Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ!

 















Πήραμε ένα γράμμα από αναγνώστη μας και το δημοσιεύουμε
Διαβάζω από το antinews μια επιστολή και δεν μπορώ να μην Κάνο μια μικρή συμπλήρωση
Προς
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων
κ.κ. Θεόκλητο
Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων
Ιωάννινα
Σεβασμιότατε δέσποτα,
Πληροφορούμεθα, από δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, ότι η καθ΄ Υμάς Μητρόπολη  Ιωαννίνων, η οποία δι΄ εκπροσώπου της μετέχει, με υψηλό ποσοστό, στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε., συνήνεσε στην χορήγηση, ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ ( 1 εκ. € ), στον Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό “ ΣΚΑΙ ”, για την παραγωγή της ανθελληνικής σειράς « Γεννήθηκα το 1821 ».
Στην συγκεκριμένη σειρά, επιχειρείται η αλλοίωση της πρόσφατης Ιστορίας μας και των απελευθερωτικών αγώνων του Γένους μας, στους οποίους η εκκλησία μας είχε, ως γνωστόν, καθολική συμμετοχή.
Επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε, ότι σε περίοδο που ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός της Ηπείρου μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ενέκρινε, απλόχερα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, για την προβολή, την οικονομική ενίσχυση και ενθάρρυνση, των αναθεωρητών και πλαστογράφων της Ιστορίας και των παραδόσεων του λαού μας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα θελήσετε να διαψεύσετε, τέτοια κακοήθη δημοσιεύματα που δικαιολογημένα προσβάλουν το λαϊκό συναίσθημα των πιστών της εκκλησίας και ιδιαιτέρως των καταγόμενων από την Ιερή γη της Ηπείρου μας.
Μετά σεβασμού και τιμής
Παναγιώτης Αποστόλου
 
Αυτό από τον κύριο Απόστολου
Εγώ έχω να  συμπληρώσω τα εξής
Σας έχει σιχαθεί ο λαός παπαδαριό δεν το καταλάβατε και θυμόμαστε πριν λίγα χρόνια των αγώνα με τα πανωτόκια δεν μπήκατε στον κόπο ούτε να απαντήσετε στης χιλιάδες έκκλησης που σας έκαναν να συνενεσεται να σταματήσουν να μας πίνουν το αίμα έχω στοιχεία που για 7 .000,000εκατομυρια δάνειο πήρατε 87 ,000,000 και ακόμη εζητάγατε και αλλά ε όχι δεν θα ξανάρθω στην εκκλησία σας είσαστε τοκογλύφοι δεν έχετε καμία σχέση με την θρησκεία διώξατε τον κόσμο από της εκκλησιές με τα καμώματα σας έμποροι είσαστε και τίποτα παραπάνω
Εγώ  δεν υπογράφω  ούτε με σεβασμό ούτε με τιμή
Ένας ταλαίπωρος από την εθνική τράπεζα και από τα καταστήματα ελληνική εκκλησία Α.Ε

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ιωαννίνων Θεόκλητος στο 13μελές Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας

Διεκδίκησε και επέτυχε να έχει και πάλι λόγο στα της διοικήσεως της Εθνικής Τράπεζας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, ο οποίος συμμετέχει από προχθές στο 13μελές Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, «ως μη εκτελεστικό μέλος».
ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ
Με την εκ νέου συμμετοχή του στο Δ.Σ. ο κ. Θεόκλητος εκπροσωπεί την  Εκκλησία, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας.
Κατέχει 9.300.000 μετοχές, δηλαδή το 1,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας!
Μάλιστα καθίσταται ένας από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Τράπεζας, εάν συνυπολογιστούν οι 2.300.000 μετοχές των Κληροδοτημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων και οι 300.000 της Μητρόπολης Ηλείας.
Γι΄ αυτό επεδίωξε και πάλι να έχει λόγο σε ζητήματα της εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας.
Η νέα ηγεσία της Εθνικής, πάντως, πρότεινε 12μελές Δ.Σ. Σε αυτό έχει προταθεί και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος να εκπροσωπεί τα Κληροδοτήματα Ηπείρου.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Για το θέμα της μη διανομής των μερισμάτων της Εκκλησίας, ο κ. Θεόκλητος  θεωρεί ότι ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και προβλέπει να μη διανέμονται τα μερίσματα «είναι αντισυνταγματικός»!
Και υποστηρίζει ότι: «Με τη μη διανομή των μερισμάτων η Εκκλησία στερείται περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό σημαντικό, όπως ανέφερε, αφού τα μοναδικά έσοδα της Εκκλησίας είναι από τα μισθώματα και τις μετοχές.
Και όπως εκτιμούν εκκλησιαστικές πηγές, εάν η Εκκλησία στερηθεί και φέτος τα μερίσματά της κινδυνεύει να έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος».
http://skopelos-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger