Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΔΗΜ. ΡΕΠΠΑΣ) ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Δήλωση του Πρωθυπουργού για την παραίτηση Μουμπάρακ


Ο Αιγυπτιακός λαός γράφει σήμερα την ιστορία του.

Μαζί παρακολουθεί η ανθρωπότητα, την αποφασιστικότητα του Αιγυπτιακού λαού και την πορεία του προς την αλλαγή.

Στιγμές απελευθέρωσης ζουν οι πολίτες της Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος έκανε σήμερα ένα μεγάλο βήμα Δημοκρατίας.

Είναι, όμως, και ώρα εθνικής συνεννόησης.

Σε πνεύμα ειρηνικό και επιδίωξης μεγάλων συναινέσεων για το μέλλον της χώρας.

Με ανοικτές διαδικασίες, αντιπροσωπευτικό διάλογο και προσήλωση σε ένα υψηλό σκοπό.

Την οικοδόμηση ισχυρού και βιώσιμου δημοκρατικού συστήματος.

Τον σεβασμό των οικουμενικών δικαιωμάτων.

Την ανάδειξη μιας νέας, ισχυρής και σταθερής Αιγύπτου, που θα αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την περιοχή.

Για τον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο.

Η απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ ανοίγει τον δρόμο στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Αιγύπτου.

Θα είναι διαδικασία δύσκολη, επίπονη.

Πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό στους αγώνες και τις προσδοκίες του λαού.

Ειδικά των νέων που πρωταγωνιστούν και οραματίζονται μια διαφορετική χώρα.

Να οδηγήσει ειρηνικά σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Η Αίγυπτος αναγεννιέται και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται υπεύθυνους ηγέτες που θα αγωνιστούν για το κοινό καλό.

Η Ελλάδα θα σταθεί αλληλέγγυα δίπλα στον Αιγυπτιακό λαό, καθώς συνεχίζει το δρόμο του προς τη Δημοκρατία.

Με την φίλη γείτονα χώρα και με τον Αιγυπτιακό λαό μας συνδέουν ισχυροί και ιστορικοί δεσμοί.

Είμαστε πάντα έτοιμοι να συμβάλλουμε με σεβασμό στην δημοκρατική τους πορεία που σήμερα ξεκινά.

Τ. Κουίκ: «Είναι επικίνδυνος»


«Τι εννοούσε ο καλλιτέχνης» όταν σήμερα μίλησε για τα «βασικά» κυριαρχικά μας δικαιώματα;
Ο πρωθυπουργός, που υπηρετεί τις εντολές της τρόικα, ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ούτε λίγο-ούτε πολύ μιλώντας στη βουλή ότι «δεν υπάρχει θέμα να χάσουμε βασικά σημεία της εθνικής μας κυριαρχίας».
Μήπως μπορεί να μας διευκρινίσει ποια είναι τα «βασικά», που θα μας δώσουν το δικαίωμα να ζούμε ως Έλληνες σε μια χώρα που θα λέγεται Ελλάδα και ποια είναι όλα τα άλλα «μη βασικά» που θα εκχωρήσουμε στην τρόικα των τοκογλύφων, στην παγκόσμια διακυβέρνηση,(που ο ίδιος λέει ότι είναι μέλος της) και στη διεθνή συνωμοσία του χρήματος;;;
Θέλω να ελπίζω ότι, δεν κατάλαβε τι ακριβώς είπε προσπαθώντας να μεταφράσει στα ελληνικά αυτά, που είχε στο μυαλό του ως μητρική γλώσσα, δηλαδή τα αγγλικά.
Διότι, αν πράγματι εννοούσε και επί της ουσίας αυτό που είπε, τότε ο άνθρωπος αποδεικνύεται ακόμη πιο επικίνδυνος απ΄ ότι πιστεύαμε με το μνημόνιο, που υπέγραψε αμαχητί.

Τρίζουν τα κόκκαλα του Αγ. Ραφαήλ στη Μυτιλήνη - Newsbomb.gr

ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Άρθρο του Γιώργου Καραμήτρου

To μαχαίρι από την στιγμή εμφανίσεως του ανθρώπου πάνω στη γη αποτέλεσε όχι μόνο εργαλείο στις καθημερινές εργασίες αλλά και όπλο για την αντιμετώπιση των διαφόρων κινδύνων από άγρια ζώα καθώς και για την εξασφάλιση τροφής μέσου κυνηγιού.

Στις πρωτόγονες κοινωνίες χρησιμοποιήθηκαν αρχικά κοφτερές πέτρες. Με την εξέλιξη του ανθρώπου και με την πάροδο του χρόνου, φθάσαμε στην σημερινή εποχή όπου και το μαχαίρι εξελίχθηκε ως εργαλείο με χρήση διαφόρων ειδών ανοξείδωτου ατσαλιού και με εργονομικές λαβές κτλ.
Στην Ελλάδα του 2007, η τέχνη του μαχαιροποιού τείνει να εξαφανιστεί. Φέτος το καλοκαίρι επισκέφτηκα την Σκόπελο και γνώρισα τον τελευταίο μαχαιροποιό της Σκοπέλου, τον κύριο Χρήστο Πάτση. Ο κύριος Πάτσης, ο οποίος είναι άνω των 80 ετών με λύπη μου είπε πως δεν βρίσκει αντικαταστάτη διότι οι σημερινοί νέοι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν, με αποτέλεσμα να χαθεί και πάλι ένα κομμάτι ιστορίας αλλά και τεχνογνωσίας αφού οι Νεοέλληνες δεν ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τα δικά τους αυθεντικά δημιουργήματα αλλά αντιθέτως γίνανε καταναλωτές εισαγόμενων ειδών.

Θα ήθελα να αναφερθώ στον κύριο Πάτση ο οποίος έχει το εργαστήριο του στη χώρα της Σκοπέλου και κατασκευάζει μαχαίρια από την δεκαετία του 1960 και συνήθως κατά παραγγελία.
Στα σκοπελίτικα μαχαίρια η λαβή επεξεργάζεται από κέρατο τράγου ή γίδας ή κριαριού. Στα παλιότερα σκοπελίτικα μαχαίρια βλέπουμε στη λαβή να χρησιμοποιείται ο συνδυασμός και το δυο κεράτων τράγου και κριαριού από τη μια μεριά έχουμε ανοιχτό χρώμα και από την άλλη σκούρο. Η θήκη των σκοπελίτικων μαχαιριών γίνεται από ξύλο που είναι είτε από πεύκο είτε από κυπαρίσσι. Η ατσάλινη λεπίδα του σφυρηλατείται στο αμόνι. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η λεπίδα έχει χαρακτηριστική μορφή, ασύμμετρη, μονόστομη και κεκαμμένη προς τα εμπρός με το μπροστινό της μέρος να πλαταίνει.Έτσι ακριβώς ήταν ένα παλιό σκοπελίτικο μαχαίρι που βρήκα στην Ταβέρνα-Μουσείο στο Γλυστέρι της Σκοπέλου αλλά και τα χάρτινα μοντέλα που είδα στο εργαστήριο του κυρίου Πάτση. Αυτά θυμίζουν την αρχαία ελληνική κοπίδα η οποία είναι ασύμμετρη, μονόστομη και κεκαμμένη προς τα εμπρός με το μπροστινό της μέρος να πλαταίνει. Στην αρχαία Ελλάδα η κοπίδα χρησιμοποιούταν από το ιππικό καθώς επέτρεπε κρουστική χρήση κατά του αντιπάλου πάνω από το άλογο. Η κοπίδα των αρχαίων Ελλήνων διαδόθηκε μέσω της αποικιοκρατίας των αρχαίων Ελλήνων σε όλη την Μεσόγειο αλλά και μέσω του Μέγα Αλεξάνδρου ο οποίος έφτασε ως την Ινδία και το Αφγανιστάν οπού σήμερα έχουμε τα πασίγνωστα μαχαιριά κου-κρι που η καταγωγή τους ανάγεται στην αρχαία ελληνική κοπίδα.Αυτό το καλοκαίρι είδα πως η μορφή της κοπίδας και όμως διατηρήθηκε στα σκοπελίτικα μαχαίρια που για να είμαι ειλικρινής πριν ένα χρόνο δεν τα γνώριζα.


Είναι λυπηρό να μην βρεθεί κάποιος νεαρός η νεαρή που να μην μάθει την τέχνη του μαχαιροποιού στην Σκόπελο γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική αμέλεια αυτό το χάσιμο της τεχνογνωσίας. Ειδικότερα η διατήρηση των παραδοσιακών μαχαιριών θα πρέπει να ενδιαφέρει τους κυνηγούς και τους λάτρεις των όπλων.

Για ποιά δημοκρατία μιλΑΑαααμΕΕεεε;

Αν ήξερε ο καημένος σύντροφος του ΓΑΠ, Μουμπάρακ, τι θα πει Δημοκρατία θα την είχε αποκαλέσει κι αυτός έτσι τη δικτατορία του!

Αυτήν`η του χαβάτς (εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ@@νι χτενίζεται )

Παραβιάσεις σε ολόκληρο το Αιγαίο


Σε νέες παραβιάσεις σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο προχώρησε σήμερα η Τουρκική πολεμική αεροπορία.
Δύο σχηματισμοί μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 15 αεροσκάφη - τα έξι οπλισμένα - προκάλεσαν τρεις παραβάσεις και 13 παραβιάσεις.
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Αποκρατικοποιήσεις «μαμούθ» στην τετραετία ( ΟΥΣΤ ΡΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ)

Πρόκειται για κοινούς τοκογλύφους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξασφαλίσουν τα φράγκα τους, για όλα τα άλλα δεν τους καίγεται καρφί. Γιατί, αν είχαν έστω και το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη της χώρας που δανείζουν, τότε θα απαιτούσαν από την Κυβέρνηση όχι μόνο τα νούμερα που απαιτούν, αλλά ακόμη 8% ανεργία π.χ., και πληθωρισμό 3% για τον πρώτο χρόνο, 5% ανεργία, και πληθωρισμό 2% για το δεύτερο χρόνο, και ούτε καθε εξής. Τα μόνα «νούμερα» που τους ενδιαφέρουν είναι όσα εξασφαλίζουν το κομπόδεμά τους. Μιλάμε για απίστευτη ξεδιαντροπιά. Αισχρότης. 
http://skopelos-news.blogspot.com/

ΚΚΕ εναντίον Σκάι

«Ψέματα και αστήριχτες κατηγορίες» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ όσα προβλήθηκαν από την τηλεόραση του Σκάι περί μη τήρησης πολιτικής πολυφωνίας από τον 902, καθώς σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων παρουσιάζονταν μόνο οι θέσεις του κόμματος.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει για λόγο «αντιΚΚΕ παράκρουση του συγκροτήματος Αλαφούζου» σημειώνοντας ότι «για τον ιδιοκτήτη του και τα στελέχη του σταθμού "νόμος" είναι τα κέρδη και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομήχανων».
Τονίζει ότι ο Σκάι δεν εξαντλείται στο να αποσιωπά και να διαστρεβλώνει θέσεις και δραστηριότητες του ΚΚΕ αλλά «εκτός από τη διαστρέβλωση της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος, τώρα στοχοποιεί και την επανάσταση του 1821». Και καταλήγει τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει «να εμπιστεύονται τα μέσα προπαγάνδας των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου δημιουργήθηκε στο νησί το Γραφείο Εθελοντισμού. Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, να δημιουργηθεί το Μητρώο Εθελοντών και να σχεδιαστούν οι σχετικές δράσεις, έχουν οριστεί συντονιστές για κάθε περιοχή του νησιού ως εξής:
• Για τη Σκόπελο η κα. Ελένη Χαννά (τηλέφωνο: 6977187988)
• Για τη Γλώσσα η κα. Ελισάβετ Παπαχρήστου (τηλέφωνο: 2424033502), και
• Για το Κλήμα, η κα. Μαρία Δαλακιάρη (τηλέφωνο: 2424033689)
Κεντρικός συντονιστής είναι το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Μάχη Παπαδαυίδ (τηλέφωνο: 6945 929901).
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν (πολίτες, σύλλογοι, κλπ.) να έλθουν σε επαφή με τους παραπάνω συντονιστές.
Από τον Δήμο Σκοπέλου

Τρεις εκρήξεις σε αγωγό αερίου στο Ιράν

Ταυτόχρονες εκρήξεις σε τρεις αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου συντάραξαν την κοντινή ιερή σιιτική πόλη Κομ, μετέδωσε το...
 ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr σήμερα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 05:50 τοπική ώρα στην πόλη Σαλαφσεγκάν, στην κεντρική επαρχία Κομ.
Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές στην Κομ και η κόκκινη λάμψη τους ήταν ορατή στον ουρανό νοτιοδυτικά της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τοπικός αξιωματούχος που ανέφερε μόνο το επώνυμό του – Μπαχραμί - δήλωσε ότι προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Mehr μετέδωσε ότι οι εκρήξεις προκάλεσαν αναστάτωση και ότι άρχισαν να διασπείρονται φήμες λόγω της «ανάρμοστης» ροής πληροφοριών για τα περιστατικά.

Πάντως το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA ανέφερε ότι σημειώθηκε μόνο μια έκρηξη σε έναν αγωγό διαμετακομιδής αερίου που διατρέχει την επαρχία, ότι δεν υπήρξαν απώλειες και ότι τα αίτια του συμβάντος ερευνώνται. Το ISNA, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι η ροή του αερίου στο δίκτυο των αγωγών δεν διακόπηκε

real.gr

ΔΙΕΣΥΡΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ...«Τα MEGA ντόπερμαν της ενημέρωσης»

Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ για το 2011-15 !!!

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ - Ο στρατός αναλαμβάνει την εξουσία

Την παραίτησή του του Χόσνι Μουμπάρακ και τη μεταβίβαση της εξουσίας στον στρατό της Αιγύπτου ανακοίνωσε λίγο μετά τις έξι, ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν.Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» ζήτησαν να μεταφέρει ο στρατός την εξουσία σε μεταβατική πολιτική κυβέρνηση.
Αλλάζει σελίδα η Αίγυπτος με την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία της χώρας, ύστερα από τριάντα χρόνια διακυβέρνησης.
Με ζωντανή εικόνα από το προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε την ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο παραιτηθείς πρόεδρος μεταφέρει όλες τις εξουσίες στον στρατό.
Με ζωντανή εικόνα από το προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε την ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο παραιτηθείς πρόεδρος μεταφέρει όλες τις εξουσίες στον στρατό. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του και όρισε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο να αναλάβει τις υποθέσεις του κράτους» ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος κ. Όμαρ Σουλεϊμάν.
Με το τέλος της ανακοίνωσης τα πλήθη του κόσμου στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ενώ σε όλο την πόλη ακούγονται ζητωκραυγές και κόρνες αυτοκινήτων.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκραύγαζαν «Ο λαός έριξε το καθεστώς», «Νικήσαμε», «Είμαστε ελεύθεροι» σε ένα ξέσπασμα χαράς και ικανοποίησης.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ δεν βρίσκεται όμως πλέον στο Κάιρο, καθώς εγκατέλειψε το προεδρικό Μέγαρο και την πρωτεύουσα με ελικόπτερο το μεσημέρι και πήγε στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα όπου διατηρεί κατοικία.
Τέλος μετά από 18 ημέρες διαδηλώσεων
Η ανακοίνωση της παραίτησης Μουμπάρακ ήρθε μόλις μία μέρα μετά το διάγγελμα του πρώην πλέον προέδρου, όπου ανέφερε ότι θα διατηρούσε την προεδρία μέχρι το Σεπτέμβριο, οπότε και θα πραγματοποιούνταν οι εκλογές. Ωστόσο, το διάγγελμα προκάλεσε μεγαλύτερη οργή στους Αιγύπτιους διαδηλωτές, οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία Ταχρίρ και τους δρόμους σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα, αναφορές κάνουν λόγο ότι την Παρασκευή βρίσκονταν 20 εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους. Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και το προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο, όπου ο στρατός εμπόδιζε την πρόσβαση του κόσμου σε αυτά. Παράλληλα, χιλιάδες Αιγύπτιοι επιχειρούσαν να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα, ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον είκοσι τραυματίστηκαν όταν περίπου 1.000 Αιγύπτιοι επιτέθηκαν σήμερα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη αλ Αρίς στη χερσόνησο του Σινά και προσπάθησαν να απελευθερώσουν κρατούμενους. Στην προσπάθειά τους αυτή αντάλλαξαν πυρά και με τους αστυνομικούς που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στην σκεπή του κτιρίου, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.
Οι διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ κράτησαν 18 μέρες και ακολούθησαν την εξέγερση στην Τυνησία και την πτώση του προέδρου της χώρα Μπεν Αλί.
Μεταβατική πολιτική κυβέρνηση ζητούν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι»
Η παράταξη της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο Αδελφοί Μουσουλμάνοι μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Χόσνι Μουμπάρακ και την ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας στο ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο ζήτησαν από το στρατό να παραδώσει σύντομα την εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση.
«Καλούμε για μια ασφαλή και σταθερή μετάβαση της εξουσίας σε μια κυβέρνηση καθοδηγούμενη από πολίτες και στη σύνταξη ενός Συντάγματος ανώτερου από το υπάρχον της διεφθαρμένης κυβέρνησης» ανέφερε ο Ρασάντ Μπαγιούμι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας των «Αδελφών Μουσουλμάνων», μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.
«Θα πρέπει να εκπονηθεί ένα Σύνταγμα που θα εγγυάται την ελευθερία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια πολιτική κυβέρνηση που θα αποτελείται από τεχνοκράτες μέχρις ότου διενεργηθούν ελεύθερες, δίκαιες εκλογές υπό πλήρη διαφάνεια» πρόσθεσε καταλήγοντας ο κ. Μπαγιούμι.
www.kathimerini.grAP, AFP και Reuters

Αίγυπτος Διαδηλωτές κατέλαβαν την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο

Διαδηλωτές έξω από την κρατική τηλεόραση
Διαδηλωτές έξω από την κρατική τηλεόραση
Περίπου 2.000 διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας της Αιγύπτου στο Κάιρο και δεν επιτρέπουν στον κόσμο να μπαίνει ή να βγαίνει από το κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται σήμερα.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία γράφουν «ο λαός ζητά την πτώση του καθεστώτος». Πολλοί από αυτούς πέρασαν όλη τη νύχτα κοντά στο κτίριο μετά την χθεσινή άρνηση του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να αποχωρήσει από την εξουσία.

Εκατοντάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν από νωρίτερα σήμερα στους δρόμους και σε πολλές πόλεις της χερσονήσου του Σινά. Διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στο αλ Αρίς και τη Ράφα καθώς και σε μικρότερες πόλεις της χερσονήσου μετά την προσευχή της Παρασκευής. Το πλήθος φώναζε «κάτω ο Μουμπάρακ, κάτω ο Σουλεϊμάν» και «δεν θα φύγουμε εμείς, ο Μουμπάρακ πρέπει να φύγει».

Εξάλλου κάποιοι διαδηλωτές κινήθηκαν για πρώτη φορά από τις 25 Ιανουαρίου προς το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το συρματόπλεγμα, μόλις 50 μέτρα από τους τοίχους του μεγάρου.

Αρματα μάχης και στρατιώτες της προεδρικής φρουρά περικύκλωσαν το μέγαρο, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το σημαντικότερο κίνημα της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, κάλεσε σήμερα τους Αιγυπτίους να παραμείνουν στους δρόμους ώστε να διώξουν τον Μουμπάρακ από την εξουσία, χαρακτηρίζοντας το χθεσινό διάγγελμα του αιγύπτιου προέδρου «κόλπο».

«Ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε μπροστά μας με μία ομιλία η οποία αποδεικνύει ότι κρατά ακόμη τα ηνία. Εξακολουθεί να λέει ότι θα κάνει αυτό και εκείνο αλλά μεταβιβάζει εξουσίες στον αντιπρόεδρό του. Πρόκειται μόνο για παραπλανητικά λόγια για να σταματήσει τα αιτήματα του λαού», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Ο λαός απορρίπτει τις δηλώσεις του Μουμπάρακ και του αντιπροέδρου του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων


 Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων θα γίνει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή και των Δημάρχων των νησιών.
Είπε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης σε συνάντηση που είχε χθες με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, τον Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη και τον βουλευτή Κ. Καρτάλη.

Μόνο να μην καθυστερήσουμε και περάσει η τουριστική σαιζόν τώρα πρέπει να πιέσουμε τον υπουργό .τώρα με της υποσχέσεις χορτάσαμε υποσχέσεις μια ζωή θα περιμένουμε λοιπόν και εμείς με την σειρά μας να δούμε τη θα γίνει .διότι φέτος θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα με τους έλληνες επισκέπτες .και πέστε και καμία κουβέντα με τα ναύλα τι γίνετε 
http://skopelos-news.blogspot.com/

Εβαλαν πλώρη για τα νησιά ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (PANTHESSALIAN NEWSPAPER)

Θαύμα! Παιδίατρος στη Σκόπελο!!


Θαύμα! Παιδίατρος στη Σκόπελο
Ο Γολγοθάς που ζούσαν επί τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι της Σκοπέλου τελειώνει σήμερα. Επιτέλους το Κέντρο Υγείας του νησιού στελεχώνεται με παιδίατρο, θέση η οποία πέρασε από τη διαδικασία των κρίσεων. Στο άκουσμα και μόνο της είδησης αυτής όλο το νησί αλλά και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας αισθάνθηκαν τεράστια ανακούφιση και αναμένουν σήμερα τη γιατρό ως μάννα εξ ουρανού.
Δραματικά μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν για τους κατοίκους της Σκοπέλου, μιας και η νευραλγική θέση του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας ήταν κενή.
Οι κάτοικοι του νησιού έπρεπε να ταξιδέψουν στο Βόλο όταν τα παιδιά τους αρρώσταιναν, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για τις μεταφορές. Την ίδια στιγμή ο γενικός ιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου εκτελούσε και χρέη παιδιάτρου όλο αυτό το διάστημα, προσπαθώντας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στο νησί.
Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου αλλά και μαθητές είχαν πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προκειμένου να πιέσουν τους διοικούντες για την πλήρωση της θέσης του παιδιάτρου.
Χθες έγινε γνωστό πως η θέση παιδιάτρου καλύφθηκε και σήμερα αναμένεται η παιδίατρος να αναλάβει υπηρεσία.
ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, σημείωσε πως η κάλυψη αυτής της θέσης είναι σωτήρια για όλο το νησί.
«Μέχρι τώρα υπολειτουργούσαμε. Προσπαθούσα να εξυπηρετήσω όσα περισσότερα περιστατικά μπορούσα. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλους τους Σκοπελίτες και για το Κέντρο Υγείας. Ευελπιστούμε μετά την παιδίατρο να έρθουν και οι δύο παθολόγοι που οι θέσεις τους έχουν περάσει από τη διαδικασία των κρίσεων», σχολίασε ο κ. Τριανταφύλλου.
Η παιδίατρος σήμερα θα δει τον διαμορφωμένο χώρο ασθενών, ενώ θα έχει και στη διάθεσή της τα παιδικά εμβόλια, τα οποία προμηθεύτηκε το Κέντρο Υγείας μόλις ενημερώθηκε για την πλήρωση της θέσης.
Ο κ. Τριανταφύλλου σημείωσε πως σε λίγο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί και παιδίατρος ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και καρδιολόγος.
«Η μοναξιά στο νησί είναι τεράστια. Μόλις δούμε κάποιον να έρχεται αλλάζει η έκφρασή μας. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγιναν τόσα καλά για το νησί μας. Η παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας και οι δύο νέοι γιατροί. Τι κι αν ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο, το θέμα είναι πως οι κάτοικοι θα μπορούν να απευθυνθούν κάπου, θα έχουν μια ιατρική κάλυψη», υπογράμμισε ο κ. Τριανταφύλλου.
http://skopelos-news.blogspot.com/

Αλ Αραμπίγια: «Εγκατέλειψε το Κάιρο ο Μουμπάρακ»


«Μόλις αρθούν οι παρούσες συνθήκες θα ανακαλέσουμε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», δήλωσε ο αιγυπτιακός στρατός, απαντώντας έτσι σε ένα από τα βασικά αιτήματα των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Τόνισε ακόμη την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η ζωή στη χώρα. «Εφυγε από το Κάιρο ο πρόεδρος Μουμπάρακ και η οικογένειά του», μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya, ωστόσο η πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

Στην ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων κάνει έκκληση για να εξομαλυνθεί η καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο. Επιπλέον, αναγνωρίζεται η μεταβίβαση των εξουσιών στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν, τονίζεται πως ο στρατός στηρίζει σθεναρά το διάγγελμα του προέδρου Μουμπάρακ και δεσμεύεται να προστατεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια του έθνους.

Επιπλέον, επισημαίνει πως εγγυάται την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Μουμπάρακ.

Ο στρατός τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες και να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η ζωή στη χώρα, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και οι περιουσίες τους λαού.

Ο φόβος της κυβέρνησης πριν από το πέναλτι...

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
  
Να πάλι η εκλογολογία μπροστά μας. Οι Σαμαράδες, λέει, ετοιμάζονται πυρετωδώς για κάλπες – χωρίς να είναι οι μόνοι – αλλά οι Πεταλωτήδες διαψεύδουν. Την ίδια ώρα το ψοφάλογο – δυστυχώς η Ελλάδα – είναι πανέτοιμο να τινάξει τα πέταλα, όμως μ’ αυτό ουδείς ασχολείται. Τζόγος να γίνεται, εισιτήρια να κόβει η παράσταση και όλα πάνε καλά.
Άλλωστε οι εκλογές καθεαυτές περισσότερο χρήσιμες είναι στην κυβέρνηση όσο κουβεντιάζονται και λειτουργούν ως εργαλείο εκβιασμού έναντι των...
 κοινωνικών αντιδράσεων παρά αν γίνουν στ’ αλήθεια.
● Όσο δεν γίνονται, όλα θα λειτουργούν αδιατάρακτα. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαλύει ό,τι στέκεται εμπόδιο στην εκποίηση και τη διάλυση, ενώ η πιο προβλέψιμη και ακίνδυνη αντιπολίτευση που μπορούμε να θυμηθούμε εδώ και χρόνια θα συνεχίσει να είναι ο απαραίτητος κομπάρσος ώστε το έργο να εκτυλίσσεται χωρίς εκπλήξεις και ανατροπές.
● Αν όμως γίνουν πρόωρα, αυτό θα συμβεί, όπως από το περασμένο φινόπωρο επιμένουμε, μόνο υπό το φάσμα μιας μείζονος κυβερνητικής αποτυχίας που θα απαιτεί τα χειρότερα δυνατά μέτρα – πέραν των όσων έχουν ήδη εφαρμοστεί – ή υπό την απειλή μιας «τελικής λύσης», της οποίας το πολιτικό κόστος θα είναι μη διαχειρίσιμο χωρίς εκλογές.
● Αφήστε που, αν γίνουν χωρίς έναν καταφανώς μείζονα λόγο και με την κυβέρνηση αδύναμη να θέσει ένα «επιθετικό» δίλημμα, θα καταλήξουν σε κάτι μεταξύ Βατερλώ και κωμωδίας των αδελφών Μαρξ.
Σε αυτή τη λούμπα κινδυνεύει λοιπόν να πέσει η κυβέρνηση, η οποία βλέπει τώρα ολοζώντανο τον κίνδυνο να πάρει όλα τα νέα, επώδυνα, καταστροφικά για την κοινωνία και πλήρως διαλυτικά για την οικονομία εισπρακτικά μέτρα χωρίς να έχει λάβει το επικοινωνιακό «αντάλλαγμα» που επίμονα ζητάει από τους δανειστές και τους «μπράβους» τους.
 Γυμνοί εν τοις σικυοίς *
Η προσωρινή ηρεμία που επήλθε στις αγορές εν όψει των αποφάσεων του Μαρτίου περί μιας συνολικής «λύσης» στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης φαίνεται να μεταθέτει την ικανοποίηση του κυβερνητικού «αιτήματος» (!) για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό «στήριξης».
Μπορεί εμείς να λέμε συνεχώς ότι η επιμήκυνση – και τα άλλα μέτρα της αναδιάρθρωσης, όπως η επαναγορά ομολόγων και ο νέος δανεισμός για την υλοποίησή της – να συνιστά τη χειρότερη μορφή αναδιάρθρωσης, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί την κυβέρνηση.
Η δύναμη πυρός του μιντιακού και «επιστημονικού» σαλτιμπαγκισμού είναι τόσο καθοριστική, ώστε η κυβέρνηση βασίμως να ελπίζει πως αυτού του είδους η μακροχρόνια καταδίκη της χώρας στην ύφεση και τη διάλυση μπορεί να «πουληθεί» πολιτικά σαν μείωση του χρέους, σαν «ελάφρυνση» από τους τόκους και, πάνω απ’ όλα, σαν μια κυβερνητική νίκη.
Κυρίως όμως θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί σαν αντίβαρο στη νέα φορολογική αφαίμαξη, στην περαιτέρω κατάργηση ή ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας λειτουργίας και, εν τέλει, σαν κάποιου είδους... «ανταμοιβή» (!!!) προς τον ελληνικό λαό για τις δυσβάστακτες και εντελώς άδικες θυσίες στις οποίες θα συνεχίσει επ’ άπειρον να υποβάλλεται, ειδικά μετά την ελεγχόμενη πτώχευση – ή, με πιο απαλή διατύπωση, μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της.
Αν, όμως, τα μέτρα του Μαρτίου έλθουν χωρίς τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει ένα είδος επικοινωνιακής διαχείρισής τους και αν, επιπλέον, η όποια «λύση» μετατεθεί ακόμη και για μετά το καλοκαίρι, τότε στο Μαξίμου θα έχουν τεράστια δυσκολία όχι μόνο να δικαιολογήσουν τη σκλήρυνση δίχως να χρεωθούν τη μέχρι τώρα αποτυχία, αλλά και να εμπορευθούν «ελπίδα», «δικαίωση» και «επιβράβευση» για την πιο καταστροφική οικονομική πολιτική που γνώρισε η χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.
Με την κοινωνία υπό το φάσμα της σχεδόν πλήρους πτώχευσης θα είναι τρομακτικά δύσκολο να θέσει η κυβέρνηση τα επιθετικά «διλήμματα» που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν με καλές πιθανότητες στην κάλπη. Θα πρέπει να πιει ολόκληρο το πικρό ποτήρι και να εκθέσει τον εαυτό της στον κίνδυνο μιας κοινωνικής έκρηξης, η οποία θα μπορούσε να έλθει ακόμη και από το πουθενά...

Το παράδειγμα της Τυνησίας
Ενδεικτικό του κινδύνου που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ανεξέλεγκτες εκρήξεις είναι το παρακάτω παράδειγμα, το οποίο παραθέτουμε όπως ακριβώς το διαβάσαμε σε ένα εξαιρετικό κείμενο του Κώστα Γεώρμα με τίτλο Η εξέγερση του αραβικού έθνους ενάντια στην παγκοσμιοποίηση:
«Ο Μπουαζίζι ήταν τριών ετών όταν ο πατέρας του, ένας χαμηλόμισθος εργάτης στη γειτονική Λιβύη, πέθανε από προβλήματα καρδιάς. Στα δώδεκά του πήγαινε στο σχολείο και τα βράδια δούλευε. Στα δεκαεπτά του χρόνια άρχισε να δουλεύει κανονικά και παράτησε τα όνειρά του να συνεχίσει στο πανεπιστήμιο, γιατί έπρεπε να στηρίξει τα άλλα αδέλφια του και την αδελφή του Λέιλα που φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. Η δουλειά που χρόνια ήξερε ήταν να πουλά φρούτα με ένα καρότσι.
Ήταν 17 Δεκεμβρίου όταν, έχοντας αγοράσει τα πράγματα που θα πουλούσε και περιμένοντας τους πελάτες του, μία αστυνομικός τον ράπισε στο μέτωπο, του κατέσχεσε τη ζυγαριά και σκόρπισε στον δρόμο τα φρούτα. Βλέπεις ο Μπουαζίζι αρνιόταν να πληρώσει τη μίζα που ήταν αναγκαία για να του δώσουν την άδεια.
Σε μια πόλη γνωστή για τη διαφθορά των αρχών και για την ανεργία, ο Μπουαζίζι, όπως λέει και ο Καραποστόλης στο συγκλονιστικό του βιβλίο Διχασμός και Εξιλέωση, έθεσε το ερώτημα: "Τι αξίζω;". Αυτό που άξιζε ήταν η βοήθεια προς την οικογένειά του, το πρόσωπο και η αξιοπρέπειά του απέναντι στη μικρή κοινωνία του χωριού του.
"Δύσκολο", λέει ο Καραποστόλης, "να φανταστείς μια ηθική που θα πυροδοτούσε μια πολιτική κινητοποίηση". Στα είκοσι επτά του χρόνια, ο Μπουαζίζι θύμωσε. Αυτό το νέο παλικάρι, που, σύμφωνα με τη μάνα του, ποτέ δεν είχε βαρυγκομήσει, έπεσε στο χώμα, έκλαιγε και φώναζε: "Πρέπει να γίνω κλέφτης; Πρέπει να πεθάνω;". Τράβηξε για το τοπικό κυβερνείο, να διαμαρτυρηθεί. Εκεί, βέβαια, μία εξουσία που ήξερε μόνο από μίζα, κουτοπονηριά, σκύψιμο του κεφαλιού προς τα μεγάλα αφεντικά και απέχθεια και περιφρόνηση προς τους γηγενείς δεν τον δέχτηκε.
Τότε ο Μπουαζίζι είπε "τέλος στον εξευτελισμό" και έβαλε μπουρλότο σε μία υποτελή εξουσία. Η μάνα του ήταν απόλυτη: Δεν ήταν η φτώχεια που τον έσπρωξε εκεί. Άλλωστε είχε μαζέψει κάποια λεφτά και ετοιμαζόταν να πάρει ένα μικρό φορτηγάκι για τη δουλειά. Ήταν όμως ο εξευτελισμός, η ταπείνωση. Άλλοι λένε ότι, πριν βάλει φωτιά στον εαυτό του, λούστηκε με βενζίνη, άλλοι λένε ότι χρησιμοποίησε νέφτι.
Όπως και να 'χει, αυτή η φωτιά ήταν παράξενη: ευωδίαζε γιασεμί! Ευωδίαζε αυτοεκτίμηση, αξιοπρέπεια, θυσία για την κοινότητα, πάθος για εθνική αξιοπρέπεια. Και δεν ήταν μία φωτιά που έκαιγε έναν άνθρωπο. Ήταν μια πυρκαγιά που επεκτάθηκε αστραπιαία σε όλες τις καρδιές στον αραβικό κόσμο και έμελλε να αλλάξει τις γεωπολιτικές ισορροπίες σε όλη τη Μέση Ανατολή, στον κόσμο της Μεσογείου»...
Η Μεσόγειος φλέγεται και η φωτιά καίει πολύ κοντά μας.
* Λογοπαίγνιο, το οποίο κάπου διάβασα ως απόπειρα να αποδοθεί... «αρχαιοπρεπώς» (!) η λαϊκή έκφραση «Ξεβράκωτοι στ' αγγούρια»

Ξεσηκωνόμαστε, τους ανατρέπουμε και παλινορθώνουμε τη δημοκρατία ή γυρίζουμε στα χωριά μας, όσοι έχουμε, και φυτοζωούμε ως το τέλος μας.

Η κυβέρνηση έχει πάρει πια την κατρακύλα του απολυταρχισμού.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα κόμματα, ούτε για την τιμή των όπλων, δεν διανοείται να φέρει μια πρόταση μομφής στην βουλή, ή να διοργανώσουν όλοι μαζί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική κατρακύλα και τα άδικα οικονομικά μέτρα εναντίον του λαού.
Είμαστε μόνοι μας. Και ότι είναι να γίνει θα το κάνουμε μόνοι μας εμείς και όχι τα κόμματά μας. Που συμμετείχαν σε αυτό το 30-ετές πάρτυ που μας έφερε ως εδώ, στο χείλος του γκρεμού. Εκτος κι αν πιστεύει κάποιος πως το διεφθαρμένο αυτό πολιτικό σύστημα έχει σκοπό να κάνει κάθαρση στον εαυτό του και να αυτοτιμωρηθεί.
Το πιο σίγουρο είναι πως το κομματικό καθεστώς αυτό θα επιχειρήσει και πάλι να μαγειρέψει το Σύνταγμα, ερήμην μας και χωρίς καν να ρωτήσει την γνώμη μας. Ωστε να την βγάλει καθαρή και όλοι οι επιφανείς ροκ σταρ των επαγγελματιών της πολιτικής να μείνουν αλώβητοι και στις θέσεις τους. Ωστε να συνεχίσουν να χαρίζουν συμβάσεις στα αφεντικά τους. Οπως κάνουν χρόνια τώρα. Χρόνια πολλά.
Εχουμε αρχίσει και αντιδρούμε σαν λαός σε όλη αυτή τη σήψη και τον βόθρο. Κινήματα ξεφυτρώνουν παντού. Μένει η τελική μας έφοδος. Αλλά πρέπει να είμαστε και έτοιμοι και να γνωρίζουμε τι πρέπει να ζητήσουμε να αλλάξει. Να γνωρίζουμε τι είναι δημοκρατία, τα βασικά της, αυτά που μας μάθαν οι δασκάλοι μας στο δημοτικό.
Και να μην περιμένουμε τα κόμματα να μας καλέσουν σε συγκέντρωση. Δεν θα το κάνουν. Εμείς θα επιχειρήσουμε την τελική έφοδο όταν έρθει η ώρα. Και όπως μας έδειξαν οι Αιγύπτιοι ο καλύτερος τρόπος είναι να μαζευτούμε στις πλατείες, σε μια πλατεία, και να μείνουμε εκεί φωνάζοντας μέχρι να μας βγει το λαρύγγι, πως θέλουμε να γίνει παλινόρθωση της δημοκρατίας. Οργανωμένοι με την τροφοδοσία μας, με τα φορητά μας φαρμακεία, με τα laptop μας. Ολοι μαζί ενωμένοι.
Αλλιώς θα μας τσακίσουν. Μας τσακίζουν κάθε μέρα. Σιγά σιγά. Είναι ενωμένοι αυτοί εναντίον μας, όλο το σύστημα και τα καθεστωτικά κόμματα. Γι’ αυτό δεν μας υπερασπίζεται κανείς. Γι’ αυτό ούτε μια πρόταση μομφής.
Κι αν μας τσακίσουν, το μόνο που θα μας έχει μείνει θα είναι να γυρίσουμε στα πατρικά μας, στα χωριά μας, όσοι είμαστε τυχεροί και διαθέτουμε τέτοια ευλογία, κι εκεί να περιμένουμε το οριστικό μας τέλος. Φυτοζωόντας.
Θραξ Αναρμόδιος

10μηνη καθυστερηση στα Τεμπη.Και όμως κανενα προστιμο στον κατασκευαστη! Και θα του πληρωνουμε και διοδια.

Θα εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο;

Συνωμοσία … ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε πίσω από το “δεν πληρώνω” ο ΓΑΠ

ΜΙΧΕΛΗ γραψτους στα @@@ σου και κανε αυτό που πρεπει

Αρχίζουμε και σε συμπαθούμε δήμαρχε φαίνετε είσαι  ενεργητικός σε πολλά πράγματα βεβαία είναι λίγος ο χρόνος που είσαι στον δήμο αλλά τρέχεις και εμείς γουστάρουμε να τρέχει ο δήμαρχος για το καλό του νησιού εμείς πιστεύουμε ότι όλη μαζί μπορεί κάτι να αλλάξουμε  σε αυτό το νησί για το καλό όλον μας και αυτός είναι ο  λόγο που έχουμε να σου επιστήσουμε την προσοχή σου
Τράβα μπροστά μην ακούς κανέναν άσε όλους τους γλύφτες που στην πέφτουν μην  κάνεις το λάθος και εμπιστευτείς κανέναν τα δείγματα που μέχρι τώρα μας δίνεις είναι θετικά εμείς όλοι η σκοπελίτες θα σε στηρίξουμε θέλουμε ισοπολιτεία για όλους τους δημότες  αυτό θέλουμε κουραστήκαμε με της κλίκες μια ζωή στον δήμο σκοπέλου να διπλαρώνουν το κάθε νέο δήμαρχο και να είναι αυτή κουμανταδόροι στης δουλείες στης πρόσληψης και σε ότι διάολο ρουσφέτια γινοντουσαν έξαλλου δεν είσαι κανένα κορόιδο εσύ. ξέρεις τι θα κάνεις έχεις κάλους συνεργάτες  να εμπιστευτείς και πάντα με τον έλεγχο σου δίωξε τα λαμόγια που μπορεί να στην πέσουν  ξέρεις αυτή που πάνε πάντα με τους κερδισμένους   .
Αυτά τα λίγα από εμάς
Υ/Γ δεν θέλουμε πρόσληψη δεν θέλουμε ρουσφέτι δεν θέλουμε αδικία για κανέναν τα νόμιμα που πρέπει σε όλους θέλουμε …
http://skopelos-news.blogspot.com/

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου