Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΣΔΟΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ !


Κλιμακώνεται ο πόλεμος των περιπτερούχων Κρήτης με τις καπνοβιομηχανίες, μετά την απόφαση του Σωματείου να προχωρήσει σε αυξήσεις 10 λεπτών στα καπνικά προϊόντα.
Στη διαμάχη μπαίνουν τόσο το ΣΔΟΕ, όσο και η Ένωση Καταναλωτών που αντιτίθενται στη δράση των περιπτερούχων.
Το ΣΔΟΕ μάλιστα κοινοποίησε στα Μέσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ενημέρωνε για το παράνομο της ενέργειας. Στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ υποστηρίζει πως η ενέργεια των περιπτερούχων είναι παράνομη, ενώ τονίζει πως η υπηρεσία θα εφαρμόσει τον τελωνειακό κώδικα εφόσον διαπιστώσει στην αγορά πακέτα με διαφορετική τιμή πώλησης από την αναγραφόμενη.
Στο μεταξύ, απεργία πείνας έχει αρχίσει από χθες η πρόεδρος του Σωματείου Ελένη Χαιρέτη, τονίζοντας πως «προτιμά να πεθάνει, από το να τη σκοτώσουν με τη στάση τους οι καπνοβιομηχανίες και τα διάφορα συμφέροντα.
Η κατάσταση έχει προκαλέσει την αναστάτωση τόσο των καταναλωτών, όσο και των περιπτερούχων, που δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, τι είναι δίκαιο και τι νόμιμο τελικά.
Το Σωματείο περιπτερούχων και καπνοπωλών ωστόσο, αναδιπλώθηκε μερικώς, ενώ έχει δώσει εντολή σήμερα να μην υπάρχουν διπλές τιμές στα πακέτα των τσιγάρων.
Τις αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων στην Κρήτη φαίνεται να μελετά ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το Σωματείο εμμένει στην άποψη του πως η τιμή είναι ενδεικτική και όχι η ανώτατη και τονίζει πως σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τη δυνατότητα να πωλούν ακριβότερα τα τσιγάρα.
Να σημειωθεί ότι στην εφαρμογή της απόφασής τους να πωλούν τα τσιγάρα κατά 10 λεπτά επιπλέον από την αναγραφόμενη τιμή του πακέτου προχώρησαν οι περιπτερούχοι της Κρήτης πριν περίπου 2 ημέρες, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στη στάση των καπνοβιομηχανιών για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους του κλάδου από την πώληση των καπνικών προϊόντων.http://news247.gr/ellada/paranomes_oi_aykshseis_sta_paketa_twn_tsigarwn_sthn_krhth.781236.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger