Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Σκεφτείτε για λίγο!!

Σκεφτείτε για λίγο, ποιον συμφέρει εν δυνάμει η γιγάντωση του ζητήματος της Νομικής ;
Tην ίδια την κυβέρνηση!
Ενα θέμα ήσσονος σημασίας συγκριτικά με τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα της χώρας στην οικονομία, παιδεία, κοινωνική πολιτική, μεταναστευτικό, ανάγεται από κάποιους αφελώς λόγω εθνικιστικών ή ρατσιστικών ιδεοληψιών και απ’τα κανάλια λόγω τηλεθέασης σε μείζον εθνικό θέμα, δίνοντας ένα δυνατό επικοινωνιακό χαρτί στην κυβέρνηση.
Τι είναι πιο εύκολο να επιλυθεί, όλα τα παραπάνω σοβαρότατα προβλήματα που αναφέρθηκαν, ή να απομακρυνθούν τελικά οι καταληψίες λαθρομετανάστες της Νομικής ;
Mετά τις “αντιτρομοκρατικές επιτυχίες” να είστε σίγουροι ότι θα προστεθεί άλλη μία, που όταν προβληθεί καταλλήλως από τα ΜΜΕ, πολλοί θα νομίζουν ότι λύθηκε το μεταναστευτικό και το κυβερνόν κόμμα θα κερδίσει κι άλλους δημοσκοπικούς πόντους.

Δέκα μυστικά του facebook

Συνεχώς βγαίνουν και νέες αποκαλύψεις

1. Το αποτυπωμένο πρόσωπο του Al Pacino βρισκόταν στην αρχική σελίδα του Facebook
Πριν από τον ανασχεδιασμό της επίσημης αρχικής σελίδας του Facebook, τo 2007, η πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου ιστότοπου παρουσίαζε το πρόσωπο ενός άνδρα, πίσω από ένα «σύννεφο» ψηφίων του δυαδικού κώδικα. Από τότε στο ανδρικό πρόσωπο δόθηκε ο αόριστος χαρακτηρισμός «ο τύπος του Facebook» (Facebook guy), μέχρι σήμερα που φανερώθηκε η ταυτότητά του. Ο David Kirkpatrick αποκάλυψε στο βιβλίο του, Τhe Facebook Effect, ότι η εικόνα με το πρόσωπο είναι το αποτέλεσμα μιας επεξεργασμένης φωτογραφίας του Al Pacino, δημιούργημα ενός φίλου και συμφοιτητή του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

2. Μια από τις πρώτες λειτουργίες του Facebook ήταν η διανομή αρχείων μεταξύ των μελών του
Δεν θα το βρείτε αυτό στο χρονοδιάγραμμα του Facebook, αλλά η πρώιμη μορφή του ήταν μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης πιο κλειστού τύπου, μεταξύ φίλων, το λεγόμενο Wirehog, που δημιουργήθηκε παράλληλα με το Facebook από τον Mark Zuckerberg και τρεις άλλους. Το Wirehog λειτούργησε το 2004 και σημειώνεται ότι είχε προγραμματιστεί ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του Facebook. Ένα χρόνο αργότερα όταν το Facebook άρχισε να προωθεί ενεργά τις υπηρεσίες του, ο Zuckerberg δήλωσε στην εφημερίδα «The Harvard Crimson», «νομίζω ότι το Wirehog πιθανότατα θα εξαπλωθεί, κατά τον ίδιο τρόπο όπως το Facebook”. Παρ’ όλ’ αυτά εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με τις πειρατικές ενέργειες, το Wirehog διέκοψε τη λειτουργία του, το 2006, προτού η χρήση του Facebook πάρει μεγάλες διαστάσεις.

3. Τα πρώτα εταιρικά μέλη στο Facebook ήταν η Apple και η Microsoft
Πολλοί από εσάς ίσως να γνωρίζετε ότι το Facebook στην αρχή της λειτουργίας του απευθυνόταν σε διακεκριμένα αμερικάνικα πανεπιστήμια, πριν να εντάξει στον κύκλο του και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ivy League. Αλλά γνωρίζετε για το ποιά εταιρεία ενδιαφέρθηκε πρώτη να περιληφθεί στα μέλη του Facebook; Τον Μάιο του 2006, η Apple και η Microsoft ήταν μεταξύ των πρώτων εταιρειών, όπως η Intel, EA και Amazon. Επίσης, η Accenture, Gap, Intuit, Pepsi, PricewaterhouseCoopers και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Teach for America. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006 ο καθένας, ανεξαρτήτως της υπαγωγής του σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή εταιρεία, είχε την δυνατότητα να γίνει μέλος στο Facebook, με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά το διάσημο αυτό site να μετρά 50 εκατομμύρια μέλη.

4. Τα κρυμμένα «Easter Eggs» του Facebook
Τα “Easter eggs” δεν είναι πλέον άγνωστα στο Facebook. Προηγουμένως, μια ταινία με έμμεσες αναφορές θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο site. Οι οποιεσδήποτε έμμεσες αναφορές εμφανίζονταν στο κάτω μέρος της παλιάς «Σελίδας Φίλων» το 2007 και μία απ’ αυτές ήταν το ορτύκι από την ταινία The Wedding Crashers. Αργότερα με το όνομα «ορτύκια» εμφανίστηκαν και άλλες αναφορές στο κείμενο, στο κάτω μέρος της ίδιας σελίδας, περιλαμβάνοντας και το εξής: «Μόνο τα πιο επιδέξια ορτύκια επιβιώνουν κατά την κυνηγετική περίοδο» και «ό,τι δεν σκοτώνει το ορτύκι το κάνει πιο δυνατό». Επιπλέον, ο «Κώδικας Κονάμι», για τον οποίο περηφανευόταν το Facebook, άλλαξε το υπόβαθρο του ιστότοπου, προσθέτωντας πολύχρωμους κύκλους και έντονο φως. Τέλος, υπάρχει το «Easter Egg» με τη δυνατότητα συνομιλίας στο Facebook, το λεγόμενο «Chris Putnam», που συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Για να το δοκιμάσετε, σε συνομιλία του πληκτρολογήστε: Putnam και πατήστε enter!

5. Το νόημα του όρου «Poke» δεν έχει προσδιοριστεί
Ενώ το Facebook εξηγεί πως επιτυγχάνεται η ενέργεια του «poking» στο κέντρο βοήθειας, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την προέλευση του όρου. Ο πιο κοινός προσδιορισμός του όρου είναι το φιλικό «σκούντημα», χωρίς όμως να αγνοηθούν τα ερωτικά υπονοούμενα. Ο David Kirkpatrick αποκάλυψε στο βιβλίο του, The Facebook Effect, ότι ο Zuckerberg στην ερώτηση για τον προσδιορισμό του διαδικτυακού όρου «poke» είπε: “Σκεφτήκαμε πως θα ήταν διασκεδαστικό να επινοούσαμε μια εφαρμογή χωρίς να έχει συγκεκριμένη εξήγηση και σκοπό… Γι’ αυτό δώστε εσείς τη δική σας εξήγηση, γιατί από μας δεν θα πάρετε απάντηση”.

6. Ένας χρήστης του Facebook έχει κατά μέσο όρο 130 φίλους
Πόσους φίλους έχεις στο Facebook; Υπολογίζεται ότι ένας μέσος χρήσης του Facebook έχει 130 φίλους. Η επίσημη σελίδα του Facebook είναι γεμάτη με παρόμοια στατιστικά στοιχεία, όπως το ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν πάνω από 500 δισεκατομμύρια λεπτά ανά μήνα στο Facebook, ενώ η τρέχουσα, επίσημη καταμέτρηση των ενεργών χρηστών του ανέρχεται σήμερα σε πάνω από 500 εκατομμύρια άτομα. Αξιοσημείωτο είναι το ότι περισσότερες από ένα εκατομμύριο ιστοσελίδες έχουν ενσωματωθεί στον κύκλο του Facebook και περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook σε εξωτερικούς δικτυακούς τόπους κάθε μήνα.

7. Υπάρχει εφαρμογή ενημέρωσης για το τι προσφέρει το Café Menu του Facebook
Όπως συμβαίνει και με την Google, το υπηρεσιακό προσωπικό του Facebook δικαιούται τρία δωρεάν γεύματα την μέρα, όπως επίσης και δωρεάν ποτά και σνακς, τα οποία προσφέρει το «Facebook Culinary Team» στο Cafe X ή στο Cafe 6. Αν οι υπάλληλοι επιθυμούν να μάθουν για τα γεύματα που υπάρχουν στο μενού, δεν χρειάζεται να κάνουν και πολλά…Πολύ απλά επιλέγουν την εφαρμογή «Lunchtime», που υπάρχει στο προφίλ τους, και αμέσως ενημερώνονται για την ποικιλία των εβδομαδιαίων γευμάτων.

8. Ο Mark Zuckerberg προσδίδει στον εαυτό του το τίτλο του «αποφοίτου του Harvard»
Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο facebook.com/zuck (στο προσωπικό προφίλ του Zuckerberg) το μικρό ψεματάκι του ιδρυτή του Facebook σχετικά με τις πληροφορίες, που παραθέτει για τον εαυτό του. Ο Zuckerberg αυτοαποκαλείται «απόφοιτος του Ηarvard», στοιχείο αναληθές, αφού εγκατέλειψε τις πανεπιστημιακές του σπουδές, πρoκειμένου να επικεντρωθεί στην οργάνωση και λειτουργία του Facebook. Όταν η ανταποκρίτρια της ενημερωτικής εκπομπής «60 λεπτά», Lesley Stahl, ρώτησε τον Zuckerberg να μάθει γι’ αυτή την ανακρίβεια, ο τελευταίος δήλωσε: “Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχει ρύθμιση σχετικά με την εγκατάλειψη του φοιτητή από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο”.

9. Η τεράστια συμμετοχή των Καλιφορνέζων στο Facebook
Ισχυρή θέση στον κατάλογο των χρηστών του Facebook κατέχει η αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνιας, μια πολιτεία με έντονη κοινωνική δραστηριότητα όπως φαίνεται, καθώς απαριθμεί 15,267,160 χρήστες του Facebook στην περιφέρειά της, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Facebakers.com. Ο εκπληκτικά μεγάλος αριθμός των Καλιφορνέζων μελών του Facebook ισοδυναμεί με το 41% των χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής! Αμέσως μετά την Καλιφόρνια έρχεται η πολιτεία του Τέξας με 9 εκατομμύρια χρήστες, τρίτη η Νέα Υόρκη με 8 εκατομμύρια χρήστες, ενώ τελευταία στη λίστα εμφανίζεται η πολιτεία του Ντελάγουερ να έχει τους λιγότερους χρήστες του Facebook.

10. Ένας υπάλληλος του Facebook πώλησε ένα αθλητικό σακάκι της εταιρίας του για $4,000 στο eBay
Αν ένα προϊόν της εταιρείας του Facebook θεωρείται συλλεκτικό στις μέρες μας, σκεφτείτε το μέγεθος της αξίας του στα επόμενα χρόνια. Ένας υπάλληλος του Facebook πώλησε πρόσφατα στο eBay ένα πρωτότυπο αθλητικό σακάκι της εταιρείας, για το εκπληκτικό ποσό των 4,050 δολαρίων, με σχεδόν 50 υποψηφίους να μάχονται για να κερδίσουν τη δημοπρασία. Το γεγονός ότι ο Mark Zuckerberg εθεάθη με το ίδιο αθλητικό ένδυμα στη διάσκεψη D8 και το ότι έπειτα φανέρωσε τα ανεξήγητα διακριτικά, που απεικονίζονται στο σακάκι, ευνόησε, βέβαια, το ποσό των προσφορών. Και πάλι όμως εξακολουθεί να θεωρείται παράδοξο το ποσό της τελικής πώλησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το συγκεκριμένο σακάκι δεν άγγιξε ποτέ το δέρμα του Zuckerberg! Αυτά ήταν τα 10 πιο συναρπαστικά και άγνωστα, στους περισσότερους από εμάς, γεγονότα που συνέβησαν κατά την εξέλιξη του Facebook, ενός πασίγνωστου κοινωνικού ιστότοπου, που διείσδυσε για τα καλά στην καθημερινότητά μας και άλλαξε τα δεδομένα των κοινωνικών σχέσεων σ’ όλο τον κόσμο.

«Οχι» σε άρση ασύλου λέει η κ. Παπαρήγα

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο ενδεχόμενο παραβίασης του ασύλου κατέστησε σαφή χθες η Αλ. Παπαρήγα, ενώ ο Φ. Κουβέλης ζήτησε τη μετεγκατάσταση των μεταναστών σε κατάλληλο χώρο. Τόσο το ΚΚΕ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά είχαν ασκήσει πολύ σκληρή κριτική την Τρίτη σε όσους οργάνωσαν την κατάληψη της Νομικής, τονίζοντας ότι εκθέτουν τους μετανάστες και υπονομεύουν το άσυλο, δείχνοντας έτσι προς τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τη σκυτάλη πήρε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που κατηγόρησε το Δίκτυο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποβλέπουν στην κοινωνική ένταση. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης ζήτησε παρέμβαση της αστυνομίας στη Νομική και επίσπευση αλλαγών στον νόμο περί ασύλου.
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε χθες την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ επιχείρησε να αναδείξει το θέμα των δικαιωμάτων των μεταναστών. Η παρέμβαση αυτή ήρθε σε συνέχεια της σκληρής κριτικής του ΚΚΕ «σε όσους οδήγησαν τους μετανάστες στο παλιό κτίριο της Νομικής», ότι «προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου». Η γ. γ. χαρακτήρισε «άμεσο και πρακτικό ζήτημα» αυτό της νομιμοποίησης και των εργασιακών δικαιωμάτων και πρόσθεσε: «ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε νομιμοποίηση σε όλα εκείνα τα σχέδια που θέλουν να εγκατασταθεί η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και κατά καιρούς να παρεμβαίνει καταλύοντας το άσυλο».
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί η μεταστέγαση, η μετακίνηση των μεταναστών σε άλλο κατάλληλο χώρο», ενώ επανήλθε στην κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά για το θέμα του ασύλου λέγοντας: «Οσοι ενέπλεξαν τους μετανάστες στην υπόθεση του πολιτικού ασύλου, ας αναλογιστούν και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «έγκλημα» αυτό που διενεργείται στη Νομική, υπενθυμίζοντας ότι η διακίνηση λαθρομεταναστών παραμένει κακούργημα. Ζήτησε από την κ. Διαμαντοπούλου να επισπεύει τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο και σε διαφορετική περίπτωση προανήγγειλε πρόταση νόμου του ΛΑΟΣ.
Οξύτατη επίθεση εναντίον του Δικτύου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε στο Βήμα FM πως «αυτοί οι κύριοι δεκάρα δεν δίνουν για τα δικαιώματα των μεταναστών» και ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κοινωνική ένταση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «μιλάει για το Δίκτυο, μιλάει για ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακριβώς έτσι!

Πάνε όλα, και Ζήμενς, και ακρίβειες, και περικοπές, και ανεργίες. Όλα αυτά ανήκουν στο απώτατο ξεχασμένο παρελθόν. Καθήστε στους καναπέδες και απολαύστε τηλεκαυγάδες και θέαμα. Το έργο “Λαθροκατάληψη Νομικής” είναι η τέλεια πασοκική σκηνοθεσία. Εγώ έχω αρχίσει και το βρίσκω εξόχως διασκεδαστικό, χωρίς πλάκα.
http://skopelos-news.blogspot.com

Τρία νέα εντάλματα σύλληψης για τα δέματα - βόμβες

Τρία νέα εντάλματα σύλληψης για καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εξέδωσαν οι Εφέτες Ανακριτές, για την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων με προορισμό πρεσβείες στην Αθήνα και ξένους ηγέτες στο εξωτερικό.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν για τους Γιώργο Νικολόπουλο, αδελφό του 23χρονου που συνελήφθη στην Κηφισιά, Νταμιανό Μπολάνο και Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω τον περασμένο Νοέμβριο με τον Παναγιώτη Αργυρού.

Αργά το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον Εφέτη Ανακριτή, για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης, ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για τη συμμετοχή στους «Πυρήνες» και ένα για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και άλλους στόχους.

Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου γκλοκ με γεμιστήρα των 15 φυσιγγίων, άλλη μία γεμιστήρα με 15 φυσίγγια, μία χειροβομβίδα ρέπλικα, μία κάμερα-στιλό και μία πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ενοικιαστεί ένα από τα σπίτια της οργάνωσης.

«Αν μπείτε μέσα, να φέρετε και φέρετρα μαζί σας!»

Εισαγγελική παρέμβαση για το «Παπαδογιώργη» ζητά ο Μιχαλολιάκος

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά προκειμένου να απομακρυνθούν όλοι οι αλλοδαποί, διαφόρων εθνικοτήτων, που έχουν καταλάβει τα κτίρια του Στρατοπέδου «Παπαδογιώργη», ζήτησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, στο «Στρατόπεδο Παπαδογιώργη», έκτασης 12 στρεμμάτων, που είχε παραχωρηθεί το 2005 από το ΥΕΘΑ στο Δήμο Πειραιά, διαπίστωσε ότι το χώρο και τα κτίρια έχουν καταλάβει άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο και εντός του πρώην στρατοπέδου σταθμεύουν πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε ο χώρος και τα κτίρια να αποδοθούν ελεύθερα στο Δήμο και να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως εξάλλου προέβλεπε η πράξη παραχώρησής του από το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας στη Νομική

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο της Νομικής Σχολής. Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους γύρω δρόμους και καλεί τους φοιτητές να απομακρυνθούν από το κτίριο, ενημερώνοντας ότι έχει γίνει άρση του ασύλου.

Παράλληλα, καλεί τους μετανάστες να εκκενώσουν άμεσα το κτίριο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται πέντε εισαγγελείς που μεριμνούν για την τήρηση της νομιμότητας.

Νωρίτερα, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσαν το «πράσινο φως» για επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη.
Η πρυτανεία ανακοίνωσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την απόφαση που έλαβε για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Με την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο της κατάληψης.

Νωρίτερα, οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψή τους, παραμένοντας στο κτίριο της Νομικής.

Οι μετανάστες «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο που τους προτάθηκε δεν πληροί τις προδιαγραφές (ασφαλείας) που είχαν συμφωνηθεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος.

Τη μετακίνησή τους σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας είχαν προτείνει οι πρυτανικές αρχές. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κτίριο «πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειωνόταν ότι η λύση αυτή επετεύχθη με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής.

«Κατάλυση του ασύλου δεν πρόκειται να γίνει. Οι νόμοι είναι νόμοι και εννοείται ότι θα εφαρμοστούν», είχε διαμηνύσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει λύση έως τη λήξη της διορίας.

«Αν μπείτε μέσα, να φέρετε και φέρετρα μαζί σας!»

Δραματικές εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας, μετά την απόφαση των καταληψιών μεταναστών να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής.

Η οδός Σόλωνος αποκλείστηκε από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ τα πούλμαν που είχαν πάει να παραλάβουν τους μετανάστες, με εντολή του πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε άλλο χώρο, έφυγαν άδεια.

Πριν από λίγο, εκπρόσωπος των μεταναστών, μπροστά στην κάμερα του protothema.gr, προειδοποίησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή: «Αν κάνετε το λάθος και μπείτε μέσα, να φέρετε μαζί σας και φέρετρα. Δεν θα φύγουμε ζωντανοί από εδώ»!

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στη Νομική και τους πέριξ χώρους είναι το γεγονός ότι στα Προπύλαια διεξάγεται συνέδριο θεατρολογίας, οι συμμετέχοντες στο οποίο ειδοποιήθηκαν να διακόψουν.

Η Πρυτανεία συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, ενώ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, δέχθηκε αίτημα από την Πρυτανεία του πανεπιστημίου να επιτρέψει την παρέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση του χώρου.

Το χρονικό των εξελίξεων

Να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής, που κατέλαβαν από την Τρίτη, αποφάσισαν οι μετανάστες κατά τη συνέλευσή τους, που έληξε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλο χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο, που τους προτάθηκε, δεν πληρεί τις προδιαγραφές (ασφαλείας), που είχαν συμφωνηθεί».

Φαίνεται λοιπόν ότι οι χτεσινές πολύωρες διαβουλεύσεις με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες τους εξασφάλισαν κτίριο για την παραμονή τους, καθώς και το ό,τι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και η κοινωνία ασχολείται επί μέρες με το θέμα τους, δεν ικανοποιούν τους μετανάστες!

«Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε σήμερα κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής - οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν κατηγορηματικός ως προς το ό,τι και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά και το άσυλο δεν θα καταργηθεί!

Συμφώνησαν οι ΜΚΟ, αλλά …

Την Τετάρτη, έπειτα από πολύωρες συσκέψεις, οι πρυτανικές αρχές ήρθαν σε συμφωνία με τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη μεταφορά των μεταναστών σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, την Πέμπτη, οι μετανάστες έκλεισαν την κεντρική πύλη της Νομικής και σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ τόνιζαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, όπως έλεγαν εισαγγελικές πηγές.

Ο κ. Τέντες επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.

Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι υπάρχουν ευθύνες από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τους διακινητές των λαθρομεταναστών. Ο πρύτανης εξέφρασε την αγωνία του για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.

Την ίδια ώρα, έντονο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το γεγονός και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ακόμη και συνεργείο της νοτιοκορεάτικης τηλεόρασης, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να το καλύψει.

Έκπληκτοι οι Νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι, ζητούν από τους Έλληνες συναδέλφους τους, να τους περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της Νομικής, αλλά και να τους εξηγήσουν το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι αρμόδιοι υπουργοί έδειχναν αποφασισμένοι να μη νομιμοποιηθεί κανένας παράνομος μετανάστης. Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν: «Μέσα σε λίγο καιρό θέσαμε τους όρους για συντεταγμένη μεταναστευτική πολιτική μετά από την αδράνεια των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Με την αναθεώρηση του μεταναστευτικού νόμου 3386/05 χτυπάμε τη μαύρη εργασία ενσωματώνοντας την ευρωπαϊκή οδηγία. Η συγκεκριμένη κατάληψη είναι βίαιη και εκβιαστική. Πυροδοτεί την πόλωση και κάνει κακό στους μετανάστες. Με αυτές τις πρακτικές συγκαλύπτονται υπαρκτά προβλήματα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να προστατέψει το άσυλο και το κράτος δικαίου. Δεν υποκύπτουμε στη βία».

Κυβερνητική καταδική για το επεισόδιο σε βάρος του Κ. Σημίτη

Ως πράξη ξένη προς τα ήθη του ελληνικού λαού, η οποία δεν βοηθά τη χώρα να βγει από την κρίση, παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Κώστας Σημίτης από νεαρούς.

"Θα πρέπει τα πράγματα να τα βλέπουμε με το σωστό πρίσμα και να μην προσωποποιείται αυτή η υποτιθέμενη οργή ή αγανάκτηση κάποιων με τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες", πρόσθεσε.

Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα εκφράσει την αγωνία του για την απαξίωση του πολιτικού κόσμου και έχει ζητήσει γι΄αυτό την ισχυροποίηση θεσμών.

Το skopelosnews απαντά στον κύριο πεταλωτή

Αυτός ο θα έπρεπε να είναι στην φυλακή για εθνική προδοσία εδώ και 15 χρόνια. Η θλιβερή του πρωθυπουργία είναι μία σειρά αντεθνικών ενεργειών υπαγορευμένες από τον εθνομηδενισμό του και από τον αδελφό του, που υπηρετούσε στην γερμανική “Επιτροπή Συντάγματος”.

Πού ξανακούστηκε σε ευνομούμενο κράτος, ο αδελφός του προέδρου, ή του πρωθυπουργού, ή και του υπουργού ακόμη, να υπηρετεί στις μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας και μάλιστα φιλικής προς τον εχθρό του (Τουρκία εν προκειμένω);

IT'S KIND OF FUNNY STORY (2010) Ενσωματωμένοι Υπότιτλοι


IT'S KIND OF FUNNY STORY (2010)

Είδος Ταινίας: Kωμωδία
Επίσημη Πρεμιέρα: 7 Ιανουαρίου 2011
Σκηνοθέτης: Anna Boden, Ryan Fleck
Σεναριογράφος: Anna Boden, Ryan Fleck
Ηθοποιοί: Keir Gilchrist , Zach Galifianakis , Emma Roberts , Zo Kravitz , Thomas Mann , Matthew Maher , Adrian Martinez , Daniel London
Έφηβος με τάσεις αυτοκτονίας ζητάει οικειοθελώς να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Όταν τα καταφέρνει, ανακαλύπτει ότι οι 'συγκάτοικοι' στην τρέλα δεν είναι και οι πιο ...light περιπτώσεις! Προσπαθώντας να ξεχάσει όλα όσα τον αγχώνουν (να μπει σε ένα καλό πανεπιστήμιο, να βγάλει απ' το μυαλό του την κοπέλα του κολλητού του, με την οποία είναι ερωτευμένος), γνωρίζει έναν παλιό 'θαμώνα' του ιδρύματος, καθώς και τον πραγματικό έρωτα, στο πρόσωπο μιας νεαρής τρόφιμης, έναν τύπο που κοιμάται όλο το 24ωρο και άλλον ένα που ζωγραφίζει... αιδοία!


IT'S KIND OF FUNNY STORY (2010) DVDRip XviD-AMIABLE

Ενσωματωμένοι Υπότιτλοι
http://rapidshare.com/files/444763786/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part1.rar
http://rapidshare.com/files/444763791/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part2.rar
http://rapidshare.com/files/444763796/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part3.rar
http://rapidshare.com/files/444763771/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part4.rar
or
http://www.fileserve.com/file/S3Eh6km/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part3.rar
http://www.fileserve.com/file/aZN4uz7/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/hCqryUS/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/JGesBk8/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part4.rar
or
http://hotfile.com/dl/99828433/b65912d/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/99828412/6148181/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/99828375/6e7c05c/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/99827807/480a351/Its.Kind.of.a.Funny.Story.2010.DVDRip.XviD-AMIABLE.part4.rar.html

Ανταλλάξιμα Αρχεία
Δηλαδή:
Στις παραπάνω εταιρίες τα αρχεία είναι τα ίδια, άρα μπορείτε να κατεβάζετε
(για παράδειγμα το part.1 από την hotfile, το part.2 από την fileserve,)
πολύ πιο γρήγορα χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο αναμονής.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΑΒΔΑ» ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 In νεα ταξη πραγματων

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΚΥΠΡΙΩΝ, ΚΟΥΡΔΩΝ,
ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ», ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ
ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΥ
«ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Με δοξολογίες και κωδωνοκρουσίες θα αρχίσει η Ρωσική Εκστρατεία κατά της Ισλαμικής Τουρκίας,
ζωντανεύοντας τους επικούς αγώνες του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι κατά των Τατάρων
Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν!

Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες (αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο) που μυρίζουν «Άγκυρα», διεθνές πλέον κέντρο προστασίας του Ισλαμισμού και τροφοδότη των Τσετσένων, Κοσσοβάρων, Αλβανών, Βοσνίων, και άλλων ισλαμιστών!

Διαβάστε όλες τις συγκλονιστικές προβλέψεις εδώ
http://eglimatikotita.blogspot.com/

IMIA 1996 BINTEO

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της εθνικής ήττας στα Ίμια, μιας ήττας που βαραίνει ακόμη καταθλιπτικά τη θάλασσα και τον ουρανό του Αιγαίου.

Σε μια τέτοια μέρα πένθους και εθνικής περισυλλογής, δεν υπάρχει χώρος για κριτική σε επιχειρησιακό επίπεδο, των πολιτικών και στρατιωτικών χειρισμών εκείνης της εποχής.

Επιθυμούμε όμως να σταθούμε σε δύο αδιαμφισβήτητες πραγματικότητες.

Πραγματικότητα πρώτη. Η θυσία των στελεχών του Πολεμικού μας Ναυτικού. Στα Ίμια, θυσίασαν τη ζωή τους για την Πατρίδα κάποιοι «αντιπαραγωγικοί» Αξιωματικοί των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε μια «τυποποιημένη» εργασία «ρουτίνας», όπως είναι η υπεράσπιση του Εθνικού εδάφους, σύμφωνα με νεόκοπες λογικές υψηλά ισταμένων.

Πραγματικότητα δεύτερη. Η εισαγωγή στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία του λεξιλογίου της υποταγής με την αλγεινή εκφορά του όρου «γκρίζες ζώνες», που πλήττει ευθέως την Εθνική μας κυριαρχία και καταρρακώνει την Εθνική μας αξιοπρέπεια.

Ο Ελληνικός λαός όμως, γνωρίζει, κρίνει και αποτιμά συμπεριφορές…

Η ΣΦΕΒΑ και ο ΠΑΣΥΒΑ, αλλά και όλοι οι Έλληνες πατριώτες τιμούν ευλαβικά τους ήρωες των Ιμίων και απευθύνουν θερμό Εθνικό χαιρετισμό αγάπης και σεβασμού στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που με ακμαίο το φρόνημα, επιτελούν την ιερή τους αποστολή.

Οι «γκρίζες ζώνες» δεν έχουν καμιά θέση στο Αιγαίο μας, που ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνικό!

Και επειδή πολλά θρυλούνται τον τελευταίο καιρό, επισημαίνουμε, το αυτονόητο. Ό Εθνικός μας πλούτος δεν εκχωρείται, η Ιστορία και οι θυσίες των Ελλήνων δεν προσφέρονται για συνεκμετάλλευση!

Σάλος με το ροζ βίντεο πασίγνωστων ελλήνων ηθοποιών!

Ροζ βίντεο με πρωταγωνιστές δυο πολύ γνωστούς έλληνες ηθοποιούς απειλεί να φέρει στη δημοσιότητα εργαζόμενος σε εταιρία παραγωγής...

Το ροζ σκάνδαλο έχει προκαλέσει πανικό στους συντελεστές του σήριαλ, οι οποίοι μίλησαν αποκλειστικά στο Star για το περιστατικό.
Ένα άτομο από την παραγωγή της σειράς έχει...
τραβήξει σε....
βίντεο με το κινητό του δυο πολύ γνωστούς ηθοποιούς να κάνουν σεξ στα παρασκήνια της σειράς, η οποία γυρίζεται σε στούντιο του Παλαιού Φαλήρου. Τα φώτα έσβησαν, οι κάμερες έκλεισαν και το παράνομο ζευγάρι πίστεψε ότι είναι μόνο του, κάνοντας το μέγα λάθος!
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δυο πρωταγωνιστές πρέπει να είχαν παράνομο δεσμό. Προσπαθούσαν να μη βγει προς τα έξω και τελειώνοντας το γύρισμα, δεν περίμεναν ότι θα υπάρχει κάποιος άλλος θεατής εκεί να τους βλέπει και να καταγράφει τις περιπτύξεις τους.
Ο ηθοποιός και παραγωγός της σειράς, Αντρέας Γεωργίου, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επιβεβαιώνει το περιστατικό, την ώρα που προσπαθεί να βρει το καυτό βίντεο και να δώσει τέλος στο ροζ σκάνδαλο: «Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι κάναμε μια έρευνα.
Προσπαθούμε κι εμείς να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Έχω δεχτεί κάποια τηλεφωνήματα από άγνωστο άτομο. Δε θα ήθελα να πω περισσότερα, καθώς δεν είναι δίκαιο ούτε να αφήσω υπονοούμενα για το ποιος μπορεί να είναι πρωταγωνιστής στο βίντεο. Πάντως εγώ δεν είμαι».
Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Θανάσης Ευθυμιάδης ως ταξιτζής, η Μαρία Λεκάκη ως κομμώτρια, ο Μιχάλης Μαρίνος που κάνει το φωτογράφο, ο Αντρέας Γεωργίου που ενσαρκώνει ένα φοιτητή και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου που υποδύεται μια πλούσια θεία.
Η τελευταία, σε επικοινωνία μαζί της, δήλωσε πάντως παντελή άγνοια: «Δεν γνωρίζω τίποτα», απαντά, ενώ σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζει ότι ως το μόνο σίγουρο πως δεν είναι η πρωταγωνίστρια του ροζ βίντεο.
Μετά την διαρροή του θέματος, έχει επικρατήσει αναστάτωση σε όλους τους συμμετέχοντες στο σήριαλ. Κάποιοι είναι παντρεμένοι, κάποιοι έχουν δεσμό, κάποιοι είναι ελεύθεροι. Εφόσον δε δημοσιεύεται ποιοι είναι, όλοι θα μπορούσαν να είναι ένοχοι. «Δεν μπορώ να πω και πολλά πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί καταλαβαίνεις είναι προσωπικά δεδομένα», εξηγεί ο Ανδρέας Γεωργίου και προσθέτει: «Δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα να έρχεσαι στη δουλειά και να συνευρίσκεσαι σεξουαλικά με συναδέλφους.
Οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτό δημιούργησε ένα κλίμα στη δουλειά. Ο καθένας στο σπίτι του και το κρεβάτι του μπορεί να κάνει ο, τι θέλει. Όταν πηγαίνει όμως στη δουλειά πρέπει να σέβεται το περιβάλλον που δουλεύει και τους ανθρώπους που είναι γύρω του. Έχουμε διερωτηθεί όλοι, τι έχει συμβεί και πως έγινε αυτό και έγινε τόσο γνωστό».
Τα καλλιτεχνικά πηγαδάκια έχουν πάρει φωτιά! Το σήριαλ «Αλλού ξημερωμένοι» προβάλλεται από κυπριακό κανάλι, αλλά τα γυρίσματα γίνονται στην Ελλάδα. Σε στούντιο του Παλαιού Φαλήρου τραβήχτηκε το επίμαχο ροζ βίντεο. Οι ρόλοι των ηθοποιών και στο σήριαλ πάντως γυρω γυρίζουν γύρω από το σεξ. Απ΄ ότι φαίνεται όμως, κάποιους τους συνεπήρε το σενάριο και είπαν να το κάνουν και πράξη στην προσωπική τους ζωή, χωρίς οι δύο «άτακτοι» ηθοποιοί να γνωρίζουν ότι είχε ξεμείνει εκείνη την ώρα στο στούντιο και ένας «μπανιστιρτζής»...

Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν τη Σόλωνος


Να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής, που κατέλαβαν από την Τρίτη, αποφάσισαν οι μετανάστες κατά τη συνέλευσή τους, που έληξε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλο χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο, που τους προτάθηκε, δεν πληρεί τις προδιαγραφές (ασφαλείας), που είχαν συμφωνηθεί».

Φαίνεται λοιπόν ότι οι χτεσινές πολύωρες διαβουλεύσεις με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες τους εξασφάλισαν κτίριο για την παραμονή τους, καθώς και το ό,τι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και η κοινωνία ασχολείται επί μέρες με το θέμα τους, δεν ικανοποιούν τους μετανάστες!

«Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε σήμερα κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής - οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι κατηγορηματικός ως προς το ότι και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί αλλά και το άσυλο δεν θα καταργηθεί!

Συμφώνησαν οι ΜΚΟ, αλλά …

Χθες, μετά από πολύωρες συσκέψεις οι πρυτανικές αρχές ήρθαν σε συμφωνία με τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις για την μεταφορά των μεταναστών σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη.

Ωστόσο, σήμερα, οι μετανάστες έκλεισαν την κεντρική πύλη της Νομικής και σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ τόνιζαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, όπως έλεγαν εισαγγελικές πηγές.

Ο κ. Τέντες επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.

Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι υπάρχουν ευθύνες από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τους διακινητές των λαθρομεταναστών. Ο πρύτανης εξέφρασε την αγωνία του για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.

Την ίδια ώρα, έντονο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το γεγονός και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ακόμη και συνεργείο της νοτιοκορεάτικης τηλεόρασης, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να το καλύψει.

Έκπληκτοι οι Νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι, ζητούν από τους Έλληνες συναδέλφους τους, να τους περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της Νομικής, αλλά και να τους εξηγήσουν το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι αρμόδιοι υπουργοί έδειχναν αποφασισμένοι να μη νομιμοποιηθεί κανένας παράνομος μετανάστης. Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν: «Μέσα σε λίγο καιρό θέσαμε τους όρους για συντεταγμένη μεταναστευτική πολιτική μετά από την αδράνεια των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Με την αναθεώρηση του μεταναστευτικού νόμου 3386/05 χτυπάμε τη μαύρη εργασία ενσωματώνοντας την ευρωπαϊκή οδηγία. Η συγκεκριμένη κατάληψη είναι βίαιη και εκβιαστική. Πυροδοτεί την πόλωση και κάνει κακό στους μετανάστες. Με αυτές τις πρακτικές συγκαλύπτονται υπαρκτά προβλήματα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να προστατέψει το άσυλο και το κράτος δικαίου. Δεν υποκύπτουμε στη βία».

«Βρείτε άμεση λύση»

Το μεσημέρι της Τετάρτης και έπειτα από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς εντολές για άμεση λύση του προβλήματος και εφαρμογή των νόμων. Επιπλέον, από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά λέγοντας: «Αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία... δεν είναι να επενδύεις σε μια κοινωνία μπάχαλο, να χαίρεσαι με εικόνες καταστροφής που κάνουν το γύρο του κόσμου».

Και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης πάντως εξέφρασε τη βούληση να βρεθεί ειρηνική λύση χωρίς κατασταλτικά μέτρα, ενώ δεν τέθηκε θέμα άρσης του άσυλου.

Οι θέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από την κυβέρνηση να αναγγείλει μέτρα υπέρ των μεταναστών, ενώ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν φταίνε οι μετανάστες για την κρίση μας». Τέλος, για άλλη μια φορά κυβερνητικοί κύκλοι ξεκαθάριζαν πως θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ειρηνικής λύσης και η αστυνομία θα επέμβει μόνο σε περίπτωση που σημειωθούν εγκληματικές πράξεις.

Η αστυνομία περικύκλωσε τη Νομική

Μετά την άρνηση των μεταναστών να αποχωρήσουν από το κτίριο της Νομικής, αυτήν την ώρα υπάρχει κινητοποίηση των αστυνομικών δυναμένων, οι οποίες έχουν κλείσει τη Σόλωνος και τα γύρω στενά. Οι αστυνομικές αρχές περιμένουν το πράσινο φως από τις πρυτανικές αρχές και την εισαγγελία προκειμένου να προχωρήσουν στην απομάκρυνση.

Άρθηκε το άσυλο

Πριν από λίγο έδωσαν το πράσινο φως οι πρυτανικές αρχές

Αρση του πανεπιστημιακού ασύλου αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές , γεγονός που δίνει το πράσινο φως για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη νομική σχολή όπου έχει γίνει κατάληψη από μετανάστες.

Η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη ραικου μετά από σχετικό έγγραφο των πρυτανικών αρχών έδωσε εντολή να είναι σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυναμεις για επέμβουν και βρίσκονται σε επιφυλακή πε΄ντε εισαγγελείς.

Ένας ακήρυκτος πόλεμος. Η Τουρκία στέλνει στρατό πίσω από τις ελληνικές γραμμές!!!

Εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες στέλνονται μέσω κυρίως της Τουρκίας εντός του ελληνικού εδάφους και συγκεντρώνονται πίσω από τις ελληνικές γραμμές των συνόρων στο εσωτερικό της χώρας. Η Τουρκία ως γνωστόν κατάργησε κάθε μορφή visas με μουσουλμανικά κράτη, μετατρέποντας τη χώρα σε κέντρο συγκέντρωσης όλων των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και όχι μόνο.

Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας δεν έγινε τυχαία. Η αποστολή στη συνέχεια στη χώρα μας, όλων αυτών των χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που καταφθάνουν στην Τουρκία, έχει δύο στόχους: Αφενός δημιουργείται ένα ισχυρό προγεφύρωμα για την εξάπλωση του Ισλάμ στην Ευρώπη, στοιχείο που εξυπηρετεί πλήρως τα νέο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας και αφετέρου δημιουργείται ένας ισχυρός μουσουλμανικός και φιλικός φυσικά προς την Τουρκία θύλακας πίσω από τις ελληνικές γραμμές του μετώπου.

Σκεφτείτε απλά τι θα συμβεί σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στη Θράκη και στο Αιγαίο. Θα κηρυχθεί επιστράτευση, ο ανδρικός πληθυσμός θα φύγει από το εσωτερικό της χώρας και πίσω στις πόλεις και στα χωριά, θα μείνουν γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι και εκατομμύρια εξαγριωμένοι, πεινασμένοι και παράνομα οπλισμένοι μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα πέραν της εξαθλίωσής τους, ενώ ταυτόχρονα θα επιθυμούν να νικήσουν οι φίλιες μουσουλμανικές δυνάμεις της Τουρκίας. Ένας δηλαδή στρατός ανταρτών μουσουλμάνων φιλικά διακείμενων προς την Τουρκία, στα μετόπισθεν.

Θέλετε να σκεφτείτε τι θα συμβεί;; Για σκεφτείτε το λίγο, καλό θα σας κάνει. Μερικά πρόσφατα…. παραδείγματα, όσο ανώδυνα και να είναι ας γίνουν μάθημα.

Μπορεί οι διάφοροι γόνοι των πολιτικών οικογενειών και τα διάφορα κρατικοδίαιτα παράσιτα που αποτελούν την άρχουσα τάξη της χώρας να φύγουν την κρίσιμη στιγμή για τα Ευρωπαϊκά Σαλόνια, προκειμένου να απολαύσουν το υστέρημα των πολιτών που έχει διασπαθιστεί και έχει φυγαδευτεί στο εξωτερικό και να πουλάνε αντίσταση εκ του μακρόθεν, όμως οι γονείς μας, οι γυναίκες μας, οι κόρες μας, οι γιοί μας και οι περιουσίες μας, θα μείνουν εδώ μαζί με τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων μουσουλμάνων για να υποστούν τις συνέπειες.

Κάτι πρέπει να γίνει τώρα, πριν να είναι αργά.

Άνοιγμα των συνόρων τώρα αμέσως για να φύγουν οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι για την υπόλοιπη Ευρώπη που ήξερε να υπογράφει Δουβλίνο ΙΙ και τώρα σφυρίζει αδιάφορα, καταγγέλλοντας μάλιστα και την Ελλάδα για καταπάτηση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών.

Άλλωστε αυτό το θέλουν και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/blog-post_5618.html

Στην Σκόπελο η τούρκοι!!

Τουρκική φρεγάτα στην ... Κύμη (φωτό) - Προκαλεί η Άγκυρα & μιλάει για "αναχαιτίσεις" μαχητικών της

Ακολουθώντας την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει πριν δύο εβδομάδες το τουρκικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε στις 13 Ιανουαρίου ανατολικά-βορειοανατολικά της Κέας, η τουρκική φρεγάτα TCG F-243 "Yildirim", κλάσης MEKO-200T (φωτό), μέσα στη νύχτα απέπλευσε από τα Δαρδανέλλια και έφτασε περίπου στην ίδια περιοχή ανατολικά βορειοανατολικά της Κέας σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως Λήμνου σε Διεθνή Ύδατα. και στην συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή νότιου Αιγαίου.

Η φρεγάτα έφτασε ανοικτά της παραλίας της Κύμης, κοντά στη νησίδα Πρασούδα (Στη φωτογραφία. Στο βάθος διακρίνονται οι ακτές της Εύβοιας). Το γεγονός ότι τα τουρκικά πολεμικά συνεχώς περιτριγυρίζουν την Σκύρο, τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο και βάση των βλημάτων επακτίου αμύνης MM-40 Εξοσέτ, μόνο συμπτωματικό δεν είναι...

Image

To σκάφος είναι βαριά οπλισμένο με πολλαπλά αντιπυραυλικά συστήματα, οκτώ βλήματα επιφανείας-επιφανείας, Harpoon κλπ.

Το σκάφος, αυτή τη φορά εντοπίστηκε εγκαίρως και παρακολουθήθηκε από σκάφη του Π.Ν.

Στο ΓΕΕΘΑθεωρούν ότι πρόκειται για κίνηση "αντιποίνων" μετά την "ανακάλυψη" από τους Τούρκους αναχαίτισης τουρκικών μαχητιοκών στην Ικαρία και βορειοδυτικά της Λέσβου την Τρίτη. Ιδού πως το τουρκικό ΓΕΕΘΑ περιγράφει το περιστατικό:

"Greek jets intercept Turkish jets over Aegean

Οn Wednesday that Greek jets intercepted Turkish jets three times over the Aegean Sea.

Greek M-2000 and F-16 jets intercepted Turkish F-16 jets, which were on training flight in the international air space over the Aegean Sea, three times in the the north of Greek island of Ikaria and northwest of Lesbos on Tuesday.

The Greek jets took off from Tanagra, Limnos and N.Ankhialos air bases of Greece".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Σκόπελος ευγνωμονούσα Να κηρύξει επίτιμο δημότη την κυρία Μπιρμπίλη που μας δέχτηκε !!!!


Συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη θα έχουν σήμερα στις 3 μ.μ. οι Δήμαρχοι Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης και θα θέσουν υπόψη της αρμόδιας Υπουργού τις αντιδράσεις αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα η εφαρμογή του προωθούμενου σχεδίου νόμου για την βιοποικιλότητα
 
Αναφερόμενος στην σημερινή συνάντηση ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής επισημαίνει ότι σκοπός της συνάντησης είναι να ακούσουν αναλυτικά τις αλλαγές που προωθούνται και κατά πόσο αυτές είναι σε θετική κατεύθυνση για το νησί, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης τονίζει πως προσδοκά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Ο ίδιος προσθέτει πως «για μας είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι η Υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να της εκθέσουμε τις απόψεις μας, τις αντιρρήσεις αλλά και τις προτάσεις μας, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ του Υπουργείου και της Δημοτικής Αρχής, που εκφράζει γενικότερα όλους τους κατοίκους του νησιού».
Όποιος βουλευτής ψήφιση το νομοσχέδια να μην κάνη το λάθος να έρθει ξανά στο νησί εμείς δεν έχουμε αυγά και ντομάτες αλλά έχουμε ψ@λές της θάλασσας να τους πετάξουμε. 
http://skopelos-news.blogspot.com
Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις
Θαλάσσια "ζώα"
Ο ψώλος είναι ένα μαλάκιο της θάλασσας που φουσκώνει όταν ρουφά νερό
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου