Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Την Τετάρτη όλοι στη μάχη

Η απεργία στις 23 Φλεβάρη μπορεί και πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός! Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντείνουν τη δραστηριότητά τους οι ταξικές δυνάμεις, συνδικάτα και ομοσπονδίες, ώστε η απεργία να αποτελέσει εφαλτήριο νέων ταξικών αγώνων. Η εργατική τάξη, μπροστά στον πόλεμο που δέχεται, πρέπει να απαντήσει με πόλεμο, ορθώνοντας, μέσα απ' την απεργία και τους αυριανούς αγώνες, ένα αδιαπέραστο τείχος που όχι μόνο θα προστατεύει τις λαϊκές και εργατικές κατακτήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, θα απαιτεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Την Τετάρτη, όλοι ρίχνονται στην απεργία.Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια, στις 11 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, στις 10.30 π.μ.
Η δραστηριότητα που ανέπτυξαν όλο αυτό το διάστημα οι ταξικές δυνάμεις, είναι πλούσια. Ενδεικτικά, αναφέρουμε: Τη μέρα πανελλαδικής δράσης, στις 10 Φλεβάρη, με πανεξορμήσεις και συζητήσεις μέσα στους τόπους δουλειάς. Τις τελευταίες μέρες, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έχει περιοδεύσει σε εκατοντάδες εργοτάξια σε όλη την Ελλάδα, από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας έχει προχωρήσει σε εξορμήσεις σε μια σειρά από εργοστάσια. Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, συνδέοντας την απεργία με το κορυφαίο ζήτημα της Υγείας, πραγματοποίησε συσκέψεις σε εργασιακούς χώρους (π.χ. SOFTEX) με στελέχη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Το σύνολο σχεδόν των ταξικών δυνάμεων πραγματοποίησαν συσκέψεις και συνελεύσεις μέσα στους τόπους δουλειάς. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, μαζί με ταξικά σωματεία και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), προγραμματίζουν συζητήσεις - συγκεντρώσεις στα Δημόσια ΙΕΚ.
Σήμερα, Σάββατο 19 Φλεβάρη, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Νομού Αττικής πραγματοποιεί σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27).
Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, στη Λάρισα, αύριο Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν στο Εργατικό Κέντρο, γενικές συνελεύσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων (9.30 π.μ.), του Σωματείου Εργαζομένων «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA» (10.30 π.μ.), της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου (11 π.μ.), του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών (6 μ.μ.), του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας (6 μ.μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger