ στον Στάφυλο ρίχνει τώρα χιονόνερο !

Απαγορευτικο απόπλου καί στίς Σποράδες...

Κανονικά απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι τού Βόλου γιά Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόνησο το F/B ΠΗΓΑΣΟΣ.
 Ωστόσο αυτήν τήν ώρα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου καί έτσι δέν θα αποπλεύσει γιά Σποράδες το Flying Cat στίς 1430.

 Γιά τήν επιστροφή στό Βόλο τίς απογευματινές ώρες τού ΠΗΓΑΣΟΣ, θα αποφασίσουν οι κατά τόπους Λιμενικοί Σταθμοί.

Αποκάλυψη Βόμβα > Μετανάστες πουλάνε φάρμακα και τα παίρνουν ΔΩΡΕΑΝ από...το Δημόσιο

Σε μία αποκάλυψη βόμβα προέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου και καλεί το υπουργείο να λάβει μέτρα αφου διαπιστώνει οτι κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα με ένα απλό τέχνασμα!!! Σύμφωνα με τον βουλευτή και το news24 οι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν βιβλιάρια υγείας, επισκέπτονται νοσοκομεία αλλά και κέντρα υγείας και συνταγογραφούν φάρμακα επιδεικνύοντας την κάρτα πρόσφυγα. Στη συνέχεια με την κάρτα αυτή και το συνταγολόγιο λαμβάνουν τα φάρμακα. Αυτό όμως το κάνουν συστηματικά αφου πηγαίνουν πολλές φορές ή στο ίδιο νοσοκομείο σε διαφορετικές βάρδιες, ή επισκέπτονται άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας!


Τα φάρμακα αυτά στη συνέχεια τα...πουλούν σε άλλους ενώ στο κόλπο φέρονται εμπλεγμένα και φαρμακεία τα οποία δεν δίνουν τα φάρμακα στουν μετανάστες αλλά ένα ποσό των χρημάτων που αυτά κοστίζουν, αγοράζοντας ουσιαστικά οι ίδιοι τα φάρμακα.
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/blog-post_5493.html#more 

Άρχισαν απεργία πείνας οι διασωθέντες από το Μπαγκλαντες

σε λίγο θα ανακοινωθεί επίσημα
αίτημά τους η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και καμία δίωξη των αλληλέγγυων συντρόφων
 http://athens.indymedia.org/

Η δυστυχία του να είσαι Καραμανλής και να σε μεταφράζει ο…ΝικήταςΓια τον Κακλαμάνη είχα πολύ καλή άποψη παλαιότερα γιατί μου άρεσε ότι χρησιμοποιούσε την απλή γλώσσα του μέσου ανθρώπου που είχε κολλήσει ένσημο στην ζωή του.

Ακόμα και η απόφαση του  να φύγει από  την κυβέρνηση Καραμανλή όταν ήταν στα φόρτε της  την έκρινα θετικά αφού είχε την διορατικότητα να δει το κακό της τέλος.

Η ιδέα τον δήμο Αθηναίων να τον διεκδικήσει ένας πολιτικός που δεν τον έβλεπε ως ενδιάμεσο σταθμό της σταδιοδρομίας του  με ενθουσίασε.

Επιτέλους η Αθήνα θα αποκτούσε έναν δήμαρχο δήμαρχο.

Από την στιγμή όμως που ο Νικήτας έγινε πρώτος πολίτης της Αθήνας  κάτι άρχισε να στραβώνει.

Απόκτησε ένα υπεροπτικό ύφος μια υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του που μόνο κακό του έκανε.

Αντιμετώπισε το δημαρχηλίκι  με λογική ισοβιότητας και την πάτησε.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν ήταν χειρότερος  από τους προηγούμενους  για να φάει το κράξιμο που έφαγε.

Από ότι φαίνεται εκτός από την γρίπη,  μεταδοτική είναι και η αλαζονεία και η αμετροέπεια.

Τα κόλλησε από την Ντόρα την φιλενάδα του και έχασε από τον άγνωστο και άχρωμο Καμίνη πανηγυρικά.

Νικήτα δεν ξέρω το ζώδιο σου αλλά από ότι φαίνεται ο Νοέμβριος δεν είναι ο τυχερός σου μήνα και να τον προσέχεις.

Από ότι φαίνεται ο Νικήτας δεν πήρε χαμπάρι ούτε από τον Νοέμβρη του 2009 ούτε από του 2010 και συνεχίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του πιστεύοντας ότι είναι το στέλεχος πρώτης γραμμής που ήτανε κάποτε.

Αυτά τα λέω γιατί πήρε το μάτι μου μια συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα που μεταφράζει  τον Καραμανλή.

Μεγαλύτερη δυστυχία από αυτή που τραβάει ο Καραμανλής με τους παλιούς του υπουργούς δεν έχει ξαναπεράσει άνθρωπος.

Δεν φτάνει που δεν τον βοήθησαν όσο ήταν υπουργοί  για να μην πω ότι τον έθαβαν για να έρθει η Κόρη,  τώρα έχουν βαλθεί όλοι να τον ερμηνεύουν.

Αυτός να θέλει να ξεχάσει με τους άχρηστους που είχε μπλέξει και αυτοί για να βγουν από την αφάνεια  να τον πιάνουν στο στόμα τους.

Από ότι φαίνεται τον Νικήτα τον έχει προσβάλει το σύνδρομο «Ζωζώς Σαπουντζάκη».

Όπως η  Ζωζώ αρνείται να παραδεχτεί ότι γέρασε και μπεμπεκίζει έτσι και ο Νικήτας αρνείται να παραδεχτεί ότι ο κόσμος τον έστειλε σπίτι του δια των εκλογών και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την δημοσιότητα.

Aris. A
http://www.antinews.gr/2011/03/07/89538/ 

O νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας

O νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας
O νέος Υποστράτηγος Βασίλης Χαλάτσης, που τοποθετείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, ήταν αυτός που έφερε εις πέρας τη μεγαλύτερη υπόθεση τοκογλυφίας, στην οποία ήταν αναμεμειγμένη η πλούσια τσιγγάνικη οικογένεια των Βιλανάκηδων. Για συμμετοχή στη μαφιόζικη συμμορία είχαν κατηγορηθεί 49 άτομα και η δικογραφία είχε ξεπεράσει τις 2.000 σελίδες.
Το πανελλήνιο είχε ανατριχιάσει από τη βιντεοσκοπημένη δήλωση - αποκάλυψη του ιδιοκτήτη καφετέριας Γιώργου Σολωβού, που ανέφερε πως οι τοκογλύφοι του πρότειναν να πουλήσει το νεφρό του για να τους ξεχρεώσει.
Στο παρά πέντε είχε αποτραπεί και δολοφονική ενέργεια σε βάρος αυτού του μάχιμου αξιωματικού, στα πρότυπα της ιταλικής «Καμόρα».
Επαγγελματίες του είδους θα πυροδοτούσαν τη βόμβα που σχεδίαζαν να τοποθετήσουν στο αυτοκίνητό του. Η τσιγγάνικη οικογένεια είχε απλώσει τα πλοκάμια της και σ' άλλες πόλεις, αν και είχε προηγηθεί η σύλληψη μελών της για την πολύκροτη υπόθεση της τοκογλυφίας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου πάντως δεν δυσκολεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2009 να διαπιστώσουν ποιος είναι και τι τους θυμίζει ο 57χρονος άνδρας που έπεσε στα χέρια τους. Το όνομά του τα έλεγε όλα: Στέφανος Βιλανάκης, μέλος της διαβόητης οικογένειας των αθιγγάνων της Λάρισας. Ο ίδιος ήταν ένας από τους 49 κατηγορούμενους για τη μεγαλύτερη υπόθεση τοκογλυφίας στα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Ο Βιλανάκης συνελήφθη στο Αγρίνιο με την κατηγορία του εκβιασμού και του ξυλοδαρμού. Πιο συγκεκριμένα, ιδιώτης επαγγελματίας, που θα διοργάνωνε εμποροπανήγυρη στην περιοχή Νεάπολη, κατέθεσε μήνυση, σύμφωνα με την οποία ο Βιλανάκης μαζί με συνεργό του ζήτησαν από αυτόν 50.000 ευρώ για «προστασία» των πάγκων που ο ίδιος θα νοίκιαζε σε πλανόδιους εμπόρους, καθώς είχε εξασφαλίσει αυτό το αποκλειστικό δικαίωμα από τον τοπικό Δήμο που του παραχώρησε τον προκαθορισμένο χώρο.
Μέλη της ίδιας οικογένειας κατηγορήθηκαν για την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στις 3 Απριλίου του 2007 στο δρόμο Πολυκάστρου-Κιλκίς, με θύμα ένα ζευγάρι χρυσοχόων που επέστρεφε από δειγματισμό σε έκθεση κοσμημάτων.
Οι δράστες είχαν εμφανιστεί ως αστυνομικοί-μαϊμού. Φορώντας υπηρεσιακές στολές κατάφεραν να σταματήσουν τον ανυποψίαστο οδηγό και να του αρπάξουν έξι σάκους με χρυσαφικά, αξίας 1.000.000 ευρώ.
Οι ένοχοι αποκαλύφθηκαν επτά μήνες μετά την εντυπωσιακή ληστεία..
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/34706/O---.aspx

Χίονι στη Θεσσαλονίκη

Χιονίζει αυτή τη στιγμή έντονα στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης! Η θερμοκρασία είναι...

λίγο παραπάνω από 3 βαθμούς

Αναγνώστης
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_2366.html#more

Ετοιμασίες για το βομβαρδισμό της Λιβύης από αεροδρόμια της Πελοπονήσσου


Τέσσερις ελληνικές βάσεις ενεργοποιούνται για την “No Fly Zone” – Θα συμμετέχουν & μαχητικά της Π.Α. Οι αεροπορικές βάσεις της δυτικής Πελοπονήσσου (Ανδραβίδα, Άραξος), του Ακτίου στην Ήπειρο και της Κρήτης (Σούδα) θα αποτελέσουν την βάση των ΝΑΤΟϊκων δυνάμεων σε περίπτωση επιβολής ζώνης αποκλεισμού στην Λιβύη, μαζί με άλλα πέντε αεροδρόμια της Ιταλίας και τρία της Ισπανίας. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του defencenet.gr τόσο από το ΓΕΑ όσο και από το ΓΕΕΘΑ και οι τέσσερις βάσεις είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη ανά πάσα στιγμή. Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το ΝΑΤΟ η μεταφορά αεροπορικών δυνάμεων από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη και από τις ΗΠΑ, μέσα σε λίγες ώρες θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση των υπαρχόντων σχεδίων.

Το βέβαιο είναι ότι στην αποστολή θα συμμετάσχουν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αν αυτό ζητηθεί, όπως και άλλων μελών της Συμμαχίας. Κάτι που θεωρείται αυτονόητο από την στιγμή που δεν επαρκεί η αεροπορική δύναμη που μεταφέρουν τα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
Στο μεταξύ σε νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Λιβύη εναντίον θέσεων αντικαθεστωτικών προχώρησε σήμερα το καθεστώς Καντάφι στην Ασθίγια, την Μισράτα και την Ρας Λανούφ με αεροσκάφη Su-24 και Su-22.
Την ίδια στιγμή οι επαναστάτες δηλώνουν ότι πηγαίνουν για την κατάληψης της πόλης της Σύρτης, γενέτειρας του Καντάφι, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις οδεύουν προς την Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και προπύργιο των ανταρτών στα ανατολικά. Όλα δείνουν ότι η εβδομάδα που ξεκινά από αύριο θα κρίνει την αναμέντρηση καθώς και οι δύο πλευρές είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιμελητείας. Όποιος το επιλύσει θα είνει νικητής.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η Ζαουίγια, η Μισράτα και η Ρας Λανούφ καταλήφθηκαν και πάλι σήμερα από τις δυνάμεις του Καντάφι. αλλά πόσο αυτό είναι αλήθεια; Οι ανταποκριτές ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον η Ρας Λανούφ και η Μισράτα παραμένουν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.
Το μεσημέρι οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη Μισράτα με άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό, αλλά φαίνεται ότι η επίθεση αποκρούστηκε το μεσημέρι και το κέντρο της πόλης «βρίσκεται ακόμη υπό το έλεγχό» τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντικαθεστωτικοί πλησίαζαν την Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ομάδες αντικαθεστωτικών δέχθηκαν επίθεση από χερσαίες δυνάμεις στο Μπιν Τζαουάντ, μεταξύ Σίρτης και Ρας Λανούφ.
Αντάρτες αναφέρουν ότι δέχθηκαν επίθεση από αέρος και στη Ρας Λανούφ, υποστηρίζοντας ότι κατέρριψαν ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργεί τους φόρους στις εισαγωγές βασικών αγαθών «με την ευκαιρία της μεγάλης νίκης της Λιβύης εναντίον των τρομοκρατικών συμμοριών».
Και οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για την καθοριστική αναμέτρηση στο λιμάνι της Σύρτης τις επόμενες ημέρες (ίσως και ώρες), καθώς η πόλη βρίσκεται στη μέση του δρόμου από το προπύργιο των ανταρτών, την Βεγγάζη, προς την Τρίπολη.
Όπως παρατηρούν οι ανταποκριτές των διεθνών πρακτορείων, πρόκειται για μία ανεξέλεγκτη αντιπαράθεση μεταξύ δύο μη επαγγελματικών και χαλαρά οργανωμένων στρατών, η σύγκρουση των οποίων έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει μεγάλες απώλειες μεταξύ των αμάχων. Γενικά πρόκειται για στρατεύματα αχμηλής αξίας που δίνουν μάχες με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.
Χαρακτηριστικότερο του γεγονότος είναι ο περίεργος τρόπος που δίνεται η μάχη στην πόλη Ζαουίγια, πενήντα χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, όπου παραμένει ανεξήγητη η τακτική που ακολούθησαν οι δυνάμεις του Καντάφι.
Για δύο ημέρες εξαπέλυαν επιθέσεις, έφταναν μέχρι την καρδιά της πόλης, και μετά αποσύρονταν και συνέχιζαν το σφυροκόπημα από την παρυφές της πόλης. Ώρες αργότερα προέλαυναν για να αποσυρθούν ξανά. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, πάντως, αμφότερες οι πλευρές ισχυρίζονταν ότι έχουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους.
Οι δημοσιογράφοι των ξένων ΜΜΕ ήταν αδύνατο να προσπελάσουν τον στρατιωτικό κλοιό γύρω από την πόλη προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις μαρτυρίες των κατοίκων που έκαναν λόγο για μακελειό.
Οι αναφορές στις 6 το πρωί του Σαββάτου έκαναν λόγο για σφοδρές επιθέσεις από την ταξιαρχία του Χαμί, που φέρει το όνομα του πιο σκληρού γιου του Καντάφι, ο οποίος και βρίσκεται στη διοίκησή της.
Η ταξιαρχία εξαπέλυε επιθέσεις με βαρύ οπλισμό και άρματα στη δυτική πλευρά της πόλης. Σύμφωνα την ανταπόκριση του Sky News, που ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που κατάφερε να μπει στην πόλη, πυρά δέχονταν ακόμη και τα ασθενοφόρα που προσπαθούσαν να περισυλλέξουν τους τραυματίες.
Τέσσερις ώρες αργότερα, αιφνιδίως οι δυνάμεις του Καντάφι αποσύρθηκαν, παίρνοντας θέση περιμετρικά της πόλης. Επανέλαβαν την επίθεση στις 4 το απόγευμα, με τα άρματα να κινούνται μέσα στην πόλη για λίγο και μετά πάλι να επιστρέφουν στις θέσεις τους στην περιφέρεια.
gdailynewshttp://greeknation.blogspot.com/2011/03/blog-post_5652.html#more

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ


Με κακοκαιρία σήμερα στην σκόπελο γιορτάζουμε την καθαρή Δευτέρα
Δυστυχώς δεν υπάρχουν αχινοί ούτε πίνες όπως παλιά που ο συγχωρεμένος ο τσουράπας γέμιζε τελάρα και εμείς γυρνάγαμε της γειτονιές να  τους πουλήσουμε αυτά είναι ανάμνησης τώρα .στο λιμάνι σήμερα κατή γυαλιστερές έκαναν την εμφάνιση και αυτές από αλλά μέρη ,τέλος πάντων και έτσι καλά να περάσετε όλοι με κρασί και φαγητά νηστίσιμα
Σας ευχόμαστε από το skopelosnews  καλή σαρακοστή

Μισό βήμα πριν από την χρεοκοπία


Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με την παροιμιώδη ανικανότητα του κ. Πρωθυπουργού ή τις αναιμικές του διαπραγματευτικές επιδόσεις.  Μάλιστα οι διαπιστώσεις αυτές δεν προέρχονται μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά ακόμα και από φίλιες δυνάμεις.
Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν τα παραπάνω υπερβολικά, άλλοι να κάνουν λόγο για προσωπικές εμπάθειες και κάποιοι αφελείς να πιστεύουν ακόμα στην επάνοδο της χώρας προς τις αγορές.
Αυτό όμως που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι:
Ο κ. Πρωθυπουργός έπειτα από έναν χρόνο εξαντλητικών πολιτικών για τη σωτηρία της πατρίδας, μας οδήγησε στην ίδια θέση από την οποία ξεκίνησε:  Μισό βήμα πριν τη χρεοκοπία.
Και όχι μόνο μας οδήγησε πάλι στο ίδιο σημείο, αλλά μας φόρτωσε και 45δις επιπλέον χρέος!
Εύλογα λοιπόν σκέφτεται ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης:
Μα καλά, γιατί χρειάστηκε ένας ολόκληρος χαμένος χρόνος, για να φτάσουμε στο ίδιο σημείο;
Είναι φανερό ότι η οικονομική πολιτική απέτυχε παταγωδώς και είναι φανερό ότι τα περιθώρια στενεύουν και πλέον η διάσωση της χώρας επαφίεται στις βουλές της γερμανικής καγκελαρίας.  Ο περίφημος μονόδρομος του μνημονίου, που με τόσο ζήλο ψήφισαν και υπηρέτησαν οι κυβερνητικοί βουλευτές με τη σύμπραξη της κ. Μπακογιάννη και του ΛΑ.Ο.Σ., όχι μόνο δε βελτίωσε στο παραμικρό τα οικονομικά μεγέθη της χώρας και τη θέση της στις διεθνείς αγορές αλλά:
 • Εκτίναξε το χρέος της χώρας στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της
 • Βύθισε τον κοινωνικό ιστό στην απόγνωση, χωρίς να βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες
 • Κατέλυσε κάθε έννοια έννομης τάξης, με τη χώρα να θυμίζει αφρικανική δικτατορία
 • Κατέστησε ξένους υπαλλήλους ισότιμους συνομιλητές της εκλεγμένης κυβέρνησης ισοπεδώνοντας τις αρχές της δημοκρατίας μας
και το χειρότερο,
 • Σπατάλησε έναν ολόκληρο πολυτιμότατο χρόνο, μέσα στον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν λιγότερο ουτοπικές πολιτικές.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες.  Σύσσωμη η κυβερνητική παράταξη είναι υπόλογη στους Έλληνες πολίτες, για αυτήν την εθνική τραγωδία.  Μαζί της είναι υπόλογοι και όλοι όσοι υστερόβουλα πίστεψαν και προέβαλαν την αλόγιστη πολιτική του μνημονίου, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και δημόσιοι λειτουργοί.
Δυστυχώς αυτή την κρίσιμη ώρα, ιδίως αυτή την κρίσιμη ώρα, ο κ. Πρωθυπουργός αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά κατώτερος των περιστάσεων.  Εμπνεόμενος από τους φίλους του σοσιαλιστές, αρνείται πεισματικά να απαγκιστρωθεί από τη γλυκιά εξουσία.  Αυτή την ώρα, θα μπορούσε να προσφέρει έστω μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα του και να παραιτηθεί, ώστε ο επόμενος Πρωθυπουργός να μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί την ατιμωτική σύμβαση.
Όσοι μελέτησαν την τελευταία επικαιροποίηση του μνημονίου έχουν εστιάσει σε δύο ανατριχιαστικές διατυπώσεις:
 1. Στον αγγλικό όρο divest (εκποίηση) αναφορικά με τα 50δις δημόσιας περιουσίας
 2. Στην πρόβλεψη για κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης λόγω απόκλισης των στόχων
κ. Πρωθυπουργέ, κάντε επιτέλους μια σωστή πράξη:
Παραιτηθείτε!
Κακοφωνίξ
http://www.antinews.gr/2011/03/07/89476/ 

Ε.Π.Σ.Θ. Στις 9/3 η Β’ κατηγορία

Εμβόλιμη είναι προγραμματισμένη να γίνει και η 23η αγωνιστική στη β΄ κατηγορία αφου σημερα δεν εχει αγώνες .Ετσι την Τετάρτη 9 Μαρτίου θα γίνουν οι αγώνες Άνθ. Γαζής- Ορμίνιο,Άρης Μελισσατικων- Αετός Κερασιάς ,Δήμητρα –Μακρινίτσα,Πανιώνιος- Σκόπελος, ,Αίας Τρ.-Ηρακλής Αγ.Θ.,Δάφνη -Ν.Α. Νίκης,Αστέρας... -Ηρακλής Β

Μείον τρεις μονάδες η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας Οργίλη αντίδραση για τη νέα υποβάθμιση από Moody's

http://img.protothema.gr/630115AD345A0645FFB69B0CFA43394F.jpg
Ακατανόητη και προβοκατόρικη θεωρεί το υπουργείο Οικονομικών την κίνηση του ξένου Οίκου Αξιολόγησης, στο παραπέντε σχεδόν των κρίσιμων συνόδων κορυφής, όπου αναμένεται να ικανοποιηθούν και αρκετά από τα ελληνικά αιτήμα (επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων κλπ), στο πλαίσιο μιας συνεκτικής λύσης για την ευρωζώνη, δίνοντας απάντηση στις αιτιάσεις και τις ανησυχίες που κατά καιρούς εξέφραζαν οι ίδιοι Οίκοι!

Την Καθαρά Δευτέρα, ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, από το Βa1 στο B1.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεοκοπίας της.

Σε μια χωρίς προηγούμενο σε έκταση και ένταση (για Οίκο Αξιολόγησης) ανακοίνωση που εξέδωσε,  το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει: «Η σημερινή υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s είναι εντελώς αδικαιολόγητη, καθώς δεν βασίζεται σε μια αντικειμενική και ισορροπημένη αξιολόγηση των οικονομικών συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επιπρόσθετα, το εύρος της υποβάθμισης και η χρονική στιγμή, που ο συγκεκριμένος οίκος επέλεξε για να την ανακοινώσει, είναι ακατανόητα και εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά» αναφέρεται σε ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Οικονομικών.

«Η απόφαση του οίκου αξιολόγησης βασίζεται αποκλειστικά στους εκτιμώμενους κινδύνους του προγράμματος και της διεθνούς κατάστασης. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί απλώς αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά δεν συνυπολογίζεται στην ανάλυση ούτε στις θετικές προοπτικές που αυτή δημιουργεί για την οικονομία» συμπληρώνει το υπουργείο.

Και συνεχίζει: «Τα επιχειρήματα που επικαλείται ο οίκος στη σχετική ανακοίνωσή του κατά κανένα τρόπο δεν ανταποκρίνονται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες και δεν αιτιολογούνται από καμία από τις εξελίξεις και τις πληροφορίες, που έχουν προστεθεί από τον Ιούνιο του 2010, όταν είχε αποφασιστεί η προηγούμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον ίδιο οίκο».

»Η ανακοίνωση προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προεξοφλώντας την αποτυχία συγκεκριμένων πολιτικών -ενώ έχει ήδη υλοποιηθεί μεγάλος αριθμός μεταρρυθμίσεων- αλλά και τις ίδιες τις αποφάσεις της ΕΕ, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί».

»Ειδικότερα, ο οίκος Moody’s επικαλείται ως επιχείρημα ότι το έργο των διαρθρωτικών αλλαγών είναι δύσκολο και ενέχει πολλούς κινδύνους στην υλοποίηση, κάτι το οποίο είναι απολύτως γνωστό από πέρυσι τον Μάιο που υπογράφηκε το πρόγραμμα. Στους εννέα μήνες που έχουν μεσολαβήσει, όχι μόνο έχει αποδειχτεί η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουν εφαρμοστεί πρωτοφανείς σε κλίμακα παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις. Η μείωση του ελλείμματος κατά έξι μονάδες του ΑΕΠ και του πρωτογενούς ελλείμματος περισσότερο από επτά μονάδες του ΑΕΠ είναι η πιο μεγάλη απόδειξη ότι, σε σχέση με εννέα μήνες πριν, οι κίνδυνοι, όχι απλώς δεν έχουν αυξηθεί, άλλα αντίθετα, η χώρα έχει μπει σε ένα δρόμο επιθετικής δημοσιονομικής προσαρμογής για να εξαλείψει τους κινδύνους που υπήρχαν».

»Επιπλέον, η ανακοίνωση επικαλείται καθυστέρηση στην ανάκαμψη των εσόδων, όταν το αποτέλεσμα από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010 δείχνει αύξηση των εσόδων σχεδόν 6% σε μία χώρα που η ύφεση ήταν 4,5%. Η Moody’s προχωράει ακόμη περισσότερο, προεξοφλώντας, χωρίς κανένα νέο δεδομένο, την αποτυχία πολιτικών που είτε δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί -όπως το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι στη Βουλή- είτε μόλις έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται».

»Τέλος, η Moody’s επικαλείται αβεβαιότητα σχετικά με τις συνθήκες στην Ευρωζώνη, μετά το 2013, και την επίδρασή τους στο ελληνικό χρέος, παρότι όλοι γνωρίζουν πως οι αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία επεξεργασίας και πως υπάρχει ρητή δέσμευση από τις περισσότερες χώρες για αποφάσεις στην τακτική Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου. Το επιχείρημα αυτό αγνοεί πλήρως την έκφραση αποφασιστικότητας των χωρών-μελών της Ευρωζώνης με κάθε τρόπο να συνεχιστεί η στήριξη των χωρών, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα πρόσβασης σε δανειακά κεφάλαια».

«Η Ελλάδα αξιολογείται κάθε τρεις μήνες από τρεις διεθνείς οργανισμούς τόσο ως προς την υλοποίηση του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών, όσο και ως προς την πρόοδο που σημειώνεται στους δείκτες δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανταγωνιστικότητας. Η πρόσφατη αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα και οι εκτιμήσεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που υιοθετείται από τον συγκεκριμένο οίκο αξιολόγησης. Αυτό εντείνει την αίσθηση ότι η απόφαση για την υποβάθμιση της Ελλάδας δεν στηρίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα» προσθέτει το υπουργείο.

«Σε τελική ανάλυση, η σημερινή υποβάθμιση από τη Moody’s είναι πιο αποκαλυπτική για τα λανθασμένα κίνητρα και την έλλειψη λογοδοσίας των οίκων αξιολόγησης, παρά για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Οι οίκοι αυτοί δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα την αύξηση του κινδύνου στον χρηματοπιστωτικό τομέα που οδήγησε στην κρίση του 2008, και τώρα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την πρωτιά στην «ανακάλυψη» κινδύνων που θα οδηγήσουν στην επόμενη κρίση. Σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, παρόμοιες αδικαιολόγητες αποφάσεις ενέχουν τον κίνδυνο να εξελιχθούν σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Σίγουρα βέβαια καθιστούν επιτακτική την ανάγκη πιο αποτελεσματικής ρύθμισης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο των ίδιων των οίκων αξιολόγησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή απόφαση της Moody’s σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την χρηματοδότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού συνεχίζει να αντλεί κεφάλαια από τον μηχανισμό στήριξης. Επιπλέον, η Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει λάβει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες για την διαφύλαξη της σταθερότητας και την άντληση ρευστότητας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου