Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑ ΣΚΑΤΑ ΤΑΚΑΜΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΦΙΔ

Ανταρσία στο νομοσχέδιο ΝΑTURA (ΠΑΣΟΚικό κίνημα «δεν ψηφίζω»)


ΠΑΣΟΚικό κίνημα «δεν ψηφίζω» εξελίσσεται αυτή την ώρα στη Βουλή. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν με τη ρύθμιση της Τίνας Μπιρμπίλη σχετικά με τη δόμηση στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές natura και προειδοποιούν πως δεν θα ψηφίσουν τη νομοθετική διάταξη.
«Ο γενικός κανόνας για να μπορεί κάποιος να χτίσει στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές natura είναι τα 10 στρέμματα. Αυτό θα ισχύσει για όσους κτίσουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Για τις κατατμήσεις που θα γίνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ισχύει ο κανόνας των 4 στρεμμάτων» είπε η υπουργός.
ΑΛΛΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ… (προσέθεσε στη διάταξη…!!!) ότι δεν αρκεί μια έκταση να είναι 4 στρέμματα. Πρέπει να εφάπτεται με δρόμο, να έχει πρόσοψη τουλάχιστον  45 μέτρα και βάθος 50 μέτρα…
Οι βουλευτές αντέδρασαν έντονα και κατηγόρησαν την Μπιρμπίλη ότι δεν τήρησε αυτά που είχαν συμφωνήσει, ότι δηλαδή τα 4 στρέμματα εξ αντικειμένου είναι άρτια και οικοδομήσιμα.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «ξεσηκώθηκαν» και «θύμισαν» στην υπουργό ότι «άλλα συμφώνησαν»…
Αμέσως η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανασία Μερεντίτη είπε ότι δεν θα ψηφίσει το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου: «Αγνοήσατε τα όσα είπαμε εδώ μέσα σε τόσες συνεδριάσεις..  Για να πάρετε την έγκριση μας πρέπει να μας πείσετε από πού εκπορεύεται η βεβαιότητα σας ότι μπορείτε να διεκδικείτε το αλάθητο.  Κανείς δεν έχει το αποκλειστικό προνόμιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.  Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο». Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Να επιφυλαχθούμε για το άρθρο 9. Αλλιώς θα με αναγκάσετε να επιφυλαχθώ εγώ εκ μέρους της πλειοψηφίας» προειδοποίησε και ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης.
Ο Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος είπε: «Με πήραν νομικοί που γνωρίζουν τα θέματα και μου έχουν  δώσει αποφάσεις σε περιοχές νατούρα και μου λένε : ‘’τσάμπα νομοθετείτε, θα μας δώσετε δουλειά εμάς’’.  Δεν ξέρω αν οι νομικοί σας τα έχουν δει αυτά.  Κρίμα να στέλνουμε τον κόσμο τζάμπα και βερεσέ στους δικηγόρους.  Δέστε το μέχρι την Ολομέλεια για να μην δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα». «Ή εμείς δεν κατανοήσαμε τι είπαμε ή εσείς δεν μας κάνατε να κατανοήσουμε τι έχετε στο μυαλό σας,  γιατί η αλλαγή δεν είναι αυτό που νομίζαμε.  Πολλοί συνάδελφοι έχουν ταυτόσημη άποψη με εμένα, γιατί γίνονται και συζητήσεις στο παρασκήνιο» ανέφερε και ο Νίκος Ζωίδης ενώ ο Κώστας Καρτάλης σχολίασε πως αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφή…

Κάποιος να πει στα συντρόφια του Πασόκ, ότι η Μπιρμπίλη ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ έχει έρθει να κάνει ΜΟΝΟ ΕΝΑ:
Να τονώσει τις Γερμανικές εξαγωγές:
Πράσινα τέλη κυκλοφορίας, αιολικά, διασύνδεση, εξοικονομώ κατ΄οικον (μπογιές μονωτικά, καυστήρες, κουφώματα — γιατι νόμίζετε πήγε ο Μανιάτης να πει οχι στα αλουμινιένα κουφώματα; Για τυποποιημένα ξύλινα και πλαστικά μέηντ ιν Τζερμανυ).
Κυβέρνηση πλασιέ.
TO SKOPELITAKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger