Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ

 
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας στις 23 του Φλεβάρη
  • Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί, η συγκέντρωση των ΕΒΕ στις 23 του Φλεβάρη
  • Υπονομεύει τις διεκδικήσεις των ΕΒΕ η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ
Να «πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους» καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η οποία καλεί σε κλείσιμο καταστημάτων την Τετάρτη 23 του Φλεβάρη και στην Αθήνα σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί. Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία τονίζει στο κάλεσμά της: «Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει. Οχι στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που θα οδηγήσει στη μονοπώληση ολόκληρων κλάδων που σήμερα απασχολούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης και προστασίας από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».
Η ΟΒΣΑ προσθέτει ότι πρέπει «την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, οι τράπεζες» και καλεί τα σωματεία - μέλη της:
  • Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο κλείσιμο.
  • Να κινητοποιηθούν και να οργανώσουν τη μαζική παρουσία των συναδέλφων στην απεργία.
  • Να καταγγείλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ που υπονομεύει την κινητοποίηση και στηρίζει την κυβέρνηση να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα».
Και καταλήγει: «Συμπαρατασσόμαστε με τις αγωνιστικές δυνάμεις, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ».
«Ολοι στο δρόμο», προτρέπει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) που καλεί στο κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 του Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις για: «Το Ασφαλιστικό - το Φορολογικό - τους Μισθούς - τις Συντάξεις - το Ωράριο - την Υγεία - την Παιδεία - τα Δικαιώματα - το Ψωμί - τη Δουλειά - την Αξιοπρέπεια». Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, που έχει πάρει απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων, με επιστολή του προς τους φορείς του Αγρινίου προτείνει στις 23 του Φλεβάρη «να νεκρώσουμε την πόλη με γενική απεργία».
«Είναι επικίνδυνοι»
Σε εντελώς αντίθετη ρότα, η ΓΣΕΒΕΕ παρεμβαίνει υπονομευτικά στην κινητοποίηση, με επιστολή της προς τις Ομοσπονδίες - μέλη της. Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σχολιάζει:
«Ο λαός μας λέει: "Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει...".
Αυτό ισχύει απόλυτα για την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, όπου με την επιστολή της στις κλαδικές και τοπικές ομοσπονδίες, τους ενημερώνει ότι "η διαδικασία και οι τρόποι(!!!) κινητοποιήσεων θα προσδιορισθούν και θα αναζητηθούν νέοι μέθοδοι πιο αποτελεσματικοί(!!!) στη ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ την Κυριακή 20/2/2011".
Δηλαδή δυο μέρες πριν την πανελλαδική απεργία που κήρυξαν δεκάδες τριτοβάθμια - δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια όργανα ΕΒΕ και εργαζομένων, έστω και κάτω από την πίεση των αγωνιστικών δυνάμεων, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε να συζητήσει(!!!) το θέμα "... με υπευθυνότητα και προπάντων αποτελεσματικότητα". Μάλλον τους απασχολεί περισσότερο το να μαζέψουν "κουκιά" για το επερχόμενο Συνέδριο...
Είναι επικίνδυνοι... Με την παρελκυστική τακτική τους ο στόχος τους είναι ολοφάνερος. "... μια συνεχής διαδικασία αποσυμπίεσης της δυσαρέσκειας..." κάτι που υποκριτικά αποκηρύττουν στην επιστολή τους.
Αναφορικά με την "αναζήτηση κατάλληλων συμμαχιών", όπως χαρακτηριστικά λένε στην επιστολή τους, δε χρειάζεται να ψάξουν μακριά. Είναι σίγουρο ότι μετά από τόσους "κοινωνικούς διαλόγους", κάπου θα έχουν τις διευθύνσεις των "αξιότιμων συνομιλητών τους", των ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ, ΣΕΣΜΕ, ΕΒΕΑ, ΒΕΑ και Υπουργείων.
Αν έχουν κάποια δυσκολία συνεννόησης με τους παραπάνω, ας αποταθούν στα πρότυπά τους. Στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ των εργαζομένων. Είναι σίγουρο ότι αυτοί θα ανταποκριθούν άμεσα και θα τους δείξουν πλήρη κατανόηση.
Κύριοι της ΓΣΕΒΕΕ. Σας ενημερώνουμε ότι και η τόσο δυσκίνητη ΕΣΕΕ, κάτω από την πίεση της βάσης και των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ μέσα από δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις, πήραν απόφαση να κλείσουν τα καταστήματά τους πανελλαδικά.
Εσείς ακόμα το ψάχνετε!!! Οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές σας πήραν χαμπάρι... Δεν χρειάζεται να αραδιάζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (όπως κάνετε στην επιστολή σας), γιατί τα γνωρίζουν καθημερινά στο πετσί τους.
Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί ΕΒΕ πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους ΤΩΡΑ! Να σας γυρίσουν την πλάτη. Εχουν πραγματικούς συμμάχους. Είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που συμπαρατάσσονται με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι το πιο αγωνιστικό τμήμα της νεολαίας μας, το ΜΑΣ, είναι οι αγρότες της ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς ΕΒΕ να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Με αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και ενώσεων να πάρουν ενεργό μέρος και να διεκδικήσουν μαζί με τους συμμάχους τους την ανατροπή της πιο βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger