Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος Διαδηλωτές κατέλαβαν την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο

Διαδηλωτές έξω από την κρατική τηλεόραση
Διαδηλωτές έξω από την κρατική τηλεόραση
Περίπου 2.000 διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας της Αιγύπτου στο Κάιρο και δεν επιτρέπουν στον κόσμο να μπαίνει ή να βγαίνει από το κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται σήμερα.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία γράφουν «ο λαός ζητά την πτώση του καθεστώτος». Πολλοί από αυτούς πέρασαν όλη τη νύχτα κοντά στο κτίριο μετά την χθεσινή άρνηση του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να αποχωρήσει από την εξουσία.

Εκατοντάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν από νωρίτερα σήμερα στους δρόμους και σε πολλές πόλεις της χερσονήσου του Σινά. Διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στο αλ Αρίς και τη Ράφα καθώς και σε μικρότερες πόλεις της χερσονήσου μετά την προσευχή της Παρασκευής. Το πλήθος φώναζε «κάτω ο Μουμπάρακ, κάτω ο Σουλεϊμάν» και «δεν θα φύγουμε εμείς, ο Μουμπάρακ πρέπει να φύγει».

Εξάλλου κάποιοι διαδηλωτές κινήθηκαν για πρώτη φορά από τις 25 Ιανουαρίου προς το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το συρματόπλεγμα, μόλις 50 μέτρα από τους τοίχους του μεγάρου.

Αρματα μάχης και στρατιώτες της προεδρικής φρουρά περικύκλωσαν το μέγαρο, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το σημαντικότερο κίνημα της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, κάλεσε σήμερα τους Αιγυπτίους να παραμείνουν στους δρόμους ώστε να διώξουν τον Μουμπάρακ από την εξουσία, χαρακτηρίζοντας το χθεσινό διάγγελμα του αιγύπτιου προέδρου «κόλπο».

«Ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε μπροστά μας με μία ομιλία η οποία αποδεικνύει ότι κρατά ακόμη τα ηνία. Εξακολουθεί να λέει ότι θα κάνει αυτό και εκείνο αλλά μεταβιβάζει εξουσίες στον αντιπρόεδρό του. Πρόκειται μόνο για παραπλανητικά λόγια για να σταματήσει τα αιτήματα του λαού», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Ο λαός απορρίπτει τις δηλώσεις του Μουμπάρακ και του αντιπροέδρου του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger