Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κλιμάκωση της κρίσης βλέπει η Ρωσία στην Αίγυπτο - Φεύγουν 28.000 Ρώσοι τουρίστες

ImageΓια πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Αίγυπτο, η Ρωσία θεωρεί ότι η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Σ.Λαβρόφ ζήτησε μιλώντας στη διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο την διεθνή παρέμβαση, ταυτοχρόνως κλήθηκαν οι 28.000 Ρώσοι τουρίστες να εγκαταλείψουν την χώρα. Η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία τουρισμού (Rostourism) ζήτησε σήμερα από τους 28.000 ρώσους τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Αίγυπτο να επιστρέψουν στη Ρωσία. Στο Μόναχο ο Σ.Λαβρόφ, δήλωσε ότι «Είναι απολύτως σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Χρειάζεται να υπάρξει διάλογος», σημείωσε, και προσέθεσε ότι όλες "οι πλευρές που έχουν βάρος" στη διεθνή σκηνή θα πρέπει να εμπλακούν για να υπάρξει μια έξοδος από το αδιέξοδο στην Αίγυπτο και να ευνοηθεί μια λύση.

Παράλληλα ρωσική διπλωματική πηγή δήλωσε σήμερα από τη Μόσχα ότι η Ρωσία ζήτησε μέσω του πρεσβευτή της στο Κάιρο από τον αντιπολιτευόμενο πολιτικό Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι να επιζητήσει «μια έξοδο από την κρίση».
«Ένα αίτημα που εμμένει στην ανάγκη να αναζητηθεί μια έξοδος από την κρίση μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου διαβιβάστηκε σε έναν από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, τον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, μέσω της πρεσβείας μας στο Κάιρο», δήλωσε η πηγή αυτή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger