Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Σχέδιο προστασίας και διάσωσης στις αίγες Σκοπέλου!

http://skopelos-news.blogspot.com/, Σχέδιο για την προστασία και διάσωση των αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων θα υπάρξει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Με έγγραφο της προς τη Βουλή η Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού -Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, ενημερώνει ότι το Υπουργείο εκπονεί Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα, το κείμενο της οποίας είναι σε τελικό στάδιο επεξεργασίας. Στο κείμενο αυτό υπάρχει ιδιαίτερος γενικός στόχος που αφορά στη διατήρηση των γενετικών πόρων της Ελλάδας, στην πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και στον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των πλεονεκτημάτων που θα προκύψουν από τη χρήση τους. Στο πλαίσιο του στόχου αυτού περιγράφονται ως άξονες δράσεων η συνέχιση της καταγραφής, αξιολόγησης και χαρακτηρισμού των φυτογενετικών πόρων, των γενετικών πόρων αγροτικών ζώων, όπως και των γενετικών πόρων κάθε άλλου είδους με άμεσο ή και μακροπρόθεσμο οικονομικό ενδιαφέρον και η σύνταξη και εφαρμογή εθνικού σχεδίου διατήρησης γενετικού υλικού.
Το έγγραφο που υπογράφεται από τον διευθυντή Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού κ. Γ. Μανούρη, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών κ.κ. Φώτη Κουβέλη, Αθανασίου Λεβέντη, Νικολάου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού, με την οποία επισημάνθηκε ότι απαιτείται η διάσωση, προστασία και ανάδειξη όλων των ελληνικών αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων. Οι βουλευτές αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στον ελληνικό βούβαλο, την ελληνική βραχυκερατική, το πρόβατο Φλωρίνης-Πελαγονίας και Σαρακατσαίϊκο, στις αίγες Σκοπέλου και τα ιπποειδή Σκύρου και Πίνδου.

Η κυρία Παναγιώτα Αγγελέτου αντιδήμαρχος Σκοπέλου. Συναντήθηκε με την Πόπη Γερακάρη

Στενή συνεργασία και σκληρή δουλειά, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοτριβές, ήταν το μήνυμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς τους αιρετούς της Μαγνησίας αλλά και του δήμου Καρδίτσας, 

...οι οποίοι ενημερώθηκαν σήμερα από στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας, στη Λάρισα, για τις αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τις αυστηρές  απαιτήσεις του ΕΣΠΑ, για το 2011.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε    η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες των Καλλικρατικών δήμων της Θεσσαλίας σχετικά με το ΕΣΠΑ. Στόχος όπως έχει ήδη επισημάνει η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Πόπη Γερακούδη είναι να καταγραφούν οι  απόψεις των αιρετών και να ιεραρχηθούν οι ανάγκες που είναι άμεσα υλοποιήσιμες, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός της Διαχειριστικής Αρχής της περιφέρειας Θεσσαλίας σε ότι αφορά στις προκηρύξεις και εντάξεις έργων.

Συγκεκριμένα σήμερα ενημερώθηκαν  οι δήμοι Ρήγας Φεραίος, Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου του ν. Μαγνησίας, τους οποίους εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ.: Νίκος Μπομπότης Ρήγα Φεραίου, Μαρία Σαμαρά Ζαγοράς –Μουρεσίου, Ηλίας Τσαμπίρας Αλμυρού, Ευάγγελος Νασιόπουλος Νοτίου Πηλίου, Ορέστης Παπαχρήσου Αλοννήσου και Παναγιώτα Αγγελέτου αντιδήμαρχος Σκοπέλου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη από τις τεχνικές υπηρεσίες και τις διευθύνσεις Προγραμματισμού των παραπάνω δήμων.

Αργότερα το μεσημέρι, ανάλογη ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Καρδίτσας Κων/νου Παπαλού,  ο οποίος συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους  κ.κ. Νίκο Καραγιάννη και Αθανάσιο Μαρκινό, τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου κ. Αντώνη Κωνσταντέλλο, τον διευθυντή της ΑΝ.ΚΑ. κ.   Βασίλη Μπέλλη και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Η θεματολογία των συναντήσεων αφορούσε την πορεία και την  πρόοδο του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία, την επίτευξη των στόχων του  Μνημονίου, τη διαχείριση του Προγράμματος, την  επιτάχυνση υλοποίησης των ενταγμένων έργων, την ωρίμανση  έργων προς ένταξη, τη διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων  και τέλος την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ  και τον προγραμματισμό της  Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια των συναντήσεων, στόχος  είναι μέχρι το τέλος του 2011 για τους πόρους που διαχειρίζεται η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχής  Θεσσαλίας να απορροφηθούν τουλάχιστον 40 εκ. ευρώ. Δηλαδή το  ποσοστό απορρόφησης  του ΕΣΠΑ για την ΕΔΑ Θεσσαλίας , να ανέλθει πάνω από το  27%. Πρόκειται για ένα στόχο αρκετά δύσκολο,  δεδομένων και των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, ωστόσο εφικτό υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί και θα εμπεδωθεί η συνεργασία  μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Διαχειριστικής Αρχής, του  υπουργείου, των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της αιρετής Περιφέρειας στη δικαιοδοσία της οποίας θα περάσει η διαχείριση του ΕΣΠΑ από την 1-7-2011.

http://www.trikalanews.gr/article/24949/

Η κυρία Άννα στην κούρσα διαδοχής, με σημαία νεοφιλελεύθερης Θάτσερ…

Εξοικονόμηση πόρων: το νέο παιδαγωγικό εργαλείο της Διαμαντοπούλου

thumb
Από το Μαρικάκι
  
«Δεν υπάρχει καµία αναφορά στο Μνηµόνιο σε οτιδήποτε που να αφορά συνενώσεις ή επιλογές για θέµατα σχολείων ή πανεπιστηµίων. Απολύτως καµία. Δεν έχουµε καµία δέσµευση». Αυτό είπε χθες η Διαμαντοπούλου στην ενημέρωση των δημάρχων για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων εν μέσω διαμαρτυριών εκπαιδευτικών εντός κι εκτός της αίθουσας, ενώ σε επίπεδο δήμων γίνεται χαμός εδώ και λίγες μέρες που οι εισηγήσεις επισημοποιούνται και ψηφίζονται (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Τετάρτη).
Πόσο αλήθεια λέει όμως η Διαμαντοπούλου όταν δηλώνει ότι δεν...
 έχει καμία δέσμευση στο Μνημόνιο - το οποίο έχει ούτως ή άλλως γενικό πρόσταγμα «κόψτε από το Δημόσιο και τις κοινωνικές δαπάνες» - και ότι οι συγχωνεύσεις θα γίνουν με παιδαγωγικά κριτήρια;
Εν πάσει περιπτώσει ο λόγος της τιμής της έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα πάμπολλες φορές ότι δεν είναι κι ευαγγέλιο, ούτε καν για την ίδια.
Από την άλλη είναι να απορεί κανείς για το γεγονός ότι προσπαθεί να παρουσιάσει «περήφανα» ως δική της μια πολιτική η οποία στοιβάζει μεγάλο αριθμό παιδιών στα σχολεία σε μια χώρα που ανθεί το φροντιστήριο και το ιδιαίτερο ακριβώς επειδή ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα τα σχολικά τμήματα είναι εξαιρετικά πολυπληθή.
Επιπλέον, το  να δηλώνεις ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται με «παιδαγωγικά κριτήρια»  για την «αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης», όταν δεν προκύτπει από πουθενά απεναντίας οι πράξεις αποδεικνύουν το αντίθετο δεν είναι παρά ένα τσιτάτο από το μάνιουαλ των εκσυγχρονιστών όπου είθισται να βαφτίζεται το ψάρι κρέας.
Όσον αφορά λοιπόν τις δεσμεύσεις που το υπουργείο ... «δεν έχει» από το Μνημόνιο :
Η τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου προβλέπει ότι ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους
«Η Κυβέρνηση υιοθετεί τα απαιτούμενα διατάγματα για την έναρξη ισχύος της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης (μεταρρύθμιση Καλλικράτη). Η μεταρρρύθμιση θα αποφέρει εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ το 2011 κι επιπρόσθετων 500 εκ. ευρώ για το 2012 και το 2013 για τη γενική Κυβέρνηση  ως σύνολο. Η κυβέρνηση υιοθετεί διάταγμα που απαγορεύει στις τοπικές αυτοδιοικήσεις να πραγματοποιούν ελλείμματα τουλάχιστον ως το 2014». Ως γνωστόν οι δήμοι εν μέσω αυτής της τάξης των περικοπών και παρελθόντων χρεών είναι επιφορτισμένοι με τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, μεταξύ άλλων.
Επίσης το μνημόνιο δεν μιλάει πουθενά για ποιότητα στην εκπαίδευση αλλά για «αποτελεσματικότητα» και  σίγουρα βάζει θέμα διαχείρισης των πόρων. Η μόνη ανοιχτή αναφορά στη δημόσια εκπαίδευση έχει ως εξής: « Η κυβέρνηση συστήνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2011 ανεξάρτητη ειδική ομάδα εκπαιδευτικής πολιτικής με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση) και της αποτελεσματικότερης χρήσης των πόρων».
Στο μεταξύ ενισχύεται και απελευθερώνεται πλήρως η ιδιωτική εκπαίδευση. Για την «ενδυνάμωση του ανταγωνισμού στις ανοικτές αγορές», προβλέπεται, για υπηρεσίες όπως το εμπόριο, ο τουρισμός και η ιδιωτική εκπαίδευση: η κυβέρνηση καλείται να υιοθετήσει αλλαγές στην κλαδική νομοθεσία των εν λόγω υπηρεσιών έτσι ώστε να διευκολύνει την παροχή διασυνοριακών  υπηρεσιών  οι πάροχοι των οποίων θα δεσμεύονται κατά το ελάχιστο δυνατό από την ελληνική νομοθεσία («μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις»).
Τέλος, το επίσημο κείμενο με το οποίο το ΥΠΔΒΜΘ εγκαινίασε την όλη συζήτηση επικαλείται παδιαγωγικά κριτήρια χωρίς να τα διυεκρινίζει την παιδαγωγική ανάγκη που ώθησε στην επιλογή των συγχωνεύσεων (για την περίπτωση που αυτή είναι άλλη από την προφανή, δηλαδή τις περικοπές πόρων). Η αοριστολογία πάει σύννεφο: «Βασικοί στόχοι του εγχειρήματος είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ο εξορθολογισμός στη διασπορά των σχολικών μονάδων και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, ώστε να διευκολύνεται και να υποστηρίζεται η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας».
Όταν η Διαμαντοπούλου λέει ότι «δεν υπάρχει καµία περίπτωση να στοιβαχτούν µαθητές σε τµήµατα» με τη μέχρι σήμερα εμπειρία από τις διαβεβαιώσεις της μάλλον εννοεί ότι θα γίνει ακριβώς αυτό. Εξάλλου και το κείμενο του υπουργείου το λέει ευσχήμως, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει «ικανός αριθμός μαθητών ανά τάξη». Ή μήπως περιμένει η Διαμαντοπούλου να πιστέψουμε ότι στις ίδιες κτιριακές υποδομές με καταργήσεις οργανικών θέσεων στις περισσότερες των περιπτώσεων τα σχολεία τριακοσίων, τετρακοσίων κ.ο. κ μαθητών θα διατηρούν 25άρια τμήματα;

Συγκέντρωση ναυτεργατών στο υπ. ΕργασίαςΔΕΙΤΕ: Έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της Πειραιώς

Αυτήν την ώρα ομάδα περίπου 200 εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος έχει συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς απαιτώντας να συναντηθεί με κάποιον αρμόδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι θέλουν να καταθέσουν για άλλη μια φορά τα αιτήματα του κλάδου τους, που πλήττεται από την ανεργία, και ζητούν τη λήψη μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να ανοίξει το εμπορικό τμήμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που παραμένει κλειστό με απόφαση επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας. Να δοθεί το έκτακτο βοήθημα των 1.200 ευρώ που έχει ήδη εγκρίνει ο ΟΑΕΔ και να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας σε όσους δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα. Ακόμη, να αποσυρθεί η Ελλάδα από τη συμφωνία με την Κίνα, βάσει της οποίας οι έλληνες εφοπλιστές επιδοτούνται προκειμένου να ναυπηγούνται τα καράβια τους στην Κίνα και όχι στη χώρα μας. Τέλος, η πολιτεία να δείξει την ενδεδειγμένη ευαισθησία προς τους εργαζομένους, αρκετοί από τους οποίους είναι άνεργοι ή έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και να μη διακόπτεται η παροχή νερού ή ρεύματος όταν δε μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς ενώ στο σημείο βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/132958/sugedrosi-nautergaton-sto-up-ergasias/

tromaktiko: Έρχονται οι «Σειρήνες»

tromaktiko: Έρχονται οι «Σειρήνες»: "Οι «Σειρήνες στο Αιγαίο» του σκηνοθέτη Νίκου Περάκη έρχεται και πάλι για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη."

Πάλι για το λιμάνι στην Σκόπελο θα μιλήσουμε


Έτσι έπρεπε να είναι τα δρομολόγια  αυτά αποφάσισε το Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Λοιπόν για να τελειώνουμε με το πρόβλημα του λιμανιού στην σκόπελο
Ο κόσμος δεν φταίει σε  τίποτα να ταλαιπωρούνται  στον άγνωστα και να πληρώνει νταβατζηλίκια λεφτά  φταίνε αυτή που τα φαγάνα τα λαμόγια και λιμάνι δεν κάναμε . λεφτά πέσανε στην σκόπελο το θέμα είναι που πήγανε ποσό ντερλικώσανε αμάν πια με τους καριόληδες
Αι σιχτιρ επιτέλους πάτε  να δικαιολογήσετε της πουστιές που έχουν γίνει

Οι δράσεις για τα ΜΜΜ συνεχίζονται και στην Καισαριανή από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Σήμερα Τρίτη 1/3 το πρωί πραγματοποιήθηκε παρέμβαση-δράση για τα ΜΜΜ, στα λεωφορεία της τοπικής γραμμής, από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής.
Παρακάτω το υλικό που μοιράστηκε στους επιβάτες.

Κ. Σβολόπουλος: η συνέχεια επί τρεις χιλιετίες των Ελλήνων

Κ. Σβολόπουλος: η συνέχεια επί τρεις χιλιετίες των Ελλήνων

«Δεν πληρώνω» λέμε στις 19:00 στο Σύνταγμα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 19:00 στο Σύνταγμα τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Με σύνθημα: «Δεν πληρώνουμε την κρίση τους», τα μέλη τονίζουν ότι η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση είναι υπόθεση όλων μας.

Τι σημαίνει για την Ελλάδα μια επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη ;

Σε σχόλιο μου σχετικώς με την κρίση και το διαφαινόμενο τέλος του καθεστώτος Καντάφι αναφέρθηκα στο ενδεχόμενο επιχειρήσεων ανορθοδόξου πολέμου απο ομάδες stay behind Κανταφικών καθώς και στο σοβαρό «δίλημμα» για την ελληνική κυβέρνηση, της ευθείας αναμείξεως σε ενδεχόμενη επέμβαση ΝΑΤΟ – ΕΕ η απλώς την παραχώρηση «διευκολύνσεων».
Πιστεύω πως μια διαταραγμένη προσωπικότητα οπως ο Καντάφι, με εμπλοκή σε πλείστες οσες συνωμοτικές – τρομοκρατικές ενέργειες ανά την υφήλιο, με αφθονο χρήμα και συνενοχές στην διάθεση του, με «σπουδές» στα μεγάλα σχολεία ασύμετρου πολέμου της Β. Κορέας, του Ιράν, της υποστηρίξεως σε δίκτυα τρομοκρατών , της συνεργασίας  με ποικίλλους αφρικανούς σφαγείς κ.α. αποκλείεται να μήν εχει προετοιμάσει μια ανάλογη απάντηση σε δυτική εισβολή.  Οργανωμένες ομάδες ανορθοδόξου πολέμου, με σχέδια, κρύπτες οπλων και εκρηκτικών, επικοινωνίες και χρήματα μπορούν να κάμουν μεγάλη ζημιά. Απο την καταστροφή της πετρελαικής υποδομής, εως τον πόλεμο φθοράς με ΙΕD (αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς)  που θα αιματοκυλίσουν τους εισβολείς και θα τους εμπλέξουν σε εναν αδιέξοδο και αιματηρό βούρκο τύπου Αφγανιστάν.
Την ιδια αποψη πρέπει να εχουν και οι Δυτικοί «δημοκράτες» και για τον λόγο αυτό ο Fillon διακατεχόμενος απο την αγωνία να μήν ευρεθή η Γαλλία αλλη μια φορά «πίσω» απο τις εξελίξεις στο πάλαι ποτέ «Γαλλικό» Μαγκρέμπ – Β. Αφρική πρότεινε «Ζώνη απαγορεύσεως πτήσεων» επάνω απο την Λιβύη. Καλή η «δημοκρατία» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» αλλά προπάντων οχι φέρετρα ! Απο ψηλά, εκ του ασφαλούς, με ολα τα κονφόρ απέναντι σε λίγα Λιβυκά κακοσυντηρημένα αεροσκάφη, να δείξωμε και τι εστί Rafale μήπως και το αγοράσει κανένα κορόιδο !
Για την χώρα μας (που αποκλείεται να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στο εδαφος) η κρίσιμη παράμετρος είναι η εξής :
Οποιασδήποτε φύσεως αεροναυτική επειχείρηση του ΝΑΤΟ η της ΕΕ θα στηριχθή σε μεγάλο ποσοστό αν οχι εξ ολοκλήρου στην βάση της Σούδας και στα ραντάρ του Ζήρου (3ο ΚΕΠ, Α. Κρήτη) και σε οτι εχει απομείνει και λειτουργεί στο πάλαι ποτέ «Μουστάκο», τον σταθμό εγκαίρου προειδοποιήσεως  στο ομώνυμο ορος της  ΝΔ Κρήτης, σε ιδανική θέση για την διεξαγωγή επιχειρήσεων επάνω στον Λιβυκό εναέριο χώρο. Επίσης, το αεροδρόμιο του Τυμπακίου θα τεθή στην διάθεση αεροσκαφών εναέριου εφοδιασμού καυσίμων, μεταφοράς υλικών κλπ. του ΝΑΤΟ.
Αυτομάτως οι προαναφερόμενες εγκαταστάσεις αλλά και ολόκληρη  η Κρήτη θα θεωρηθούν στόχοι στην περίπτωση αυτή για τις εναπομείνασες Κανταφικές δυνάμεις που θα δίνουν τις τελευταίες λυσσώδεις μάχες επιβιώσεως τους. (χάρτης 1)

Το ειδοποιό στοιχείο, είναι βεβαίως τι εχει συμβεί και τι θα συμβή με το πυραυλικό δυναμικό της Λιβύης, το μόνο που μπορεί να απειλήση την Κρήτη, αφού τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη και η αρμάδα θα εξουδετερώσουν (εύκολα) τις οποιες αεροπορικές φιλοδοξίες. Σε ποιών τα χέρια ευρίσκονται τα τακτικά βαλλιστικά οπλα της Λιβύης ;
Πρόκειται για τα κάτωθι :
Εκτοξευτές βλημάτων R-17/300  (SCUD- B) με βεληνεκές περίπου 300 χλμ. και CEP (εκτίμηση της ακρίβειας του οπλου) περίπου 450 μ., με γόμωση 985 χλγρ. HE η Χημική – Βακτηριολογική.
Βλήματα προελεύσεως Β. Κορέας “Hwasong 6”, με βεληνεκές 500 χλμ.και γόμωση 750 χλγρ.
Ιδίας προελεύσεως βλήματα “Rodong 1” με βεληνεκές 1000 χλμ. και CEP 2000 – 4000 μ., προφανώς εντελώς ανακριβή για πλήγμα σε στρατιωτικό στόχο αλλά καταλληλότατα για την πρόκληση  πανικού και ολέθρου στον αμαχο πληθυσμό.
Το βλήμα “Al Fatah” , κατασκευαζόμενο απο κοινού με το Ιράν που θα είχε βεληνεκές 1000 – 1200 χλμ. είναι σε αγνωστη φάση αναπτύξεως.
Να πούμε οτι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η Λιβύη παρέλαβε αναβαθμισμένους  SCUD C με βεληνεκές  500 – 600 χλμ. η τουλάχιστον ιρανικά αντίγραφα τους.
Μολονότι μετά την αποκατάσταση των σχέσεων με την Δύση η Λιβύη δεσμεύθηκε να καταστρέψη τα βλήματα με βελενεκές ανω των 120 χλμ.(αφήνοντας μόνον τους Frog -7 βεληνεκούς 50 – 70 χλμ.), θεωρείται απίθανο να εχει συμβεί αυτό, οπως εξάλλου και με τα χημικά οπλα, των οποίων διατηρεί απόθεμα.
Στον χάρτη 2 βλέπομε σχηματικά τα βεληνεκή του βληματικού δυναμικού της Λιβύης, οι αμερικάνικες ομως υπηρεσίες που τον σχεδίασαν λαμβάνουν ως κέντρο το … γεωγραφικό κέντρο της Λιβύης ! Εάν μετατεθή το κέντρο αυτό στα Β – ΒΑ (οι εκτοξευτές είναι κινητοί, παραλλαγμένοι και δύσκολα εντοπιζόμενοι) η Κρήτη ευρίσκεται προφανώς εντός του δραστικού βεληνεκούς, και συγκεκριμένα το Μουστάκο, η Παλαιόχωρα, το αεροδρόμιο του Τυμπακίου, οι εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού στους Καλούς Λιμένες κ.α. Τα βλήματα αυτά δεν είναι οτι ακριβέστερο, ειδικώς τα Βορειοκορεατικής προελεύσεως, είναι ομως οπλα «εκδικητικού πυρός» και εάν αντί του αεροδρομίου στο Τυμπάκι πετύχουν γειτονικούς οικισμούς η ζημιά θα  εχει γίνει.

Παρά την σχετική αμερικανική προπαγάνδα για την ανάλογη περίπτωση με τους πυραύλους του Σαντάμ, ελάχιστο ποσοστό των εκτοξευθέντων αναχαιτίσθηκε – οι Patriot είναι ακριβέστατοι στις ασκήσεις και στο ΠΒΚ (Πεδίο Βολής Κρήτης) – αλλά η πραγματικές επιχειρήσεις  είναι διαφορετικό challenge που λένε και οι αμερικάνοι. Επίσης, ενώ ισχυρίσθηκαν οτι είχαν «εντοπίσει» και καταστρέψει περί τους 100 εκτοξευτήρες,  απεδείχθη οτι δεν είχαν εντοπίσει και καταστρέψει ούτε 10 !  Μήν ξεχνούμε τον κορμοράνο βουτηγμένο στο πετρέλαιο, λένε ιστορίες και παραμυθιάζουν κατά συστηματικά.
Παρά τα αναπτυχθέντα μέσα, την μακροχρόνια χαρτογράφηση, στοχοποίηση και απόλυτη εναέρια υπεροχή, η βάση του Dahran στην Σ. Αραβία χτυπήθηκε απο SCUD – B με 18 νεκρούς αμερικανούς γιατί λέει το software των Patriot είχε ενα bug !
Στην Κρήτη υπάρχουν βεβαίως οι S-300 PMU1, με σαφείς αντι-βαλλιστικές επιδόσεις αλλά  είναι αγνωστος ο βαθμός ολοκληρώσεως τους στο εθνικό σύστημα αεράμυνας. Αυτό δεν είναι τεράστιο πρόβλημα, γιατί η φιλοσοφία σχεδιασμού των ρωσσικών συστημάτων τα καθιστά λίγο – πολύ «αυτόνομα», με ραντάρ ερεύνης, προσκτήσεως και ελέγχου πυρός ανεξάρτητα απο τις υπάρχουσες  υποδομές. Ετσι το ραντάρ 64D6 των μοιρών S-300 θα μπορούσε να επιτηρή και να ανιχνεύση ενδεχόμενο πλήγμα ανεξάρτητα απο το εθνικό σύστημα εγκαίρου προειδοποιήσεως, το πρόβλημα ομως είναι οτι δεν εχει γίνει καμμία εκπαιδευτική βολή  (δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας ισχυρίζονται οι ΝΑΤΟικοί για το ΠΒΚ… ) και κατά ορισμένες πληροφορίες η επιχειρησιακή «ζωή» των βλημάτων εχει λήξει…
Ποιός πιστεύει οτι το καταρρέον καθεστώς η τα εναπομείναντα τμήματα του, με «κρεμασμένη την κάπα τους στην λυγαριά», αντιμέτωποι με το λυντσάρισμα, την αγχόνη η τον αυτοχειριασμό θα διστάσουν να κάμουν χρήση του τελευταίου asset που διαθέτουν, οταν δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν απο αέρος τις πόλεις τους ?
Είναι γνωστό οτι οι τελευταίοι σπασμοί του θηρίου είναι οι πλέον επικίνδυνοι και μια δράκα διαταραγμένων , εκπτωτων δυναστών μαζί με τα τσιράκια τους θα πούν μετά βεβαιότητος «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».
Το πρόβλημα λοιπόν για την ελληνική κυβέρνηση είναι μεγάλο και δυσεπίλυτο, πολύ περισσότερο απο το ανάλογο με τις επιχειρήσεις στην Γιουγκοσλαυία, ακόμη και εάν αγνοήσωμε την τότε μπουρδολογία περί «ομόδοξου» λαού, «ορθόδοξα τόξα», «γέροντες της Ορθοδοξίας» κλπ («ομόδοξοι» Σλαύοι, που δεν εκρυψαν ποτέ  την βούληση τους να βγούν στο  Αιγαίο και μας αφησαν το αγκάθι FYROM).
Μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς του 1986, ο Καντάφι επετέθη με SCUD – B στην βάση – ραδιοβοήθημα των αμερικανών στο Ιταλικό νησί Lampedusa, σε ανάλογη απόσταση με την Κρήτη (περίπου 300 χλμ. απο τις ακτές της Λιβύης).

Στον χάρτη 3, βλέπομε τις θέσεις των αντιαεροπορικών συστοιχιών SA-2, SA-3 και SA-5   της Λιβύης (τριγωνικά σύμβολα) που θα στοχοποιηθούν και θα καταστραφούν σχετικά εύκολα με επιχειρήσεις SEAD (καταστολή αεράμυνας).  Δεν υπάρχει ανάλογη πληροφορία για τις μονάδες βλημάτων εδάφους – εδάφους που είναι κινητές και με την τακτική shoot and scoot μπορούν να βάλλουν το βλήμα και να μετακινηθούν σε περίπου μισή ωρα. Πού ευρίσκονται αυτές οι μονάδες ? Οταν λέγεται οτι οι «επαναστάτες» ελέγχουν την ανατολική Λιβύη ελέγχουν την Darnah, το Τobruk, τους περιφερειακούς δρόμους, τις επίλεκτες μονάδες που εχουν εξοπλισθεί με τα οπλα αυτά; Οι διάφοροι «ρεπόρτερ» των δυτικών Μ.Μ. Εξηλιθιώσεως  που διαβεβαιώνουν οτι «ελέγχεται η τάδε πόλη», «το δείνα αεροδρόμιο» πόσο αξιόπιστοι είναι και σε ποιό βαθμό δεν συμμετέχουν σε επιχείρηση “intoxication”, διασπορά ειδήσεων για πρόκληση πανικού στους «κακούς» ;
Κάποιοι θα πούν οτι η απειλή απο τον διαλυμένο στρατό της Λιβύης είναι ασήμαντη και θα θυμηθώ εδώ τους εκπαιδευτές μας στις Ειδικές Δυνάμεις συμμαχικού στρατού – με περγαμηνές απο την Αφρική -  να ομιλούν για τον “facteur K”, το παράγοντα «Καφίρ», την καφρίλα δηλαδή των τριτοκοσμικών μαχητών, οταν χειρίζονται σύγχρονα οπλικά συστήματα. Είναι ετσι ? Πιστεύετε οτι εδώ και 40 χρόνια δεν απέκτησε η Λιβύη αξιόπιστους χειριστές τακτικών βαλλιστικών βλημάτων και μονάδες ανορθοδόξου πολέμου που ταυτισμένοι με το καθεστώς θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους ;
Parsifal 
http://www.antinews.gr/2011/03/01/88333/#more-88333

Δεν σας φοβόμαστε ρε εδώ θα μείνουμε και θα σας πολεμήσουμε παλιό λαμόγια !


Σήμερα το πρωί η Google  μετά από συντονισμένες προσπάθειες κάποιον παλληκαριών όπως μάθαμε τελικά .... μάλλον κάποιοι που τους πονάμε. μας έκλεισε  το skopelosnews  κατόπιν με τις ενέργειες της δίκες μας και με την βοήθεια άλλον φιλικόν blog μας επέτρεψαν πάλη να λειτουργήσουμε προσωρινά
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη και Βοήθεια καθώς και τους χιλιάδες αναγνωστών μας που εξακολουθούν να μας στηρίζουν και να μας διαβάζουν
Και σας ανακοινώνουμε ότι σύντομα θα έχουμε και δεύτερη διεύθυνση για κάθε ενδεχόμενο και θα σας την ανακοινώσουμε μέχρι αύριο
skopelosnews

Πλούσια δράση για τα ζητήματα της Υγείας - Πρόνοιας

Πολύμορφες δραστηριότητες από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και τις αγωνιστικές συσπειρώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης
Από παρέμβαση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ
Motion Team
Ολο το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία - Πρόνοια, οι δυνάμεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, όσο και το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και την ΟΓΕ, διοργάνωσαν πολύμορφες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης και οργάνωσης του λαού για τα ζητήματα της Υγείας - Πρόνοιας.
Πέρα από τις πρωτοβουλίες που έλαβε το ΠΑΜΕ, σημαντική ήταν και η αυτοτελής κομματική παρέμβαση, με αιχμή τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία. Η πλούσια και πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε αγκαλιάστηκε από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Εκείνο που αναδεικνύεται είναι πως η άμεση και δυναμική κινητοποίηση για ζητήματα ιδιαίτερα σοβαρά για τη ζωή όλου του λαού συμβάλλει όχι μόνο στο να δημιουργούνται αντιστάσεις στο λαό απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και να ανοίγεται πλούσια συζήτηση για το σύνολο των θέσεων του ΚΚΕ και της πολιτικής πρότασης διεξόδου του Κόμματος.
Στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο αυτό, πλούσια ήταν η δράση που αναπτύχθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Η Λαϊκή Επιτροπή της Πολίχνης δυο φορές πραγματοποίησε παρέμβαση στο ΙΚΑ. Αντίστοιχα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ προχώρησαν σε δράσεις σχεδόν σε όλα τα ιατρεία του ΙΚΑ (Τούμπα, Χαριλάου, Νεάπολη, Συκιές, Ευόσμου, Σταυρούπολης, στο νοσοκομείο του ΙΚΑ Παναγιά κ.ά.), αναδεικνύοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις, με συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων κόντρα στο χαράτσι των 5 ευρώ, ώστε να εξετάζονται δωρεάν οι ασθενείς, έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «ΑΧΕΠΑ» και «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.
Από τις κινητοποιήσεις στη Λάρισα, ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ
Την αγωνιστική δραστηριότητα του Κόμματος στους χώρους Υγείας υποδέχτηκαν με θέρμη, τόσο οι ασθενείς, όσο και οι εργαζόμενοι και γιατροί.Χαρακτηριστική των διαθέσεων τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, είναι η περίπτωση στο «Παπανικολάου». Εκεί, σχεδόν αμέσως άρχισαν οι πιέσεις από τις διοικήσεις προς τους γιατρούς και το προσωπικό να μη δέχονται να εξετάζουν χωρίς την καταβολή των 5 ευρώ και γενικά να αντιταχθούν στην κινητοποίηση. Μάλιστα, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» κατέβηκε ο ίδιος ο διοικητής στο χώρο της κινητοποίησης.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, δυο εργαστήρια αποφάσισαν να αψηφήσουν τις πιέσεις και να εξετάζουν τους ασθενείς δωρεάν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού. Αντίστοιχα, στο «ΑΧΕΠΑ», κάτω από τις πιέσεις της διοίκησης, μια ώρα μετά την έναρξη της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να σταματήσουν να εξετάζουν δωρεάν και στη συνέχεια σταμάτησε ο αποκλεισμός.
Αυτά τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά του κλίματος. Ο καλός σχεδιασμός των Οργανώσεων και η δουλειά προετοιμασίας της κινητοποίησης και του συμβολικού αποκλεισμού, καθώς και η αξιοποίηση οπαδών του Κόμματος και συνεργαζόμενων δυνάμεων με συγκεκριμένο σχέδιο, μπορούν να συμβάλλουν ώστε να αγκαλιάζεται τελικά μια συμβολική κινητοποίηση από πλατύτερες δυνάμεις και να ανοίγουν με αυτήν την αφορμή πιο ουσιαστικές συζητήσεις με τους εργαζόμενους, τους γιατρούς και τους ασθενείς.
Στη Θεσσαλία
Πολύμορφη ήταν η δραστηριότητα του Κόμματος για τα θέματα της Υγείας - Πρόνοιας και στη Θεσσαλία.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκαν δυο εκδηλώσεις του ΚΚΕ σε Βόλο και Λάρισα για τις αναδιαρθρώσεις στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας και την προβολή της πρότασης του ΚΚΕ για την Υγεία. Παράλληλα, δόθηκε συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας στην Καρδίτσα. Ακόμα, προγραμματίστηκαν μαζικές εξορμήσεις στα Νοσοκομεία Λάρισας και Τρικάλων, καθώς και στην πανθεσσαλική συγκέντρωση γιατρών και φαρμακοποιών που έγινε έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Την ίδια στιγμή, πρωτοβουλία για το θέμα της Υγείας - Πρόνοιας ανέλαβε και η «Λαϊκή Συσπείρωση», καταθέτοντας ψήφισμα σε 17 δημοτικά συμβούλια με αιτήματα: Την κατάργηση του 5ευρου και όλων των χαρατσιών στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτόν τον τομέα.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα Δημοτικά Συμβούλια Λάρισας, Τυρνάβου, Μουζακίου και Κιλελέρ. Ακόμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ να τάσσεται κατά.
Είναι χαρακτηριστική η στάση των άλλων δυνάμεων στα δημοτικά συμβούλια απέναντι στη συγκεκριμένη αυτή πρόταση των εκλεγμένων του ΚΚΕ στην τοπική διοίκηση. Ετσι, στα Δημοτικά Συμβούλια Αγιάς, Αλμυρού, Φαρσάλων και Παλαμά το ψήφισμα απορρίφθηκε, καθώς το καταψήφισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ωστόσο, φαίνεται πως και οι εκπρόσωποι του δικομματισμού πιέζονται από τον ίδιο τον κόσμο που αγκομαχά κάτω από το βάρος των πρόσθετων χαρατσιών και των αυξανόμενων εξόδων για την Υγεία, καθώς στα Δημοτικά Συμβούλια Βόλου, Τεμπών, Σκοπέλου, Σκιάθου, Σοφάδων υιοθετήθηκε μεν το αίτημα για κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ, αλλά οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (στο πλευρό τους και οι δυνάμεις του ΣΥΝ στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου) απέρριψαν τα άλλα αιτήματα. Αναλόγως, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, υπερψηφίστηκε το αίτημα για κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ και για δημόσια δωρεάν Υγεία, αλλά απορρίφθηκε το αίτημα για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Η πρωτοβουλία αυτή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλία αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις του ΚΚΕ που έχουν εκλεγεί στα όργανα της τοπικής διοίκησης μπορούν να συμβάλλουν στο να ανοίγει η συζήτηση και να αποκαλύπτεται η στάση των άλλων δυνάμεων για ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τις ταξικές δυνάμεις
Παράλληλα, το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ προχώρησαν σε μια σειρά πολύμορφων δραστηριοτήτων για το θέμα της Υγείας - Πρόνοιας, διοργανώνοντας περιοδείες και αποκλεισμούς των ταμείων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Γενικά Νοσοκομεία Λάρισας, Βόλου και Τρικάλων και στα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου, Καλαμπάκας, Αλμυρού, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου.
Και σε αυτές τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων, κυριάρχησε θετικό κλίμα μεταξύ των ασθενών και των εργαζομένων. Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις αυτές και το γεγονός ότι τα αιτήματα που προβάλλονται αγκαλιάζονται πλατιά από το λαό και τους εργαζόμενους και γιατρούς στα νοσοκομεία, φαίνεται ότι άσκησε πιέσεις και σε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παραβρεθούν στους συμβολικούς αποκλεισμούς. Ετσι, στα Νοσοκομεία Λάρισας, Βόλου και Καρδίτσας, ορισμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ αναγκάστηκαν να έρθουν στην κινητοποίηση, επικαλούμενοι απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, που όμως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν.
Απάντηση στα οξυμένα προβλήματα
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα, του πώς οι κομματικές δυνάμεις αναλαμβάνουν δράση με συγκεκριμένο σχέδιο σε συγκεκριμένο χώρο και με αφορμή ένα οξύ λαϊκό πρόβλημα ξεδιπλώνουν συνολικά την πολιτική του ΚΚΕ, αποτελεί η παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Λάρισας στα ΚΑΠΗ της πόλης.
Αφορμή στάθηκε εγκύκλιος της Διοίκησης του ΙΚΑ, που απαγορεύει τη συνταγογράφηση από γιατρούς εκτός ΙΚΑ. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους, καθώς όποιος χρειάζεται συνταγογράφηση θα πρέπει να πάει στα ιατρεία του ΙΚΑ, κάτι που ωστόσο είναι δύσκολο τόσο γιατί δεν είναι πάντα εύκολη η μετακίνηση, όσο και γιατί οι τεράστιες ελλείψεις στο ΙΚΑ κάνουν δύσκολη ακόμα και την εύρεση γιατρού. Ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους στη Λάρισα, το πρόβλημα δεν ήταν τόσο έντονο προηγουμένως, καθώς σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης υπήρχαν γιατροί που μπορούσαν να συνταγογραφήσουν και οι οποίοι πληρώνονταν από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου (πλην ενός ΚΑΠΗ, το οποίο καλυπτόταν από το ΙΚΑ).
Με αιχμή αυτό το σοβαρό εμπόδιο, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Λάρισας, σε συνεργασία και με το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ, πήρε την πρωτοβουλία και προχώρησε σε περιοδείες, πλήθος ομιλιών, συζητήσεις, καθώς και τη διοργάνωση σύσκεψης και διαμαρτυρίας με τη συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ.
Με αφορμή - κρίκο τη συνταγογράφηση, άνοιξε η συζήτηση συνολικά για τα ζητήματα της Υγείας - Πρόνοιας. Η πλειοψηφία των συνταξιούχων στα ΚΑΠΗ αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα, ενώ γενικευμένη ήταν η συμφωνία τους με τα αιτήματα που πρόβαλε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, παρόλο που στην πλειοψηφία τους είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Η παρέμβαση για τη συνταγογράφηση στους συνταξιούχους στα ΚΑΠΗ στη Λάρισα αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στη ζωή αποτελούν κρίκους που μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν όχι μόνο για την οργάνωση του αγώνα και τη διεκδίκηση πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά για το ξεδίπλωμα συνολικά της πολιτικής του ΚΚΕ για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και την ανάδειξη της πολιτικής πρότασης διεξόδου του Κόμματος.http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6126068&publDate=1/3/2011

Η οριστική αποκαθήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου

Η οριστική αποκαθήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου