Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Κτηνώδης εκβιασμός της Γερμανίας στην Ελλάδα!


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το τελευταίο 24ωρο εξελίσεται υπογείως ένας κτηνώδης εκβιασμός της Γερμανίας κατά της Ελλάδας με στόχο να μην υποστηριχθεί η αίτηση των θυμάτων του Διστόμου, με την οποία ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Ανώτατου Ιταλικού Δικαστηρίου!

Σύμφωνα με αυτήν επιτρέπεται η απαλλοτροίωση γερμανικών περιουσιων στην Ιταλία, προκειμένου να αποζημιωθούν τα θύματα του πολέμου! Ο εκβιασμός που γίνεται στη χώρα μας και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει σαν βασικό μοχλό την στήριξη των οικονομικών αναγκών της Ελλάδας στην παρούσα φάση (ευρωπαϊκό ομόλογο, επιμήκυνση χρέους κλπ).

Εκείνο που φοβάται η Γερμανία είναι μήπως η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, ανοίξει τον δρόμο για απαιτήσεις όλων των χωρών της Ευρώπης που έχουν πληγεί από τον Ναζισμό! Η κρίσιμη απόφαση της Χαγης ή θα σημάνει το κλείσιμο δια παντός των απαιτήσεων όλης της Ευρώπης για αποζημιώσεις από τη γερμανική κυβέρνηση ή σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει μια επικίνδυνη για την γερμανική οικονομία αιμορραγία!

Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το θέμα αυτό και αποφάσισαν να "σηκώσουν κεφάλι" σε μία εποχή που η οικονομία μας εξαρτάται άμεσα από τις ορέξεις της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας! Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί, εκβιάζοντάς μας: αν το τραβήξετε άλλο με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ξεχάστε τη στήριξή μας!

Το ΠΑΣΟΚ σαρώνει, η Ντόρα μπαίνει στη Βουλή και η Καβάλα θα πάρει πρωτάθλημα

Το ΠΑΣΟΚ σαρώνει, η Ντόρα μπαίνει στη Βουλή και η Καβάλα θα πάρει πρωτάθλημα

Νέες βάσεις μπαίνουν για το δαμάσκηνο Σκοπέλου

ImageΤην ενίσχυση της καλλιέργειας του δαμάσκηνου Σκοπέλου με νέες πιο σύγχρονες βάσεις προωθεί με μια σειρά πρωτοβουλιών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Μιχελής.
Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο νέος δήμαρχος, εκτός από τον τουριστικό τομέα που παραμένει η «βαριά» βιομηχανία του νησιού και της ανάπτυξης που υπάρχει στους τομείς της αλιείας και της κτηνοτροφίας, σκοπός είναι η ενίσχυση και της γεωργικής παραγωγής, μέσω μάλιστα, ενός προϊόντος που στο παρελθόν ήταν πολύ δημοφιλές, αλλά σήμερα, η καλλιέργειά του έχει ατονήσει.
Για τον λόγο αυτό, στόχος της νέας πολιτικής είναι η παραγωγή και διακίνηση του δαμάσκηνου Σκοπέλου με ονομασία προέλευσης, η σωστή τυποποίησή του και βέβαια, η διαφήμισή του, εντός και εκτός της χώρας.
Θέλοντας να ενθαρρύνει τους παραγωγούς για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας δαμάσκηνου, ο Δήμος Σκοπέλου δεσμεύεται για την παροχή κάθε βοήθειας, είτε αυτή έχει να κάνει με την παροχή τεχνογνωσίας, είτε με την διεκδίκηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είτε με ο,τιδήποτε άλλο.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΒΡΕ ΒΡΕ ΠΙΟΣ ΘΑ ΠΑΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ?

Μία θέση διοικητικού ΠΕ και μία λογιστικής με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας στο Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου

Εγκρίθηκαν 370 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων 

Προσλήψεις 370 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή.
Ειδικότερα, έχουν εγκριθεί: α) τέσσερις θέσεις καθηγητών, εκ των οποίων μία φιλολογίας ή θεολογίας, μία μαθηματικών, μία αγγλικών και μία αλβανικών με συμβάσεις έργου διάρκειας εννέα μηνών στο Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης «Ο Μελιτεύς», β) μία θέση ψυχιάτρου με οκτάμηνη σύμβαση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, γ) μία θέση ελεγκτή γιατρού, δύο ελεγκτών φαρμακοποιών και μία ελεγκτή οδοντιάτρου με συμβάσεις έργου στο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ, δ) 88 θέσεις θεραπόντων και ελεγκτών γιατρών με συμβάσεις έργου διάρκειας ενός έτους στο Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, ε) 34 θέσεις διάφορων ειδικοτήτων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στ) μία θέση διοικητικού ΠΕ και μία λογιστικής με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας στο Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, ζ) 70 θέσεις διάφορων ειδικοτήτων (νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών στο Νοσηλευτικό Ιδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού, η) μία θέση νεκροτόμου ΥΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, θ) μία θέση κοινωνικής εργασίας ΤΕ και μία κοινωνιολογίας ΠΕ με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας στην «Επάνοδο» (ΝΠΙΔ), που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ι) 120 θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ια) 14 θέσεις διάφορων ειδικοτήτων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και ιβ) 30 θέσεις διάφορων ειδικοτήτων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ ΜΑ@@ΚΕΣ?

Νόμιμοι φυγόστρατοι οι περισσότερο πολιτικοί μας - Με λίγα χιλιάρικα "υπηρέτησαν" την πατρίδα...
ImageΈνα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το που υπηρέτησαν και κυρίως αν υπηρέτησαν την πατρίδα οι κορυφαίοι πολιτικοί μας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Τα όσα περιέχονται είναι ελάχιστα τιμητικά για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών μας, αφού διαπιστώνεται ότι ήταν κοινή τακτική με λίγες χιλιάδες δραχμές να εξαγοράζουν είτε ολόκληρη είτε τμήμα της θητείας τους. Πως περιμένουμε να φροντίσουν την ασφάλεια της χώρας; Με την ίδια λογική που περιμένουμε από ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους, να φτιάξουν την ελληνική οικονομία... ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Πρωθυπουργός
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ
1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
ΝΑΥΤΗΣ
1976 Ιούλιο παρουσιάστηκε στο ΠΝ,τον Οκτώβριο απολύθηκε,πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ –Πρώην πρωθυπουργός
ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ
1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε- διαχειριστής. Στο ΠΝ έμαθε ότι έχει πλατυποδία. Κάτι είναι κι αυτό.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΕΘΑ
ΓΙΩΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΙΛΩΝ
1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.


ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος,το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις ΕΔ όμως. Ως υπουργός!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ
1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ΄ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του
διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ
1978 Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Πήγε Λήμνο στο 285 ΤΕ,έχοντας «φάει» ήδη 20 μέρες φυλακή. Δυο χρόνια μετά πέρασε και μία εκπαίδευση στο χειρισμό αντιαρματικών 75-76 χιλιοστών.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ-πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
Πήρε πτυχίο βοηθού νοσοκόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ν.Κακλαμάνης που παρουσιάστηκε στο ΠΝ το 1972. Κι όμως έκανε θητεία σε πλοίο

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ @@@@@@@@ ΜΑΣ ΚΑΛΙΤΕΡΑ

«Δαγκάνες» Εφορίας σε καταθέσεις
Τους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων ξεσκονίζουν οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Βόλου και Ν. Ιωνίας, συμμετέχοντας στο «σαφάρι» συγκέντρωσης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Καταθέσεις, όπως και άλλα οικονομικά στοιχεία οφειλετών προς την Εφορία γίνονται φύλλο και φτερό με τα προσωπικά δεδομένα να πηγαίνουν περίπατο... Ποσά που τυχόν εντοπιστούν θα κατασχεθούν ως εξόφληση μέρους του χρέους που έχει ο φορολογούμενος.
Στο φουλ έχει ανάψει τις μηχανές κατάσχεσης καταθέσεων η Εφορία Ν. Ιωνίας από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Κατά δεκάδες επιδίδονται εις χείρας τρίτων τα κατασχετήρια έγγραφα, με τα οποία ανοίγει ο δρόμος του ελέγχου της οικονομικής κατάστασης των οφειλετών. Εκτός των τραπεζών, η ίδια διαδικασία ακολουθείται και μέσω φορέων και επιχειρήσεων από τις οποίες έχουν λαμβάνειν οι οφειλέτες.
Οι λίστες οφειλετών αποστέλλονται σταδιακά σε τρίτους, με την Εφορία Ν. Ιωνίας, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από το Ειρηνοδικείο Βόλου, να... πρωτοστατεί τους δύο τελευταίους μήνες. Το «φιρμάνι» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για κατάσχεση ακόμη και τραπεζικών λογαριασμών βγήκε στη διάρκεια του 2010 και την πρόβλεψη του νόμου ενεργοποίησε τελευταία με ταχύτητα η Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας και σε ορισμένες περιπτώσεις και η Δ.Ο.Υ. Βόλου, κυρίως απέναντι σε φορολογούμενους με μεγάλες οφειλές.
Άνθρακες ο θησαυρός πάντως για την Εφορία, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα οι τραπεζικοί λογαριασμοί που άνοιξαν είτε ήταν μηδενικοί είτε το υπόλοιπό τους ήταν από 1 μέχρι μερικές δεκάδες ευρώ.
Η τράπεζα στην οποία κοινοποιείται το κατασχετήριο υποχρεούται εκ του νόμου να υποβάλει δήλωση τρίτου στο Ειρηνοδικείο Βόλου εντός οκτώ ημερών. Στη δήλωση περιγράφει τα ποσά που τυχόν εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κατασχέθηκαν.
Εάν σε οκτώ ημέρες από την επίδοση του κατασχετήριου εγγράφου δεν προχωρήσει στη δήλωση τρίτου, έστω και αρνητική, τότε λογίζεται ως οφειλέτης της όλης ποσότητας για την οποία έγινε κατάσχεση και διώκεται ως οφειλέτης.
Το «κυνήγι» οφειλετών στο οποίο έχουν επιδοθεί οι τοπικές Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αυξάνουν ρυθμούς, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τρίτου που κατατίθεται στο Ειρηνοδικείο Βόλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2010 κατατέθηκαν 144 δηλώσεις τρίτου -η πλειοψηφία τους στα τέλη Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο- προερχόμενες κυρίως από τράπεζες. Η αύξηση φτάνει το 194% συγκριτικά με το 2009, οπότε είχαν κατατεθεί 49 δηλώσεις τρίτου. Το 2008 κατατέθηκαν 66.
Στο 98% περίπου των περιπτώσεων οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ανοίχθηκαν κάθε άλλο παρά «φουσκωμένοι» αποδείχθηκαν, αφού δεν εντοπίστηκαν σημαντικά ποσά εκτός από μερικά ευρώ.
Οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν σε υψηλά χρέη προς την Εφορία, δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στις λίστες των οφειλετών της Ν. Ιωνίας και του Βόλου υπάρχουν χρέη ακόμη και του 1 έως 1,5 εκατ. ευρώ.
Ο δρόμος για την κατάσχεση και καταθέσεων άνοιξε διάπλατα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και οι τράπεζες οφείλουν να στέλνουν μαζικά στοιχεία για τα διαθέσιμα ποσά οφειλετών του Δημοσίου και να διευκολύνουν τις φορολογικές αρχές μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες.
Πίνακες που δείχνουν χρέη...Το κλίμα που επικρατεί στην αγορά αναδεικνύει και η έκρηξη του αριθμού των πινάκων που καταθέτουν στο Ειρηνοδικείο Βόλου οι δικαστικοί επιμελητές για χρέη προς την Εφορία.
Οι δικαστικοί επιμελητές καταθέτουν τους πίνακες με τα κατασχετήρια και άλλα δικαστικά και εξωδικαστικά έγγραφα που επέδωσαν σε οφειλέτες, διεκδικώντας την αμοιβή τους από το δημόσιο για εκτέλεση αποφάσεων των Δ.Ο.Υ.
Η αύξηση των πινάκων δείχνει ότι τα «γρανάζια» της δικαστικής διαδικασίας των Εφοριών απέναντι σε οφειλέτες κινήθηκαν με αυξημένους ρυθμούς το 2010. Συγκεκριμένα, ενώ το 2009 κατατέθηκαν 216 πίνακες δικαστικών επιμελητών, το 2010 αυξήθηκαν κατά 52,7%, αφού κατατέθηκαν 330. Σημαντικά μικρότερος ήταν ο αριθμός τους το 2008 (55).
Κάθε πίνακας δικαστικού επιμελητή μπορεί να περιλαμβάνει την εκτέλεση αποφάσεων των Δ.Ο.Υ. για περισσότερους από έναν οφειλέτη.
Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εξαντλήσει την αυστηρότητά του έναντι όσων συνειδητά χρωστούν στο Δημόσιο, ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και δεν το κάνουν με τη θέλησή τους, έρχονται αντιμέτωποι με την παρέμβαση των δικαστικών τμημάτων των Εφοριών.
Με κατεπείγουσα εγκύκλιο μήνες τώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει δώσει εντολή στις Εφορίες για άμεση ενεργοποίηση όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, μεταξύ των οποίων κατάσχεση κινητών και ακινήτων.
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Γλίτωσε παρά τρίχα ο Γιώργος του big Brother από...

Σε λίγο σας αποκαλύπτω λεπτομέρειες για ένα ατύχημα που παρ' ολίγο να στοίχιζε και την ζωή του Γιώργου από το big Brother...Συνέβη λίγο έξω από το χωριό του... Σε λίγο... Σε λίγο
ΑΠΟ  

ΠΟΥ ΕΙΝΕ Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ?

Εκδρομή το Σαββατοκύριακο για Ελένη - Ματέο


 Η Ελένη Μενεγάκη με τον Ματέο και τον γιο της έφυγαν παρέα αυτό το Σαββατοκύριακο από την Αθήνα για να ξεκουραστούν. Το ζευγάρι με τον μικρό πήραν το πλοίο της γραμμής από την Ραφήνα στις 11.15 το πρωί για να μεταφερθούν στο Μαρμάρι. Στο σαλόνι του πλοίου μάλιστα ο μικρός ήταν στην αγκαλιά της μαμάς του ενώ ο Ματέο κοιτούσε συνεχώς την σύντροφό του και το γιο της χαμογελώντας .Η Ελένη Μενεγάκη πολύ απλά ντυμένη με μαύρο παντελόνι και ανοιχτόχρωμη μπλούζα ήταν άβαφη και χαρούμενη που βρισκόταν ανάμεσα στις δύο αγάπες της ζωής της.
Δέκα λεπτά μάλιστα πριν φτάσει το πλοίο στο Μαρμάρι η Ελένη και ο Ματέο κατέβηκαν στο γκαράζ του πλοίου για να πάρουν το αυτοκίνητό τους . Ώσπου να αποβιβαστούν μάλιστα ο Ματέο και ο μικρός έπαιζαν μπάλα ενώ η ξανθιά παρουσιάστρια τους κοιτούσε ενθουσιασμένη
newsbomb.gr

Η Τουρκάλα ερωμένη του Σπύρου Χαριτάτου « Φήμες

Η Τουρκάλα ερωμένη του Σπύρου Χαριτάτου « Φήμες

ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ Express Santorini ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΗ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ ΞΕΧΑΣΤΕΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΒΟΛΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΟ ΑΣΧΗΜΟΝ ΚΑΙΡΙΚΟΝ ΚΛΠ 

χαμπαρακη ο ανορθογραφος

Γάμος α λα Facebook

Γνωρίστηκαν μέσα από τη σελίδα του Facebook. Μια καλοκαιρινή φωτογραφία από τη Λευκάδα ήταν η αφορμή να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας που «εξαφάνισε» τα 1.100 χλμ. που χωρίζουν την Αθήνα από το Βελιγράδι και ένωσε δύο ανθρώπους, έναν Ελληνα αστυνομικό και μία συνάδελφό του από το Βελιγράδι.

Ο Διαμαντής εξομολογείται στην «Espresso της Κυριακής» τον παράφορο έρωτά τους. «Περίμενα κάθε μέρα να τελειώσω τη βάρδιά μου και να πάω στο σπίτι μου για να μπω στο "φατσοβιβλίο", όπως αποκαλώ το Facebook» μας λέει ο Διαμαντής.

Ο «σκληρός» άντρας που τελείωσε τη σχολή της Αστυνομίας και επέλεξε αμέσως τη μάχιμη υπηρεσία της Αμεσης Δράσης «μαλάκωσε» όταν γνώρισε την πανέμορφη μελαχρινή Νατάσα. «Δεν θυμόμαστε ακριβώς ποιος εντόπισε πρώτος τον άλλον στο Facebook και έστειλε αίτημα φιλίας, αλλά εγώ πιστεύω ότι το πρώτο βήμα έγινε από τη Νατάσα. Είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα και είχε κάποιες φωτογραφίες από τη Λευκάδα. Ετυχε να έχω και εγώ τις ίδιες φωτογραφίες. Τα ίδια ακριβώς τοπία» θυμάται συγκινημένος και συνεχίζει: «Οι φωτογραφίες αυτές ήταν η βάση πάνω στην οποία χτίστηκε η πρώτη μας διαδικτυακή επαφή».

Μπορεί να μιλούσαν διαφορετική γλώσσα, ωστόσο ο έρωτας εμπόδια δεν γνωρίζει. «Μιλούσαμε αγγλικά. Η Νατάσα έκανε οκτώ χρόνια αγγλικά όταν σπούδαζε στη Νομική, αλλά και εγώ τα κατάφερνα γιατί είχα πάει φροντιστήριο».

Οι συζητήσεις μέσω του Facebook έδιναν και έπαιρναν. «Η Νατάσα λατρεύει την ελληνική Ιστορία και με εξέπληξε όταν κάποια μέρα μου ανέφερε την τακτική μάχης που εφάρμοσε ο Λεωνίδας στα στενά των Θερμοπυλών. Η συμπάθεια μεταξύ μας ήταν αναπόφευκτη» τονίζει ο Διαμαντής.

Η καθημερινότητα και των δύο ήταν σκληρή. Αυτός καθημερινά με το χέρι κολλημένο στο πιστόλι τρέχει από τη μια γωνιά της Αθήνας στην άλλη, όπου τον καλεί το καθήκον, αφού έχει δώσει όρκο να προστατεύει τους πολίτες. Εκείνη στην εγκληματολογική υπηρεσία της Αστυνομίας του Βελιγραδίου δίνει καθημερινή μάχη ενάντια στο έγκλημα. «Κάθε μέρα περίμενε ο ένας τον άλλον να σχολάσει από τη δουλειά και να μπει στο Internet. Κουβεντιάζαμε για τα πάντα: τι κάνεις, πώς πέρασε η βάρδια, τι έκανες σήμερα... Κάναμε ατέλειωτες συζητήσεις, άλλωστε είχαμε και πολλά κοινά σημεία. Το κυριότερο ήταν το επάγγελμά μας».

Η πρώτη τους online επαφή έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Επί τρεις ολόκληρους μήνες συνομιλούσαν καθημερινά και γνώριζε ο ένας τον άλλο. Ο έρωτας που άναψε στις καρδιές τους μηδένιζε καθημερινά τα χιλιόμετρα που τους χώριζαν. «Ενα βράδυ, αφού είπαμε καληνύχτα, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τη γνωρίσω από κοντά. Το επόμενο πρωί έφυγα για Βελιγράδι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που την είδα πρώτη φορά. Μου κόπηκε η ανάσα» λέει συγκινημένος ο Διαμαντής και συνεχίζει: «Και εκείνη όμως ανταποκρίθηκε στα αισθήματά μου.

Ξαναζώ συνέχεια την πρώτη μας βόλτα στο Βελιγράδι. Με πήγε να δω το Κalegmedan. Ενα ιστορικό φρούριο που δεσπόζει επάνω σε έναν λόφο στην καρδιά του Βελιγραδίου, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα. Ενα υπέροχο μέρος που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Εκεί ήρθαμε πιο κοντά και καταλάβαμε και οι δύο ότι ο ένας ήταν ο σύντροφος που περίμενε ο άλλος».

Ο Διαμαντής όμως έπρεπε να γυρίσει πίσω. Εφυγε για την Ελλάδα, αλλά η σκέψη του και η καρδιά του είχαν μείνει στο Βελιγράδι. «Επειτα από δύο εβδομάδες πήρα πάλι την απόφαση να πάω στο Βελιγράδι, αυτήν τη φορά οδικώς με το αυτοκίνητό μου. Δεν της είπα τίποτε για να της κάνω έκπληξη. Μετά από περίπου 1.100 χιλιόμετρα, αν θυμάμαι καλά, έφτασα έξω από το σπίτι της, το βραδάκι. Εφυγα από την Αθήνα με 24 βαθμούς θερμοκρασία και όταν έφτασα στο Βελιγράδι είχε πέσει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και χιόνιζε. Ηταν μάλιστα το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα. Το αστείο είναι ότι η Νατάσα, η οποία δεν ήξερε πού ήμουν, είχε γράψει στον τοίχο μου στο Facebook "Το ξέρεις ότι ρίχνει χιόνι στη Σερβία;". Πού να ήξερε ότι το είχα φάει σε όλη τη διαδρομή μέχρι να φτάσω έξω από το σπίτι της. Οταν με είδε ξαφνικά μπροστά της έμεινε».

Ο θυελλώδης έρωτάς τους πήρε τον δρόμο του. Η Νατάσα ήρθε στην Ελλάδα και γνώρισε την οικογένεια του Διαμαντή και τους συναδέλφους του στην Αμεση Δράση. Σε λίγους μήνες το φινάλε της ρομαντικής αυτής ιστορίας θα γραφτεί στον Ιερό Ναό του Βελιγραδίου, όπου ο Διαμαντής και η Νατάσα θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης. Οσο για την πόλη που θα στεγάσει την οικογένειά τους, θα είναι το Βελιγράδι.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Ζέτα Μακρυπούλια σε διπλό ταμπλό

Ζέτα Μακρυπούλια σε διπλό ταμπλό

Οσο ξεκουράστηκε ξεκουράστηκε η Ζέτα Μακρυπούλια. Από τον Φεβρουάριο η ηθοποιός πιάνει διπλή δουλειά. Προετοιμασία για το «Dancing with the stars» αλλά και για τη νέα, φιλόδοξη παραγωγή του ANT1 «Φέρσου σαν άντρας», που ύστερα από πολλές αναβολές ξεκινάει γυρίσματα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ανατρεπτικό σίριαλ, που φέρνει την υπογραφή του Πέτρου Καλκόβαλη και της Μελίνας Τσαμπάνη, θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1 την επόμενη τηλεοπτική σεζόν και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα απολαύσουμε, εκτός από τη Ζέτα, τους Γιάννη Ζουγανέλη, Πέτρο Λαγούτη, Κρατερό Κατσούλη, Σταμάτη Γαρδέλη, αλλά και Γιάννη Σπαλιάρα. Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα ο Γιάννης Σπαλιάρας μιλάει στην «Espresso» για τον ρόλο του στο σίριαλ όσο και για τη φιλία του με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

«Ο ρόλος μου είναι ένας personal training, ένας ρόλος που είναι πολύ κοντά σε εμένα, ο οποίος θα προσπαθήσει να κερδίσει την καρδιά της Στέλλας (σ.σ.: Ζέτα). Είναι μια καλογραμμένη κωμωδία, το κάστινγκ απαρτίζεται από καλούς, παλιούς αλλά και νέους ηθοποιούς και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί μετά τη συμμετοχή μου στο «Μίλα μου βρώμικα», που ήταν από θέμα ποιότητας μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή δουλειά, ήθελα να κάνω κάτι αντίστοιχο. Φέτος είναι πολύ περιορισμένες οι προτάσεις στην τηλεόραση, οπότε είμαι αρκετά χαρούμενος που μου προέκυψε κάτι τέτοιο».

Οσο για την εκθαμβωτική παρτενέρ του, ο Γιάννης γυρνάει χρόνια πίσω και αποκαλύπτει: «Τη Ζέτα τη γνωρίζω πολλά χρόνια, απ’ όταν ήμασταν παρουσιαστές στο Mad και οι δυο, όποτε τη γνωρίζω από μωρό, 19-20 χρόνων. Θεωρώ πως ό,τι έχει κάνει έχει πετύχει και νομίζω δίκαια, είτε είναι σίριαλ είτε ταινία».

Οσο γι’ αυτά που είπε ο Χρήστος Λούλης για τη Ζέτα, ο Γιάννης την υπερασπίζεται απατώντας: «Θεωρώ ότι και σπουδές χρειάζονται, αλλά το ταλέντο υπερισχύει. Ενα παιδί που δεν έχει ταλέντο όσες σπουδές και να κάνει και σεμινάρια στην Αμερική, αν δεν το ’χεις δεν θα σ’ το βάλουν στο κεφάλι. Εξάλλου η πορεία του καθενός δείχνει αν αξίζει να μείνει στον χώρο.

Πρόσφατα διάβασα μια συνέντευξη της Φαίης Ξυλά που έλεγε: “Πολλά μοντέλα μπαίνουν στον χώρο μας και η πορεία θα δείξει αν αξίζουν, αλλά έχω δει και πολλά μοντέλα να παίζουν καλύτερα από ηθοποιούς”. Συμφωνώ μαζί της και δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες, γιατί πολλοί ηθοποιοί στην Αμερική ξεκίνησαν από το μόντελινγκ».
Espressonews.gr

Βενιζέλος: Εφικτό το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στην κρίση

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ύφεση «γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες» εξέφρασε μεταξύ άλλων, χαιρετίζοντας στο επίσημο δείπνο του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει «πλήρη συναίσθηση της κατάστασης», της αγοράς και των προσπαθειών που απαιτούνται για να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «για το σημείο στο οποίο φτάσαμε, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες». Τόνισε όμως ότι από τη μεταπολίτευση, και ιδιαίτερα από το 1994 και μετά, «δόθηκε μια δημοσιονομική μάχη, τιθάσευσης του πληθωρισμού και μείωσης των ελλειμμάτων» για να επιτευχθεί η ένταξη στην ΟΝΕ, που ωστόσο οδήγησε «σε μια δεκαετία εντυπωσιακής, όχι όμως και εκλογικευμένης ανάπτυξης, όπου δεν έβγαλαν χρήματα όχι όσοι δούλευαν με συνέπεια, με τον ιδρώτα τους, αλλά όσοι επιδόθηκαν στον εύκολο πλουτισμό».
«Ο καθένας μπορεί να θυμηθεί από ποιου σημείου και μετά καταγράφεται μια πλήρη απώλεια ελέγχου και από ποιου σημείου και μετά, θα έπρεπε να έχουμε πλήρη συνείδηση του διεθνούς κινδύνου και να αποφασίσουμε μέτρα επώδυνα, τα οποία όταν τα αργείς γίνονται πιο επώδυνα» τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε για να βγει η χώρα από την κρίση απαιτείται εθνική προσπάθεια, κοινωνική συνοχή, μέτρα ηθικά ισορροπημένα και δίκαιο φορολογικό σύστημα για να πειστεί «ο καταναλωτής και ο επαγγελματίας, ότι το νόμιμο συμφέρει» και στήριξη των αδυνάτων. Επεσήμανε ότι «ακόμη και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μπορεί να γίνει σε συνθήκες κρίσης» μέσα από κριτήρια «όχι γενικά και οριζόντια, αλλά εξειδικευμένα και ατομικά». Ειδικότερα για τους επαγγελματίες πρόσθεσε ότι «παρά τη δύσκολη συγκυρία, αν αθροίσει κανείς τις εξαγγελίες του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ, του ΥΠΑΝ και τον αναπτυξιακό νόμο υπάρχει πράγματι μια ενδιαφέρουσα δέσμη μέτρων», σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλλονται και σε πολιτικό επίπεδο για να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά ζήτησε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Την ανάγκη εκπόνησης ενός αναπτυξιακού σχεδίου, με στόχο «την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αγορά» και τη στήριξη ιδιαίτερα της μικρομεσαίας επιχείρησης επεσήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορμπίδης.
Ο κ. Ζορμπίδης αναφέρθηκε στην δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές επιχειρήσεις της πόλης, λόγω της οικονομικής κρίσης και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχοι, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων της πόλης, κ.α.
Μετά τις ομιλίες ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Μ. Ζορμπίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΕΕΘ και ακολούθησε δεξίωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου