Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στους δρόμους οι αγρότες



Κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα, οι αγρότες ζητώντας την αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα και τη διασφάλιση των κατώτατων τιμών στην παραγωγή. Ραντεβού, στο δρόμο προς Προμαχώνα, με προορισμό το τελωνείο έχουν προγραμματίσει Σερραίοι αγρότες, ενώ στους δρόμους κατεβαίνουν και οι Θεσσαλοί αγρότες.
Συγκέντρωσεις σε Λάρισα - Τρίπολη - ΠρομαχώναΟι αγρότες από τη Θεσσαλία, έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στη Γυρτώνη.
Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής, σχεδιάζουν να κινηθούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου για να σηκώσουν τις μπάρες ώστε να είναι ελεύθερη η διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

Στο μεταξύ, αγροτοκτηνοτρόφοι των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας οργανώνουν το μεσημέρι, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Οι αγρότες ζητούν την αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα και τη διασφάλιση των κατώτατων τιμών στην παραγωγή.
Το υπουργείο χαρακτηρίζει άκαιρες και άδικες τις κινητοποιήσεις σημειώνοντας ότι δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και δηλώνει ανοικτό στο διάλογο με όλους τους φορείς αγροτών και κτηνοτρόφων.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger