Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη της ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδρεια

Σύσκεψη με την ελληνική παροικία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Αλεξάνδρεια στην οποία παραβρέθηκε ο Ελληνας πρόξενος Γιώργος Διακοφωτάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδημου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινοτητας Αλεξάνδρειας Γιάννης Σιόκας και εκπρόσωποι σωματείων και ελληνικών φορέων.

Κατά τη σύσκεψη αυτή που κράτησε μιάμιση ώρα εκατό από τους εξακόσιους Ελληνες που διαμένουν στην Αλεξάνδρεια εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναπατριστούν στην Ελλάδα ζητώντας από τις ελληνικές αρχες να διαθέσουν αεροπλάνο για τη μεταφορά τους.

Η ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας αποφάσισε να διαθέσει το ελληνικό Κανισκέρειο Γηροκομείο για να διαμείνει όποιος αισθάνεται ανασφάλεια απο τα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται στην Αίγυπτο.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κ.Σιόκας δήλωσε στο ΑΠΕ ότι όποιος Ελληνας το επιθυμεί, μπορεί να περάσει εκεί τις επόμενες ημέρες και η κοινότητα θα του παράσχει στέγη, τροφή, γιατρούς και έναν ασφαλή χώρο για να μείνει μέχρι να περάσει η κρίση στην Αίγυπτο.
Επίσης οι πάροικοι της Αλεξάνδρειας δημιούργησαν μεταξύ τους μια τηλεφωνική αλυσίδα για να υπάρξει αλληλοενημέρωση από τον έναν πάροικο στον άλλο.

Επίσης καθόρισαν ως τηλέφωνο για επείγουσα ανάγκη το τηλέφωνο του γ.γ.
της κοινότητας Δημήτρη Παπαστεφάνου (0123412669).
Σε αυτό το τηλέφωνο βάζοντας το πρόθεμα 002 μπορεί οποιοσδήποτε και από την Ελλάδα να επικοινωνεί και να μαθαίνει νέα από τους οικείους του στην Αλεξάνδρεια.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κλείσουν τα ελληνικά σχολεία τουλάχιστον για μια εβδομάδα μέχρι νεωτέρας.

Το Ελληνικό Προξενείο Αλεξάνδρειας σήμερα παρέμεινε ανοιχτό, ενώ αύριο ανοίγει και το ελληνικό προξενείο στο Κάιρο.

Οπως μας δήλωσαν και από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο οι ελληνικές διπλωματικές αρχές συστήνουν σε όλες τις ελληνικές οικογένειες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση.

Χαρακτηριστική είναι η επιθυμία πολλών Ελλήνων του Καΐρου, που επικοινώνησαν με το ΑΠΕ, να επαναπατριστούν.

Ηδη οι πτήσεις από Κάιρο προς Αθήνα είναι υπερπλήρεις και πολλοί είναι αυτοί που έμειναν έξω από τα αεροπλάνα καθώς δεν υπήρχαν θέσεις.

Και οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι και οι Έλληνες και γενικότερα οι αλλοεθνής πολίτες Προτρέπονται να απομακρυνθούν με βάση σχέδια εκκένωσης της Αιγύπτου .
Το ερώτημα που δημιουργείται στο μυαλό μου είναι ΓΙΑΤΙ ???
Εφ όσον το ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟ και καλά ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σχέδιο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι κατά τους ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ στοιχείο ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΓΙΑΤΙ(?) απομακρύνουν τους ΠΟΛΙΤΕΣ (διπλής ή πολλαπλής Υπηκοότητας & όχι μόνο τους περιστασιακά και για λίγο χρόνο ευρισκόμενους εκεί ) από τη Χώρα στην οποία (υποτίθεται) έχουν ενσωματωθεί στη κοινωνία και το Λαό της ως ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ????
Μη βιαστεί κάποιος να πει :”γιατί οι συνθήκες αποσταθεροποίησης ευνοούν της ΕΘΝΙΚΈΣ εκκαθαρίσεις ” ή ” ευνοείται η συντηρητικοποίηση της Κοινωνίας ” … γιατί έχει αποδειχθεί ότι ένας Λαός που έχει ενσωματώσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ τους ΠΟΛΙΤΕΣ της ΧΩΡΑΣ ΑΓΩΝΊΖΕΤΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ Ή ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, χωρίς να διαχωρίζει τα μέλη του .
Για μένα το παραπάνω γεγονός ΑΠΟΤΕΛΕΙ τη ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ της θεωρητικής βάσης της ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ που μας σερβίρουν ως ΛΥΣΗ για “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” & “ΑΣΦΑΛΕΙΑ” με κάθε είδους ιδεολογήματα ΠΡΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ …… Είναι η απόδειξη της ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ των επιχειρημάτων τους “ΠΕΡΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ” και ΦΑΝΕΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΒΙΑΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Review my web site - pet stains removal calgary - -

Powered By Blogger