Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτα έβγαλαν τη φήμη ότι πάει σε αύξηση κεφαλαίου και η μετοχή έπεσε στο γκρεμό και μετά ανακάλυψαν τη συγχώνευση. Η διακύμναση είναι τρομακτική. Για εισαγγελέα είναι….

Αρνήθηκε την πρόταση η ALPHA BANK

Ολόκληρη η ανακοίνωση – άρνηση των μετόχων της Alpha Bank έχει ως εξής:
Σε απάντηση της από 18ης τρέχοντος επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η “Alpha Τράπεζα Α.Ε.” (η “ΑLPHA”) ανακοινώνει ότι, στις 18 Ιανουαρίου 2011, έλαβε μη αιτηθείσα (unsolicited) έγγραφη πρόταση της “Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε.” (η “ΕΘΝΙΚΗ”) περί συγχωνεύσεως των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων δια απορροφήσεως της ALPHA από την ΕΘΝΙΚΗ.
Ειδικότερα η πρόταση, μεταξύ άλλων:
(Α) Διελάμβανε ότι η συγχώνευση θα διενεργείτο δυνάμει σχέσεως ανταλλαγής 11 κοινών μετοχών εκδόσεως της ALPHA προς 8 μετοχές εκδόσεως της ΕΘΝΙΚΗΣ, και
(Β)Παρέθετε τις εκτιμώμενες ωφέλειες εκ της συνενώσεως των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων πηγών εισοδήματος και εξοικονομήσεως δαπανών.
Εν συνεχεία, η ALPHA υπέγραψε με την ΕΘΝΙΚΗ σύμφωνο εμπιστευτικότητος, το οποίο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί της προτάσεως, την 18η Φεβρουαρίου 2011, και εισήλθε σε διερευνητικές συνομιλίες μετά της ΕΘΝΙΚΗΣ, επικουρούμενη από ειδικούς προς τούτο συμβούλους.
Κατ’ ακολουθίαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA, στην από 18ης Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασή του, απεφάσισε ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA.

Kρίση εν όψει: Το Ιράν ζήτησε επίσημα άδεια διέλευσης πολεμικών σκαφών από το Σουέζ...

ImageΠηγές στο αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας δήλωσαν σήμερα ότι το Ιράν ζήτησε από τη χώρα να επιτρέψει στα πολεμικά του πλοία να διέλθουν από τη Διώρυγα του Σουέζ.
Τα πολεμικά πλοία βρίσκονται σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως μετέδωσε η κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία EgyNews. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το υπουργείο εξετάζει το αίτημα αυτό.

Παράλληλα, η Αίγυπτος αρνήθηκε την Πέμπτη ότι ιρανικά πολεμικά πλοία είχαν περάσει από τη διώρυγα του Σουέζ στη διάρκεια της νύχτας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ισραηλινών κυβερνητικών αξιωματούχων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΡΩΤΕ ΜΟΝΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ!http://skopel/,os-news.blogspot.com

Αποσύρονται από την αγορά χουρμάδες Αλγερίας - Ανιχνεύθηκε ο ιός της ηπατίτιδας Α
Αποσύρονται από την αγορά χουρμάδες στους οποίους ανιχνεύτηκε ο ιός της Ηπατίτιδας Α, μετά από εντολή του Εναίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ . Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση χουρμάδων, προέλευσης Αλγερίας, οι οποίοι έχουν διακινηθεί από την ολλανδική επιχείρηση "King Nuts en Raaphorst", μέσω Γαλλίας, στην ελληνική επιχείρηση "Κων. Καρδασιλάρης [CARr.AT] Σχετικά άρθρα & Υιοί Α.Ε.Β.Ε." (Σχηματάρι Βοιωτίας).
Η εταιρεία "Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε.", προχώρησε σε ανασυσκευασία του προϊόντος σε συσκευασίες των 230 g, με εμπορική επωνυμία "ΑΒ Χουρμάδες απύρηνοι, προέλευσης Αλγερίας, συσκευάζεται από την "Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε."", με αριθμούς παρτίδας 16-20518-046-047-11 και 9-20518-031-031-11 και με την ίδια ημερομηνία λήξης 29.02.2012.
Καλούνται οι καταναλωτές, που πιθανώς να έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις "Πυρ" κατά διαδηλωτών στο Μπαχρέιν


Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση το Μπαχρέιν όπου το μεσημέρι τα Παρασκευής, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών στην πλατεία του Μαργαριταριού στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μανάμα, τραυματίζοντας αρκετούς πολίτες.

Όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο πρώην βουλευτής Τζαλάλ Φιρούζ του σιιτικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Wefaq, το οποίο αποσύρθηκε την Πέμπτη από το κοινοβούλιο,  στρατιώτες πυροβολούν τους διαδηλωτές στην πλατεία αυτή και ότι πολλοί έχουν τραυματιστεί.

Οι διαδηλωτές βρισκόντουσαν νωρίτερα την Παρασκευή σε διάφορα άλλα μέρη της πρωτεύουσας, παρευρισκόμενοι στις κηδείες των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, διευκρίνισε. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του Μαργαριταριού, όταν οι στρατιώτες που ανέλαβαν τον έλεγχό της μετά τη χθεσινή επιδρομή της αστυνομίας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σημείωσε.

"Υπάρχουν πολλές απώλειες, ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση", υπογράμμισε ο Φιρούζ.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη σχολιάσει την είδηση αυτή.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 231 τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από την επιδρομή της αστυνομίας στην πλατεία του Μαργαριταριού για τη διάλυση δια της βίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, την ώρα που οι περισσότεροι από αυτούς κοιμόντουσαν.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=106922 

Α ΡΕ ΧΑΡΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ !

 

Παραμένει το δικαίωμα των δήμων για αναδρομικά ανταποδοτικά τέλη

Αποσύρθηκε τελικά χθες η επίμαχη εγκύκλιος Ντόλιου, αφού προηγουμένως προκάλεσε αναταραχή στο πρόγραμμα τακτοποίησης παρανομιών σε ημιυπαίθριους, υπόγεια, πιλοτές, σοφίτες κ.λπ.
Παραμένει ωστόσο το δικαίωμα των δημοτικών συμβουλίων να επιβάλλουν ή όχι τέλη για τους συγκεκριμένους βοηθητικούς χώρους και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν έχουν γίνει παρανομίες, αλλά και από το αν θα δηλωθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος για τακτοποίηση.
Τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας χαρακτηρίζονται ανταποδοτικά, επιβάλλονται σε όλες τις φωτιζόμενες επιφάνειες και εισπράττονται υπέρ των δήμων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αλλωστε, οι περισσότεροι δήμοι τα εισπράττουν τα τελευταία χρόνια από τις νέες οικοδομές που συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Το δικαίωμα αυτό περιγράφεται στο πρώτο σκέλος της εγκυκλίου του υφυπουργού Εσωτερικών, με την υπόδειξη προς τους δήμους να κάνουν αντιπαραβολή με τα πραγματικά στοιχεία των συγκεκριμένων χώρων που έχουν δηλωθεί με την τακτοποίηση. Χθες, παρά την ένταση που δημιουργήθηκε, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΝΕΤ FM), διευκρίνισε ότι η επιβολή ή όχι των συγκεκριμένων ανταποδοτικών τελών παραμένει στην αρμοδιότητα των δημοτικών συμβουλίων και επικαλέστηκε αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να ζητηθούν αναδρομικά, φτάνοντας σε βάθος πενταετίας.
Οι απαλλαγές
Θεωρεί μάλιστα ότι δεν εντάσσεται στον αρχικό νόμο 3843/2010 του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση που προβλέπει την απαλλαγή των ιδιοκτητών από εισφορές και τέλη, αλλά ούτε και στην τροπολογία-διευκρίνιση που ακολούθησε με το νόμο 3897/2010, στην οποία αναφέρεται ρητά ότι οι δηλωθέντες χώροι απαλλάσσονται από:
* Πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης για τους χώρους που έχουν αλλάξει χρήση.
* Εισφορές υπέρ του ΙΚΑ λόγω οικοδομικών εργασιών.
* Φόρο ακίνητης περιουσίας και τεκμήρια διαβίωσης.
* Τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και ενδεχόμενες ειδικές εισφορές που επιβάλλει ένα δημοτικό συμβούλιο.
Οι απαλλαγές αυτές περιγράφονται αναλυτικά στην αιτιολογική έκθεση, καθώς και στο σημείωμα του Λογιστηρίου του Κράτους όπου αναφέρεται ότι οι δήμοι θα έχουν απώλεια εσόδων από τα συγκεκριμένα τέλη.
Το πιο εξόφθαλμο «φάουλ» της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι εμπλέκει και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και προτρέπει τους δήμους να το υπολογίζουν για το σύνολο των επιφανειών ενός ακινήτου, νομίμων και παράνομων, από τον Απρίλιο του 2010.
Το όλο θέμα αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης, γεγονός που αναγνωρίζει η χθεσινή ανεπίσημη τοποθέτηση του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Το υπουργείο είχε από την αρχή δεσμευτεί ότι η τακτοποίηση δεν θα οδηγούσε σε καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους πολίτες. Η τήρηση της δέσμευσης αυτής ήταν πάνω από όλα ζήτημα αξιοπιστίας στη σχέση του κράτους με τους πολίτες», είπε στην «Ε» συνεργάτης της Τίνας Μπιρμπίλη. Η «ζημιά» πάντως θα φανεί τις επόμενες ημέρες, από την προσέλευση των ενδιαφερομένων στις πολεοδομίες, καθώς στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και μέσα στο κλίμα των τελευταίων ημερών εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης.
Για εγκύκλιο-δόλωμα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης. Οι αρμόδιοι τομεάρχες Κ. Μητσοτάκης και Χρ. Ζώης ζήτησαν ρητή δέσμευση ότι δεν θα επιβληθούν άλλα χαράτσια.
Ο ΣΥΝ χαρακτήρισε την εγκύκλιο «δείγμα αναξιοπιστίας». Υπεθυνότητα απέναντι στους πολίτες ζήτησε ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Αριστεράς».
«Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών παραβιάζει την αρχή της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και την πολιτική ηγεσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ). http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=252496

 

ΜΑΥΡΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΒΑΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΤο ΠΑΜΕ υποδέχεται τον ... Πρωθυπουργό στην Κομοτηνή!
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αυτή τη στιγμή στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και πορεία στο ξενοδοχείο όπου θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού ΣΑυμβουλίου ΑΜΘ με την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πολλών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου...”Θερμή υποδοχή” στον κυβερνητικό θίασο από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ στην Κομοτηνή. Σκηνές πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της πόλης μας, στις 3 περίπου το μεσημέρι, έξω από το ξενοδοχείο ΑΡΚΑΔΙΑ, όπου παρουσία πολυμελούς υπουργικού κλιμακίου, διεξάγονταν η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων. Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να [...]

Μέλη του ΠΑΜΕ που επιχείρησαν να κάνουν πορεία και να φτάσουν στο ξενοδοχείο όπου πρόκειται να μιλήσει ο πρωθυπουργός
συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους εμποδίσουν

Πρωτοφανή επεισόδια στην Κομοτηνή πριν απο ομιλία του Πρωθυπουργού


http://www.antinews.gr/2011/02/18/86382/#more-86382

Πρωτοφανή επεισόδια στην Κομοτηνή πριν απο ομιλία του Πρωθυπουργού

Πρωτοφανή επεισόδια σημειώνονται στην Κομοτηνή με αφορμή την εκελι επίσκεψη και ομιλία του Πρωθυπουργού σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την ομιλία (που μάλλον δεν θα γίνει τελικά) συγκροτήθηκαν δυο πορείες στο κέντρο της πόλης.
Η μια, αποτελούμενη από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ διαλύθηκε ήδη από την αστυνομία με την χρήση δακρυγόνων
Στην άλλη, που συγκροτήθηκε αρχικά από εργαζόμενους τοπικής κλωστοϋφαντουργίας, διείσδυσαν αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να μαίνονται συγκρούσεις με την αστυνομία.
Οι περισσότεροι από τους 600 εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση παρά τις περυσινές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου προς τους ίδιους
Βάσει του προγράμματος ο κ. Παπανδρέου επρόκειτο να μιλήσει στις 2.00 το μεσημέρι στην συνεδρίαση του διευρυμένου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή.

ΠΑΛΙ ΤΗΣ......... ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟ?

Έχετε δημοτικό συμβούλιο στης 21 Φεβρουαρίου και δεν το ανεβάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου γιατί?
Να ρωτήσουμε μπορούμε να παρακολουθήσουμε το συμβούλιο εμείς η δημότες?
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ  ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

Αφιέρωμα : "Nίκος Kαζαντζάκης: Eνας ελεύθερος άνθρωπος"

Aπό τη νεότητά του, η θεμελιακή αγωνία του, απ’ όπου πήγαζαν όλες του οι χαρές και όλες του οι λύπες, ήταν εκείνη η ακατάπαυστη, ανήλεη, εντός του, πάλη, ανάμεσα στη σάρκα και στο πνεύμα.

Eτούτη η αφιονισμένη πάλη στάθηκε το καύσιμο του ταξιδιού του και του άνοιξε τους δρόμους μέσα από την ακάματη εργασία και το τάξιμο σε ένα ιδανικό, το ιδανικό της αλήθειας. «Πήρα πολλούς δρόμους για να φτάσω στη λύτρωσή μου», έλεγε λίγο πριν από το τέλος. «Πήρα το δρόμο του έρωτα, το δρόμο της επιστημονικής περιέργειας, της φιλοσοφικής έρευνας, της κοινωνικής αναγέννησης και, τέλος, το δύσκολο, γοητευτικό μονοπάτι της ποίησης».

Tους πήρε όλους, πράγματι. Aλλά με μια λεπτομέρεια: μέσα από αυτούς τους δρόμους, δεν ολοκληρώθηκε απλώς ως ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς του εικοστού αιώνα. Aναδύθηκε ως η επιτομή του Λογοτέχνη. Eνας γίγαντας του πνεύματος και της γραφής. Mια περίπτωση μοναδική.

O άνθρωπος Kαζαντζάκης ήταν, όπως θα ομολογούσε η Eλένη Kαζαντζάκη, συντρόφισσά του μέχρι την ύστατη ώρα, «ένας ακέραιος, υπεύθυνος άντρας. Mια καθαρή συνείδηση. Eνας λεύτερος αγωνιστής». O ίδιος είχε γράψει λίγα χρόνια νωρίτερα τη μνημειώδη φράση: «Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Eίμαι λεύτερος». Kαι πάνω σε αυτή τη φράση χάραξε το μονοπάτι του βίου του. Eνός βίου που ανέτειλε στις 18 Φεβρουαρίου του 1883, στο Hράκλειο της Kρήτης, το οποίο αποτελούσε ακόμα κομμάτι της Oθωμανικής Aυτοκρατορίας.

O πρόλογος, λοιπόν, γράφτηκε εκεί, στα περήφανα χώματα της λεβέντικης γης, στο χωριό Bαρβάροι που σήμερα ονομάζεται Mυρτιά, κάτω από τη σκιά ενός αυταρχικού πατέρα, του Mιχάλη Kαζαντζάκη, ενός στιβαρού Kρητίκαρου «με σιδερένια πυγμή και το σεντούκι γεμάτο λίρες» (όπως θα έγραφε στον αξεπέραστο «Kαπετάν Mιχάλη», το μυθιστόρημα μέσα από το οποίο θα ξεπλήρωνε το ανοιχτό χρέος του ως γιος).

Δύσκολα τα ’βγαζε πέρα μαζί του ο μικρός Nίκος. Eκείνος ο πατέρας ήταν σκιά και φόβητρο μαζί. H ψυχή του γαλήνευε μοναχά κοντά στην κυρα-Mαρία, τη μητέρα του, και κοντά στις δύο αδελφές του, που μπορούσαν να αντιληφθούν το τάλαντο και την τόλμη που είχε. Γιατί από τάλαντο και τόλμη, άλλο τίποτα. Aπό πιτσιρικάς είχε αρχίσει να καταλαβαίνει τον κόσμο γύρω του με τις εικόνες από τις αιματηρές εξεγέρσεις της Kρήτης, πριν από την Eνωση. Kαι γαλουχήθηκε με το όραμα της Eνωσης.


 
Kατάλαβε νωρίς πόσο συνδεδεμένο ήταν το δράμα της πατρίδας του με το δράμα της Eυρώπης και της οικουμένης, γι’ αυτό και αναζήτησε τα δύσβατα μονοπάτια της έρευνας πέρα από τον μικρόκοσμό του. Mέσα από τούτα τα μονοπάτια θα ένιωθε την αντάρα στο μεσοδιάστημα των δύο μεγάλων πολέμων και θα έφτανε να αγγίξει τα τρίσβαθα της ψυχής του, εκεί όπου το έρεβος της ασκητικής μοναξιάς συνιστά το μοναδικό εμπόδιο για τις πραγματικά μεγάλες Aλήθειες του ανθρώπου.

Tο ταξίδι, φυσικά, είναι μακρύ. Πολύ μακρύ.

Oλοκληρώνει το Γυμνάσιο στο Hράκλειο και στα 1902 έρχεται να εγκατασταθεί στην Aθήνα προκειμένου να σπουδάσει Nομικά. Στα ελληνικά γράμματα πρωτοεμφανίζεται το 1906, δημοσιεύοντας το δοκίμιο «H αρρώστια του Aιώνος» και το μυθιστόρημα «Oφις και Kρίνο», το οποίο υπογράφει με το ψευδώνυμο Kάρμα Nιρβάνη. Tον επόμενο χρόνο ξεκινάει μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και εκεί γοητεύεται από τις διαλέξεις του Aνρί Mπερξόν.

Με την επιστροφή του στη πατρίδα, δημοσιεύει αρκετές ενδιαφέρουσες κριτικές μελέτες σε διάφορα περιοδικά, αλλά αυτή η πρώτη του λογοτεχνική περίοδος διακόπτεται το 1912 όταν σπεύδει να υπηρετήσει ως ένθερμος εθελοντής στον A’ Bαλκανικό Πόλεμο. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται πάλι στην Aθήνα και συμμετέχει στην κίνηση για την ίδρυση του «Eκπαιδευτικού Oμίλου», μέσω του οποίου συνδέεται φιλικά με τον ποιητή Aγγελο Σικελιανό. Eίναι η ίδια περίοδος κατά την οποία έρχεται σε επαφή και με το έργο του Δάντη, τον οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει στα πυκνογραμμένα ημερολόγιά του ως έναν από τους μεγάλους δασκάλους του, μαζί με τον Oμηρο και τον Mπερξόν.

H Γαλάτεια, νεανικός του έρωτας και πρώτη σύντροφός του, δεν ξέχασε ποτέ τον γάμο της μαζί του. Πώς να ξεχάσεις άλλωστε κάτι που ξεκίνησε με μια τελετή στο νεκροταφείο του Hρακλείου; «Tην ώρα που ο παπάς διάβαζε τη γαμήλια λειτουργία, εμείς πατούσαμε στα παρατημένα στεφάνια των νεκρών», θα έγραφε αργότερα. Kαι όλα αυτά, εξαιτίας εκείνου του αυταρχικού πατέρα, τον οποίο ο Kαζαντζάκης φοβόταν όσο τίποτε άλλο.

Tα χρόνια εκείνα ήταν ποτισμένα με πείνα και κακουχίες, αλλά όπως θα παραδεχόταν και ο Eλληνορουμάνος συγγραφέας Παναΐτ Iστράτι, χρόνια φίλος του Kαζαντζάκη, «ήταν από αυτούς τους ανθρώπους, που τρέφονταν με μια σούπα, με μισό κιλό μήλα ή με μια καπνιστή ρέγκα. Oι αποσκευές του: δέκα κιλά, για να κάνει τον γύρο του κόσμου. H κατοικία του: ένα παλιοκρέβατο. Aλλά οι πόθοι του: ένα σύμπαν».

Aυτό το σύμπαν αρχίζει να φωτίζεται διαφορετικά στα 1919, όταν ο Eλευθέριος Bενιζέλος διορίζει τον Kαζαντζάκη ως Γενικό Διευθυντή του Yπουργείου Περιθάλψεως. H αποστολή του είναι ο επαναπατρισμός των Eλλήνων από την περιοχή του Kαυκάσου και οι εμπειρίες που αποκομίζει αξιοποιούνται πολύ αργότερα στο μυθιστόρημα «O Xριστός ξανασταυρώνεται».

Tην επόμενη χρονιά, μετά την ήττα του κόμματος των Φιλελευθέρων, ο Kαζαντζάκης αποχωρεί από το Yπουργείο Περιθάλψεως και η ψηλόλιγνη, ασκητική φιγούρα του γίνεται ένα με τους ανέμους της Eυρώπης. Tαξιδεύει. Tο 1922 επισκέπτεται τη Bιέννη όπου έρχεται σε επαφή με το έργο του Φρόυντ και τις Bουδιστικές Γραφές. Eπισκέπτεται τη Γερμανία, μένει τρεις μήνες στην Iταλία και την περίοδο 1923-26, έχοντας ανακαλύψει τη γόνιμη ανησυχία του ταξιδευτή, εργάζεται ως ανταποκριτής των εφημερίδων «Eλεύθερος Tύπος» και «Kαθημερινή», πραγματοποιώντας κάμποσα δημοσιογραφικά ταξίδια στην Παλαιστίνη, στη Σοβιετική Eνωση, στην Kύπρο και στην Iσπανία. Aπό τούτη την περίοδο της δουλειάς του, αυτό που ξεχωρίζει είναι η συνέντευξη που του παραχώρησε στην Iσπανία ο δικτάτορας Πρίμο ντε Pιβέρα.

Tον Mάιο του 1927 απομονώνεται στην Aίγινα με σκοπό την ολοκλήρωση της «Oδύσσειας», του ασύλληπτου εκείνου έπους που οι Eλληνες θα αποπαίρνανε κάνοντάς τον να δηλώνει: «Aυτοί οι άνθρωποι μένουν σε άλλο πάτωμα κι εγώ σε άλλο. Oλοι έχουμε δίκιο». Tον ίδιο χρόνο ξεκινάει να επιμελείται την ανθολογία των ταξιδιωτικών του άρθρων για την έκδοση του πρώτου τόμου υπό τον τίτλο «Tαξιδεύοντας», ενώ το περιοδικό «Aναγέννηση» δημοσιεύει την «Aσκητική», το φιλοσοφικό του έργο.

Aλλά κάπου εκεί, προκαλεί το πρώτο μένος εναντίον του. Tον Iανουάριο του 1928 πραγματοποιεί ομιλία στην Aθήνα με θέμα τη Σοβιετική Eνωση και πυροδοτεί αντιδράσεις καθώς εξυμνεί το σοβιετικό μοντέλο. Tο κοινό στο θέατρο Aλάμπρα ξεσηκώνεται και η ομιλία εκτρέπεται σε ανοιχτή διαδήλωση. Tόσο ο Kαζαντζάκης όσο και ο διοργανωτής της εκδήλωσης Δημήτριος Γλυνός διώκονται δικαστικά, ωστόσο τελικά η δίκη τους δεν πραγματοποιείται ποτέ.

Tην άνοιξη του 1929 απομονώνεται σε ένα αγρόκτημα της Tσεχοσλοβακίας για να ολοκληρώσει στα γαλλικά τα μυθιστορήματα «Toda-Raba» και «Kapetan Elia», σε μια προσπάθειά του να καταξιωθεί διεθνώς, αφού η Eλλάδα εξακολουθεί να μην ασχολείται μαζί του. Eντούτοις, η γαλλική έκδοση του μυθιστορήματος «Toda-Raba» κυκλοφορεί στο Παρίσι με το ψευδώνυμο Nικολάι Kαζάν, δίνοντας την εντύπωση στους περισσότερους Γάλλους ότι πρόκειται περί Pώσου συγγραφέα.

Kαι το ταξίδι συνεχίζεται. O Kαζαντζάκης καταπιάνεται με όλα τα είδη του λόγου και, μέσα στα χρόνια, καθιστά την αγωνία του συμμέτοχη με κείνη την αγωνία που αισθάνονται οι πρωτοπόροι της παγκόσμιας διανόησης, οι άνθρωποι που θέλουν να δουν πέρα από την Γκερνίκα και τη Xιροσίμα. O 20ος αιώνας γίνεται απλώς ένας τόπος: ο τόπος της πάλης. Kαι η δεκαετία του ’30 ωθεί τούτη την πάλη ακόμα πιο μακριά.

Mεταφράζει τη «Θεία Kωμωδία» του Δάντη, ταξιδεύει και πάλι στην Iσπανία για να μεταφράσει Iσπανούς ποιητές, φτάνει μέχρι την Iαπωνία και την Kίνα προκειμένου να εμπλουτίσει τα ταξιδιωτικά του κείμενα.
Το 1938 ολοκληρώνει, έπειτα από πολλά χρόνια, τους 33.333 στίχους της «Oδύσσειάς» του. Tο ίδιο διάστημα πολλά κείμενά του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ το μυθιστόρημά του «O Bραχόκηπος», που το είχε γράψει στα γαλλικά, εκδίδεται στην Oλλανδία και τη Xιλή.

Στη διάρκεια της Kατοχής, συνεργάζεται με τον Iωάννη Kακριδή για τη μετάφραση της «Iλιάδας» και πλέον κάνει σαφές το ποιοι είναι οι πνευματικοί του συνομιλητές: είναι ο Oμηρος και ο Πλάτωνας, ο Δάντης και ο Nίτσε, ο Xριστός και ο Bούδας, ο Mπερξόν και ο Λένιν. Kαι το πνεύμα του χωράει παντού, ακόμα και στην πολιτική. Mετά την αποχώρηση των Γερμανών, γίνεται πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Eργατικής Kίνησης, ενώ διατελεί και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση Σοφούλη, από τις 26 Nοεμβρίου του 1945 έως τις 11 Iανουαρίου του 1946, όπου παραιτείται έπειτα από την ένωση των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

Παρ’ όλα αυτά, το 1946 είναι μια σημαδιακή χρονιά και για έναν ακόμα λόγο: η Eταιρεία Eλλήνων Λογοτεχνών τον προτείνει, μαζί με τον Σικελιανό, για το Bραβείο Nόμπελ, μόνο και μόνο για να δικαιώσει μακροπρόθεσμα εκείνη τη φράση του Σεφέρη: «Oπου και να ταξιδέψω, η Eλλάδα με πληγώνει».

Για τα επόμενα δέκα χρόνια, τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Aκαδημία Aθηνών θα πολεμούσαν μέχρις εσχάτων για να μη δοθεί το Nόμπελ σε αυτόν τον αιρετικό. Kαι ο Kαζαντζάκης δεν θα έλεγε ποτέ τίποτα. Aπλώς θα ταξίδευε μακριά από την Eλλάδα και πάντα θα επέστρεφε σε αυτήν νοερά για να γράψει τα αριστουργήματά του.

Eγκατεστημένος στην Aντίμπ από το 1948, αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στη λογοτεχνία και εκεί ολοκληρώνει το μεγαλύτερο μέρος του πεζογραφικού του έργου, συμπεριλαμβανομένων των μυθιστορημάτων «O Xριστός ξανασταυρώνεται», «Aλέξης Zορμπάς» και «Kαπετάν Mιχάλης». Kαι έτσι χτίζει την τελική του εικόνα. Mέσα από το δίπολο Σκέψη και Γραφή. Ως ένας ασυμβίβαστος και τραγικός άνθρωπος. Ως ένας δημιουργός που αρνείται να σκύψει στη θέα οποιουδήποτε πέλεκυ, ακόμα κι αν αυτός στρέφει τις μάζες εναντίον του.

Στο μεταξύ, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη μετουσίωση σε λέξεις όλης εκείνης της πολύχρονης φιλοσοφικής πάλης. Tίποτα, ούτε ακόμα και μια σοβαρή μόλυνση στο δεξί μάτι, που τον υποχρεώνει να νοσηλευτεί αρχικά στην Oλλανδία και αργότερα στο Παρίσι. H όρασή του σβήνει από τούτο το μάτι, αλλά δεν σβήνει η αντάρα μέσα του. H μετουσίωση της πάλης σε λέξεις έχει σηματοδοτήσει το λογοτεχνικό του απόγειο. Eπιστρέφει στην Aντίμπ και γράφει τον «Tελευταίο Πειρασμό», που εκδίδεται το 1953. Kατηγορείται ως ιερόσυλος.

H Iερά Σύνοδος, με έγγραφό της προς την κυβέρνηση, αξιώνει την απαγόρευση τόσο του «Tελευταίου Πειρασμού» όσο και του «Kαπετάν Mιχάλη». Kαι ο ίδιος ο Kαζαντζάκης, αντιμετωπίζοντας τις απειλές της Eκκλησίας περί αφορισμού του, απαντά με λόγια στακάτα, κρητικά, λεβέντικα: «Mου δώσατε μια κατάρα, Aγιοι Πατέρες, σας δίνω μιαν ευχή: Σας εύχομαι να ’ναι η συνείδησή σας τόσο καθαρή όσο η δική μου και να ’στε τόσο ηθικοί και θρήσκοι όσο είμαι εγώ». Aυτό. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Kαμιά στρογγυλοποίηση, καμιά υπεκφυγή. O απλός, ειλικρινής λόγος που ριζώνει στην ψυχή και στο χώμα. Kαι ίσως στα καρφιά, πάνω σε έναν σταυρό.

Tελικά, η Eκκλησία της Eλλάδος δεν τόλμησε να προχωρήσει στον αφορισμό του Nίκου Kαζαντζάκη, καθώς στάθηκε αντίθετος σε κάτι τέτοιο οι οικουμενικός πατριάρχης Aθηναγόρας. Ωστόσο, ο «Tελευταίος Πειρασμός» συμπεριλήφθηκε στον Kατάλογο των Aπαγορευμένων Bιβλίων της Pωμαιοκαθολικής Eκκλησίας, το καταργημένο πλέον Index Librorum Prohibitorum. O συγγραφέας αντέδρασε ψύχραιμα. Aπέστειλε τηλεγράφημα στην Eπιτροπή του Index, γράφοντας μία και μόνο φράση, τη φράση του χριστιανού απολογητή Tερτυλλιανού: «Ad tuum, Domine, tribunal apello». «Στο δικαστήριό σου, Kύριε, κάνω έφεση».

Kαι κάπως έτσι έφτασε στο τέλος. Δουλεύοντας διαρκώς, ταξιδεύοντας, παίρνοντας βραβεία στο εξωτερικό (και όχι στην Eλλάδα). H ψυχή του, αυτή η «αλάνισσα του απέραντου γοργόνα», όπως την είχε ονομάσει ο ίδιος, ζητούσε διαρκώς να αγκαλιάσει την απέραντη μοίρα του Kόσμου, χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο χώμα και στον ουρανό. Kαι όταν ήρθε η στιγμή του, ανέβηκε σε μία από κείνες τις γέφυρες και έφυγε για πάντα.

Στις 26 Oκτωβρίου του 1957. Eίχε μόλις ταξιδέψει πάλι στην Kίνα, προσκεκλημένος της κινεζικής κυβέρνησης, και είχε επιστρέψει άρρωστος από λευχαιμία. Eσβησε σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Hταν 3 Nοεμβρίου όταν η σορός του έφτασε στην Eλλάδα και η Aθήνα τον άφησε ξεχασμένο στο νεκροθάλαμο του A’ Nεκροταφείου. Mονάχα δυο-τρεις φίλοι έσπευσαν. Tην επομένη, όμως, ο λαός του Hρακλείου περνούσε μπροστά από το άψυχο κορμί του για να τον αποχαιρετήσει. Xιλιάδες άνθρωποι. Mια μέρα μετά, όλοι αυτοί τον συνόδευσαν στην Tάπια Mαρτινέγκο, ψηλά, πάνω στα Eνετικά τείχη. Kαι είδαν την επιγραφή που χαράχτηκε στον τάφο του. Tην επιγραφή εκείνη με τις οκτώ λέξεις. «Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Eίμαι λεύτερος».

Στη μεγάλη οθόνη
Aπό το «O Xριστός ξανασταυρώνεται» που γύρισε ο Zυλ Nτασσέν το 1956 μέχρι τον «Tελευταίο Πειρασμό» του Mάρτιν Σκορσέζε στα 1989, η κινηματογραφική διαδρομή των βιβλίων του Kαζαντζάκη είναι εξίσου πολυκύμαντη, σημαδεμένη από τις έντονες αντιδράσεις των φανατικών, αντιδράσεις που σημειώθηκαν έξω από τις αίθουσες, με επεισόδια και συλλήψεις. Φυσικά, υπάρχει και ο «Aλέξης Zορμπάς» του Mιχάλη Kακογιάννη με τον Aντονι Kουίν και τον Aλαν Mπέιτς. Kαι φυσικά υπάρχει και η δήλωση του ίδιου του Aντονι Kουίν για τον Kαζαντζάκη. «Eίναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς παγκοσμίως», είχε πει ο Kουίν. «Eρωτεύθηκα την Eλλάδα μέσα από τον Kαζαντζάκη».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ


H εταιρεια αποφασισε να περικοψει το επιδομα standby υψους 150 ευρω ανα μηνα για τους εργαζομενους που ασχολουνται στα τεχνικα τμηματα

Εκτακτη Γενικη Συνελευση, τη Δευτερα 21 Φεβρουαριου 2011 στις 5:30 μμ στο κτιριο της λ. Αθηνων
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ

Η εταιρία έβαλε σε εφαρμογή το ξήλωμα κατακτήσεων χρόνων. Ακόμα ηχεί στα αυτιά των μελών του ΔΣ του Σωματείου η θέση που διατύπωσε ο CEO της WIND σε πρόσφατη συνάντηση: “δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μειώσεις μισθών”. Οι πράξεις όμως δείχνουν ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει και έχει ήδη ξεκινήσει η διοίκηση…
Λίγες μέρες μετά, συγκεκριμένα την Τετάρτη 16/2, μας ανακοινώθηκε από το Τμήμα Προσωπικού πως από 15 Μαρτίου μπαίνει σε εφαρμογή η ριζική ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος όσον αφορά την ετοιμότητα (standby) των συναδέλφων μας στα Τεχνικά Τμήματα.
Η ετοιμότητα (standby) είναι απαραίτητη στα παραπάνω τμήματα για:
ü      να αντιμετωπίζονται άμεσα οι βλάβες του δικτύου.
ü      βραδινές εργασίες για την αναβάθμιση του δικτύου, που δεν μπορούν να γίνουν την ημέρα.
ü      την τεχνική υποστήριξη του δικτύου σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών (χιόνια, καταιγίδες, καύσωνες).
Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν 24 ώρες το 24ωρο το τηλέφωνό τους ανοικτό και χρειάζεται να προσαρμόζουν όλο τον ατομικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό για να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις. Γι’ αυτή την επώδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, έχει καθιερωθεί σχεδόν από την ίδρυση της τότε TELESTET να αμείβονται μ’ ένα πάγιο ποσό, το οποίο εντάχθηκε και στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση του 2006-2007 ως επίδομα ετοιμότητας ύψους 150 €/μήνα.

Αυτά τα 150 € είναι που έχουν μπει στο μάτι της εταιρίας. Με τις ανατροπές που θέλει να επιβάλλει, αρκετοί από τους συναδέλφους θα χάσουν από το ετήσιο εισόδημά τους μέχρι και 1200 €, αφού με διάφορα τεχνάσματα δεν θα ανήκουν στο δυναμικό ετοιμότητας (standby) για μεγάλα χρονικά διαστήματα που φτάνουν και τους 8 μήνες. Πρόκειται για ένα χαράτσι που δεν μπορούν να το αντέξουν οι τσέπες των συναδέλφων.

Και δεν είναι μόνο το οικονομικό χτύπημα. Υπάρχει και συνέχεια: Χειροτερεύουν και τους όρους του standby. Χτυπάνε και την εργασιακή σχέση που υπήρχε ως τώρα στην παροχή της ετοιμότητας (standby). Δηλαδή, αλλάζουν τη συχνότητα που έμπαινε κάποιος σε καθεστώς ετοιμότητας (standby). Ως τώρα, σε αρκετά τμήματα η συχνότητα ήταν καλύτερη. Σε μερικά τμήματα, η συχνότητα είναι αρκετά πυκνή και φτάνει μέχρι και τις τρεις εβδομάδες το μήνα. Σε άλλους συναδέλφους, που ήρθαν από τη συγχώνευση με την TELLAS, εφαρμόζουν ετοιμότητα 15 συνεχόμενων ημερών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο με την «εθελούσια» έξοδο, όπου πολλά τμήματα αποδεκατίστηκαν και η εργασία τους μοιράστηκε στους εναπομείναντες. Αυτή την αύξηση του χρόνου όπου είμαστε σε καθεστώς ετοιμότητας προσπαθούν πλέον να την περάσουν και στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας, χαρακτηρίζοντάς το «απονομή δικαιοσύνης»!! και «αναβάθμιση της ποιότητας»!! και υποκρινόμενοι πως δεν είναι σκοπός τους να μειώσουν τα εισοδήματά μας.

Βαφτίζουν δίκαιο και ποιοτικό ότι τους συμφέρει. Παίρνουν ως μέτρο το χειρότερο και προσπαθούν να το γενικεύσουν. Με τις αποφάσεις αυτές:
ü      Μας οδηγούν σε εξοντωτικό καθεστώς ετοιμότητας(standby) και σε εντατικοποίηση της εργασίας.
ü      Απαξιώνουν μια ιδιαίτερα σημαντική εργασία που χρειάζεται γνώσεις τεταμένη προσοχή και διαρκή εγρήγορση.
ü      Βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
ü      Κι όλα αυτά για μερικές χιλιάδες € και έχουν το θράσος να επικαλούνται την ποιότητα. Αν τους ενδιέφερε η ποιότητα:
=> Δεν θα αφήναν σημαντικές εργασίες σε εργολάβους, που αποδεδειγμένα παρέχουν κακές υπηρεσίες και δυσφημούν την εταιρία στους πελάτες της.
=> Θα φρόντιζαν να πραγματοποιούν πιο συχνά σεμινάρια και όχι οι εργαζόμενοι να μετατρέπονται σε εκπαιδευτές.
Ενώ πετσοκόβουν τους δικούς μας μισθούς, εμάς των χαμηλόμισθων, συνεχίζουν προκαλώντας την οργή μας την προνομιακή μεταχείριση των στελεχών της εταιρίας, διευθυντών και managers με ακριβά αυτοκίνητα, κάρτες για να βάζουν βενζίνη και άλλα πολλά. Και συνεχίζουν να μιλάνε για δικαιοσύνη.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Είναι βέβαιο πως αυτή την απόφαση δεν πρόκειται το Σωματείο μας να την δεχτεί. Εκτιμούμε πως είναι η πρώτη από μια σειρά περικοπές που σχεδιάζουν για το 2011. Αν περάσει, θα ανοίξει την όρεξη της εταιρίας για ακόμα χειρότερους εκβιασμούς και επιθέσεις: για μεσαιωνικές συνθήκες σε όλα τα θέματα που αφορούν βραδινά, ρεπό, υπερωρίες, άδειες κλπ. – αλλά και για ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και απολύσεις, όπως έγινε πρόσφατα στην Ίντρακομ.

Δεν ξεχνάμε ότι συνεχίζεται η αυθαιρεσία της διοίκησης ενάντια στην ΕΣΣΕ, με τη μη καταβολή του επιδόματος αγγλικών σε τμήματα της Εξυπηρέτησης Πελατών και την παραβίαση της κλαδικής σύμβασης των μηχανικών βιομηχανίας (ΣΤΕΒ), όπου δεν καταβάλλει τα ποσά που προκύπτουν από τα κλιμάκια προϋπηρεσίας.

Η πρόκληση αυτή πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Ήδη, συνάδελφοι από αρκετά τμήματα έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους. Στο RTO Αθήνας, οι συνάδελφοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και με δράσεις προσπαθούν να αναγκάσουν τη διοίκηση να αποσύρει την απαράδεκτη απόφασή της.

Χρειάζεται όμως να γίνει ένας συντονισμένος αγώνας με το Σωματείο και όλους τους συναδέλφους, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα για όλα τα τμήματα που δέχονται αυτή την επίθεση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε μόνους τους συναδέλφους τεχνικούς - όπως και αυτοί πολλές φορές έχουν κινητοποιηθεί ενάντια σε απολύσεις συναδέλφων από άλλα τμήματα, καθώς και για τη διεκδίκηση της ΕΣΣΕ.

Να μην εξυπηρετήσουμε τους στόχους της εταιρίας που είναι:
ü      Να πιέσει τους συναδέλφους τεχνικούς να λυγίσουν, μέσω των προϊσταμένων και διευθυντών.
ü      Να τους περάσει την λογική πως η εταιρία είναι ανίκητη.
ü      Να τους απομονώσει να τους συκοφαντήσει, προκειμένου να τους διαιρέσει και να μειώσει την συμμετοχή τους στον αγώνα τους.

Κανένας να μην πει «το stdby δεν το παίρνω, δεν με αφορά». Το χτύπημα αυτό στους τεχνικούς δεν θα αφήσουμε να περάσει, γιατί διαφορετικά θα ανοίξουν οι ορέξεις της διοίκησης και θα ακολουθήσουν και άλλα μεγαλύτερα και χειρότερα.
Στηρίζουμε τις δράσεις των συναδέλφων στα τεχνικά τμήματα και προτρέπουμε και τα υπόλοιπα τμήματα να αντιδράσουν. Να ξέρουν όλοι πως πρέπει να έχουμε υπομονή, επιμονή και ενότητα, γιατί ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος και μακρύς. Για όλους αυτούς τους λόγους να μην αφήσουμε περάσει η «επικύρωση» του μνημονίου στην WIND.

Καλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:30μ.μ. στον 7ο όροφο της Λ. Αθηνών ώστε να συντονίσουμε τον αγώνα μας. Ο αγώνας των τεχνικών να γίνει αγώνας όλων μας.
Ενωμένοι με δύναμη, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη θα νικήσουμε στον πόλεμο που μας κήρυξε η διοίκηση της WIND.

Στον πόλεμο που μας κήρυξε η διοίκηση της WIND εναρμονισμένη με το μνημόνιο ενταγμένη στο κοινό μέτωπο τρόικας-κυβέρνησης-εργοδοτών, απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην 24 ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1263073 

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ UFO ΠΟΥΡΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!

Οι σκηνές αυτές UFO προέρχεται κάτω από την πόλη της Limeira στη Βραζιλία. Η εκδήλωση λέγεται ότι έλαβε χώρα περίπου πριν από τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως είναι προφανές από το βίντεο. Στο βίντεο ένα ασημένιο, ένα πούρο σε σχήμα UFO μπορεί να δει πλανάται πάνω από τις στέγες. Μερικοί θεατές προτείνουν αυτό ακριβώς να είναι ένα περίεργο σχήμα μπαλονιού, ενώ άλλοι δεν είναι τόσο σίγουροι για την ανάλυση αυτή.

Η Βραζιλία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα σημεία UFO στον κόσμο ζεστό και UFO κηλίδες είναι σχεδόν μια εθνική παρελθόντος χρόνου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκθέσεις τακτικά για εμφανίσεις UFO. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας μόλις κυκλοφόρησε πρόσφατα εκτεταμένη αρχεία επιβεβαιώνουν δραστηριότητα UFO στη βάση του Αμαζονίου. Έχει προταθεί από τις τοπικές τους ερευνητές στην εξωγήινη θέματα που τους εξωγήινους και τα UFO τους έλκονται από τις περιοχές διαφορετικές οικολογία.http://skopelos-news.blogspot.com/

Τα ιδία και χειρότερα ισχύουν και στην σκόπελο με τους επαγγελματίες ρε ξυπνήστε τι περιμένετε?

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
Επισημάνσεις
Δεν γίνεται χωρίς κινητοποίηση    
Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν γίνεται να διεκδικείς χωρίς να κινητοποιείσαι. Χθες υποτίθεται ότι η Ομοσπονδία καταστηματαρχών εστίασης είχε εξαγγείλει πανελλαδική διαμαρτυρία - συσκότιση για δύο ώρες από τις 8.00 μέχρι τις 10.00 το βράδυ. Η εικόνα στο Βόλο; Κανένα μαγαζί σε κέντρο και παραλία δεν έσβησε ούτε μια λάμπα. Μπορεί αλήθεια να μας πει ένας επαγγελματίας το γιατί; Δεν είπαμε να βγούνε στο δρόμο να διαδηλώσουν, αλλά να κατεβάσουν ένα διακόπτη. Ποιον περιμένουνε να παλέψει για λογαριασμό τους;
Στην συναντήσει με τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα που έγινε στον δήμο κανένας μα κανένας εκπρόσωπος δεν παρευρέθηκε από τα καταστήματα μαζικής εστίασης ποιος θα σας πάρει στα σοβαρά ρε παιδιά εάν δεν φωνάξετε   εσείς για τα δικά σας προβλήματα τότε  δεν γίνετε τίποτα
Θα περιμένουμε να κλείσετε όλη τα καταστήματα στης 23 Φεβρουαρίου εάν όχι τότε είστε άξιοι της τύχης σας
 http://skopelos-news.blogspot.com/

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου